Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 7 ianuarie 2010

Sigle si schimbare

Din strigătură în strigătură, am aflat şi eu că MJLC a redevenit MJ şi brusc mi-a revenit paranoia şi m-am trezit în plină teorie a conspiraţiei, pentru că lucrurile pe care nu le înţeleg au cu siguranţă rădăcini oculte şi sunt concepute de minţi diabolice tocmai pentru a juca ping-pong cu creierul meu.

Am auzit în jurul meu tot felul de variante, unele elaborate, susţinute cu tupeu de unii care se dau apropiaţi ai MJ şi cunoscători ai dedesubturilor politice, altele de radio-şanţ, din categoria „să vorbim discuţii ca să treacă timpul liber”.

Nu m-ar fi interesat în mod special această modificare de majuscule dacă nu ar fi existat câteva situaţii care mi-au pus nervii pe moaţe. Mai exact, ţipetele şefilor mi-au scrijelit în memorie cuvinte despre care nici nu ştiam că există atunci când din prostie, grabă, neştiinţă sau mai ştiu eu ce am uitat să schimb pe documentele „oficiale” sigla MJLC cu sigla MJ.

Nu mi s-a părut o greşeală de neiertat, nici nu cred că ar fi remarcat ministrul sau prietenii lui, nici nu cred că lucrul acesta ar fi anulat conţinutul hârtiilor mele, probabil culoarea a fost cea care a sărit în ochi, de la albastru închis la albastru deschis e cale lungă şi, hey, un fepesese este antrenat să vadă detalii, amănunte care i-ar putea salva viaţa lui şi a celorlalţi, la o adică...

M-am revoltat în sinea mea şi mă revolt în continuare, repet sunt lucruri pe care nu le înţeleg şi pe care nu mi le explică nimeni, sincer, acel MJLC îmi dădea o oarecare siguranţă, îmi adormea spaimele şi mă ajuta să visez frumos, ştiind că există cineva care s-a gândit la mine, cetăţeanul, şi la libertăţile mele cetăţeneşti.

21 comentarii:

Anonim spunea...

Dragi colegi,
Schimbarea "siglei" are,printre altele si rolul de a scapa de unele persoane "incomode",care nu se "aliniaza".
De,este "reorganizare",dar nimeni nu calauleaza cheltuielile.(stampile,imprimate...etc)
BOCISME?

Anonim spunea...

Un zvon care circula la nivel inalt este ca personalul aparatului central al A.N.P. se va injumatati.
Va dorim mult succes!!!!!!!!

Anonim spunea...

Acum ma astept sa ni se ceara sa refacem toate documentele pe care am apucat noi sa le trimitem in ANP, cu sigla MJLC...
Alta munca, alta cheltuiala, alta pierdere de timp...
Oare cei ce au propus schimbarea siglei pina acum,n-au ce lucra altceva?
Sunt platiti si ei tot de la bugetul asta subtire, nu?

kabul spunea...

Incompetentul isi da singur de lucru cand nu are ce face. Pe langa negarea sigurantei cetateanului mai apar si alte aspecte prin schimbarea siglei. Unele sunt poate paranoice dar imi pot exprima opinia precum ca aceasta schimbare aduce in discutie eliminarea interesului Ministerului Justitiei de a proteja cetateanul. Si uite asa revenim la aceleasi cutume ale sistemului justitiar prin care vor fi protejati doar cei ce decarteaza grosolan. Restul...pamant pe ei !
Cum fac unii bani in criza economica ? Pun la cale schimbari intr-un anumit sistem si contracteaza tot ce este necesar pentru schimbarea in cauza. Bineinteles, totul pe baza de comision, ca doar se plateste din bani publici. Imi place totusi ca nu se mai ciordeste pe fata. Este totusi un pas inainte. Vor urma si altii. Intr-adevar, dupa cum spunea si Sword, trebuie sa ai o minte diabolica. Poate ca multi o avem dar nu detinem instrumentele necesare. Sa fiti iubiti cu tot cu sigla !

Anonim spunea...

Buna ziua.Draga Hugin.....pai hai sa iti zic eu de ce sa schimbat titulatura:pai toate probleme sistemului penitenciar sau rezolvat:al-13lea,ore suplimentare,prime,bani de haine,norma de hrana si a mai ramas una:schimbarea titulaturii.Pai ce naibii mai vrem.''sunteti si suntem foarte nerecunoscatori''.

Anonim spunea...

@ 8:23
Mi-ai dat cel mai tare zvon, sa vad pe ce meleaguri sint imprastiati, ca luau banii mai de pomana!
La pensie cu ei ,eu i-as desfiinta definitiv si as muta sediul sindicatelor la MJ.
SE POATE LUCRA MULT MAI BINE FARA ANP-isti -reduceri de cheltiueli, chirii, bani pt. transport,delegari, detasari, (AICI SINT PRIMELE NOSTRE!) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Daca se desfiinteaza anp va da de primarii,fraierilor!Ajungeti serviciu comunitar...

antaky spunea...

SWORD! You are the best!!
Don t forget - ILDUA!

antaky spunea...

SWORD! You are the best!!!
ILDUA!!!!!!!

Anonim spunea...

tare frate super tare multumim inca odata celor care ne conduc cu mintele lor luminate cu lanterna

Anonim spunea...

La multi ani, Sword!

La inceput de an trebuia sa ne innoim cu ceva,nu crezi?
Sigla s-a schimbat pentru ca nu mai exista libertati cetatenesti, nu stiai?

Anonim spunea...

Nu le vei intelege niciodata,ptr. ca mintea ta diabolica este in extaz. Ce nervi te-au pus pe ganduri? Ce tipete a sefilor?
Nu le vei intelege niciodata lucrurile pe care nu ti le explica nimeni.Esti cu totul pe alta planeta.Imi pare rau dar dupa ceea ce ai aratat cred ca putini au inteles ceea ce ai relatat.
Nu te supara fratioare, multe se vor schimba in sistem iar palmasi nu vor afla decat dupa un anumit timp, ceea ce va fi prea tarziu.

Vasile Beres
Presedintele Sindicatului ,,SPERANTA"
Penitenciarului Satu Mare

Anonim spunea...

PENTRU 8:23
Esti naspa copile,de cand esti in sistem, ai gandit inainte de a scrie?
Vasile Beres
Presedinte Sindicat ,,SPERANTA"
Penitenciarul Satu Mare

si totusi spunea...

Felicitari, Sword! Ca de obicei, te citesc cu placere.

Anonim spunea...

1. "Tipete sefilor", domnule Beres. Articolul genitival "ale" face acordul in gen si numar cu substantivul atribuit posesorului ("tipete"), nu cu posesorul ("sefii").

2. "Palmasii (cu doi de i) nu vor afla."

Sword, e un articol deosebit.

Nu poti cere tuturor satmarenilor sa intelega ce ai scris, dar macar ar putea sa te critice scriind corect romaneste, chiar daca acolo se vorbeste si limba maghiara la greu.

Anonim spunea...

..."Tipete ale sefilor"... am comis-o si eu. Sorry

Anonim spunea...

pentru 20:35
Fiul lui mamata e naspa .
Se pare ca urmaresti functii de aia esti aparator al A.N.P.
Reforma trebuie facuta si in aparatul centralal A.N.P. daca vrem sa fim corecti.

dex- teritate spunea...

pseudo-pruteanul de la 08.44 ar trebui sa ÎNŢELEGĂ că este cel putin caraghios cand da lectii de gramatica si Limba Romana dar greseste el însuşi. Ce-ar fi să ne "leşi" , amice?

O'Sullivan spunea...

@ dex-teritate

Păcat de efort.
Nu reuşim totdeauna să reparăm greşelile altora, fie ele gramaticale sau ........... de judecată.

Anonim spunea...

Macar sa reparam greselile noastre!

Anonim spunea...

mai potolitiva dracu cu ,comentariile despre puscaria Tg-Jiu.....daca nu va potoliti o sa dam cartile p fata si vom spune tot si despre domnii nostri sindicalisti care cred ei ca sunt corecti cand colo numai gura de ei,isi urmaresc numai nteresele lor,asteapta acum salariile de merit si 38 ca doar,doar s-or lipi si ei,dar suntem hotarati sa le mai dam si m..e!!!!!!!!!!!