Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 20 aprilie 2010

Pelendava, doar o alta Regie Multiproduct?

De ce plătește contribuablul bani ca să producă Pelendava? De ce, după toată cheltuiala, ANP nu mai vrea să ia produsele de la Pelendava? De ce nu distribuie ANP produsele în sistem dacă tot finanțează producția?

Cine fură de la Pelendava? Cine vrea pământurile de la Pelendava? Câți notabili/jmecherași din zonă fac presiuni? Care dezvoltator imobiliar vrea să-și lege blocurile la stația de epurare de la Pelendava? Care dezvoltator imobiliar nu se poate extinde de Pelendava?

Cine blochează rapoartele siparezilor? Si, mai cu seamă, cine șterge nume din rapoartele siparezilor?

Ce așteaptă conducerea de la Pelendava? Cum de s-a trezit ANP în dileme după 3 ani în care știam că fiind unitate de productie finantata de ANP nu se aplica procedura licitatiilor pentru livrarea in sistem?

Cine vrea să demonstreze musai că Pelendava trebuie desființată? E prostie? E incompetență? Să aibă cumva vreo legătură coordonatorii Directiei Economice din ANP cu jmecherasii Craiovei? Să fie urmasul lui Manolescu, fost siparez azi mafiot local, implicat? Să fie ăsta unul dintre numele șterse?

Își mai amintește cineva când s-a împuțit treaba la Pelendava? Cine venise director? Cine era șef pe la DEA? Cine coordona DEA? Cine mai mânărise niște terenuri cu un secretar de stat pesedist când ministrul era plecat din țară? Și, dacă e o problemă, de ce nu se rezolvă din iunie - iulie 2009 de când a fost semnalată?

De ce doarme siparezu' din unitate? De ce îi fac treaba alții? La ce e bun amețitu' ăla, dacă vin șefii să-i sape curtea? De ce s-au făcut pierdute ultimele rapoarte care aveau drept subiect Pelendava? Cine vrea să nu știe ministrul că la Craiova s-au prins în Hora Unirii șefi, șefuleți, mafioței, demnitari și alți șmenari?
***
Întrebări a la Cetățeanu' turmentat mă gândesc. Să fie primit, poate cineva bagă la cap și lasă prostiile.

26 comentarii:

Anonim spunea...

ieri a fost sefa siparezului local din Pelendava la el.

Intrebarea este daca a venit sa verifice realitatea sau sa ascunda ceva !!!!

Anonim spunea...

De ce nu spun cei de la Oltenia Prison si Penifest despre:

- intelegerea dintre Becheanu si Craioveanu de a face Pelendava sectie exterioara a PMS caz in care 90 % din terenuri nu ar mai fi necesare?

- afirmatiile lui Becheanu de la bilantul celor 5 penitenciare de a face Pelendava sectie exterioara?

- afacerile lui Craioveanu de la PMS - fabrica de incaltaminte, cu firma de paza a lui Erico Constantinescu si a asociatului italian din mafia italiana al lui Doru Magaru?

- de incercarile repetate ale unui director general adjunct care a activat in Craiova la SIPA de falimentare a Pelendavei?

- de ofertele repetate ale patronului Q-FORT si Casa Noastra de a sponsoriza achizitionarea de substante pentru activitatea statiei de euprare, in contrapartida acesta legand cartierul de vile la statia de epurare a Pelendavei?

- de faptul ca nu s-a facut un plan de productie si nu se mai vrea distributia de produse ale Pelendavei in sistem, fara plata, banii intorcandu-se prin alocatii bugetare, tocmai pentru ca afaceristii locali sa puna mana mai usor pe terenuri? 1000 hectare x 30 Euro/mp, wow cati bani!!!. 10 % pentru Craioveanu si nici pensie nu-i mai trebuie.

- de ce Ungureanu l-a sustinut pe Craioveanu ca director la Pelendava desi ii avea dosarul de la SIPA si stia cine este?

samd.

Anonim spunea...

http://www.gds.ro/Actualitate/2010-04-20/Centura+de+sud++a+Craiovei%2C+peste+72+de+milioane+de+euro

150 ha, teren agricol in jurul unităţii, 19 ha incinta unităţii (Penitenciar Pelendava – str. Caracal, km. 8). De aceste terenuri se spună că este interesat un politician PNL-ist, apropiat firmei Ford. Interesat este şi Silvestru Florian, patronul SC Magin Prod Com SRL (cu obiect de activitate: lucrări de construcţie a drumurilor şi autostrăzilor)

Se leaga cam multe ....

Anonim spunea...

Își mai amintește cineva când s-a împuțit treaba la Pelendava? Cine venise director? Cine era șef pe la DEA? Cine coordona DEA? Cine mai mânărise niște terenuri cu un secretar de stat pesedist când ministrul era plecat din țară? Și, dacă e o problemă, de ce nu se rezolvă din iunie - iulie 2009 de când a fost semnalată?

RASPUNSURI: Craioveanu Ion, Serban Ioana, Ungureanu Tiberiu Firinel, tot Ungureanu Tiberiu Firinel, datorita celor 10 %.

Anonim spunea...

De ce doarme siparezu' din unitate?

Siparezul din Pelendava nu DOARME, el VEGHEAZA ... la nemurirea rasei si bunastarea sefului.

Anonim spunea...

Dati tata cu presa in ei daca vreti sa salvati Pelendava si locurile de munca ale oamenilor.

Ciripel va face mereu ce ii va cere cel care l-a RECRUTAT in urma cu cativa ani.

Anonim spunea...

D-nule Hugin manipulari de acest gen s-au fumat de mult astfel ca abaterea atentiei de la probleme de interes general pe probleme ce tin de competenta compartimentului control logistic A.N.P este cel putin bizara .In conditiile unor informatii privind o eventuala infractiune sint organe abilitate care pot fi sesizate. Afirmatii facute fara acoperire pot fi considerate PARTIZANE

Anonim spunea...

Pot indrepta un rau prin trei metode:

-aplici legea!
-aplici asupra lui un rau mult mai mare
-il lasi sa cresca pana se autodistruge!

Sa vedem ce metoda aplica ANPul?!

Lucrurile care apar aici sunt atit de grave incat nu pot fi indreptate doar de decizia de azi a DG ului!Deci asteptam cu nerabdare ce va urma!Hai cu tupeu domnule DG ai sansa sa speli in fata noastra toate pacatele pe care le aveti!

Anonim spunea...

BRAVO DOAMNA DIR EC DE LA PELENDAVA.Se vede ca aceasta doamna este un bun economist.Pacat ca este haituita de acesti directori!!
Toate acestea au pornit de la destepti de la Craiova.Scuze de la doamna sef serviciu care nu respecta un ordin al directorului de atunci.
Bravo! Bravo! doamna director economic.Rusine domnule director CRAIOVEANU!

Anonim spunea...

20.04.2010, 22:36:00

desteptul de director DEA de la Craiova care a pornit tevatura asta este .... CRAIOVEANU Ion. El era atunci adjunct si pentru a a facut acest pas, Firinel l-a promovat director la Pelendava.

Anonim spunea...

pe 19.03.2010 directoarea DEA, Ioana Șerban, în subordinea directă a directorului general adjunct Ungureanu Firinel Tiberiu, transmite un mail unităților prin care anunță înființarea unei comisii prin care se dorește eliminarea din costul produselor obținute în GAZ-uri a salariilor personalului deoarece această cheltuială este reflectată de două ori.
În luna decembrie 2009, acest aspect a fost constatat de specialiștii de la controlul de fond al ANP, ce controlaseră Penitenciarul Pelendava.
Deși sunt mai mulți specialiști care se oferă să facă parte din această comisie,aceștia sunt refuzați, președinte al comisiei fiind numit comisarul șef Dumitru Ene, director adjunct DEA la Penitenciarul Mărgineni, penitenciarul de proveniență al directorului general adjunct Ungureanu Firinel Tiberiu
Comisia nu numai că nu elimină aceste duble costuri conform recomandărilor controlului de fond, aceasta mărește aceste costuri introducând și alte cheltuieli.

Directorului general adjunct Ungureanu Firinel Tiberiu îl pune în locul lui Mavromati (ieșit la pensie), responsabil de activitatea GAZ-urilor din tot sistemul penitenciar, pe Tomescu Nicolae, de la Penitenciarul Mărgineni, penitenciarul său de proveniență.

CONCLUZIE: se încearcă limitarea sau chiar desființarea activităților de producție ale Penitenciarului Pelendava, activități de incumbă și reducerea sau anularea cultivării terenurilor agricole, pentru ca, ulterior, să se impună renunțarea atât la terenurile respective cât și la achizițiile de utilaje din cursul anului 2009.
În situaţia în care Penitenciarul Pelendava restrînge sau desfiinţează activitatea de producţie şi implicit renunţă la cultivarea terenurilor agricole:
- un partener privat poate prelua terenurile agricole din zona Fermei Leu (850 ha);
- un partener privat poate prelua terenurile din zona Penitenciarului Pelendava (150 ha) a căror valoare pe piaţa imobiliară este de 30 EURO/mp;
- un partener privat poate prelua terenurile din incinta Penitenciarului Pelendava (19 ha) a căror valoare pe piaţa imobiliară este de 40-50 EURO/mp datorită racordării la staţia de epurare;
- un partener privat poate prelua utilajele noi achiziţionate în anul 2009, cu o valoare totală de 355203,18 RON

Anonim spunea...

20.04.2010, 22:36:00

ii rupe gatul rapid Firinel. El apreciaza pupincuristii nu profesionalismul.

Anonim spunea...

Dupa DPCT vad ca apare un alt sector facut varza de ACADEL ! Ce sector mai urmeaza?

Anonim spunea...

Doamna Sef serviciu nu a respectat un ordin ilegal primit.

Adica, Directorul de atunci a dispus incalcarea Legii achizitiilor publice si achizitionarea ( adica cumpararea) produselor de la Pelendava cu preturi de doua ori mai mari decat cele de pe piata .
Cateva luni au fost achizitionate de la Pelendava cu acele preturi prin conventii, incalcandu-se flagrant legea ( joaca cu bani publici).

Delapidarea
Codul Penal 2009 - Infractiuni de serviciu
Capitolul II - INFRACTIUNI DE SERVICIU Art. 295 Delapidarea (1) Insusirea, folosirea sau traficarea, de catre un functionar public, in interesul sau ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7...



Eu propun un lucru sa posteze cei de la Pelendava preturile produselor dupa care or sa fie postate preturile produselor achiztionate de PMS Craiova.

Anul acesta vine curtea de conturi sa vedem!!!

Anonim spunea...

Problemele Penitenciarului Pelendava trebuie analizate avand in vedere si urmatoarele:
1.interesele personale ale unor indivizi (oameni de afaceri) vis-a-vis de patrimoniul unitatii (sprijiniti politic si nunumai);
2.interesele unor persoane din cadrul ANP si a interpusilor acestora la Pelendava strans legate si subordonate de interesele persoanelor de la punctul 1;
3.lipsa unei strategii coerente a ANP vizand rolul Penitenciarului Pelendava in cadrul sistemului penitenciar ca unitate de productie pentru hrana ppl si a cadrelor (asigurea de fonduri de investitii, retehnologizare, reparatii, marirea capacitatii de productie, asigurarea pietei de desfacere, etc.);
4.interesele personale (dar mai ales orgolile unor persoane de prea-marire) aflate in functii de conducere la unitate;
5.lipsa unor specialisti sau discreditarea celor existenti spre a scoate in evidenta managementul defectuos si implicit anihilare acestora
6.proasta informare / dezinformarea conducerii ANP cu privire la realitatile din cadrul unitatii.
Ca si concluzie:
Nu gandi cat esti sub soare / Ca si maine vei domni / Omul trece ca o floare / Si ca maine vei pieri.

Anonim spunea...

Indiferent daca penitenciarul pelendava va avea posibilitatea comercializarii produselor pe piata nu vor fi in stare, preturile practicate sunt duble fata de piata.
Pelendava cere mila sa distribuie pentru unitatile din sistem, nu sunt profesionisti.
Cea ce se intampla acum era o situatie de neevitat, iminenta, pana in prezent nimeni nu a facut o analiza concreta a cheltuirii banilor publici la penitenciarul pelendava .

Anonim spunea...

20.04.2010, 23:37:00

Ptiu drace parca ai fi chiar Cel Ungurean

Iti raspund cu ceva de pe alt blog:

Cel Ungurean: voi sunteţi de vină deoarece aţi avut venituri pe care nu le-aţi investit. A uitat însă să menţioneze câţi bani din veniturile proprii ale Pelendavei, in loc sa fie reinvestiti in tehnologizare, au fost solicitaţi de către A.N.P., fiind ulterior redistribuiţi altor unităţi. Si asta in fiecare an.

Deci TU ala care spui asta de Pelendava, de multe ori, poate chiar in unitatea ta ai dat de mancare la pepelei din veniturile proprii ale Pelendavei.

Anonim spunea...

pacat de Pelendava,pacat de unii oameni care muncesc acolo si chiar o fac bine atat cat sunt lasati de interesele obscurantisme ale unor sefi locali si generali,pacat dar poate ... atata timp cat mai exista oameni ptr. care se merita a se lupta se va lupta..

Anonim spunea...

un exemplu il poate constituii dir.adj.DEA Grigoruta care nu mai ea stie cat a avut si are de suferit ptr. faptul ca a avut indrazneala sa spuna ADEVARUL aspect ce la deranjat f.mult pe maria sa Craioveanu,care intr-un moment de mitocanism (de fapt asta este starea care-l caracterizeaza)i-a sugerat sa-si puna funia ca sapun ii da el...daca asa stie el sa lucreze cu oamenii de langa el, atunci ce sa mai vorbim de cei multi&? DAR UNGUREANU si POSESORUL DE TUNEL DE LA FOCSANI il vad cel mai....

Anonim spunea...

nu inteleg cum nu poate functiona o ferma de asemenea dimensiuni si cu un cost redus al fortei de munca si poate si cu subventii! coruptie sau prostie? sau ambele?

Anonim spunea...

Domnul Firinel Ungureanu acceptă ca BAGR-ul să poată produce imprimate în imprimeria proprie şi să le distribuie unităţilor, dar nu acceptă ca Pelendava să facă acelaşi lucru. Se pare că nu-l interesează terenurile infime ale BAGR-ului ci doar cele de la Pelendava;
Ruşine,afaceri murdare,s-a prins lumea nu sunt toţi aşa proşti cum îi credeţi voi..

Anonim spunea...

23:37:00
Amice , te inseli amarnic . Niciunul din controalele efectuate la Pelendava de Curtea de Conturi , DIP , nu au evidentiat deficiente in ceea ce priveste utilizarea banului public . Poate , tu stii ceva,ce noi nu stim .

Anonim spunea...

Pentru 23:31:00
NU cumva in primavara anului 2009 PMS Craiova a avut in control Curtea de Conturi ,sau un alt organ de control ? Ce masuri s-au luat impotriva acelora care timp de cateva luni "s-au jucat cu bani publici " aprovizionandu-se cu produse de la Pelendava ?

Anonim spunea...

Pentru 00.28.
In primavara anului 2009 curtea de conturi a controlat penitenciarul Craiova privind activitatea pentru anul 2008, in obiective nu era controlul activitatii pe anul 2009 deoarece anul abia incepuse.
Au fost dispuse masuri impotriva celor care sau jucat cu banii publici. Au fost avansati in functii ca drept pedeapsa.

Anonim spunea...

Să se fi terminat, oare, criza la Craiova? Cine cumpără, oare, terenuri în zilele acestea?

@Huginn: Mi se pare un scenariu plauzibil pentru anii 2007-2008...

Anonim spunea...

22.04.2010, 21:40:00

particulari interesati sa le revanda Firmei Ford de exemplu.