Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 22 iunie 2009

Cât costă incompetența?

Radu Ragea, subsecretar de stat în Ministerul Justiției și Libertăților Cetățenești (MJLC), pretinde că transparența decizională este prea costisitoare. A făcut această afirmație în calitate de ministru al penitenciarelor, cum preferă să i se spună.

Invitat fiind la Consiliul Federativ al FSANP din 20.06.2009 Radu Ragea a recunoscut, pentru efectul retoric e adevărat, că e prost și incompetent. A fost singurul moment în care cei prezenți au fost de acord cu afirmațiile acestuia. A fost momentul în care un discurs agresiv, aberant și incoerent, întrerupt de întebări la care ministrul penitenciarelor nu a avut răspuns, a convins.

Radu Ragea nu poate explica de ce impactul financiar al reprofilării penitenciarelor este necunoscut. Are pretenția ca sindicatele să facă această evaluare. Ministrul penitenciarelor nu stie nimic despre reorganizare, nu intelege programul de lucru pe care-l schimbă și, nu are idee când vor putea fi acoperite obligațiile privind miile de ore suplimentare efectuate și neplătite.

Ministrul Ragea nu știe cum vor putea fi plătite datoriile către furnizori și nici ce se va întâmpla când zecile de somații primite de penitenciare vor fi puse în aplicare. Sunt probleme reale care nu vor disparea doar pentru că Radu Ragea există, este demnitar și vorbește.

Incompetența costă, transparența decizională înseamnă responsabilitate. Asta vă sperie domnule... ministru.

Sursa: FSANP

14 comentarii:

Anonim spunea...

Daca prostia ar fi durut l-as fi vazut pe "ministrul penitenciarelor", d-l Rage(a), tarandu-se pe scarile de la Bran.Stiind ca nu vor putea sa raspunda la intrebarile incomode ale sindicalistilor, d-l ministru Predoiu a trimis "sageata" pe Ragea si d-l director general Bala l-a trimis pe D.G.adjunct d-l Dinca.Felicitari pentru d-l Dinca, s-a vazut ca nu sunteti paralel cu sistemul penitenciar, dar vrem sa ramaneti asa pana la capat.Nu vrem sa ne inselati sperantele ca d-l Bala.

Anonim spunea...

...aceasta incompetenta ne costa pe toti lucratorii de penitenciare, ma intreb cum de-a putut ajunge acest "domn" RAGEA in aceasta functie...??? Nu-mi ramane decat sa ajung la concluzia ca d-nul ministru Predoiu promoveaza INCOMPETENTA ?!! Oare asa sa fie...???

Anonim spunea...

...Sa ne aducem aminte :
"Funcţie creată cu dedicaţie

Pe 4 noiembrie, executivul a modificat, printr-o hotărâre de guvern, organigrama Ministerului Justiţiei adăugând un post de subsecretar de stat pe lângă cei patru secretari de stat subordonaţi lui Predoiu. Hotărârea semnată de Tăriceanu şi contrasemnată de Predoiu a intrat în vigoare începând de luni, când a ajuns în Monitorul Oficial. Trei zile mai târziu, premierul a venit cu o altă decizie prin care îl numeşte în funcţia de subsecretar de stat pe Radu Ragea.

Economist de profesie, Ragea se numără printre foştii parteneri de afaceri ai actualului ministru, în firma de consultanţă P&R Forus Strategies SRL. Chiar dacă amândoi au renunţat la acţionariat cu puţin înainte ca Predoiu să depună jurământul la minister, firma a rămas în familie. Potrivit datelor afişate ieri în Registrul Comerţului, firma îi are drept acţionari, în prezent, pe Mihai Gheorghe Ragea şi pe Diana Florentina Predoiu, fiecare deţinând un pachet de 50%. (sursa: Evenimentul Zilei, 15.11.2008)"

Anonim spunea...

Lucratorii din penitenciare trebuia sa/si dea seama de ce poate Ragea, in momentul in care a transferat la AVAS, pentru a fi distruse,FABRICILE DIN PENITENCIARE! Era prea greu si prea mare responsabilitatea, pentru cat il duce pe el gavleaza, sa eficientizeze fabricile, mai ales in perioada asta de criza cand si 10 lei care vin sunt valorosi si mai ales cand ppl/ii stau pe camere si indura caldura si plictis! ATAT POATE RAGEA SI DE ACEEA SUNTEM AICI! DU-TE ACASA BAIETAS, CA ESTI VAI DE TINE! LASA-NE, LASA-NE!

Anonim spunea...

Doamne ce mafie avem la conducerea ministerului...sa ii arda focul iadului pe toti...am sa le aprind luminari la biserica!

Vlad Dreacu' spunea...

Domnule Huginnn,
Sa nu ne jucam cu vorbele. Este greu, este foarte greu sa masuram incompetenta. Cu toate acestea, am putea face o evaluare , sa-i zicem, aproximativa si intuitiva. Este ora 4, 26. Veniti in 5 minute la Mariott, daca nu sunteti deja acolo. Veti avea posibilitatea sa faceti o masuratoare in direct a acestei variabile. Hai noroc, desi nu vad cum !Bufetul s-a terminat intre timp. Imi pare rau...

Huginn spunea...

Buna seara
:) din pacate am primit cam tarziu mesajul. Vorbele le-au spus alții, eu le-am dus mai departe. Cred că întrebarea rămâne una crucială.
Cu stima, H

Murphy spunea...

Mai mult decât on topic:

- "Prostia este o suferinţă nedureroasă a inteligenţei." - definiţie de Emil Cioran în Amurgul gândurilor

- "Este mai bine să-ţi ţii gura închisă şi să dai impresia că eşti prost decât să o deschizi şi să îndepărtezi orice îndoială." — Mark Twain

- "Programarea în ziua de azi presupune o cursă între inginerii de software care încearcă să construiască programe cât mai măreţe şi mai idioate si Univers care încearca să producă cât mai mulţi idioţi. Până acum, Universul învinge."

- "Prostia înseamnă să faci acelaşi lucru repetat, aşteptând rezultate diferite."

Şi dacă domnul "ministru" Ragea, ar fi singurul sau printre puţinii diriguitori de acest "calibru" ai tărişoarei ăsteia.

Şi atunci nu pot să nu mă duc cu gândul la spusele Lui Buddha - "Cine se dovedeşte a fi mai prost: prostul, sau cel fără minte care-l urmează?"

Prima regula a excavării: "Dacă te afli într-o groapă, opreşte-te din săpat." -
Al vostru pentru totdeauna, Murphy

Vlad Dreacu' spunea...

Buna seara. Mai glumim si noi, d-le Huginn. Mai ales la postarile dvs. ca la celelalte nu ne putem permite, trebuie sa ne dam filozofi. Scuze.
P.S. Am prins si eu o jumatate de tartineta cu icre negre chiar daca era si sindicatul cu ochii pe ea.

Anonim spunea...

Ha, ha, ha... Ce ne-am mai distrat... Ce-am mai ras la gluma ta. Te crezi haios? Sa-ti dau o veste: nu esti.

Anonim spunea...

Bravo Huginn pentru ce i-ai facut lui Ragea la intalnirea cu reprezentantii federatiei. Asa ceva nu s-a intamplat de cand e sistemul penitenciar, dar merita. Ne da sperante, ne mobilizeaza dar mai ales ne da incredere. Bravo! De oameni ca astia avem noi nevoie.

Anonim spunea...

Mai sunt si oameni curajosi in sistem!

chestorbula spunea...

bv. anonimi sunteti "CURJOSI"!
bv.anonimi!
este voi f. destepti!
Bauin poate fi vedeta si fara pantaloni.
multumesc pantalonilor mei care mi-au sustinut ...ideea.
a-ti cetit mute carti si nu ati priceput nimic, mai straduiti-va!
Invatati invatati si uitati( ca sa va protejati neuronul unic.

Anonim spunea...

mars!