Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 7 iulie 2009

Cei mai mari. Alarma de prostie.

Ionel Cel Mare a primit ieri o lecție de care mulți pensionabili n-au avut parte. Insoţit de Radu Buică, prostuţul ăla aciuat pe la MJLC, s-a deplasat la Jilava unde... a mai dat o alarmă. A doua în ultimele 7 (şapte) zile, motivul fiind augusta dumisale prezenţă în penitenciar.

De fapt, venise să-l instaleze pe noul director. Numai că noul director, Stroe parcă, nici măcar nu era în ţară, fiind în concediu, iar Cel Mare habar n-avea. Generalul din piesa cu bufoni, s-a dus deci să se afle în treabă la Jilava.

Trezindu-se el, generalul, la Jilava şi cu alarma dată s-a gandit să stea puţin de vorbă cu negrişorii pe care se gândea că-i va găsi pe plantaţie. Deh, metehne de Focşani, unde oamenii sunt mai infricoşaţi de statura gheneralului cu apucături căprăreşti.

Cum suma inteligenţei de la pupitru nu sărea mult peste zero, discuţia s-a aprins în doi timpi şi trei mişcări. Gheneralul a justificat comunicatul idiot ca fiind o reacţie la faptul că sindicatele susţin că ANP are probleme financiare. A recunoscut, cu alte cuvinte, că a fost doar o răzbunare prostească.

Discuţia a continuat pe acelaşi ton, generalul şi consilierul tâmp aflând cu surprindere că nu mai ţine cu tupeul. Au părăsit sala într-un cor de huiduieli binemeritate.

Mâine, Radu Ragea, de data asta, şi Cel Mai Mare Ionel din penitenciare se vor deplasa, se pare, la Craiova pentru o altă întronizare de conjunctură. Vor încerca iar să adune personalul şi să le povestească cum sunt ei minunaţi şi toată lumea îşi închipuie crize.

Cam aşa descrie finalul discuţiei unul dintre participanţi:

Un subofiţer din foişor i-a zis lui cel mare: ”când facem schimb, eu să vin în biroul dvs. şi dvs. să staţi în foişorul meu?” De aici şi-a pierdut cumpătul, restul e can-can… măi, frate, s-a întors cel mare şi a zis: ”Tu câtă şcoală ai?”

Şi au început huiduielile…n-a ţinut cont, cred că nici nu a auzit şi zice ”când o să ai tu şcoală cât mine, atunci vii la mine în birou!” Asta a fost bomboana pe colivă… au huiduit ăştia într-un hal… a zis cel mare(bine că nimeni nu îl mai auzea) că nu avem educaţie, că avem şorici în loc de piele… în curte a continuat să vorbească de unul singur.

În filtru, la ieşire, subofiţerii au spus că vor un director mai bun (făceau aluzie la Stroe), iar cel mare a zis, super nervos:"Nu merită mocirla asta de Jilava director mai bun". Oamenii au comentat iar cel mare le-a zis că sunt needucaţi, le lipsesc 7 ani de acasă. În primul rând, directorii ar trebui să aibă cei 7 de ani de acasă… Buică era super nervos…

A zis cel mare că ce tot o dau sindicatele cu schimbarea, uite că tot aici sunt, ne străduim cam degeaba şi oricât am căuta în sistem nu o să găsim mai bun ca Băla.

Un coleg a zis că pe 15 iulie dăm noi alarmă la MJ.

Au bălmăjit-o cu salariile, cu orele suplimentare, cu condiţiile de muncă. Varză, vai de mama lor!

În concluzie: Cum au avut tupeul să vină în cea mai grea unitate, cu cele mai proaste condiţii? Unde au dat două alarme degeaba? Ăştia sunt tembeli!

Se aude că încercări de aburire vor mai fi şi în alte puşcării, vine pichetarea, sunt speriaţi. Ţineţi aproape, mai au puţin şi se dau singuri cu capul de pereţi. Nici măcar nu este nevoie să îi împingă cineva, generalii penitenciarelor îşi croiesc singuri drum.

PRIMIŢI-I DECI CUM SE CUVINE... cu pâine şi sare şi... cu tot atât respect cât au domniile lor pentru subordonați.

58 comentarii:

Anonim spunea...

Deci si la prosti conteaza sa ai scoala. Oare la ce cred ei ca le foloseste?

zaftra spunea...

Dar domnu'invatator cel-maaaaare ce c....de scoala are? Ca nici la Stefan Gheorghiu nu a fost in stare sa intre! A.........mi-am amintit ....are studii de electrician, ca tot stinge toata ziua becurile pe holuri.Al naibii privighetoare....dupa ce ca era sa inventeze un nou sistem de ventilatie cu tuneluri pe sub puscarii...vine el sa bage desciuplina in noi....Lasa-neeeeeeeeeee.... si trage si usa dupa tine...Nu uita de bec....

Anonim spunea...

jilava..suntem alaturi de voi....pe 15 venim....p.v.

Anonim spunea...

Am participat ieri la neinspirata alarma data la Jilava.Oamenii stateau nemultumiti in soare si vorbeau incruntati despre nesimtirea celor care se joaca cu nervii lor,cei care iesisera din schimb dimineata aveau ochii lipiti de somn.Intr-un tarziu pe poarta unitatii a intrat o masina cu girofar din care au coborat pe rand Cel Mare si Buica.Mai marele gradinii din spatele popotei,Mihai,le spunea cu un aer misterios celor din jurul sau ca langa Cel Mare e Ragea.Dupa numaratori repetate si stat in soare pe platoul unitatii,oamenii au fost bagati in clubul unitatii.Ma uitam cu interes la acel Buica,ma gandeam ca e ca o plosnita,un aciuiat pe pielea sistemului care crede ca stie ce e intr-un penitenciar.Un parazit caruia ii place ceea ce face,un nesimtit care a indraznit sa o invite afara din club pe o colega deoarece nu ii convenea felul in care a fost tratata nesimtirea lui.Ce tupeu pe plosnita,vine in casa noastra si incearca sa ne dea afara daca spunem ce gandim.Cel Mare tot repeta ca nu ocupa functia de placere dar ne tot amintea si ca nu va pleca din ANP fiindca,,vrea sa faca"treaba.Felicitari doamnelor care au avut primele curaj sa infrunte plosnitele(Cristina si Aida)precum si baietilor(Atomicul&Grupa.CO).Acestor indivizi si celorlalti asemenea lor le doresc toate bolile profesionale de care suferim noi.

Anonim spunea...

imi vine sa citez din NAOMI cand a fost bagat(ă) in tomberon:,,mi-a fost asa mila de mine!!..''
Doamne.... ce sefi am!
Mocirla de Jilava nu merita ceva mai bun??? Pai daca tot e jeg, hai sa aruncati si voi laturile acolo, ca asa face un bun gospodar, nu-i asa domnilor Cei Mari??

Anonim spunea...

SE POATE

http://www.mediaimage.ro/WKY-PUR-TML/monitorizare/CartelAlfa/central/07_07_09/CUN_07-07-2009_ar_014_0058_00_imagine.html

Anonim spunea...

Din nou JILAVA da tonul !!!

Anonim spunea...

Cum interpreteaza d-ul cel mare temeinicia acestei alarme in sensul legii 293?Sindicatul ar trbui sa protesteze oficial fata de acest evident abuz,ca pe viitor sa nu se mai intample asa ceva.Ce tupeu.Nu este deajuns ca prestam si asa prea mult.Rusine!!!

Anonim spunea...

Acestia sunt indivizii care ne conduc,niste incompetenti.Va propun o apreciere a incompetentilor care ne conduc si din alta perspectiva.Se vede de la distanta ca acesti indivizi nu cunosc mai nimic din munca specifica dovada fiind comportamentul lor in timpuri de criza,cand nervii sunt la pamant iar oamenii nu mai sunt dispusi sa inghita mizeriile lor.D-ul cel mare,intr-o vizita la Poarta Alba, a fost huiduit si de detinuti, carora le-a cerut sa nu mai fumeze in camera.D-ule cel mare lasati ciocul mai mic!!!

THEO spunea...

Se pare ca s-a produs un cataclism in constiintele formate la scoala din Baneasa ,care au adanc pirogravate in creier lozinci ca "ordinul se executa ,nu se discuta!".Greseala noastra a fost sa ne punem speranta in dansii,sa credem ca cei formati in acei ani de militarism si despotism,care au muncit si urcat in cariera prin despotism, pot sa-si depaseasca conditia de militari,despoti -comandanti.Greseala dansilor a fost politica strutului,au crezut si cred inca in proverbul latin cel cu dezbina si domina,nu realizeza ca in timp sindicatele au devenit o realitate care desi dansii nu doresc sa o vada, exista si se manifesta,nu realizeza ca nu mai privim comunicatele ANP-ului ca pe adevarul absolut ci dimpotriva orice vine de la ANP este intors pe toate fetele si privit cu foarte mult scepticism.Ce ma intristeaza pe mine personal sunt sefii a caror varsta este in jurul a 30 de ani,care s-au format in anii de dupa 90 si care nu ar trebui sa gandeasca comunist dar care din prea mare dragoste de SCAUN,sau din prea multa obedienta au devenit mai despotici decat cei cu scoala la Baneasa.Probabil vina este a mea ,cred ca daca pentru mine libertatea de gandire este oxigenul constiintei mele,morala este apa;cele doua elemente indispensabile vietii, asa ar trebui sa fie pentru toti oamenii,dar mai ales pentru tineri;ma las iar si iar dezamagit,dezamagit de militarism care a fost doar o forma de despotism impotriva noastra a cadrelor si nu am gasit verticalitatea si onoarea care credeam eu ca inseamna MILITAR,dezamagit de tineri care pot sa aiba o gandire mai imbacsita de prejudecati decat multi varstnici...
Ma bucur insa sa constat ca nu toti tinerii ma dezamagesc,multi dintre liderii de sindicat sunt tineri,ma bucur ca au fost capabili sa creeze din nimic aceste sindicate ,sa invete din mers ce inseamna sindicalism si sa faca tot ceea ce au facut pentru noi si pentru acest sistem,haideti sa tinem aproape cu totii!

Anonim spunea...

Ambii... amandoi despre care se scrie aici sunt membri in C.A. al R.A.Multiproduct. Singura solutie gasita de acest C.A. a fost disponibilizarea a 128 de salariati incepand cu luna iunie 2009. Pentru salariile neplatite din februarie 2009 trebuie ca oamenii sa alerge prin tribunale.La penitenciare nu sunt ei in masura sa disponibilizeze dar se vede treaba ca nici nu sunt de vreun ajutor,ba dimpotriva mai rau incurca. Necazul e ca cine trebuie nu vede.( sau nu vrea sa vada)

Anonim spunea...

Asteptam de la administratorii blogului un articol despre vizita lui Ionel cel mic ,a scuze cel mare,si a lui Buica la Penitenciarul Craiova pentru numirea oficiala a vestitului mecanic Becheanu ca director al penitenciarului Craiova si surpriza mare imputernicirea lui Craioveanu Ion in functia de director al penitenciarului Pelendava .
Din cate stiu liderul de sindicat RADU SCHIOPU a fost la inaltime bravo lui,in schimb celalalt lider de sindicat Negru Dorel catel de curte a lui Becheanu a tacut malc ca de,,,a fost si el imputenicit in functia de sef de sectie .

Anonim spunea...

Doamne sfinte...JILAVA suntem cu voi!!!...Asa bataie de joc din partea nesimtitilor din ANP nu am vazut de cind sunt!!!...Nu ma rog decit sa treaca si pe la noi prin penitenciar...si dupa aia pot muri linistit...nu o sa le vina sa creada ce o sa pateasca cu "astia
fara studii"!!! ...Grijania...@*&%...si $@&*...lor!!!

Anonim spunea...

Colegilor nostrii din Jilava nu le putem spune decat ca : SUNTEM ALATURI DE VOI si vom fi deasemenea langa voi la pichetarea de miercuri, cand "cel MARE" va privi MINUNEA din foisorul lui cu aer conditionat si scaun de piele...RUSINE, RUSINE acestor oameni (daca-i mai putem numi asa)care conduc (dirijeaza practic)destinele atator angajati care prin atitudinea lor si prin mesajele care le transmit nu arata altceva decat PROSTIA si LIPSA DE MATURITATE de care dau dovada.

Anonim spunea...

Aceasta conducere in fruntea careia este "prea faimosul d-nul Bala" de la Timisoara, ne-a obligat pentru prima data sa lasam capul in jos in fata societatii civile din cauza INEPTIILOR pe care acestia cu nonsalanta le transmit presei prin care spunea ca avem salarii de 3.500 Ron (salariu mediu), ei bine domnilor directori generali ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor, am o veste proasta pentru domniile voastre : ne-ati facut sa plecam capul in fata societatii civile dar ati reusit fara voia dumneavoastra sa ne faceti in sfarsit sa ne ridicam capul si privirea in fata dumneavoastra, cei care ati lovit si inca mai loviti in proprii angajati. Glasurile noastre se vor auzi mai tare ca niciodata acum cand ne-ati demonstrat de ce sunteti in stare....!!!!!!

Anonim spunea...

bravo Jilava, RUSINE ANP.scuze anp-ului ca nu avem carte precum dinsii.

Anonim spunea...

Nu uitati , cel mare a stiut dintotdeauna sa cante si sa incante.....urechile sefilor. Intrebati de chefurile de la anp,focsani, amara....unde cel mare era cea mai tare cantareata a sistemului penitenciar. Ajungea in final sa se certe cu dizeozele pe microfon.
Oricum, tot un comandant de mana a doua va ramane...fara prestanta, fara diplomatie si pus pe susarai marunte si barfulite de salon.

Anonim spunea...

sunt din jilava, am fost in club si am vazut prestatia bufonilor. va multumim colegi din toata tara pentru incurajari, felicitari si solidaritate.

ieri ne-a fost greu dar azi, vazand reactiile voastre, ne este mai bine. va multumim!

Anonim spunea...

S-ar putea ca o data cu apa din copaie sa azvarlim afara si copilul" adica,ceea ce este absolut necesar!
As fi dorit sa citesc si o postare a lui Si totusi...Sau poate noul nascut nu are voie la o postare ,in aceasta vreme de razmerita?Nu are priza la public!Nu cade bine!

Anonim spunea...

BRAVO JILAVA,BRAVO TARA VA IUBESTE SI VA SUSTINE NE VEDEM PE 15 SI PE 30 JOS CU TIRANII.

Anonim spunea...

Tatae
Ieri datorită tacticii liderului de sindicat chefuitorul şef din Focşani a citit comunicatul de presă emis de mintea lui bolnavă de multă carte şi a recunoscut că a scris special 2700 lei venit mediu fără a specifica net sau brut pentru că sindicatele şi-au permis să dea publicităţii date şi cifre financiare. Se vede că a fost doar un umil gospodar şi o slugă credincioasă foştilor şefi pentru că nu a rezistat presiunii maselor a crezut că este în biroul cu aer condiţionat şi nu în foişorul din anii 70.Astăzi am auzit că şi Năstase a recunoscut că a greşit protectorul lui (cel mare)care a venit cu un idiot (buică)dar fără noul director.Dacă s-a ajuns aici daţi-vă demisia şi ieşiţi la pensie pentru că oricum a-ţi pierdut procesul privind reducerea salariului iar ieri unul din subiecte dezbătute şi înlăcrimate de cel mare era salariul lui de la 8000 lei la 4000lei.Ruşine. Aşteptăm ca şi în ţară oamenii să reacţioneze la fel şă vadă că negrii de pe plantaţie au şi ei pregătire şi cel mai important personalitate.

Anonim spunea...

BRAVO JILAVA SUNTETI TARI
ASTEPTAM CRAIOVA

Anonim spunea...

prin unitati circula o veste trasnet.In curind se pregateste implementarea programului expirat si mult contestat, care a dus personalul la disperare,ATENTIE- in tot sistemul penitentiar.Am trait s-o aud si pe asta.Adica, 2 unitati il contesta si se uita spre trecut ca spre inchizitie si ...minune... il implementeaza in tot sectorul operativ din toata tara.Apropo.A sesizat cineva cit de agitati sunt sipisti de prin unitati?Numai prin birouri de resurse umane si cauta nod in papura din orice.

Anonim spunea...

2. Voi chiar nu vedeti ca umbra lui Firinel este prin toate penitenciarele,cine credeti ca a sfatui pe Cel Mare sa se plimbe prin penitenciare si sa-si fringa singur gitul,nu seamana cunoscut stilui cu al siparezilor? Faceti pariu cu mine ca siparezii din tara nu stiu ca actualul lor sef nu mai este Firinel sii dau in continuare raportul dupa plecarea lui Cel Mare din unitati ?! Acesta Gripa porcina imprastiata de Firinel in anp si penitenciarele din tara este timpul sa sa fie tratata pina nu este prea tirziu si ne inbolnavim toti de paranoia ,spionita si creere de scenarii pe care sa le folosim unul imporiva celuilalt. Este timpul ca SINDICATELE sa analizeze toata activitatea acestui individ si a colectiei sale de cretini din BPCT care se cred atotstiutori in fenomenele penitenciare si sa le traga un sut in c….! Conform lui 293 posturile trebuie ocupate prin concurs sau prin numiri de maxim 6 luni,e ce cauta acolo ? Cine credeti ca a strecurat in lege mutare fara acordul personal al angajatului pe o perioada de 6 luni ? Nu vedeti ca acest Matahari sa pregatit din timp sa va bage pumnul in gura daca nu sunteti de acord cu el cind va conduce anpul? Nu vedeti ca a impartit ciolane si functii mari la tot felul de cretini incompetenti care acum va conduc si care-i aduc elogii si-l pupa in c.. de teama sa nu piarda scaunele cistigate ? Asta da manipulare in anp dar nea Firi nu toti militienii sunt prosti si sper din toata inima sa ai parte de ce ai pregatit tu pentru noi!!!!!!!!

Anonim spunea...

Va asteptam si la Galati domnule cel mare sa schimbati un post la masa ptr ca nu avem oameni.Vineri nema salarii s-ar parea ca avem coturile blocate din cauza datoriilor la energie si gaz.VA incepe babilonia. Daca stam cuminti ne meritam soarta.BRAVO JILAVA.UN REBEL DE LA GALATI.

Anonim spunea...

Cel Mare a spus ca la Jilava,pe vremuri,se chefuia prin birouri pana dimineata pe muzica la vioara.Probabil ca asa era,dar vinul de unde era adus?Nu de la Focsani cumva?A fost impresionant cum i-au asaltat cu probleme femeile(mai putin madam Darie),mascatii,instalatorul,tipul din foisor,baiatul de pe sectie,samd.Oamenii au fost extrem de solidari in fata tandemului de 2 lei(vechi).Buica-cap descult a incercat sa aplice tupeu de Bamboo si vrajeala de Cluj dar nu a tinut,a plecat cu coada intre picioare.Astia chiar au calitati de manageri,de manageri de celula.Le urez sa aiba parte de tot ce e mai rau pe lume.

Anonim spunea...

1 1. Ce nu intelegeti voi toti este fatul ca si siparezii executau un ordin primit de la marele lor sef Firinel. Acesta a condus cu mina de fier acest serviciu pe care la folosit in scop personal pentru santaj si lupta pentru putere. A creat un serviciu platit de stat dar care este in slujba sa personala,pentru a arata cit de cumsecade este a arata notele subalternilor tuturol care erau incriminati si aveau functii mari. A adus in Anp la conducerea acestui serviciu un grup de neghiobi ce nu au dat nici un examen si care-i executa ordinele fara sa gindeasca. A manipulat sindicatele si a dat numiri tuturor sefilor acestora ,pe care mai tirziu ia mazilit,a ,,ajutat,, pe uni sa devina directori cu toate ca nu luasera examenele sau nu indeplineau conditiile sa participe la acestea. Tot Firinel este cel care a fost cu ideia reprofilarii penitenciarelor si a semnat acest lucru,deci el este vinovatul consumului exagerat de carburant si al haosului creat in penitenciare.Nu vi se pare dubios faptul ca imediat ce corpul de control a inceput sa investigheze activitatea acestui serviciu el a plecat in concediu si apoi au izbucnit nemultumirile sindicale,bineinteles cu sprijinul si al unor directori de penitenciare? Nu vedeti ca pune in spatele celorlalti directori anp tot ce el a facut? De ce nimeni nu se leaga de el ,nu el sa ocupat cu lucrurile murdare din anp?Cine a fost sfatuitor de tana al anpului,cine spiona unitatile?Acesti siparezi sunt noi dar au fos instruiti in stil comunist de Firinel si ceata lui din BPCT,au intrat pe baza de concurs la nivel national dar au sfirsit prin a lucra in interes personal pentru Firinel. Credeti ca vreunul din acestia au tupeul sa spuna ca nu se intereseaza de sindicate daca ordinul vine de la Firi? I-am intilnit la mare la o convocare pe siparezi si sa-i vedeti cum aratau la 40 de grade imbracati in costume negre si cu cravata la git si ce genoflexiuni faceau cind ii ridica Firinel in picioare. A fost dezgustator erau transpirati si slinosi , nici cu animalele sau cu ppl-i nu te comporti asa indiferent ce rau ti-au facut! Eu nu sunt suparata pe ei ,chiar i-mi este mila de ei ,vreti sa-i trimiteti la munca de jos,lasatii unde sunt ca acolo se chinuie mai mult! Nu vedeti ca sunt structurati dupa chipul si asemanarea lui Firinel,ce nebun unbla vara la 40 de grade in costum negru mirosind a transpiratie dar cu pretentie de spion si mindru de el?! Vreti sa vedeti adevarata fata a acestora si teroarea primita la mare ?,atunci fiti atenti ce patesc cind le vin sefii in control in unitati ,cum sunt imbracati si ce caraui sunt! Cine este de vina deci ei sau Firinel si gasca sa cu care ii conduce, glontul care a ucis sau arma din care a plecat glontul? Nu vreti sa-l scuturati si pe Firinel pe noul post pe care i-l ocupa deoarece nu are studiile compatibile si sa vedeti ce surprize o sa aveti! De ce Firinel nu vrea sa publice Cv-ul ,deoarce nu avea studii compatibile cu functia pe care o ocupa ?Acest Mata Hari al Anpului ce mai cauta in aceasta structura daca Sipa sa desfintat,este ca in Ferma Animalelor,legile se aplica doar de la el in jos? A incercat sa faca cu sindicatele si ditrectorii datori lui un puci impotriva celorlalti directori anp,iar in cazul in care voi esauati ,el era basma curata,daca citigati el era director general si sa vedeti atunci care mai misca prin tata,era vai de noi !!! Din cauza acesta a dat ordin siparezilor sa se ocupe de sindicate,trabuia ca nimeni sa nu-l banuiasca pe el sluga credincioasa cu pretentii de director general! De ce credeti ca a facut blogul sau personal in preajma declansarii greve de avertisment ,dorea sa va testeze daca va-ti prins ca el este initiatorul si sa se acopere la timp!

Anonim spunea...

bai frate meleu - stie cine si ce- da mihai si acum e la jilava si tot pe la gradina ? sau e alt mihai fata de ala din 96? parerea mea sa stea in birourile lor si sa nu mai umble prin puscarii.jilava rules.

Anonim spunea...

Bravo si mult respect pentru Jilava... Si Galati cand a venit acest Celmare a incercat sa ne bage pumnul in gura si s-a pus in bete cu liderul de sindicat Hilohe Radu care a avut tupeul sa ridice probleme...Probabil era invatat sa nu gaseasca probleme si toti sa ia pozitia strutului cand trecea in control prin unitatea lui...Pe 15 sa cerem tare demisia lui si a lui Bala...si desfiintarea acestui Birou fantoma al Combaterii Prostiei din sistemul
penitenciar...Sa dispara acesti dinozauri sin sistem...
TARABOSTES

Anonim spunea...

D-le cel mare, dacă tot te dai băţ în studii absolvite, la şcoala de miliţieni Băneasa nu ai învăţat că dividendele nu sunt ….”dividentele” din declaraţia dumitale de avere? Ai bunul simţ şi corectează-ţi capodopera….şi renunţă la tupeul de a fi general….faci armata română de râs. Să-ţi fie ruşine obrazului….Sau îţi cer prea mult?....

Anonim spunea...

Şi ce dacă nam educaţie domle, io am avut oi. le-am vândut că erau pe moarte şi mam angajat la petenciar, acu no să las să plece colegiii făr dalde mine la grva asta cu japoneze cor fiii frumoase io s primu cu paru că lam pastrat de la moioare.

Anonim spunea...

De astazi acadel alias firinel a divortat de iubirea sa cea mare ,defuncta sipa si cosmetizata dpct! l-a parasit si s-a mutat in ograda lui bala cu tot cu informatiile,barfele de alcov,spionei si tot carambalacul!si dupa ea au plecat si paza,resursele umane ,ramanandu-i bietului firinel doar managementul situatiilor de urgenta si protectia muncii,printre alte firmituri. si astea toate.la plesnitura de degete(decizia) ultimului!insa problema de acum incepe si nu cred ca pt firinel cat pt bala! pt ca toti negrii mititei si siparezi sunt devotati lui firinel,asa ca....trageti dv-stra concluziile!oare va incepe lupta intestina in burtica anp?

Anonim spunea...

Bravo Jilava! Tara e cu voi! Ne vedem pe 15! Nu va fie frica de siparezi. Astia nu stiu decat sa latre, nu sa si muste. Odata cu Bala, celmare si Firi vor trebui sa plece si siparezii, ca prea au facut mult rau. Si prea sunt prosti. Si fuduli de prostia lor.

Anonim spunea...

Mesaj pentru sipa

Lăsaţi oamenii să facă şi ei un ban cinstit cu hoţu, că doar de-aia e la puşcărie, să sufere, ce dacă-i mai dăm una, ce dacă-i mai punem să ne facă cafeaua, ce dacă ne dau şi nouă câte ceva, că doar nu fură de la voi?

Anonim spunea...

Oare ce fata avea azi Ionica cel mai Mare. Mi-a venit in minte imaginea lui Ceausescu de la procesul dinainte de a fi impuscat. Ultimele rabufniri, ultimele tipete, ultimele amenintari, ultimele incordari, cand de fapt e ultimul suflu inainte de sfarsit. Dragi conducatori, luati exemplul unui om cu onoare, care a trecut prin momentele in care va gasiti dumneavoastra: raposatul general Milea.

Vai, ma gandesc daca ar fi venit Ionica-fara frica-cel mai Mare, in timpul unei sedinte de tragere la Jilava.....

Anonim spunea...

Si eu cred ca ar trebui sa fie desfiintat DPCT, si sa fiti lasati direct pe mana DNA, DGIPI ca poate asa o sa avem si noi parte de arestari din partea militienilor care santajeaza detinutii, introduc droguri si telefoane mobile.Acest serviciu nu face alceva decat sa-i tina in brate pe militienii corupti ca Morari de la Craiova si Becheanu care au introdus alcool si telefoane mobile.Oare aveti idee cati banii si alte foloase necuvenite au primit de la Tamplari, comandantii ca Becheanu si altii?

Anonim spunea...

Voi credeti ca prin desfiintarea DPCT o sa ramaneti de izbeliste?O sa reusiti sa privatizati penitenciarul?O sa va imbogatiti peste noapte? Uitati-va bine la cati sunt pe loc pentru concursuri si cati sunt dispusi sa va ia locul in orice moment.Abia astept sa vad cum va dati demisiile de onoare si va duceti sa lucrati in alta parte, poate pentru ppl. Daca se desfiinteaza DPCT si o sa va preia DGIPI sau DNA sunt convins ca jumate va schimbati domiciliul cu locul de munca.

Anonim spunea...

felicitari pentru site. este superb, cata inteligenta

Anonim spunea...

Deplang situatia sectorlui operativ! Urmeaza vremuri grele, oameni buni. Din pacate, ce s-a intamplat azi ti se datoreaza si tie, Sorine/Huggine. Cu un caprar prost precum cel care a fost instalat, azi, staroste peste sectorul operativ, va pot garanta ca ne-a luat dreaku. In fine, vom mai vedea cum vor decurge lucrurile, insa mutarile pe care le face Bala, eu le consider realmente neinspirate. Nu prea inteleg ce i s-a reprosat lui Ungureanu si nu cred ca intelege vreunul din operativ. Chestiunile legate de profilare si programul de 8 ore nu i se pot pune doar lui in carca decat daca cineva doreste sa scape de responsabilitate. Aceste decizii nu le putea lua doar Ungureanu, de unul singur. Probabil ca aceste decizii au fost adoptate de toti capii ANP-ului. Asta am urat si urasc in acest sistem, fuga de responsabilitate. Asa a fost, asa este si se pare ca tot asa va fi. Spunea cineva mai devreme, la o alta postare, faptul ca lucratorii din DPCT ii sunt devotati lui Ungureanu. Hmmm... Poate ca ar trebui sa se intrebe de ce. Ii raspund eu de pe acum - pentru ca e OM. Nu are Ungureanu Baneasa, dar are curaj, are minte, are onoare, are caracter si, mai presus de toate, are flexibilitate. Acest din urma lucru, pe langa mintea cea atat de necesara, ii lipseste cu desavarsire vechiului si noului caprar - her gheneral cEL mARE :)). Mai fratilor, am facut si eu Baneasa (sunt mandru de asta), dar un asa caprar si idiot va asigur ca nu voi deveni, indiferent de functiile pe care le voi detine prin acest sistem. Regret ca Bala a ascultat ce i-au turnat in urechi niste oligofreni si a dat in cine nu trebuia. Aceste miscari de azi, s-ar putea dovedi mult prea paguboase ulterior si nu pentru ca l-ar sabota cine stie cine, pentru simplu motiv ca musiuul gheneral - praspatul sef al operativului - este, pur si simplu, INCAPABIL. Un tractorist si un taran. Pacat ca se tine, cu tot dinadinsul, la un caprar, la un om incapabil sa comunice pentru singura lui calitate - LOIALITATEA.

Stimate domnule general Bala,

Ai pierdut imagine din cauza unor idioti, asa ca, rogu-te, nu-ti distruge si bruma de incredere pe care o mai au unii oameni in tine, pe mana acelorasi idioti. Pacat, repet.

Pentru sindicalisti,
Fratilor, este criza. Acest lucru trebuie sa il aveti in vedere cand va expuneti revendicarile. Sunt de acord ca lipseste comunicarea dintre ANP si sindicate, insa acest RAZBOI NOCIV pe care il purtati acum va dauna si oamenilor din sistem, dupa cum va dauna si conducerii ANP. E un razboi ce nu va aduce nimic bun. Judecati profund, identificati unde este bresa in comunicare, eliminati-o si haideti sa mergem mai departe. Nu este nici locul, nici momentul sa purtam razboaie intre noi.

Ce trebuie sa faca sindicatele si ANPul? Un lucru extrem de simplu - sa se aseze impreuna, sa judece, sa caute problemele pe care sistemul le are si sa le prezinte, CUM TREBUIE, opiniei publice. In acest moment, si greva, si comunicatele idioate ne pun intr-o postura proasta in ochii opiniei publice. Si asa, o buna parte a opiniei publice are impresia ca, la penitenciare, o gramada de oameni iau o gramada de bani si nu fac mare lucru. De ce acuz si sindicatele pentru aceste aspecte? Pai pentru balacareala pe care o permiti, Sorine, pe blogurile neoficiale. Ce sa zica si opinia publica cand, intr-o buna parte din postari, paza acuza ca sociodistractivul, logistica si alte birouri nu fac nimic si iau o gramada de bani si de sporuri, iar secoarele acuzate riposteaza intr-o maniera similara. Toti avem rolul nostru in sistem, toti avem o fisa a postului de urmarit, sunt mandru ca sunt pazist si va asigur ca nu ma uit cu invidie la colegii din alte sectoare. Fiecare om isi are rolul sau. Desigur ca, acolo unde incompetenta gestioneaza prost oamenii, trebuie si e imperios necesar sa se intervina. Din pacate, aceasta interventie se face cu f mare greutate sau chiar nu se face deloc pana la aparitia unor evenimente.

Anonim spunea...

Buica ala parca era din filmul SPORT SANGEROS... numai in pumni statea pe birou. Mai trebuia sa stea in shpagat...
Urata atitudine.. RUSINE!!!!!!! Ce sa ne asteptam de la un simplu consilier din MJ... ales pe functie pe dupa culoare politica...
Si mai se adresa si cu "VOI STITI CATI BANI INGHITE JILAVA?"
Era mai civilizat, daca tot ne-ai dat alarma pentru un "dialog deschis"..., sa te adresezi colegilor mei cu DUMNEAVOASTRA, ca in sala erau mai multe persoane mult mai in varsta.. sa spunem... seniori + femei care puteau sa iti fie mamici... nu mai vorbesc numeric... fatza de parul tau capilar...
ps: poate il incingeau putin baietzii de la grupa.. sa ii scoata harfele de "pushti tupeist"...

Sorin spunea...

pentru anonim 08.07.2009 01:30

Sunt de acord cu dumneavoastra cu o singura obseravatie. Nu este un razboi. Este momentul in care trebuie facut ceva. ANP/MJLC refuza sa miste un deget pentru sistemul penitenciar si asta nu poate fi acceptat.

Am tot incercat sa colaboram, din pacate nu am reusit. Suntem mintiti, dusi cu vorba, dezinformati in probleme precum reprofilarea, reorganizarea, programul de lucru.

In continuare se practica dezinformarea in problemele de natura financiara sau in promovarea proiectelor de acte normative.
Nu e acceptabil. Trebuie sa inceteze. Asta cerem: ANP/MJLC sa ia masuri realiste. Ne afecteaza pe toti, nu putem sta cu mainile in san.

Sunt somatii la fiecare unitate, nu sunt bani, iar ANP/MJLC spune senin ca ni se pare si noua, si directorilor, si directorilor economici si salariatilor cu drepturi suspendate.

Anonim spunea...

Sorine, eu cu tine nu ne halim din motive subiective, insa iti apreciez inteligenta si dorinta de a face ceva pentru sistemul penitenciar. Doar si pentru atat si gasesc in tine un interlocutor cu care pot discuta oricand. Sa revin la subiect. Uite, o sa ma transform eu in avocatul diavolului si o sa apar eu interesele ANP. Razboi nu a fost pana acum, insa e pe cale sa devina, devreme ce exista posibilitatea aparitiei unor victime.
Eu, personal, cred ca profilarea este o idee foarte buna. Este posibil insa sa fi crescut costurile cu prezentarea ppl la instantele de judecata. Nu am analize sau date asa ca nu fac altceva decat sa intuiesc. Problema ar fi fost rezolvata usor de ministrul Predoiu, daca ar fi dorit. Cum? Pai ar fi fost extrem de simplu si de ieftin daca am monta, intr-o incapere a fiecarui penitenciar, o camera video, iar prezentarea ppl in instanta sa fie facuta pe sistemul videoconferintelor. Nu tu oameni pentru escorta - castigati pentru alte misiuni si pentru acordarea timpului liber corespunzator orelor suplimentare, nu tu masini si combustibil utilizat pentru plimbarea domnilor ppl si descurajarea afacerilor fictive intre ppl. Daca profilarea unitatilor era urmata de acest pas, era extraordinar.
Masura cu profilarea nu e rea, e proasta legea de executare - ea ar fi trebuit reanalizata si refacuta in conformitate cu realitatile societatii romanesti.

Anonim spunea...

Dupa profilare, trecem la un alt subiect - Comunicare. Nu stiu cum au decurs discutiile dintre sindicate si conducerea ANP, insa voi crede, pe cuvant, pozitia sustinuta de sindicate, aceea ca nu a existat colaborare. Din nefericire, cam toti oamenii cand ajung intr-o pozitie de top, ajung sa creada ca sunt eterni in functiile respective si nu mai stau sa mai asculte si oamenii de rand ai sistemului. Se inconjoara de o camarila ce nu iti mai permite accesul in preajma lor, cu ei se sfatuiesc, cu ei iau decizii si uita sa mai comunice si cu altii mai mici, care poate i-ar sfatui de bine.
Ce sa mai zic de atitudinile unora de caprari? Nu mai zic nimic ca iarasi ma enervez si nu are rost.
Deh, oprisani au fost, sunt si vor mai fi, iar vinul de focsani isi va gasi mereu degustatori.
Oare de ce nu zice nimeni nimic de Gelu Danut DINCA? Chit ca a fost promovat, probabil, pe filiera Mazare, insa s-a dovedit a fi un director capabil. Pana in prezent chiar nu prea are ce i se reprosa. E modest, comunica bine, ii merge mintea. Felicitari, domnule DINCA.

Anonim spunea...

Pt desteptul de la ora 13.42
1.Trec peste faptul ca ai un limbaj de puscarie...
2.Esti foarte tare frate...cu costurile. Dai vina pe MJLC cu camera video. De fapt pui caruta inaintea boilor. Sint sigur ca ai si vreo 15 licente private, din care una sigur in drept. Ei, atunci sa stii ca nu poti sa iei o masura administrativa (ca aceea a reprofilarii penitenciarelor), cata vreme nu iei in calcul cadrul legislativ.
Schimba mataluta intai C.Pr.Pen. (vezi in ce masura sunt acceptate audierile prin teleconferinta - numai ca exceptie, inregistrarile video ale audierilor - la fel, cu autorizarea instantei), apoi legea de executare a pedepselor. Vezi ca ambele acte normative sunt legi organice, dar nu ma indoiesc de faptul ca iluminatii din ANP (de unde faci parte cu siguranta) stiu acest lucru. La fel cum au emanat proiectul cu termene pentru trecerea unei ppl dintr-un regim in altul - in totala contradictie cu legea, care nu distinge asemenea termene.
3. Reprofilarea incalca legea si prin aceea ca executarea pedepsei se va face, de regula, la un penitenciar apropiat domiciliului condamnatului.
4. De asemenea, reprofilarea a supraaglomerat unele penitenciare in zona arestatilor preventiv, cu toate problemele care decurg de aici.
5.Aceasta masura a condus la combinatii de n luate cate k (pe intelesul dvs) privind escortarea detinutilor la instante, fara a se putea respecta criteriile separatiunii, costuri, etc.
6.Te consideri avocatul ANP. De ce? faceti parte din alt sistem? Suntem in litigiu? Nu trebuie impreuna sa rezolvam toate problemele? Sau voi doar aruncati o piatra in balta si apoi 10.000 de tampiti trebuie sa o scoata? Reprofilarea este o masura asumata de noii conducatori prin proiectul lor de management si niciunul dintre acestia nu are curajul sa recunoasca fatul ca este un fiasco. Mai mult, prin diversi binevoitori - ca dumneata, incearca sa aduca argumente si sa arunce pisica in curtea altora.
In aceste vremuri tulburi nu mai sunt necesare astfel de genuri de parlamentari, e timpul pt.actiune si sinceritate.
Apropos, nu il consider pe Huggin alias Sorin unul dintre cei in masura sa vorbeasca despre sistem. In cel mai scurt timp ii vor da si lui un ciolan ca lui Alin Popescu (apropos Aline, mai tii minte cum si unde te-ai rugat pt.ciolan la tatuca Ungureanu?).

Anonim spunea...

Pentru atotcunoscatorul de la ora 14.28.
Sa lamuresc mai intai doua aspecte - 1. nu sunt din ANP. M-am erijat in avocatul lor pentru ca nimeni nu o prea face.
2. Ce are limbajul pe care l-am folosit? E cumva mai putin elevat decat al tau? Mah ce de dastepti are sistemul, frateee!!!
Revenind la fondul comentariului -
Tinere, ce spun eu in finalul comentariului? Spun ca legea de executare nu este buna. Stiu si ce prevede CP-ul si CPP-ul, insa mai stiu ca se doreste si schimbarea acestor coduri. In fapt, ele ar fi trebuit schimbate de mult. Asa ca nu avem ce discuta pe marginea asta.
Te contrazici singur. Pe la punctul 3 spui ca reprofilarea incalca legea prin faptul ca executarea pedepsei se face, DE REGULA (si subliniez) la un penitenciar apropiat domiciliului condamnatilor. Pai chiar asa isi executa pedeapsa, stimate coleg. In apropierea domiciliului. Profilarea s-a facut pe zone, pe regiuni. Intr-o regiune se gasesc penitenciare pentru toate regimurile de executare.
Despre restul comentariului tau, sunt speachless. Te invarti in jurul aceleiasi idei.
S-auzim de bine!

Anonim spunea...

INCET DAR CU PASI SIGURI GALATIUL INCEPE SA MEARGA CU NOUL DIRECTOR.SUNT SI TUGUIATI DAR SE VOR ADAPTA.R.H. DACA GASESTI INTELEGERE LA DIRECTOR DA-I TOT CONCURSUL SI STAI ALATURI DE DINSUL.R.H.SI IONESCU DANIEL LASATI ORGOLIILE IMPREUNA SI CU LIVIU PUTETI FACE LUCRURI P.T.R.CARE LUMEA VA VOR TINE MINTE.GENERATIA PRO VOI

Anonim spunea...

hai galatiul aveti un director care coboara la toate nivelurile nu-i ingimfat ci cooperant.TINETI APROAPE DE EL .NU-L LASATI SINGUR

Sorin spunea...

@ anonim 08.07.2009 13:42:00
@ anonim 08.07.2009 14:28:00

Multumesc pentru aprecieri. Asa e, unii nu ne intelegem din motive greu de explicat. Si reprofilarea si reorganizarea si schimbarea programului sunt idei... care pot fi bune.

Diferenta o face implementarea, asta spun. Nu orice idee e o idee buna, dupa cum nu orice idee buna inseamna si rezultate bune.

Repet. Nu ma intereseaza nici o functie de conducere in ANP, MJLC sau unitatile subordonate. Intimplator aveți o teamă pe care și șefii ANP o au, le transmit și lor vă spun și dumneavoastră că nu mă interesează. Veți trăi și veți vedea. :)

Teoria o stie si conducerea ANP/MJLC, realitatea e ca nu se intimpla nimic constructiv din partea lor. Declaratii, planuri, discutii, comunicate anti-sistem si... cam atat. Stiu ca deranjeaza... dar sindicatele trebuie sa-si faca treaba.

In alta ordine de idei inca nu a fost descoperit adevarul absolut despre penitenciare, drept urmare o sa continui sa ma exprim cu scuzele de rigoare pentru cei care s-ar putea simti ofensati.

ptr. anonim 08.07.2009 13:42:00 si anonim 08.07.2009 14:28:00

agentu* beat spunea...

Domnule Dumitrascu,

Daca prin absurd, maine ati ajunge directorul ANP-ului, ce ati face ca sa scoateti sist. penitenciar din situatie dificila in care se afla, care ar fi planul si ce ar prevedea el pentru a iesi din latul care se strange usor dar sigur?

Va rog sa nu ma evitati.

Acum ma duc sa mai beau un paharel.

Sorin spunea...

Buna seara

E greu sa spun toate astea intr-un singur comentariu. In primul rand ca nu vreau sa fiu directorul general, dar daca as fi as incepe cu inceputul. As recunoaste ca am o problema sau mai multe. Nu m-as bate cu sindicatele si nici cu propriul personal. Lupta e in alta parte. La Guvern, la MJLC... in Aparatul Central.

Cu stima

Anonim spunea...

Stau şi mă gândesc cum le mai merge la unii,mai exact lui Mihai care carte multă nu are anul acesta a reuşit să ia bacalaureatul ,el avînd vârsta de 40 sau mai mult de ani,nevastăsa e mare şefă de popotă dar greu leagă două fraze dar am înţeles de unde se trag astea.În ziua când au venit ăia la orfana Jilava el d*nulMihai ia cunoscut şi chiar îndemna oamenii sa mearga la club.

tarabostes jr spunea...

Pentru R.Hilohe de la Galati si pentru cateii pe care i-a dresat sa latre pe blog:n-ai nici o sansa sa gasesti intelegere la nou director.E un tip suficient de istet si te-a citit din ziua cu evenimentul,cand credeai ca poti sa il fraieresti!Erai in stare sa calci peste cadavre,numai ca sa scapi.Dar de data asta nu iti mai merge!Te sfatuiesc sa iti iei talpasita din sistem,cat inca mai poti.Au trecut vremurile cand erai O.S. si luai taxa de smecher pentru bautura si obiectele interzise care intrau in parnaie,sub atenta ta supraveghere.cine nu avea lozul suficient de mare sau sacosa plina,era matrasit.Adu-ti aminte de creditele nerambursabile pe care le luai de la familiile detinutilor.Si spune-le cateilor sa nu isi atribuie sub masca"anomim"identitatea si rezultatele altora,pentru ca ei nu vor fi in stare sa le obtina niciodata,au mintea alterata.

tarabostes jr spunea...

Hai ca am de trimis un mesaj pentru R.Hilohe de la Galati

tarabostes jr spunea...

Nu te mai milogi de Liviu si I.D.sa lase deoparte orgoliile si sa faca echipa cu tine!!!Ce,ai vrea sa minta pentru tine la comisie,cum a facut nepotelul?Niciodata!!!

onest spunea...

Bravo,Tarabostes jr.Suntem multi cei care am vazut evenimentul si daca e nevoie,vom da declaratie impotriva lui R.H.,ca sa spunem adevarul.

Anonim spunea...

BRAVO JILAVA venim pe 15 iulie,suntem alaturi de voi,sa desfiintam ANP,MOARTE ANP-ULUI,numai asa se poate face economie,si se poate castiga oameni macar ptr voi cei de la jilava si rahova ca sunteti aproape.Pe 15 iulie sa strigam cu totii,cei care suntem in fata MJ,MOARTE ANP-ului.DESFIINTAREA ANP-ULUI;JOS ANP-UL.

Anonim spunea...

Voi a-ti vrut scandal apoi scandal va fi.Care pe care.Daca nu se publica voi sesiza A.N.P.-ul. PI CURIND.

Anonim spunea...

cel mai tare caracter esti, tu care reprezinti ceva in unitate R.H, nu stiu cum poti dormi linistit cand minti cu atata nerusinare, pai cum sa mai pot avea incredere in tine RADULE?