Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 12 august 2009

Reprofilare, reorganizare, re... programare

35 comentarii:

Che Guevara spunea...

Aviz liderilor nostri si celor care vor inainta propuneri referitoare la noile structuri organizatorice:daca s-a avut in vedere OUG 229/2008, apoi sa se tina cont strict de ea, nu doar atunci cand le convine. Ar fi mai usor pentru toti si mai corect pentru toata lumea: se aplica criterii clare si basta. de exemple, daca pentru infiintarea unui birou trebuie sa existe 5 lucratori cu functii de executie, apoi asa sa fie, ca iar vor aparea exceptii de la regula pe criterii numnai de ei stiute si iar ne vor asmuti pe unii impotriva altora. daca se au in vedere alte criterii, sa vi le faca cunoscute si dumneavoastra, domnilor lideri, iar dumneavoastra ar fi bine sa le trimiteti si in teritoriu ori chiar sa le postati pe blog, eventual pentru o dezbatere publica la distanta. Tot e mai mult decat ca pana acum, cu treburi facute pe ascuns.

Anonim spunea...

Chiar credeti in aceste intalniri ANP- SINDICATE totul este de fatada ,ei fac tot ce vor,asa ca pregatitiva de DEZASTRU.

Edy spunea...

Pogea si Boc au spus ca ei nu-si iau concediu. Au de disponibilizat o tara si nu se lasa pana nu ne dau tuturor cu incompetenta lor in cap. Doar-doar om ne-om prapadi de tot. Si mamaliga puff-puff, domol, pana cand: poc, in cap la BOC. Multi au crezut ca vom inghiti rahat la nesfarsit si la urma si-au dat seama ca s-au inselat.

Edy spunea...

Se tot vorbeste despre sistemul bugetar cu prea multi bugetari. In interiorul sistemului se urla lipsa de personal. Nimeni, insa, nimeni dintre cei care decid soarta bugetarilor nu s-a gandit de ce este ineficient sistemul. Birocratia asta absurda, cu hartii inutile care sa justifice alte hartii inutile, care, la randul lor, sa descrie niste activitati care, uneori nici nu se mai fac in practica tocmai pentru ca oamenii au facut hartii... Aici e marea problema, dar astia vor sa eficientizeze sistemul dand afara niste oameni si lasandu-i le ceilalti sa se zbata in acelasi iad birocratic. Oamenii astia nu gandesc. Pur si simplu fac experimente pe noi.

Edy spunea...

Culmea e ca se gasesc si "destepti" care le canta in struna incompetentilor care ne conduc. "Nu au ce face, trebuie sa ia aceste decizii." Nu, nu trebuie sa ia niste decizii ca si cum noi nu am exista. Noi suntem aici si ei trebuie sa stie asta. ACUM!

Anonim spunea...

stimati colegi,
anp cere de prin unitati propuneri de modificare pentru acordarea ordinului privind sporurile:tbc,contagioase, praf .antena,etc si solicita parerea medicilor sefi.Asta n-ar fi rau daca aceste propuneri ar fi publice si discure cu toate sectoarele de activitate.Dar unde sunt sindicatele?de ce nu afiseaza aceste solicitari si nu cere conducerii parerea mai tuturor sectoarelor?numai anumite sectoare care rup poarta la ora15 au minti luminate?

Anonim spunea...

Evident ca cei doi pomeniti de tine,Edy, nu-si vor lua concediu. La fel a fost raspunsul ministrului sanatatii: "Evident ca nu!" Isi bat joc pe fata de o tara intreaga. Avem de ales sau am avut de ales? Am avut anul trecut. Acum suntem timorati de nesiguranta zilei de maine. Si stiti ce este culmea culmilor? In iarna, cand la noi se blocasera concursurile, alte institutii bugetare organizau concursuri pentru ocuparea posturilor vacante (finantele, vama, pasapoartele). Acum, guvernantii nostrii se hotarasc sa de afara din bugetari. Si in schema asta vor intra si multi alti oameni cu vechime. Va fi vai si amar de tara asta! Si, vai si foc in sufletele celor ce vor ramane fara slujbe. Sa speram ca macar de noi nu se vor atinge! Sa speram!

Edy spunea...

Daca astia rup poarta la ora 15, ei ce sa spuna despre tine? Ca dormi pana la 11? Ca o zi vii la slujba si intr-una nu? De ce arunci cu vorbe? Suntem colegi si trebuie sa ne respectam. In esenta, insa, sunt de acord cu tine. Trebuie sa ne consultam cat mai multi, sa avem acces la informatii si sa nu ne ascundem.

Anonim spunea...

Praf,la sectorul medical,nu exista!
Sa intelegem ca d-na doctor va decide taierea acestui spor fiindca nu-l poate acorda in sectorul medical,conform legii?
Da,ar trebui ca sindicatele sa cunoasca si aceasta manevra!
Fiindca altfel n-o pot numi!
De ce medicul sef poate face aceasta propunere?
Aberitate!

Anonim spunea...

Aceste sporuri se acorda pe baza de masuratori,si se decide de o comisie din care face parte si medicul sef.
Stupoare!
Doar medicului sef i se cere o parere de modificare in acordarea acestor sporuri?
Intrebare:
Ce rol are un medic sef intr-un penitenciar?
Care este substratul?
Suntem suspiciosi fiindca conducerea ne-a facut sa gandim asa!

Bobby Fischer spunea...

Pentru 12.08.2009 22:29:00 şi 12.08.2009 22:40:00

Băieţi, studiaţi mai întâi Ordinul 399/2007 şi comentaţi după.

Eu ştiu că "datu' cu presupusul" e unul din sporturile naţionale, dar ignoranţa este intolerabilă.

Anonim spunea...

D-le Bobby Fischer sa inteleg ca esti un fel de sef pe medical?Te-am bunghit!
Studiati dvs 399 si mai discutam!
Unul care pune in plata drepturile salariale!

Anonim spunea...

Din comisia de stabilire a locurilor de munca cu grad de risc si a persoanelor care beneficiaza de sporurile de risc fac parte o suma de persoane, minim cinci, dar din care trebuie sa faca parte sefii de servicii, birouri, compartimente. Desi mi se pare de bun simt ca daca nu scrie ca trebuie sa faca parte UNII SEFI de servicii, birouri, compartimente, inseamna ca trebuie sa participe TOTI, deoarece nimeni nu poate vorbi despre conditiile de munca ale altor oameni si specificul activitatilor respective. In plus, nici nu sunt chiar asa multe compartimente structurale incat sa se calce lumea pe picioare la sedinta lunara. De ce exista PRIVILEGIATI (a se citi ASERVITI conducerii) in componenta comisiei, restul trebuind sa faca rapoarte si contestatii pana la nivel de instanta de judecata pentru a li se respecta drepturile, cand totul ar fi mult mai simplu daca s-ar respecta legea, impartial, de catre comisie? De ce liderii de sindicat accepta cu capul plecat INTERPRETARILE LEGII de catre factorii de conducere? Cand am facut propunerea medicului sef de a largi componenta comisiei cu toate persoanele la care face referire legea mi-a raspuns ca nu poate face asa ceva cand conducerea ANP i-a trasat sarcini clare de reducere a costurilor salariale (si completez eu: si-ar pierde functia!). Unde e respectul pentru colegi si pentru LEGE?

Bobby Fischer spunea...

Pentru 13.08.2009 00:31:00

Nu, nu mai "bunghit", domnule.

Eşti tot atât de departe de adevăr, cât eşti şi de dispoziţiile actului normativ în discuţie.

Eu încercasem să atrag atenţia asupra faptului că "legea" prevede, dispune chiar componenţa comisiei de evaluare şi acordare a acelor sporuri şi că aceste "prerogative" nu sunt la "aprecierea" unei singure persoane.

De aici încolo ţine de fiecare unitate în parte (conducere, sindicate) de modul cum se înţelege aplicarea dispoziţiilor legale, cu respectarea condiţiilor prevăzute.

Abuzuri, sau eventual greşeli, au fost, sunt şi probabil vor mai fi.
Important este ca acestea să fie identificate şi rezolvate punctual, nu generalizând.

Necunoaşterea condiţiilor de acordare a unor anumite drepturi de către posibilii beneficiari ai acestora este datorată şi lipsei de transparenţă, comunicare între factorii de decizie şi cei de execuţie dar şi lipsei de interes şi de implicare a celor direct interesaţi şi chiar, uneori, a sindicatelor.

Cam asta era ideea. Acum ne-am înţeles, domnule 13.08.2009 00:31:00?

Anonim spunea...

domnule bobita fisher, se scrie "m-ai bunghit" nu "mai bunghit". Asa ca , nervosule, nu mai fi asa pornit pe dat lectii cata vreme mai ai tu insuti de invatat.

Anonim spunea...

s-a gandit cineva la faptul ca imbunatatirea conditiilor de lucru in unitati, pentru care luptam acum va conduce implicit la disparitia conditiilor (scuzati repetarea)de acordare a sporurilor de care se tot face caz in aceste ultime comentarii? deci, daca vrem conditii de lucru civilizate va trebui sa ne luam gandul de la spor de praf, de antena, etc

Pruteanu spunea...

Hai, Bobby, asuma-ti greseala si mergem mai departe!

Bobby Fischer spunea...

Ce-i corect e corect! E uman să greşim.
Sper că mi se iartă pe jumătate, odată recunoscută greşeala. :)

Critică şi autocritică, în egală măsură!

Până la urmă, învăţăm împreună. Să ne asumăm greşelile, să fim mai toleranţi, să fim mai umani.

21.51 spunea...

Acum vrei toleranta Fishere, dar cand ne dadea-i in cap cu aerele tale de sahist destept nu erai tolerant deloc.

Anonim spunea...

La Galati s-au facut hartiile cu sporul de TBC si nu sunt bani. avem ppl tebecist cazat si vedem cine face iar pontajele. Comisia infiintata nu prea isi face treaba, iar eu supraveghetorul de pe sectia a doua trebuie sa iau apelul si la el in camera. Oare sa intru dupa ce sunt platit? Siparezii cei dragalasi stiu despre asta?

Bobby Fischer spunea...

Repet. Sunt greşeli şi... greşeli.

Comparaţia e deplasată.

Errare humanum est, perseverare diabolicum.
Când perseverarea mai provine şi din ignoranţă... Dumnezeu cu mila.

Pruteanu spunea...

Adica greselile tale sunt de acceptat, ale altora sunt m-ai putin tolerabile?

Pruteanu spunea...

Hai sa gresesc si eu! Poate ca asa il iarta lumea pe prietenul meu, Bobby.

Pruteanu spunea...

21.51, dupa ce imi gasesti greseala, cauta si la tine! Ai una MICA.

Pruteanu spunea...

Cineva semneaza in numele meu. De acum voi utiliza contul Google.

Anonim spunea...

Ptr. 18:21
De intrat la apel tot o sa intri fie ca esti platit fie ca nu.Cate cazuri nu sunt in care faci mult mai mult decat iti prevede fisa postului.
De platit o sa fii platit dupa un proces cel putin ca al meu in care ma judec cu ANP-ul de vreo 2 ani si o sa primesc banii dupa vorba si gandul lui Boc:
30% anul asta
30% anul viitor
si 35% peste 2 ani.
Ca dor este criza financira si asta in conditiile in care tot din unitatea mea s-au castigat 2 procese iar noi am ajuns deja la Curtea de Casatie si s-a retrimis dosarul spre rejudecare. vezi www.scj.ro/listasedinte.asp?date=20/5/2009&day=20&month=5&year=2009&idsectie=158

Anonim spunea...

Ptr. PRUTEANU

Ma gandeam eu ca nu esti tu...

Bobby Fischer spunea...

Nici 21.51 de la ora 18.19 nu pare a fi cel veritabil. El nu ar fi scris niciodată: "dădea-i".

Cât despre falsul Pruteanu...

Anonim spunea...

Dar nu ti-ai dat seama, Bobita! Te dai tu gramatic vigilent, dar esti varza si acum ii faci curte lui 25.51 punct ca sa nu se mai ia de tine.

Bobby Fischer spunea...

Prea... fericitului 13.08.2009 22:17:00

Parcă te şi văd dând din... coadă.

Mă simt fericit, când văd câte un omuleţ micuţ şi frustrat, aşa ca tine, bucuros şi încântat.

Oameni mici, satisfacţii pe măsură!

cenzorul subiectiv spunea...

Multumesc acestui blog pentru rolul sau ,de a arata adevarata fata a noastra de barfitori.Ne-a aratat grija noastra fata de aproapele de la servici,ne-a dat posibilitatea ca dupa diferite pseudonime sa corectam pe altii ,sa-i injuram.O pierdere totala de timp si energie de la oameni frustrati,barfitori,care in loc sa-si vada de viata lor scurta de muritori ,de familii ,stau sa piarda timpul.De cand s-a infintat blogul o ducem bine,sau schimbat conditiile de viata si trai.Au aparut o gramada de economisti pe care conducerea nu-i stia,manageri,toti pierduti prin foisoare,sectii,birouri,cabinete medicale.La sfarsit va spun LA MULTI ANI,oglinda fermecata(ai scos din noi ce este mai urat.

Edy spunea...

Prietene, dai vina pe oglinda care ne arata cum suntem? Oglinda e oglinda. Sa ne privim in ea si sa invatam ceva!

Bobby Fischer spunea...

De ce să facem asta, Edy?
Când e mai simplu să privim în oglindă şi să ne vedem frumoşi, deştepţi şi "curaţi".

Nu e mai "româneşte" să ne prefacem că ne e bine. Iar dacă catadicsim să recunoaştem că lucrurile au luat-o razna în ţara asta, să o facem doar în gând, cuminţi, ferindu-ne şi atunci să nu ne "audă" cineva. În speranţa că dacă ne facem mici, într-un colţ, poate trece.

Anonim spunea...

DOMNILOR COLEGI,STIATI CA?
-la ARAD nu se mai deconteaza medicamentele cadrelor
-nu se platesc ordinele de servici
-sporul de praf de o luna este diminuat cu 50% pentru foisoare,dar "birocratii"nu sunt afectati
-nu suntem informati despre deciziile luate de ANP referitor la concediul fortat de 10 zile fara plata
-birourile mustesc de personal de la paza iar cei de pe schimburi,escorte,instanta nu pot sa-si ia turele libere,nici cele din noiembrie 2008
-nu se gandeste nimeni la ratele pe care le avem la banci,pentru un trai decent
INVIT PE ACEASTA CALE PE DOMNII DIN DGP,ANP SI MINISTRUL JUSTITIEI SA TRAIASCA EI CU SALARIILE NOASTRE SI CU RATELE LA BANCI PE CARE LE AVEM.CONTURILE LOR SUNT GRASE,S-AU ARANJAT!!
RUSINE DOMNILOR,NE MINTITI CU SPRIJIN PENTRU CUMPARAREA DE LOCUINTE,O DATA IN CARIERA,DAR IN REALITATE NE TAIATI DIN SALARII
DE CE NU VA REDUCETI PROPRIILE SALARII,TAIATI NEPOTISMUL DIN MINISTERE,VA CALCATI PE UNGHII,SUNTETI PREA STUFOSI SI NU FACETI NIMIC PENTRU MULTIMEA DE JOS CARE DUCE GREUL MUNCII CU PPL-EII..PENTRU LINISTEA SOMNULUI UNORA MAI AVETI MULTE DREPTURI SA DATI LA PPL SI LA ANGAJATI SA LE TAIATI? RUSINE!! UNDE ESTI TU TEPES VOIEVOD,POATE REZOLVI CEVA..

THE ECONOMIST spunea...

THE ECONOMIST: voi cei de la Galati aveti probleme mari si grave intre voi...probabil lipsiti de cultura generala si multe frustrari v-au facut sa deveniti clovnii blogului...