Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 8 iulie 2009

Turneul, Cel Mare și întronizările

Cel mai Mare Ionel din penitenciare și-a continuat periplul întronizator, cu Penitenciarul Pelendava. Turneul a inclus și Penitenciarul Craiova și Penitenciarul de Minori și Tineri Craiova.

Aceleași bălării cu diferența că - de data asta măcar - unșii au fost prezenți. Barosanii s-au remarcat prin lipsa de raspunsuri la intrebări simple.

Pe scurt la Craiova generalii și-o luară iar peste bot, drept pentru care își scurtară întâlnirile și fugiră grabnic. Directorii penitenciarelor în schimb au tăcut profund.

După cum le e obiceiul, n-au spus nimic de somații, n-au spus nimic de probleme. Nu vă bazați deci pe dânșii. Scaunul bate funcția, funcția bate gradul și ambele bat la buzunar.

La Severin împuternicitul a pregătit cu atenție primirea oaspeților cu orgoliul rănit la Jilava și la Craiova. Urmează... vizite de curtoazie la Deva si Tg. Jiu.

Că tot suntem la Cei Mari, îmi permit să citez un anonim care n-a făcut școala la Băneasa:
D-le cel mare, dacă tot te dai băţ în studii absolvite, la Școala de Miliţieni Băneasa nu ai învăţat că dividendele nu sunt …”dividentele” din declaraţia dumitale de avere? Ai bunul simţ şi corectează-ţi capodopera… şi renunţă la tupeul de a fi general… faci armata română de râs. Să-ţi fie ruşine obrazului… Sau îţi cer prea mult?
***
În plină criză, după două reprize de bambilici cu direcțiile din ANP, Direcția Economică trece la Tibilică Firinică Ungurică Acadică, spionii trec la Băla, Cel Mare primește în dar paza. Măiastră decizie, aprigă mutare.

PS În imagine, Radu Pușcărie Ragea cu păr, în poziție defensivă.

61 comentarii:

Anonim spunea...

O fi bine, n-o fi bine, nu contează, eu m-agit, o să schimb tot ce se poate, c-aşa fac de câţiva ani, vine şefu , dar să plece, să le-arăt pe câţi îi schimb, că nicicum n-oi fi director, am şi eu vreo 7 clase şi-un liceu pe la seral.

Anonim spunea...

Dragă Huginne, nu ştiu care-i logica, dar cel mai mare Ioan e altul. Oricum ai o logică debordantă şi un sistem de sifoane nu prea bine pus la punct, ai început să aberezi.
Cum o fi, cum n-o fi să plece conducerea Anp, chiar dacă asta în mod clar ar ingreuna situaţia noastră, ne-ar destabiliza şi mai mult, căci tu îţi dai foarte bine seama că nu au cu să facă bani la xerox şi dacă ai vrea să fie bine ne-am strădui să-i ajutăm, da-i clar că interesele tale-s meschine.

Anonim spunea...

Dumitraşcule, eşti o mare dezamăgire, cel puţin pentru mine, te foloseşti de oamenii ăştia care nu ştiu de ce fac ce fac, care nu ştiu că nu reprezintă pentru tine decât o masă de manevră. Acum mulţi ani când am discutat păreai un om deosebit, un ANP-ist controversat, cu greşeli şi slăbiciuni, dar, totuşi, un om. Acum ai devenit un persecutor din frustrare şi interese personale, un manipulator. Sincer, îmi pare rău!

Anonim spunea...

Gigele,tata,gandesti prost,scrii si mai prost!Focșănene,mama,nu îi țin partea lui H,dar cine te-a înșelat odată,s-a obișnuit și o va face totdeauna! Si apoi,ce să mai destabilizeze plecarea ăstora? O singură chestie ai intuit-o bine: nici Băla,nici Cel Mare nu sunt cei mai mari Ioni, ci Tatucul Văduva! Eminența cenușie a ANP,el se pare ca e tătucul tuturor strategiilor esuate și a prezentului sumbru în care ne mancăm unii pe altii ,fără a vedea cruda realitate! Generalii vin,devin,dar nu pleacă niciodată cat mai are țîța lapte!

Anonim spunea...

Io zîc s-o facem lată, ce dacă-s proşti care muncesc pe un sfert decât noi, să ia de la ei că sunt învăţaţi să n-aibă şi să ne dea nouă, că suntem obişnuiţi să avem.
Ce dacă-i crăză, daţi-ne bani, să vie trenul cu bani mamiţico!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

LA Craiova cei doi bufoni au fost facuti varza de liderul de sindicat Radu Schiopu bravo lui ,in schimb nu am observat oamenii din celalalt sindicat de cine au fost reprezentati.
Sa fi vazut ce fata avea Becheanu directorul ,ce semne facea liderului sa taca din gura.

D-le Becheanu suntem in anul 2009 si d-ta esti o dezamagire totala ai in jur de 40 ani tanar si ai pretentia sa nu vorbeasca nimeni.
Numai Ceausescu incerca sa inchida gura oamenilor.
De ce nu ai vorbit si d-ta in calitate de director ca si penitenciarul Craiova are o situatie financiara dezastruoasa.
Tie frica ca se clatina scaunul.

Chappie_ spunea...

Coleg anonim, 23.11,

Huginn nu are nevoie de un "sistem de sifoane" bine pus la punct. Nici nu-i trebuie. Au aparut intre timp telefoanele mobile si comunicatiile IT. Suntem in 2009, tehnica domnule :)

Nu-i corect sa afirmi ca "interesele lui Huginn sunt meschine".
In primul rand interesele nu sunt ale lui Huginn ci a tuturor, printre care te afli si tu -lucrator de penitenciar, deci sunt interese mult mai mari.
In al doilea rand, schimbarea conducerii ANP nu ne-ar "destabiliza" si nici nu "ne-ar ingreuna situatia". Daca ai ceva vechime, ai vedea ca de cate ori s-a schimbat conducerea ANP chiar nu ne-am "destabilizat" cu nimic. (pardon! recunosc ca era sa cad de pe scaun de ras atunci cand am auzit ca i-au dus pe Cel Mare si Bejan la ANP)
In al treilea rand, nu e vorba de "bani, facuti la xerox". E vorba de pricepere, vointa, deschidere, respect si dialog. Nimeni nu-i absurd, cu atat mai mult noi care lucram intr-un sistem bolnav din nastere. Respectarea legii, respectul fata de proprii angajati (implicit fata de vietile si familiile lor), bunul simt in relatiile cu subordonatii, deschiderea spre dialog, promovarea competentei, credibilitatea in fata celorlalti, priceperea si vointa, sunt aspecte care nu tin deloc de bani. Nu prevad plecarea nimanui, dar e greu sa iti schimbi si parul si naravul...

Acum ai priceput "care-i logica"? Hai, nu mai "abera". Noapte buna.

unu spunea...

Sunt depasiti de situatie actuala conducere.Criza nu e pentru ei.Comandantii de penitenciare erau fiabili in alte vremuri.Nu de dragul schimbarii sau a intereselor meschine trebuie luata masura destituirii conducerii ANP,ci a intereselor fiecarui angajat de a-si apara propriul salariu.Un manager bun calcula costurile unui proiect inainte sa-l puna in aplicare,fara sa afecteze cheltuielile de personal.

unu spunea...

Vizita celor doi,in aceste vremuri tulburi prin penitenciarele patriei,are cumva scopul de a intimida oamenii???Mai au ei puterea si tupeul sa ameninte ca"daca nu-ti convine esti liber sa pleci, asteapta 100 la poarta penitenciarului...".In urma 'controlului' ramane un gust amar, ca oricum prezenta lor nu a rezolvat si nu o sa rezolve problemele penitenciarelor.

Anonim spunea...

Draga Huginn si de unde stii tu unde a facut scoala anonimul ala curajos pe care il lauzi. Oare sa nu fi ramas nimic din inteligenta, umorul si simtul masurii, caracteristici pentru care a fost indragit acest blog?

Poate veti "invinge", dar am senzatia ca Penifestul moare.

Huginn spunea...

@anonim 07.07.2009 23:11:00
Cel Mai Mare Ioan e altul, eu am scris despre cel mai mare Ionel, care e ăla. Aici e logica.

@anonim 08.07.2009 08:12:00
Am auzit de cel putin 10 ori prorocirea ca penifestul va muri. Dupa cum vedeti s-a dovedit gresita. E inca viu si inca mușcă.

Sorin spunea...

Dumneavoastra aveti credinta ca oamenii sunt manipulabili si neinformati. In anumite cazuri e posibil. In situatia asta va inselati.

Oamenii stiu pentru ce se bat si sunt mult mai bine ancorati in realitate decat credeti.Sunt o multime care inteleg ca situatia e proasta si ca trebuie facut ceva.

Poate ca in lumea dumneavoastra totul e perfect, ei bine pentru majoritatea situatia nu e deloc roz.

Domnului de la 07.07.2009 23:20:00

Anonim spunea...

Lucrez pe sectie de foarte multi ani. Traim vremuri cand unui detinut nu-i mai poti face nimic desi are 5 rapoarte de incident pe luna si poate 40 cu totul la dosar. Nimeni nu zice nimica de bataie sau alte asemenea tratamente dar nici hotel de lux din puscarii sa nu facem. Daca este necautat ce ii iei? Pachetul? Vizita? Au devenit extrem de agresivi, de tupeisti. Intimideaza sefii de sectii( aceia cu peste 4.000 leuti si cafeaua la botu` calului), aceiasi sefi care pe mine ma vad ca pe un paratrasnet pentru nemultumirile lor. Fii mai ferm!Orienteaza-te!Da-le ma si tu o tigara! Ce, eu lucrez pentru ei? Luati-le voi! Si voi le suflati in ciorba ca sa nu se friga. Militati domnilor sefi pentru inasprirea legislatiei ca intr-o zi le veti aduce de acasa cate ceva doar sa stea cuminti. Militati pentru REINTRODUCEREA ZILELOR CASTIG PENTRU SEFII DE CAMERA. Intr-o zi o sa ii scapati din mana( voi, sefii ca pe noi ne umiliti in fata lor)si veti da vina pe noi ca...nu ne-am orientat.Scuzati ca nu are legatura cu articolul ce scrisei eu.

Anonim spunea...

I: Cum se numeste PMS de la Craiova?
R: AlcaPraz!

Anonim spunea...

Avem nevoie de lideri adevarati, nu de maimutoi implementati!

Anonim spunea...

anonim 08.07.2009 12:51:00

De acord cu dumneata. Da nume. Nu generaliza. Cunosc lideri care isi sacrifica viata personala, familia. Motivele? Cred in ceea ce fac. Spera ca viata salariatilor din sistemul penitenciar va fi mai buna. Nu va plac cei "implementati"? Ii puteti schimba. Aveti acest drept.

Anonim spunea...

Asta daca te refereai la liderii de sindicat. In privinta celorlalti... Se poate. Impreuna.

Anonim spunea...

Huginn, unde e aripa moderata a penifestului I-ai dat afara si pe ei?

Bobby Fischer spunea...

Domnilor, acordul vă rog...

guevara spunea...
"Sunt depasiti de situatie actuala conducere."

Sorin spunea...
"Sunt o multime care inteleg..."

Eu înţeleg că înflăcărarea e mare, dar la domniile voastre am pretenţii, referindu-mă cel puţin la calitatea de bloggeri.

Anonim spunea...

ce s/a discutat azi la anp? vine furtuna?

Anonim spunea...

eu cred ca e mana lui stupu, ii schimba asta pe toti.

Anonim spunea...

Ministrul a menţionat că, deocamdată, a decis să reducă sporul în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, de la 30% la 10% şi sporul de manager public. De asemenea, Predoiu a declarat că nu mai acordă sporuri PHARE până nu observă rezultate mai bune. o declaraţie a ministrului de justiţiei în ziarul adevărul

Agentul 0 spunea...

iata un articol interesant postat pe blogul vasluian:Odata cu cresterea tensiunilor intre sindicate si conducerea anp-ului,prin unitati a inceput sa circule un zvon,deocamdata,privitor la posibilitatea ca detinutii sa provoace revolte in sistem,simultan cu actiunile de protest ale personalului.Am spus ca deocamdata este zvon deoarece nimeni nu stie exact cine a lansat aceasta ipoteza,nimeni nu-si asuma responsabilitatea pentru consecintele lansarii unei astfel de atentionari ,care ridica tensiunea, deja existenta, in randul personalului.
Daca ar fi o situatie reala si iminenta,descoperita de celebrul nostru,, sercviciu secret'' atunci nu vad rostul ,,discretiei'' care inconjoara aceasta problema.De ce s-ar discuta pe la colturi si prin birouri,in loc sa fie prelucrata la sala,cu personalul care s-ar confrunta, intr-o situatie reala ,cu actiunile ostile ale detinutilor.
Posibilitatea nu este de neglijat,trebuie sa fim constienti ca exista intr-adevar riscul declansarii unor actiuni din partea detinutilor,mai ales daca sunt incurajati sau li se sugereaza acest lucru,prin diverse canale.
Mediatizarea,pe care ne-am dorit-o pentru actiunile noastre,poate avea un astfel de rol,impanata cu ,,discutiile libere'' purtate de unii colegi cu detinutii.
Chiar daca este dezinformare,incercare de timorare a personalului sau incercare de culpabilizare a sindicatelor pentru eventualele incidente,problema trebuie luata in calcul tocmai pentru ca poate fi folosita ca arma impotriva actiunilor sindicale programate a avea loc in perioada urmatoare.
Mesajul catre membrii de sindicat trebuie sa fie transmis clar,ca actiunile noasre se vor desfasura fara sa slabim in nici un fel siguranta locurilor de detinere, ci din contra va trebui sa incercam sa reducem riscul aparitiei de evenimente in aceasta perioada tocmai pentru a nu ni se imputa producerea lor.Iar in eventualitatea producerii acestora sa dam dovada de profesionalism.
Ciudata,daca nu chiar suspecta,aparitia unor astfel de zvonuri acum,dupa ce atata amar de timp,, serviciile''nu au reusit sa ofere protectie personalului sau familiilor acestora,nu au reusit sa atentioneze cu privire la posibilitatea ca unii detinuti sa nu se intoarca din intreruperi,nu au reusit sa limiteze traficul de droguri in penitenciare si nu au reusit sa convinga despre necesitatea existentei unor statii de bruiaj in unitati,care sa faca imposibila comunicarea detinutilor dintr-o unitate cu cei din toate celelalte unitati.
Pericolul pe care-l reprezinta comunicarea permanenta intre detinuti,posibilitatea de coordonare a actiunilor acestora si posibilitatea neangradita de a comunica in exterior cu grupurile din care fac parte,a fost prezentata conducerii anp-ului,prelucrata cu personalul ....si atat.
Dezinteresul manifestat atata timp de anp cu privire la siguranta locurilor de detinere,a personalului,a lipsei mijloacelor de interventie vine in contradictie cu grija de care dau dovada acum.Este evidenta incercarea de a se spala pe maini,indiferent de cursul evenimentelor.Este inca o dovada ca pentru dumnealor suntem doar o masa anonima de slujbasi,meniti a le asigura linistea zilelor plicticoase de serviciu.
'Om trai s-om vedea ce va mai fi.Pana atunci numai bine.

Anonim spunea...

CRAIOVEANU ION DIRECTOR LA PELENDAVA???

Aveau dreptate unii ,in acest sistem se promoveaza p.......

Pai d-lor inainte de a pune acest ....... director a-ti verificat ilegalitatile facute cu ani in urma la PMT Craiova ,am avut ocazia sa-l cunosc din punct de vedere profesional este zero barat, asta lucreaza dupa ureche .
La PMT Craiova prin anul 2001-2002 parca era patronul puscariei,de fapt din aceiasi cauza a fost mutat la PMS Craiova.
La PMS(piele,pantofi,mobila,garduri ,etc)
Afara cu acesti.... din functii de conducere .
Sincer cred ca multi functionari sau saturat sa primeasca dispozitii de la niste i.........i si h..........

Anonim spunea...

Ce tot va luati de CelMare si Bala Sau Ungureanu?Voi va credeti mai destepti?Trebuie ceruta demisia lui Predoiu,Boc,Basescu..... si la altii.Conducerea ANP-eului este a...7-a spita!Multi dintre cei care scriu pe acest blog HABAR nu au de GRAMATICA lb romane!Mare...!!! descoperire! DIVITENTE sau DIVIDENDE!
Dar multi nu stiu sa scrie ROMA(I)N,nu stiu sa faca o cerere,nu stiu sa scrie un raport...!Daca nu va convine munca la parnaie plecati fratilor la patroni..sau la alti bugetari...
Sunteti un blog de DILETANTI si "FRUSTATI"

Anonim spunea...

normal, fratie, conducerea anp are nevoie de indivizi santajabili nu de fraieri corecti, cinstiti si meseriasi.

Anonim spunea...

ne indeamna tot mai apasat sefii anp cu reducerea drastica a cheltuielilor la toate capitolele,insa cand privesti spre ei ,risipa cat cuprinde ,sefi si sefuti anp sunt carati inspre capitala de la targoviste, ploiesti, giurgiu, si inapoi spre provincie pe malaiul anp, bravos domnniilor voastre ,unii cu criza si altii cu risipa, ei poti sa te pui cu zeii care nu au auzit de cfr?

Sorin spunea...

@Bobby Fisher

N-aș vrea să avem o discuție pe tema sta pentru că fiecare poate greși.

Nu acordul e problema ci lipsa unui cuvant. Asadar uite si erata.

"Oamenii stiu pentru ce se bat si sunt mult mai bine ancorati in realitate decat credeti. Sunt o multime cei care inteleg ca situatia e proasta si ca trebuie facut ceva."

:) Putem desigur lucra pe formulare, dar asta e alta treaba. Multumesc pentru observatie.

Huginn spunea...

@anonim 08.07.2009 20:01:00

Aveti doua solutii. Ori va mutati pe un blog de profesionisti nefrustrati, ori contributi putin si ridicati nivelul discutiei. Nu va refuzam.

Anonim spunea...

Excelent surprinsa chestia cu siparezii. Ati dat dovada de mare inteligenta, sa stiti. Acesti trepadusi ne vor face mult rau daca nu-i vom pune la punct acum cand avem prilejul. Un serviciu de prevenire a criminalitatii in mediul penitenciar este necesar dar, vorba voastra, cine ar putea sa-l faca mai eficient daca nu tocmai cei de la paza care lucreaza cu si in mijlocul ppl? Angajeaza cate un martafoi de asta care habar nu are cu ce se mananca munca de puscarie si avem pretentia de la ei sa ne apere de rele cand ei , de fapt, ne urmaresc pe noi sa ne faca chei. La munca de jos cu ei. Au facut bine magistratii ca le-au dat cu flit la impostorii astia ordinari. Baieti destepti, magistratii astia. Daca aia de la ANP vor sa ne verifice integritate morala, sa stabileasca comisii, consilii la nivel de unitati nu indivizii astia dubiosi care nici de ei nu sunt in stare sa aiba grija. Unde sunt mai multe creiere se hotaraste mai intelept decat cand este cate un singur individ care iti poate distruge cariera cu o singura nota informativa si aia neprobata.

Tarabostes jr. spunea...

Aia din conducerea ANP dar si dl. ministru, se pare, au citit ei prin carti de spionaj ca cine detine informatia detine puterea. Si, cum cu totii sunt avizi de putere, s-au gandit sa -si intemeieze un serviciu secret. Dar, pt. ca mama Uniune Europeana si cu fratii nostri mai destepti , magistratii, s-ar fi opus categoric, l-au infiintat - pe el , pe serviciul ala secret - sub forma astuia de acum, sub titulatura de prevenire a criminalitatii lu` peste din penitenciarele romanesti, ca mori de ras daca le citesti analizele si bilanturile cu gravele fapte descoperite si prevenite de caraghiosii astia. In loc sa se infiinteze mai multe posturi la paza, unde se duce greul, se infiinteaza zeci de posturi pentru trantorii astia de care toata lumea se fereste si care nu obtin informatii decat pe baza de interese fie tocmai de la aia care vor sa le inchida gura pentru ca se stiu patati fie de la cativa lingai de sefi care, stiind ca sunt prosti de dau prin gropi, cauta sa-si betoneze scaunele cu ajutorul acestor indivizi lipsiti de coloana vertebrala. cand nu reusesc sa obtina informatii nici de la unii nici de la altii, spionii astia parati inventeaza singuri, chiar cu riscul de a compromite oameni nevinovati. Poate ca aceste aspecte sunt mai grave decat lipsa fondurilor pentru orele suplimentar

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 08.07.2009 19:17:00: Bodane daca tu esti siparez si concubina ta sef serviciu Dea ,nu cred ca ai dreptul sa arunci mereu cu mizerie in oameni. De fapt tu ce vrei ? Vrei sa fii din subofiter siparez direct Sef serviciu Dea si concubina ta Director Dea la PMS? Nu crezi ca suntem satui de manevrele voaste in pms? Daca te sustine Alin Popescu si Firinel,nu inseamna ca este si ceva de capul vostru! Uiti cind ati fost dati in gardianu : tu,sorata si concubina ta ,care in numai o saptamina ati capatat cu totii ciolane grase! Si sa stii ca noi stim ca tu trimiti presa sa se intereseze de Bala si functiile pe care le ocupa,vrei sa trimitem si noi pe cei de la Gardianu sa sape un fic in cazul vostru?

Anonim spunea...

La siparezi a inceput curetenia de primavara,pleca pupain..c lui Firinel. In sindicate cind vine acest moment ?

Anonim spunea...

ION CRAIOVEANU DIRECTOR PELENDAVA

Consider ca este cea mai buna solutie pentru Pelendava.Nu am avut ocazia sa-l cunosc profesional,dar stiu ca pe unde a lucrat a facut treaba buna.Are pregatire economica,are experienta in sistem ,este exact ce ne trebuia.Cei care si-au dorit aceasta functie se pot inscrie la concurs si daca vor dovedi competenta poate vor ajunge si directori.Succes tuturor.

Anonim spunea...

Nivelul discutiei am vrea sa-l ridicam, dar nu ne lasati dvs,prin articolele postatate.
Sa postam pe alt blog,ma intreb de ce,fiindca noi suntem lucratori de penitenciar,nu poeti,filosofi sau mai stiu eu ce!
Sa intelegem ca s-a pus semnul egalitatii intre:Hug,Sorin si adm.blog?
Am crezut ca,pe acest blog,posteaza o echipa,nu un singur om!
Iar atunci cand,unii din echipa,prin postari,sunt contrazisi de lider,noi ce sa mai intelegem?
Greva e greva,dar s-o facem cu cap
fiindca vrem sa avem castig de cauza,nu sa platim polite!

Anonim spunea...

D-le Hug,nu confundati numirile pe functii ai celor imputerniciti,cu numirile pe funcii ai celor ce au promovat un concurs!De ce doriti dezinformare!Credeti in carisma?

Anonim spunea...

Fratica Bogdan siparezu uita cind venea de la pl uri jegos,acum ne trataza de sus pe fostii lui colegi ,mai ales de cind si-a luat costum ARMANI! Ce vrea omul ,este suparat ca a pus Craioveanu borne in fata puscariei si nu mai poate sa-si traga masina 20.000 de euro exact in fata intrarii!

Anonim spunea...

popii e conbinatori?

Anonim spunea...

si daca fac detinutii revolta ce se intampla?este cumva prima?este cumva ultima?nu dragilor!conform protocoalelor incheiate cu jandarmeria nici nu a-r trebui sa ne doara capul.viermisorilor din anp le este teama,pentru ca vad detinutii numai la televizor.sporul de pericol a-r trebui sa fie 0% pentru anp si contrar legii de salarizare a sistemului, un impinge aer, de agent din anp are nejustificat mai mult cu 400-500 lei fata de un agent ce-si manca viata si sanatatea pe sectie.oare cand va scutura cel cu cornite sa va imputinati definitiv acolo?poate chiar deloc?

Anonim spunea...

Intelegeti ceva din "principiile" care au stat la baza restructurarii unitatilor pe categorii?
Iata cum suna ele:
1. principiul minimului de functii, pe tipuri de structuri conf. OU 229/2008.
Acest principiu trebuia pus in aplicare de ANP din 2003, conf.Legii 161/2003. De fapt a fost aplicat dar numai in ANP, in unitati s-a mers pe principiul "daca s-au descurcat pana cum cu putini oameni inseamna ca se poate si in continuare".
Dar OU 229/2008 mai prevede si alta conditie: ponderea functiilor de conducere sa fie de max 12% din nr. total de posturi. Este interesant de vazut daca in ANP procentul de 12% este calculat la nr. posturilor din sistem sau la nr. posturilor din ANP. Oricum, in unitati procentul este de 5-8%.
2. reducerea numarului de functii de conducere pt aplatizarea piramidei organizationale.Cei care au facut un curs de management organizational cunosc ca orice organizatie militarizata functioneaza conform unei structuri piramidale, pe principiul subordonarii.In virful piramidei se afla conducerea ANP, unde nr functiilor de conducere si de executie ar trebui sa fie cat mai redus. Spre baza piramidei se regasesc categoriile de unitati, unde nr. functiilor tre4buie sa fie evident mai mare.
ANP-ul insa a "analizat si constatat" pe baze stiintifico-fantastice ca unele unitati sunt supradimensionate cu functii de conducere, asa ca trebuie radiate si redistribuite in ANP care este subdimensionat, asigurandu-se astfel "celeritatea si transparenta in actul decizional".
3. imbunatatirea circuitului informational in interiorul sistemului penitenciar.
Principiul este interesant dar s-a omis sa se precizeze cum va fi realizat(prin desfiintarea functiilor din unitati, prin crearea centrelor zonale ?)
4. prin implementarea regionalizarii si a profilarii penitenciarelor, se vor avea in vedere structuri mai ample pt unitatile penitenciare care vor coordona activitatile la nivel regional si vor putea prelua si atributiile suplimentare repartizate.
Sincer, eu nu pot sa inteleg cum se va realiza "descentralizarea treptata a subunitatilor" obiectiv stabilit in "Marea strategie a
sistermului penitentciar" ?? Probabil, prin crearea de alte structuri zonale (alte functii,compartimente,servicii) care sa preia atributiile suplimentare ale ANP-ului? Si cum se va imbunatati circuitul informational, prin transmiterea de situatii, raportari si propuneri la doua imparatii?
Ce spui anonimule de la 07.07.2009 23:11:00? Cu asemenea aberatii crezi ca sistemul poate fi reformat? E adevarat ca Cel mai mare Ioan , Bala, Dinca, Firinel, Iftinca & Company nu pot face bani la xerox, dar acest strategii si politici manageriale idioate,ti se par logice si eficiente in contextul crizei financiare? Esti rupt de realitate ca si ei? Nu vezi ca sunt disperati, ca vor fi revocati din functie in cel mai scurt timp ? Si cand te gandesti ca, saracii de ei, trebuie sa-si gaseasca un locsor bun ,prin imputernicire, macar 6 luni, sa poata iesi si ei la pensie linistiti, cu grad de chestor si pensie pe masura contributiei la demolarea sistemului penitenciar.
Asa ca, draga anonimule, nu avem motive sa-i spijinim, iar tu, cu siguranta, ai interese meschine.
O seara buna !
Monet

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 08.07.2009
20.01.00
Poate descoperi tu ca, in gramatica
limbii romane, exista cuvantul frustrat si nu frustat.
Desteptule! ne faci de rusine.....

Anonim spunea...

Dumitrascu nu face alceva decat sa isi urmareasca propriul scop aplicand cu succes arta razbiului"dezbina si cucereste".Atunci cand el va ajunge la conducerea ANP, veti avea parte de salariile pe care acum le cereti, dar stiti ce..decat unii,cei preferati de el, vor avea parte de salariile dorite pentru ca restul in proportie de 20% o sa fiti dati afara prin restucturare.Ministerul de Justitie are un as in maneca impotriva ANP-ului, noul Cod Penal care va goli efectiv puscariile si astfel vor trebuii sa fie disponibilizati foarte multi functionari.Ganditi-va bine la ce faceti!

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 08.07.2009 19:17:00
Siparezule tu crezi ca noi nu stim cu cine a ,,invatat ,, pentru examenul de Director la Pmt protectorul vostru Tatulescu? Asa te-a invatat Firinel sa faci meserie? Interesele personale sa primeze?Ia vezi poate zbori si tu la curatenia care aud ca se face la directia voastra! Seful tau nu vede ca tu faci abuzuri in functie? Chiar vrei sa facem si noi o reclamatie la Anp,ca tu tot ai scris de altii?!

Huginn spunea...

@ anonim 08.07.2009 21:25:00
Va astept cu incercarea de ridicare a nivelului discutiei. Justificarea posibilei eventuale nereusite a unui posibil si improbabil efort nu ajunge. Ceva concret?

@ anonim 08.07.2009 21:29:00
Nu confund.

Sorin spunea...

Bravo domnule, aproape că m-ați prins. Mă citiți mai bine ca pe o carte de Isaac Asimov. Puteți vinde scenariul. Atât e de bun.

pentru anonimul de la 08.07.2009 22:04:00

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Decat o replica ,de dragul "a salva aparentele",mai bine lipsa!
Si tacerea este un raspuns!Se lasa loc de interpretari!
Sincer,imi pare rau...
Poate aveti dreptate,cui nu-i convine,sa plece!

Anonim spunea...

Ce tot aveţi la Craiova? Nu vă mai înţelege nimeni, niciun şef nu e bun, pe voi înşivă vă vedeţi. Becheanu e un lider autentic, nu-l mai discreditaţi, să vă fie RUŞINE!!!

Anonim spunea...

De unde au aparut siparezii astia
in ultimul timp pe blog? De fapt, n-ar trebui sa ii numim siparezi pt ca aia erau baieti scoliti si meseriasi in obtinerea de informatii,faceau parte din serviciile secrete ale statului si pt ca erau subordonati direct ministrului justitiei nu puteau fi folositi ca trepadusi si spionari pt interesele meschine ale sefilor din ANP.Bufonii actuali cu sarcini in prevenirea criminalitatii din sisitemul penitenciar,nu au nici o legatura cu serviciile secrete, sunt doar niste ageamii care timoreaza personalul in loc sa-si faca treaba printre detinuti.
Cititi cu atentie care sunt atributiile acestei directii de prevenire si nu mai acceptati comportamentul lor de mari detinatori de putere. Sunt niste caraghiosi, santajisti, aroganti si trepadusi ai lui Firinel care sunt platiti inutil de sistem.

Anonim spunea...

De ce suita formata din Cel Mare si Buica a ocolit Penitenciarul Giurgiu? Am auzit ca nu-l mai schimba pe Berechet ca au intervenit sindicatele pe la MJCL pentru ca fac echipa buna cu el. Hrebenciuc de penitenciare (mogildea) a tras sforile prin politica care-l sustine ca sa ramana la Giurgiu Berechet . Nu vedeti ca sindicatele au prin putere . Ei pun directori , ei ii destituie , o sa ajungem ca in America sa puna si presedintele tarii. Se auzea azi prin secretariat ca sindicatele i-au pus gand rau juristului Stanica pe motiv ca acesta a intocmit un act fals pentru instanta . Cu astia, parchetul il mananca pe Stanica. Cat despre Berechet stai sa se ia un pic cu ei si daca nu-l fac astia mai rau ca pe magistratul mare minune. Sa auzim de bine si poate vine ANP-ul si pe la noi.

Bobby Fischer spunea...

@ Sorin

Cu plăcere! Şi fără supărare!:)

În aceeaşi ordine de idei, nu apucasem să vă citesc răspunsul şi mi-aţi mai dat o mică "durere de cap".

Explicaţi-mi cu devine următoarea "formulare":
"Mă citişi mai bine ca pe o carte de Isaac Asimov."

Să ne... citim cu bine! Şi poate nu numai. Cine ştie?

Tora ! Tora ! Tora 1 spunea...

D-ul Sorin a vrut sa spuna ,pura fictiune,d-ule Bobby Fischer.
"Doar printr-o pura intamplare ajunge omul din trecut(fost dir.gen.)intr-un moment de importanta cruciala,avand astfel posibilitatea sa modifice in mod semnificativ istoria" penitenciara.
(Issac Asimov)
Daca ati lecturat cu placere ceea ce a scris Asimov,poate mai faceti o exceptie cu Puric!

Anonim spunea...

se spune ca rbdarea este capacitatea de a avea lumină după ce ţi s-a ars siguranţa.Bai nea tora tora ne-ai disperat cu cele 1,2 carti pe care le-ai citit in post, si acum le tot repeti cred ca ti s-a ars siguranta rau de tot,ne pui rabdarea la incercare,si numai seful tau firinel poate sa ti-o reseteze

Bobby Fischer spunea...

@ Tora ! Tora ! Tora 1

Mulţumesc frumos pentru explicaţii, dar cred că nu... ne înţelegem.

Nu făcusem nici pe departe vreo apreciere pe fond. Comentasem forma, sau mai bine-zis formularea mai puţin "inspirată".
Sunt convins că dl Sorin, ca un iubitor de drept (it's my feeling), a înţeles cu siguranţă.

Altfel spus, ca să fim înţeleşi dle Tora, era vorba despre cum a spus şi nu despre ce a spus.

Când citeam romanele lui Asimov, Dan Puric, care fără discuţii este de apreciat, făcea pantomimă (teatru non-verbal).

P.S. Isaac Asimov nu a scris doar ficţiuni, având nenumărate lucrări non-ficţiune.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Asimov a abordat destule,mai putin domeniul filosofic!
Daca mi-ati fi citit articolele postate,ati fi inteles, ca v-am inteles!
Am mai postat un articol care nu mi-a fost publicat.Imi pare rau,dar nu-mi place sa ma repet!
Poate ca d-ul Hug are dreptate,daca nu ne convine,sa stam in banca noastra!

Cu stima!

Anonim spunea...

Ma nea tora, daca lucrezi pe perimetru eu zic sa te mai uiti si pe zona, nu de alta dar sa nu treaca vreun ppl de la deschis zona sa dai de belea!!da-l in colo pe paduche ala al tau, am inteles ca esti cultivat, dar deja devii enervant!!

Anonim spunea...

Se facura modificari...E criza,dar nu si la nivel de conducere!!CRAIOVEANU...director=PLEONASM!Numira,pana la urma,un "PROFESONIST" in fruntea trebii,ca omul stie cum merge JOACA in SISTEM!Dupa cate dosare are la PMS si PMT Craiova,il trimisara la reabilitare,la PELENDAVA,sa iasa omul cu pensie babana!S-a descurcat omul pana acum,de ce nu s-ar descurca si de aici inainte???

Bobby Fischer spunea...

Nici la şcoală nu prea stăteam în banca mea.

Dle Tora (sau poate dna), discuţia devine niţel agasantă, pe alocuri stupidă.

Postăm împreună şi ne înţelegem separat.

Insist (prosteşte, recunosc), cu riscul de a irita pe unii dintre cititori, în a clarifica aspectul vizat de mine.

Era vorba de o folosire greşită, gramatical vorbind (de parcă ar fi putut fi şi altfel), a unui adverb de comparaţie în locul unei locuţiuni de acelaşi tip. Şi anume, în fraza respectivă, sintagma "... mai bine ca pe...", a fost folosită într-un mod "nefericit".

Dar gata cu despicatul firului în patru (desene oricum nu am de gând să fac).

Apropo, nu cred că dl Sorin are nevoie de "apărători din oficiu", atâta timp cât şi-i poate alege. Comentariul meu îi era adresat dânsului. Direct şi personal. Fără interpuşi, prepuşi şi... chibiţi.

Dacă tot vorbim neîntrebaţi, măcar să ştim - ce şi despre ce vorbim -dle Tora.

Şi vorba unui coleg, mă bucură marele entuziasm pe care vi la trezit lecturarea "Omului Frumos".
Mă sperie, doar puţin, gândul că e una din primele lecturi, la cât de exaltat sunteţi. Vorba aia, mai bine mai târziu decât... altădată.

Şi acum o vorbă doar între noi (să nu audă nimeni, pentru că e o veste proastă), postările domniei voastre, ca şi ale mele de altfel, îmi pare rău să vă dezamăgesc, nu se numesc nici pe departe articole ci doar nişte comentarii, unele pe marginea articolelor de fond, altele mult pe... lângă. Unele pertinente, altele...

În loc de concluzie.
Ar fi bine să vorbiţi în numele şi pentru dvs., dar şi atunci pe cât posibil, întrebat!

Anonim spunea...

să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
să nu fie jignitoare
să fie argumentate;

NU RESPECTAŢI NIMIC DIN CE AR TREBUI! DE CE?

Bobby Fischer spunea...

Maestre,

1. - Din start ai încălcat una din regulile "impuse" pentru postare, şi anume penultima dintre ele: "să nu fie repetitive..."

Sau poate a fost o mică bâlbâială?!?:)

2. - Una din regulile blogului - "să respecte opiniile şi convingerile celorlalţi cititori;" - nu are sens, fiind inaplicabilă din această cauză.

Atenţie, se vorbeşte de cititori. Nu pot respecta opinii şi convingeri pe care nu le cunosc. Atâta timp cât cititorii blogului se rezumă doar la... lecturare. Dacă se făcea referire la cei care îşi postează opiniile şi convingerile, era vorba de cu totul altceva în propoziţie (aşa cum corect este precizat la a VI-a regulă).

E doar o interpretare, dar practica ne-a învaţat că sensul tuturor regulilor, scrise şi nescrise, e dat de interpretare.

Am dreptate, dle Huginn?

Anonim spunea...

Fratica te-am prins! Asta este exprimarea ta: cite dosare are la PMS si PMT Craiova! De al tau cine se ocupa Bogdanele,tocmai tu dai lectii de cinste si corectitudine???

Anonim spunea...

Craioveanu a facut ce avrut el a cheltuit banii cum a vrut,la dus de nas si pe Becheanu la PMS Craiova si a aruncat o vopsea pe peretii puscariei de ride toata lumea cind o vede.
Pina acuma a facut pantofi pentru ANP, CRAIOVEANU NOSTRU,acum da salamoase la Bucuresti CUM SA NU FI PROFESIONIST CU ATITEA CIOLANE PE MINA