Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 27 mai 2009

Scrisoare deschisă către colegii mei din Jilava

Am primit în seara aceasta scrisoarea de mai jos, vă las pe voi să comentaţi:

Dragii mei colegi,

Astăzi am susţinut proba de interviu pentru funcţia de director la Penitenciarul Bucureşti – Jilava. Regret gestul şi nu ştiu exact ce am avut în cap atunci când am gândit că o FEMEIE de 37 de ani, cu o înălţime de numai 1,59 cm şi cu o greutate de 49 kg poate spera să ocupe o funcţie atât de importantă. Sunt doar un asistent social, fără mastere şi alte şcoli înalte, eventual făcute prin străinătate.

Sunt în Jilava din 1996, împuternicită director adjunct educaţie şi asistenţă psihosocială (un domeniu cu totul şi cu totul neinteresant), până în iarna anului trecut am lucrat pe secţia de deţinere, de atunci am biroul în sectorul administrativ. Am muncit cot la cot cu colegii mei bărbaţi (unii dintre ei, să-mi fie iertată sinceritatea, mult mai ruşinoşi decât mine, ca să mă exprim elegant), am respirat acelaşi miros greu, de picioare nespălate, flatulaţii şi chiar rahat întrucât subsolul sectorului de deţinere este inundat cu c….t. La propriu. Am văzut aceleaşi urme de sânge şi urină, am călcat în aceleaşi bălţi de ciorbă scăpată din ghiumuri pe jos ca şi colegii mei bărbaţi.

Am aplanat mii şi mii de conflicte (mai mici sau mai mari), chiar dacă nu am folosit pumnul, am rezolvat mii şi mii de probleme ridicate de condamnaţi sau personal, am luat mii şi mii de decizii, unele chiar din poziţia de director al penitenciarului. Aş putea spune fără să greşesc că sunt printre veteranii puşcăriei, de asta mă şi cunosc toţi recidiviştii.

Cu toate astea, azi nu am fost pe gustul dlui Ragea şi a dlui Băla care au afirmat că nu am abilităţi manageriale. Aşa e, nu am studii în management, nu am probabil nici faţă de manager, se pare că nu am nici pile de manager, aşa cum s-ar fi crezut. Însă abilităţi? Cum au ajuns la această concluzie din 3 întrebări şi cum se poate evalua un candidat la funcţia de director în numai 20 -30 de minute?

Consider că am fost notată incorect şi mă opresc deocamdată aici. Am riscat ajungând în faţa acestei comisii pentru un asemenea job şi am crezut, naiva de mine, că cei 13 ani de puşcărie grea, cunoştinţele pe care le-am acumulat, curajul şi voinţa, ca să mă opresc aici, vor şterge din ochii „greilor” imaginea de educatoare din faţa lor. Sigur că m-am înşelat, trebuia să ştiu că nu sunt potrivită pentru un asemenea post, trebuia să-mi fi dat seama că nu am abilităţi manageriale.

Nu, femeile sunt bune numai pe secţii, în cabinete medicale, în cluburi, în săli de clasă, nesupravegheate, dacă se poate cu 10-20 deţinuţi repetând o piesă de teatru penibilă sau făcând terapie cu criminalii. Femeile sunt bune să redacteze adresele dictate de bărbaţi, să fie purtători de cuvânt, contabili şef, agente la vizite, să împartă procedura la camere dar în absolut niciun caz nu sunt bune de manageri. Oricum nu la puşcării…

Cancelarul Germaniei, vice premierul Chinei, alpiniste, tanchiste, căpitani de vas, piloţi de avioane de vânătoare….asta da, se poate, director de penitenciar de bărbaţi în România (pe bune, nu pe pile!) nu, nu se poate. Doamnelor, dacă aţi avut vreun dubiu în ceea ce priveşte discriminarea femeilor în penitenciarele româneşti, mă simt datoare să vă lămuresc: SUNTEM DISCRIMINATE. Şi nu am să vorbesc despre lumea bărbaţilor, duritatea muncii noastre, bla bla bla ci despre laşitatea unora care sunt în funcţii de conducere şi care de teamă să nu apară la orizont vreo femeie mai inteligentă, mai pregătită, mai perspicace şi mai serioasă decât ei, o apasă cu călcâiul în piept. Parcă şi văd cum spun în sinea lor „Marş în p…a mătii de fufă!” Bine, unii o spun chiar pe faţă sau mai rău, mai fac şi avansuri de parcă ar fi Feţi – Frumoşi iar ei nu sunt decât nişte bătrâni impotenţi sau tineri unsuroşi.

Adevărul este că sunt dezamăgită şi ştiu că mulţi colegi şi colege au crezut că voi sparge gheaţa. Îmi pare rău că nu am reuşit însă am să vă spun acum ce am spus comisiei şi azi, la sfârşitul interviului, în afara probei: „IUBESC JILAVA, m-am simţit însufleţită şi încurajată de îndemnurile colegilor şi sper să daţi şansele mai mari aceluia dintre noi care este cel mai potrivit pentru acest penitenciar. Oamenii din Jilava au nevoie de un conducător bun!”

Sunt conştientă de consecinţele postării acestui text şi de comentariile răutăcioase pe care le voi primi. (Punem pariu că nu o să mai fiu director adjunct în curând?) Pe de altă parte, am să studiez posibilitatea înfiinţării unei organizaţii a femeilor din penitenciare.

109 comentarii:

Anonim spunea...

"Punem pariu că nu o să mai fiu director adjunct în curând"

Pai normal, ca expira imputernicirea...

Anonim spunea...

Imi pare rau ca moderatorii penifestului au publicat astfel de minciuni inaite sa le verifice.
Pacat, dar de data asta chiar ca ati stricat-o rau.
Ati reusit sa-i spulberati
,, candidatei " sansa de a obtine o nota de trecere la contestatie.

Anonim spunea...

Femeile,in sistemul penitenciar,sunt judecate dupa Vechiul testament,"sa-si vada de cradita care da in foc"
Dar,stimati colegi,ele hranesc uneori barbatii care ,din prea mult orgoliu(ca doar n-o sa vanda la budic dupa ce au pierdut functia de inginer:fabricile au dat faliment)nu accept o meserie din care sa-si asigure traiul,pentru el si familie!
Astea sunt timpurile!
Sa migram stimate colege!

Anonim spunea...

,,Sa migram stimate colege!
27.05.2009 00:13:00"

In Spania, la capsuni...

Anonim spunea...

Exista legi. Exista comisii. Nu cred ca ar fi necesara inventarea unei noi comisii pentru ingroparea unei probleme care ne agaseaza, ca sa il parafrazez pe ilustrul nostru inaintas, Nicolae Titulescu. Propun autosesizarea Comisiei parlamentare pentru combaterea discriminarii si a Oficiului National. Din pacate, aceste lucruri se regasesc si in multe alte zone ori unitati ale Sistemului Penitenciar Romanesc. Asemenea atitudini ne trimit direct in coada topului natiunilor lumii secolului XXI. In acest timp, directorii generali se judeca cu mejeleceul pentru un pumn de lei in plus. E dreptul lor, nu-i asa ?

ala Bala portocala spunea...

Bravo Cristina. Esti curajoasa asa cum ai fost intotdeauna si cu siguranta ai sa mai fii. Spre deosebire de altii, macar ai curajul sa spui raspicat faptul ca ai fost nedreptatita de un sistem de evaluare tipic domeniului nostru de activitate. Te cunosc bine, iti apreciez felul de a lucra, curajul dar mai ales faptul ca tii la oamenii din serviciu.
Vorba ta, poate daca ai fi avut 1,80 inaltime si 90-60-90, le-ai fi sugerat ca ai capacitati manageriale d-lui Ragea si d-lui Bala. Resemneaza-te, mergi inainte si nu uita un lucru: acesti doi auto-intitulati manageri, ca si multi altii din sistemul nostru de rahat, nu au facut nimic de cand sunt in functii, ocupate evident in mod pupincurist.

Anonim spunea...

Haideţi să fim serioşi, nu cred că doamna Păduraru a fost nedreptăţită pentru că este femeie. Este o persoană conflictuală la care este evident că nu are tact cu oamenii motiv pentru care sunt mulţi care au plecat din educativ. Sunt convins că comisia a luat o decizie bună pentru că omul şi nu femeia nu are calităţi necesare muncii în echipă.

Anonim spunea...

Cele scrise sunt perfect adevărate.De aceia nu se înscriu la aşa zisele concursuri pentru funcțiile de conducere profesioniștii sistemului penitenciar.Funcțiile sunt deja împărțite încă de când se postează anunțul.
,,Stimați" conducători din MJLC şi ANP, fiți bărbați şi numiții pe cei pe care îi vreți, nu mai vrem simulacru de concursuri.

Anonim spunea...

De ce nu este postat procesul verbal cu semnăturile comisiei, pentru a vedea dacă aceștia şi-au asumat cele scrise în anunţ?

isabelle spunea...

Eu cred ca nu numai faptul ca a fost femeie a facut sa fie picata la interviu,ci si faptul ca se doreste o alta persoana la conducerea puscariei Jilava,probabil ca se stie deja acea persoana,probabil ca este vreun aghiotant al celor doi....."pupincuristi",asa cum pe bune i-a numit cineva.....

Anonimilor! Cine si cand a plecat din educativ? Spre stiinta voastra,in educativ,acum 6 luni,tocami a venit un grup de oameni noi,de prin paza,de prin alte sectoare,si majoritatea,va asigur,numai pentru a avea-o sefa pe doamna Cristina.

Persoana conflictuala? Ha! Cati sefi din Jilava si din sistem au tupeul sa se bata cu mai marii pentru subordonati sau pentru drepturile lor? Cati stiu sa iasa dintr-o situatie conflictuala? Majoritatea se caca pe ei,al propriu,se dau dupa degete si lovesc tot in aia mai mici.....

Cati sefi stiu sa te ajute atunci cand ai o problema,sau sa-si asume o decizie,uneori minora?

Sunteti frustrati rau,oameni buni! Luati de beti o cana cu apa rece si priviti realitatea in fata!
Nu in Spania la capsuni ne este locul,ci in tara noastra,e de=a dreptul gretos ca nu putem promova adevaratele capacitati in tara asta de rahat!

Bravo,doamna Cristina! Noi va sustinem pana la capat! Si fara sa fim pupincuristi......

Anonim spunea...

Una din marile slăbiciuni ale sistemului penitenciar, şi a românilor în general, este aceea că, atunci când înregistrăm un eşec, dăm vina pe alţii (nu a vrut şeful, au fost subiectele prea grele etc.) şi nu avem puterea necesară să recunoaştem că nu ne-am străduit îndeajuns. avem impresia că noi suntem buricul pământului, cei mai frumoşi, cei mai deştepţi, "adevăratele capacităţi ale sistemului" ca să parafrazez pe unul din antepostatorii mei. poate ar fi timpul să dăm dovadă de mai multă seriozitate şi să ne străduim mai mult.

Anonim spunea...

Băla!!!
Să-ţi dea Domnul bani de salar cât ne dai dumneata prima de vacanţă!!
Ar fi cazul maestre să-ţi dai un RESTART sau mai lasă-ne!!

Anonim spunea...

Bravo pentru curaj! Sunt de acord sa ma inscriu in organizatia ta. Pot face parte si misoginii?

Anonim spunea...

Concursul pentru functiile de director se desfasoara la fel ca oricare alt consurs in sistemul acesta... se cauta o modalitate de a scapa de cei incomozi si de a face loc celor care trebuie. Ca de obicei interviul este cel care stabileste daca ,,le plac ochii tai sau nu".
Colegi libidinosi, sefi care au impresia ca daca le esti in subordine li te subordonezi pe toate planurile si in toate pozitiile (scuzati limbajul) intalnesti la tot pasul.
Echipa de ,,manageri" in care am crezut cu totii, cand stateam si vorbeam intre noi ca in sfarsit au venit niste profesionisti la conducerea ANP, ca sunt oameni cu experienta si vor stii ce sa faca pentru sistem.... vorbe in vant. Nu au facut nimic asa cum spunea si ante-vorbitorul meu. Au reusit insa sa ii insufle d-lui Ragea convingerea ca sistemul este ok, ca sunt fonduri (probabil au uitat sa mentioneze datoriile la furnizori neachitate de luni bune), ca programul in care s-a lucrat ani de zile in schimburi de 12 ore acum trebuie sa fie pilot ca poate oamenii au uitat cum se lucreaza la o asemenea tura...
Cristina, nu te cunosc, dar sunt alaturi de tine, sa uiti, sa treci mai departe, sa incerci sa nu mai pui atata suflet pentru ca nu merita, sa intrii pe sectie si sa faci numai strictul necesar, sa te ancorezi bine de scaun asa cum fac Sefii nostri (ANP-isti sau de la unitati).
Despre sefii care acum ne critica abilitatile manageriale numai de bine in final, ca doar unii dintre ei nu stiu nici macar ce este acela un sector ,,Vizita". Si asta nu e o gluma, e o realitate trista.
Pacat de cei care pun suflet, de cei care mai spera ca sistemul acesta o sa devina vreodata ceea ce trebuie: un sistem de profesionisti, care sa cunoasca problemele noastre, nu numai pe ale detinutilor, cu manageri care sa stie ca de multe ori femeile nu sunt bune numai de secretare si daca sunt blonde nu sunt si proaste, sa stie ca daca azi nu avem ce sa le dam sa manance la domnii detinuti solutia nu este cea recomandata de dansii ,,nu le mai dati de mancare, sa vina cu paine de acasa".
In locul unora dintre ei, m-as gandi de 2 ori inainte sa stabilesc daca cineva are abilitati manageriale dupa un interviu de 20 de minute. Ei sunt la conducerea ANP de ceva vreme, nu 20 de minute si nu si-au dovedit deloc calitatile manageriale care noua, femeilor, ne lipsesc cu desavarsire.

Anonim spunea...

stiti care este problema cu femeile in sistemul penitenciar?...SUNT PREA MULTE

Anonim spunea...

iar vorbim vorbe?
haideti sa punem mana sa facem ceva sa punem capat nemerniciilor savarsite de nehalitii astia care nu se mai satura de ciolan si vor sa-l dea si rudelor lor sa-l linga!
Cristina tu n-ai voie sa te resemnezi pentru ca noi am crezut in tine, am sperat ca ne vei fi sefa si esti datoare sa lupti in continuare pentru cei care te-au sustinut!

Anonim spunea...

pt anonimul de la 11,50 - stii care e problema ta? NU FACI FAŢĂ!

Anonim spunea...

pentru 8.49.

nu ai inteles, ea nu s-a plans ca au fost subiectele grele, de altfel a luat 6.68 ceea ce inseamna ca a stiut si teorie, o fi fost bun si proiectul.ea spune ca nu i-au fost apreciate abilitatile manageriale, asadar putem pleca de la prezumtia ca a invatat, nu? pana la urma a fost mai buna decat ceilalti 2...

Anonim spunea...

lansez o intrebare: ce parere aveti despre initiativa ANP de a organiza un scrutin pentru desemnarea celor mai merituosi lucratori de penitenciare?
Nu s-au temut oare ca dna Paduraru ar putea iesi castigatoare la categoria ,,cel mai bun ofiter"?
Stiu ca suntem naivi:pai ce, nu se pricep ei sa aranjeze si rezultatele astea?
.......si apropos, unde sunt medicii si asistentii sociali din acest clasament? ei nu au dreptul sa participe la parodia asta de concurs?

EVA spunea...

Doamna Cristina aveti toata sustinerea mea,desi nu va cunosc,lucrez din 1997 in acest sistem,undeva langa granita de vest,nu sunt ofiter dar am simtit permanent ca noi femeile suntem discriminate in acest sistem.Bravii nostri colegi barbati doar ne tolereaza in acest sistem ,in plus dumneavoastra doamna aveti doua pacate mari in ochii sefilor ,pe langa faptul ca sunteti femeie ,nici macar nu veneati din paza.Acest sistem este cel mai misogin ,barfitor si carcotas sistem pe care l-am cunoscut vreodata,gandirea comunista gen"paza este coloana vertebrala a sistemului penitenciar"este foarte ancorata in gandirea tuturor sefilor din acest sistem.Daca gasiti modalitatea de a infiinta organizatia femeilor doresc sa ma inscriu.
26.05.2009 ora 23:47 care erau minciunile?;improscati cu acuzatii fara nici un fel de argumente,ati fost cumva membru in comisia incriminata?!

Anonim spunea...

Nu pot să cred. Doamna Păduraru se victimizează la nesfârşit la fel cum a făcut din totdeauna, însă nu are nici o trebă cu ce ar trebui să fie un manager de penitenciar. În afară de autoritate nu are nici o calitate care să o recomande spre acest post. Nu pot să cred, nu pot să cred că un om care este tot timpul în conflict cu cineva să vrea să conducă o unitate. Doamna să stea liniştită nu faptul că lucrează la educativ sau că este femeie ci faptul că nu are decât tupeu şi nici o calitate pentru această funcţie.

Manusu spunea...

Doamna Paduraru,sunt unul din multii agenti care au fost ajutati de dvs.in ultimii 10 ani.Sunt mahnit de ceea ce am aflat,nu ma mai mira nimic in sistemul asta ticalosit.Sa fiti tare in continuare si sa nu va lasati ingenuncheata.Ticalosilor care isi promoveaza rudele sper sa dea D-zeu sa am ocazia sa le intocmesc rapoarte de incident.Regulamentar.Sunt alaturi de dumneavoastra.

Anonim spunea...

E o idee emanata din "cenusea" imperiului ANP, din capetele ale caror materie cenusie vegeta si care s-au gandit sa mai produca si altceva decat matreata. Cum oare le-a fatat mintea ca ar putea sa motiveze oamenii cand criteriul competenta este inlocuit cu criteriul popularitate? Cum poate sa stie un agent din post sau contabilul sef cat de bun psiholog este colegul lui? Cum poate psihologul sa stie cat de bun agent este colegul de la cutare punct de lucru? Unde sunt ceilalti colegi? Chiar atat de incompetenti sunteti, incat nu puteti gandi dincolo de colt? Am inteles ca orice demers e perfectibil, dar asta e picat din pomul inconstientei. Dupa cum scriam, vor fi multumiti (nu motivati) cei care sunt mai populari, iar ceilalti vor fi de-a dreptul nemultumiti. Dezbinati oamenii ca sa nu-si indrepte injuraturile spre ANP, ci spre colegii lor. Domnule Bala, chiar nu mai are ce face doamna Cenuse? De ce nu-i dati, domnule, ceva de lucru, ca a inceput sa-mi fie mila de ea. Cine stie ce mai scorneste si se face de minune. Daca nu, de ce nu-i schimbati rebusurile, ca sa nu le mai stearga ce cele vechi si sa le completeze din nou.

Anonim spunea...

O cunosc pe Cristina de mult timp. Nu intotdeauna ne-am inteles bine. E o persoana transanta, uneori taioasa, dar competenta si corecta. O admir in mod deosebit pentru modul in care si-a sprijinit subalterna la greu. Nu stiu daca ar fi un director eficient, dar sunt sigur ca ANP ar trebui sa incerce si cu astfel de oameni: dintr-o bucata, curajosi, competenti. Bravo, Cristina!

Anonim spunea...

Tot in legatura cu initiativa ANP cel mai "mandru" din penitenciare:psihologii, educatorii, nu sunt si ei ofiteri sau altfel spus, in unele unitati sunt cate unul/ suu nu, iar despre treaba pe care o fac- te intrebi" care psiholog/ educator", eventual niste pilosi si ei si atat!

Anonim spunea...

Bravo, Cristina. Nu stiu daca mai ai vreo sansa la contestatie, dar (si) noi am inteles mesajul...

Anonim spunea...

De ce nu-i dati doameni Cenusa ceva de crosetat? Ea nu a auzit de asistentii sociali, de medici, de lucratorii de la resurse umane, de contabili etc.? Sau ar mai fi o solutie: sa se angajeze la benzinarie. De acolo a imprumutat ideea asta tembela cu angajatul anului. De fapt, ideea ar fi buna, dar criteriul e cu totul si cu totul depasit. De ce nu gasesc alte criterii. Doar sunt angajati care-si fac treaba bine. De ce nu ar premia un agent care a descoperit cele mai multe obiecte interzise? Sau pe cineva care a prevenit o situatie de criza? Solutii ar fi..., substanta cenusie, insa, trebuie pusa la treaba.

Anonim spunea...

pentru asta au fost inventate interviurile la noi in tara. ca in caragiale: intra in urna toti si iese cine trebuie.

Anonim spunea...

Noroc ca nu esti neagra, ca a-i fi strigat ca sau facut discriminari rasiale. Atata ai putut. Ce sai faci.

Anonim spunea...

Daca in unele unitati exista cate un singur psiholog sau cate un singur educator, asta inseamna ca acel educator sau acel psiholog trebuie sa faca treaba mai multor educatori sau a mai multor psihologi sau chiar a mai multor educatori si psihologi. Doamna Cenuse ne atzatza acum sa ne bagam nasul in ceea ce face sau ce credem noi ca nu face cineva. Poate ca era o solutie buna daca s-ar fi limitat doar la cel mai bun ofiter si la cel mai bun agent sau (de ce nu?) doar la cel mai bun angajat, indiferent de grad.

Anonim spunea...

De ce Penifestul s-a transformat in avizierul plangaciosilor care pica la examnene ???

Anonim spunea...

In sistem nu sunt bani ptr. hartie xerox, cartuse ptr. imprimante, registre, etc. iar noi trebuie sa facem scrutinuri sa consumam hartia pe buletine de vot si alte tampenii. treziti-va oameni buni, nu va mai bateti joc de noi si de banii (putini) sistemului.

Anonim spunea...

,,ce sai faci?????'',,a-i fi strigat??????.....si indraznesti sa ai ceva de spus!?
Doamne mare TI-E gradina....!!

Anonim spunea...

Intr-o zi am vazut ca un agent aducea la cabinetul medical un detinut care tocmai se automutilase. Doamna doctor l-a primit ca pe orice alt pacient si l-a ingrijit fara resentimente. La usa statea un domn agent harsait prin penitenciare. L-am vazut cum a inceput sa se mire si apoi sa se infurie vazand finetea cu care lucra doamna doctor. Finalul a fost previzibil: agentul a inceput sa injure cu naduf simtindu-se cu adevarat jignit de profesionalismul medicului. Va intreb: oare acel medic ar fi votat drept cel mai bun medic sau cel mai bun ofiter de catre agentul in cauza. Ca acel medic sunt putin profesionisti in sistem, ca acel agent sunt gramada. Din pacate, in sistemul penitenciar romanesc, sa fii profesionist inseamna, inca, sa fii contra curentului. Te vor placea cei care se lasa dusi de curent? Bineinteles ca nu. Si atunci cum ramane cu motivarea personalului? Profesionistii vor fi, inca o data, bagati cu capul la cutie. Noroc ca ei mai au motivatie interioara.

Anonim spunea...

Stiu cateva penitenciare unde exista un singur ofiter la socio-educativ. Pare o ironie amara sa fie votat cel mai bun. Va bateti joc de noi? Cred ca radeti in pumni de prostia pe care va imaginati ca o avem.

Anonim spunea...

Bai frate, da' Cristina asta are coloana vertebrala! E mai barbata decat toti barbateii din sistem. Bravo, Padureanco!

Anonim spunea...

De ce sa nu votam lunar cel mai incompetent ANP-ist si sa fie trimis la "batalion", adica in unitatile de care le este atat de sila, in turma de prostani care le inghit toate ineptiile?

Anonim spunea...

Da,de prea multe ori femeile care lucreaza in sistem au fost marginalizate sau avansate pe bune ori pe pile,dar o femeie poate face munca unui barbat:p.c: reeducare asistenta medicala secretariat, migrati dumneavastra dragilor,care aveti doua perechi de....,tupeu de smecher,limbarita feminina,apropo si barbatii au doua maini doua picioare pot sa-si puna sorturi pe dinainte si fac masi bine munca femeilor la cratita.La viata egali la munca elali ,la malai egali .Traim in Romania asta e democratia.Cand banul canta, mu7tul danseaza.Sanse egale drepturi egale Nu o cunosc pe doamna PADURARU dar bravo si mergeti mai depate,incercarea moarte nu are.Sa-va fie rusine: ca faceti asemenea comentarii rautacioase -dreptu la opinie - ,nu e inca sub sechestru.

Anonim spunea...

Sunt anonimul de la 16.26 si vreau sa postez o erata: "din capetele a caror materie cenusie vegeta...".

Anonim spunea...

Nu cred ca ar trebui sa luptam barbati contra femei in sistem. Exista lichele si intre femei si intre barbati. Sa luptam cu lichelismul, cu sistemul de pile si relatii, cu pupincurismul, cu soparleala... As vrea sa ajunga director un om ca si Cristina Padurariu, un om curajos. Poate ca are (ca de avut sigur a avut) si ea ceva pile, nu ma bag, dar se bazeaza si pe profesionalism. Succes, Cristina! Nu la concursul asta, ca acum n-ai nicio sansa, dar nici nu-ti dai seama cat ai castigat in alte planuri. Lider poti fi si fara sa ai functia cea mai inalta in institutie.

Vlad Tepes spunea...

Bine v-am regasit, dragii mosului!Ploiestiul din nou are de comentat! Cu ceva timp in urma postat-am un articol in care vorbeam despre cum sa iei un examen. Am lasat timpul sa se scurga pana acum, credeti-ma, nu fara folos... caci urmatoarele mele 3 postari vor fi poate cele mai interesante de pana acum...Am zis ca vom vorbi despre etica si asa vom face: acest prim articol din miniserie fiind legat si de cel trecut(Ex: ocuparea functiei de ofiter cu informatiile clasificate la noi la Ploiesti). Pentru ca lucrurile se desfasoara dupa un tiparul postat in articolul trecut mi-a fost usor sa identific castigatorul concursului pt aceasta functie intre un agent din ANP si unul de la Ploiesti(care e si femeie = Marina... asta pt a fi in ton cu discutiile acestei zile). Veti spune ca subiectul este banal dar l-am ales pentru a se vedea creativitatea in furarea unui examen... Si cat de nemilos se joaca unii cu fericirea altora. Cum in proba scrisa Marina a luat o nota mai mare(cu aproape .0.50 p din ce am inteles ) decat anp-istul... Fata...naiva ca lucrurile se fac cinstit iar cei din Comisia de reexaminare sunt integrii(stiu...aveti un zambet ironic pe buze...si eu la fel)a inceput sa visese. In realitate Comisia de corectare a fost condusa de un coleg de la info. clas. de la ANP, deci nota tipului fiind 'putin' umflata pentru a fi aproape de cea a Marinei. Apoi vine lovitura de gratie... Anp-istul face contestatie chiar in ultimele minute de introducere ale acesteia... lasand-o pe Marina fara replica... timpul se scursese pentru a face si ea acelasi lucru. Daca citeste aceste cuvinte, Marina, te asigur, ca nici daca faceai contestatie nu ai fi luat mai mult, adica mai mult decat ar fi luat el... De ce?? Pt ca, poftim noroc coane, si in Comisia de reexaminare seful era TOT UN COLEG de birou de-al anp-istului...Frumos, nu??? Si asa Marina pierde postul la cateva sutimi. Frumos lucrat! Pe curand!

Anonim spunea...

Da se pare că acest sistem este intolerant cu femeile, cu cei care gândesc, cu cei care nu se pliază perfect pe ordinele venite de la ANP, cu toţi cei care încearcă să-şi facă treaba aşa cum trebuie să şi-o facă NU aşa cum l-i se ordonă să o facă. Încercăm strategii de imagine, dar transparenţa lipseşte cu desăvârşire. Tot ce se întâmplă în sistem este "top secret".Un sistem închistat şi bolnav care nu are nimic de a face cu anul 2009 şi politica europeană în domeniu.

Anonim spunea...

Pt Vlad Tepes: concursul era pt postul de la Targsor, nu ca ar mai conta, in fond Marina este si ea ca si Cristina, o doamna...
Pai nu era si normal sa fie asa? Cat de repede se depune o contestatie de la un birou vecin si cat de greu ajunge una de la Ploiesti?! Sau, trebuie sa stea fiecare candidat la panda sa vada fiecare daca depune celalalt contestatie? Ma aflu printre cei care au sfatuit-o pe colega noastra sa depuna contestatie, nu pentru ca as fi crezut ca avea vreo sansa, ci doar pentru a fi ea impacata cu gandul ca a incercat tot.
Finalul era cel previzibil... ANP-ul e fruntea. Desi... printre mult contestatele note ale domnilor care au candidat la posturile de directori se afla si note ale fostilor sefi din ANP. Va spune ceva Catalin Luncasu? Fost director adjunct DEA? 5 si ceva la interviu... Mda, de altfel si-a dovedit din plin calitatile manageriale cat a fost la ANP.
Marina, fruntea sus si un sfat din inima: mai bine linistita ca agent decat plina de noroi ca altii.

Anonim spunea...

pt anonimul de la 18.39
de ce vorbesti doar de luncasu? vezi un Berechet, candidat la director de profesie si respins tot de profesie, unul Stroie, mare vip de Jilava, pana mai de curand se pare implementator de programe pilot (nota sub 6. Lupu ala si-a dat seama poate ce se intampla si nu a mai candidat, sau poate nu a avut voie, ca ii sta mai bine ca nobil supus. Ce e de observat incercarea de a cuceri teritoriul de catre nobilii nostri conducatori din A.N.P. Sa intelegem ca vi se desfiinteaza sau restructureaza nobila structura, sau ce? La concurs participa directori cu vechime, imputerniciti de ani si ani. Ia te uita la examen nu mai corespund. Oare ce o sa faceti cu ei. Sau nici astia nu mai corespund. Ne trebuie sa vina directori cu bani de acasa pentru a ajuta sistemul, sau ce se urmareste?

Anonim spunea...

nu ati inteles, e vorba de cel mai poponar functionar, nu cel mai popular, hai ingramadeala si votati, la naiba in puii mei s/a intors puscaria pe dos.

Anonim spunea...

Da,de prea multe ori femeile sunt judecate dupa Vechiul Testament cum zicea cineva,in :bisericute la un sprit, :mama sa vezi capete sparte pixuri golite injuraturi ca la usa cortului in urma noilor propuneri apropo de cel mai bun dintre cei buni se vineaza acum ori ce gresala.Chiar daca facem prima la stanga sau la dreapta.Tineretea invinge , interesul sparge osul exista dreptul la opinii .Ralutari domnului dijmarescu, om ca dumnealui mai rar in sistemul prafuit romanesc .Luptati pt drepturile noastre pecuniare aparati ineresele colectivr faceti un singur sindicat, spuneti lucrurilor pe nume ca nu va ia nimeni capu chiar daca banii i-au luat avem doi ochi doua miini, si cite trei lideri de sindicat care accepta propuneri indecente cand grefierrii si-au cistigat drepturile in instante, noi facem trei sindicate ca suntem blazati si ne tine.Traim in rominia si asta ne ocupa tot timpul roadem oase si mai dam si la catei pardon la porumbei firimituri

Anonim spunea...

Vorbesc despre Vechiul Testament oameni care n-au citit un verset din Biblie. Si eu cred ca mediul penitenciar este unul misogin si invechit, ca foarte multe concursuri sunt trucate sau organizate neprofesionist, dar haideti sa nu incurcam planurile.

Anonim spunea...

Sunteti penibili cu remarcile rautacioase la adresa "scrutinului"! Ce vreti, de fapt? Cand nu va trec sefii pe listele cu merituosi, inrositi tastatura lamentandu-va pe blog, dar cand aveti posibilitatea sa va votati singuri...nu va convine. De ce? Pentru ca va e teama ca parerea voastra despre voi e numai a voastra, nu este si a sefilor si nici a colegilor vostri? Poate nu este cea mai buna modalitate de a alege, dar e un inceput. Ideea nu e rea deloc!

Anonim spunea...

Cand am citit scrisoarea Cristinei si m-am intrebat daca eu as avea curaj sa scriu atat de franc si de curajos ceea ce a scris ea, mi-am dat seama ca in acest sistem noi, barbatii, ne-am lasat castrati de buna voie. Serios! De aceea ne ofticam si ne invinetim de ciuda cand vedem o femeie cu c.... (la figurat). Bravo, Cristino! Ne-ai dat o lectie de barbatie.

Anonim spunea...

Astia la ANP au inceput un concurs de invrajbit oamenii in unitati?

Scrutinul proletar spunea...

Apropo de scrutinul popular, nu va mai faceti nervi, dragi colegi, ideea a fost, mai mult ca sigur, a doamnei Cenusa de la ANP. Cum stim deja ca o data la 6 luni domnia sa are idei geniale pe care le pune in practica, sa ne bucuram ca ideea de azi nu este prea periculoasa si sa stam linistiti inca 6 luni de-acum incolo. Dumnezeule, unii dintre noi nici acum nu stiu pe ce lume traiesc!

Anonim spunea...

Doamna Cenusa (doar dvs. puteti sustine acest punct de vedere), de unde stie un coleg de la logistica cine este cel mai merituos agent? De unde stie agentul de pe un schimb cat de merituos este agentul din alt schimb? De unde stiu ei cine este cel mai bun psiholog? Ideea de a desemna angajatul anului ar fi buna, daca ar fi pusa in practica in mod inteligent. Ce s-a intamplat? Nu ati avut timp sa ganditi si ati aruncat pe o hartie primele solutii care v-au trecut prin minte?

Anonim spunea...

Doamna Cenusa, nu vreti un scrutin care sa scoata in evidenta atitudinile oamenilor din sistem referitoare la ideile dvs.?

haz de necaz spunea...

Cristino, nu are rost sa te superi. Atata vreme cat nu lucrezi la paza, n-ai nicio sansa sa prinzi functia de director, poti sa fii geniu in management. Doar nea Bala este fost pazist si este scolit la Baneasa pe vremea spanzuratului. Singura ta sansa este sa -ti gasesti vreo proptea pe la unul din cele 2 partide aflate la putere care sa-i dea ordin lu nea Bala sa te rezolve. Ia sa vezi dupa aia cate calitati or sa-ti gaseasca aia de la MJLC si de la ANP. Hai noroc si voie buna, viata-i frumoasa cand reusesti sa-ti dai seama in ce tara traim si in ce sistem muncim, dupa aia toti idiotii din jurul nostru, toate matrapazlacurile lor transparente, toate marsaviile si tot simulacrul asta de tara democratica ti se par amuzante.

Anonim spunea...

Doamna Cenusa, un inceput prost are si o continuare pe masura. Vreti sa intrati in istorie ca initiatoarea celui mai popular scrutin penitenciar? Nu va faceti iluzii! Proiectul va muri asa cum au murit si alte proiecte "geniale" ale dvs.

Anonim spunea...

Paduraru nu-i perfecta, nici eu nu sunt, nici tu nu esti. Ea insa ar fi fost poate persoana cea mai potrivita sa scoata Jilava din necaz.
Pacat insa ca membrii comisiei de examinare nu si-au facut temele si s-au prezentat la concurs nepregatiti. S-au bazat pe informatii trunchiate si si-au urmarit propriile interese. Printre aceste interese nu se regaseste si acela de a reabilita Jilava. Acestia sunt oamenii care pretind din partea noastra profesionalism???

geniu pustiu spunea...

misto ultimele comentarii referitoare la doamna cenusa. un coleg mai hatru a avut o idee mai geniala - daca pot sa zic asa- decat a doamnei danuta. zicea el ca ar fi bine sa facem un scrutin pentru desemnarea urmatoarelor categorii de personal din fiecare puscarie: cel mai prost ofiter/agent/personal civil, cel mai antipatic ofiter/agent/personal civil, cea mai bagaboanta colega scuzati, cel mai hoţ coleg ofiter/agent/personal civil si tot asa. buna idee, nu-i asa ?

Anonim spunea...

Ce viata profesionala cenusie trebuie sa ai ca sa ai astfel de idei!

Anonim spunea...

Eu, in locul domnului Bala, as trimite-o Cenusareasa la o unitate ca sa nu-i mai vina asa idei blonde. Dar eu nu sunt Bala, asa ca o sa mai avem parte de Cenusa.

Anonim spunea...

Danuta, esti blonda, ce puii mei?

Anonim spunea...

Nu te intelege turma, Danuto? Vai, fata, de oameni prosti!

Anonim spunea...

Ideea cu scrutinul popular este atat de penibila, incat azi am ras cu lacrimi, mi-am facut cruce si am semnat ordinul, cum ca am devenit un om informat. Prostia asta se adauga altor doua, adica aceea despre cum sa port chipiul si sa am grija sa nu-mi umplu buzunarele uniformei, si acela cum ca sa scriu cu caractere de arial 10. Jenant, nu pot decat sa ma amuz!!!
Cat despre agitatia creata...va intreb sincer...in afara de fireasca mirare pe care o manifestam majoritatea fata de asa idei...OARE CHIAR NU NE PUTEM EVALUA SINGUREI? OARE IMAGINEA MEA DESPRE MUNCA DESFASURATA SA FIE ATAT DE GRAV INFLUENTATA DE PAREREA CELORLALTI? SI DACA NU CONTEAZA PAREREA CELORLALTI, DE CE NE JIGNIM SAU BARFIM SAU ETC...? Reactionam ca hotii la provocari, pe cuvantul meu! De onoare! :)))
Nu cumva ordinul asta este un mod de a distrage atentia de la viitoarele scaderi salariale ce ne pandesc de dupa colt?! Ca despre motivatie pentru munca...ma bazez pe mine insami, nu pe ANP...PAROL! :)))

Anonim spunea...

nedumeririle legate de punctul I (de unde stiu cei din logistica cine-i cel mai merituos din paza, de ex.) v-au facut sa uitati ca exista si punctul II - faza zonala.
Cred ca vor fi tare interesante discutiile dintre reprezentantii de la Vaslui, Iasi, Botosani, Focsani si Bacau (ca si in celelalte zone din tara), in urma carora sa se aleaga cei mai buni angajati din zona.
Sau poate exista si punctul III (nescris) - vor fi faze zonale pana se aleg cei mai merituosi cinci angajati din tara, care, evident, ca sa nu se supere nimeni, vor fi toti din ANP.
Nu inteleg de ce nu s-a introdus si categoria "cea mai odihnita minte". Sau poate deja "initiatorul scrutinului" si-a oprit premiul pentru aceasta categorie.

Anonim spunea...

Tu chiar ai dreptate, anonimule. Totusi, domnita Dana ar trebui sa stie cat de blonde ii sunt ideile.

Stupid people spunea...

ideea lu paduraru este buna. ia sa infiintam noi organizatia celor stigmatizatide sistemul penitenciar in care sa se inscrie urmatorii: toti profesionistii adevarati care pun in pericol scaunele nehalitilor care ne conduc de ani buni incoace, toti cei cu IQ mai mare de 115 care nu-si gasesc locul in turma asta adormita, toti cei care nu vor sa linguseasca sefii ca sa prinda vreo functie, toti cei care au indraneala sa spuna lucrurilor pe nume, toti cei care se opun hotiei, coruptiei si prostiei din sistem, toti cei care au indrazneala sa gandeasca un pic mai mult decat pana la poarta puscariei, toti cei care citesc si altceva decat legea 275 si gazeta sporturilor, toti cei care au caracter, toti cei care cred in munca lor indiferent daca lucreaza au nu la paza etc.

Anonim spunea...

Si cine crezi tu ca s-ar putea inscrie in organizatie? Oare cei alesi in urma scrutinului?

Anonim spunea...

Bai frate, ai pus prea multe conditii. S-ar putea sa fie o organizatie perfecta, dar fara membri.

Anonim spunea...

Bravo Cristina!cu asemenea curaj rar te intalnesti la un barbat.Pacat ca nu avem un manager ca tine la Bacau, unde exista un mocofan de imputernicit care la fel ca Bala(sipa-pist)este un discriminator. La sedinte bate campii cu corectitudinea iar prin dos incurajeaza furaciunile soferilor (OARE, DE CE? )si o face de kko, subminandu-i autoritatea in fata lor, pe sefa logisticii (FEMEIE)-inlocuitoarea nevestei lui-care nu a trimis-o niciodata in teren si care era campioana la taiat frunza la caini.Acest fustangiu de doi bani care, subliniez, nu suporta femeile cu materie cenusie, decat pe alea care rad ca proastele la glumele lui, insipide si se lasa mangaiate de acest libidinos, cu pretentii de june prim.Si pe langa toate "calitatile manageriale", pe care le are, mai nou acopera cadrele si ppleii care se ocupa cu trafic de telefoane si alcool-CAZAND LA PACE-cu ei,ca doar trebuie sa prospere "omul"-cat e pe craca... SESIZATI-VA, ODATA, FRATILOR!-PUNETII PE FIECARE, ACOLO, UNDE LE ESTE LOCUL...DACA VRETI SA AJUNGE-TI UNDEVA...VREMURI DE BINE VA DORESC !!!!

Anonim spunea...

Da' doamna asta, Cenusa, ce e pe la ANP?

Anonim spunea...

Stiti cand vor incepe sa mearga treburile bine in sistem? Cand toti vom putea sa ne semnam pe blog, asa cum face Cristina. Eu sunt inca las. Imi cer iertare.

Anonim spunea...

DOAMNE!!!DACA AR FI MAI MULTI OAMENI IN SISTEM CA SI CRISTINA, CE BINE AR FI...ALO!!!-SINDICATELE...ASEMENEA LIDERI NE TREBUIESC...

Anonim spunea...

Mi-a placut replica aceea legata de durata interviului. Chiar asa: unii ANP-isti au avut la dispozitie ani intregi ca sa ne demonstreze calitatile manageriale si nu au reusit, iar noua ne ofera doar 20 de minute in care sa ne demonstreze ca nu avem abilitati manageriale. De fapt, pare sa fie prea mult timp. Ar putea sa ne spuna din start: posturile acestea nu sunt pentru voi, nu va mai agitati. Nu e cazul sa ne ia de prosti, ca uneori nu suntem.

Anonim spunea...

Ce e doamna Cenusa pe la ANP? E purtator de vorbe de la un birou la altul, taietor de frunze la caini, aruncator de nuci in pereti si lovitor cu bata in balta.

Anonim spunea...

Haideti sa refuzam toti sa votam!!!

Anonim spunea...

Danuta, da dovada de inteligenta, pune-ti cenusa in cap si retrage adresa penibila pe care ai conceput-o! Poate ca anul viitor vei gandi mai bine o astfel de actiune. Serios! Recunoaste ca ai gresit! Toti gresim.

Anonim spunea...

E buna ideea. Sa nu votam!

Anonim spunea...

Intr-o clasa cu mai multi baieti si cateva fetite, la propunerea tovarasei care se ocupa de organizatia de pionieri, s-au facut alegeri pentru a se desemna premiantul clasei, asta pentru ca tovarasa nu putea sa cumpere mai multe carti si erau mai multi pionieri care ar fi meritat. Ei bine..., a castigat fotbalistul clasei. In anul urmator toti pionierii au invatat cu si mai mult sarg (sau parca era sila).

Anonim spunea...

Ultimul comentariu mi se pare bine-venit. Haideti sa refuzam sa semnam. Dar oare cei care s-au autopropus la 50% nu se vor auto proclama si aici ?
Si ordinul in sine are o lacuna. Mare... Sugerez d-nei Cenusa sa trimita o cpmpletare in teritoriu, scrisa cu arial de 10 si parafata de seful de la bugete: cand votati, langa biletel puneti fiecare cate 10 lei sa se stranga fondul de premiere, ca la unitati bugetul este 0 la premiere. deci fie-va mila si ajutati cativa colegi ,,merituosi" sa ia prima in locul vostru, din bugetul vostru. Ca daca tot aducem pixiri, coli, caiete, agrafe si biru, gume si mai stiu eu ce din cele de stricta necesitate la birou, de ce sa nu dam si 10 lei pt un coleg demn de toata lauda?

Ciprian spunea...

Salut colegilor,ma numesc Ciprian si sunt alaturi de sefa mea,Cristina Paduraru.Nu mi-e frica sa imi scriu numele.

Anonim spunea...

Ptr 21.26.00/foloseste o lama bah neterminatule si tatueaza-te cu ea pe dos...iaca daca esti tare da-ti si numele cum a facut Cristina!

Anonim spunea...

Na-ti auzit de o doamna tate ascultatoare de la Ploiesti? fiiad asa ascultatoare, de cand s-a incadrat la Ploiesti ca salariat civil, acum are mare functie de contabil sef sa nu mai zic de gradul de comisar si pentru toata credinta ei ptr anp este rasplatita si in fiecare an cu sporul de 50%. P.S.sa ma scuze 2009 ca a venit doar cu 30% sporul casei. Te sarut babuta mica

Anonim spunea...

„Bărbatului” de la 21:26:00 din 27.05.2009

Tu nu te-ai plictisit să urli de nebun? Da’ halatu’, cât e halatu’ ?
Măi neterminatule şi odiosule, cât timp mai ai de gând să-ţi deverşi abominabilele dejecţii?

Chiar nu realizezi că eşti unul din puţinii, dacă nu singurul descreierat rămas să întineze unitatea aia din Bacău, spurcând totul în jurul tău?

Nu poţi pricepe că nostalgia ta după “vremurile de bine” (de care tot pomeneşti) e în zadar? Acele vremuri, în care tu şi alţi câţiva acoliţi ai “răposatului” făceaţi “legea” după bunul plac, au apus definitiv.
Toate murdăriile de care pomeneşti (şi carora tare le mai duci dorul) au încetat o dată pentru totdeauna când ţi-a… plecat “mentorul”.
Obişnuieşte-te cu ideea, loază!

Cât te mai suportă Dumnezeu, om fără caracter, lipsit de demnitate, netrebnic şi secătură ce eşti (şi când mă gândesc că toate sunt pleonasme şi totuşi nu reuşesc să te descrie complet)?

Anonim spunea...

Mai 21.26, esti mutatia genetica a idioteniei in carne si oase/traiesti in noroi si dejectii verbale/nu te mai rabda pamintul sa refulezi mizerii?/sa-ti dea domnul tot ce doresti tu directorului, ca nu meriti sa te numesti om!/asta e mina animalului de lider de sindicat cu 10 clase, si a slugii lui cu nojite la glezne (marele telefonist)/

Anonim spunea...

ar fi bine sa nu mai puneti atata patima in a va da replici usturatoare unul altuia. Daca tot ne intalnim pe blog haideti sa facem propuneri , sa gasim solutii la probleme care ne privesc si ne afecteaza pe toti deopotriva. La urma urmei cu totii mancam aceeasi paine amara si toti riscam sa ramanem doar cu obligatiile ce ne revin prin statutul special, fara a beneficia si de drepturile aferente.
Cristina a luat atitudine: a postat o scrisoare deschisa si a lansat o idee de infiintare unei asociatii a femeilor din penitenciare.E un inceput. Alte idei...?????? Cred ca si sindicatele din unitati au nevoie de colaborarea si implicarea noastra. Nu ajunge sa ne multumim doar sa platim cotizatia si apoi sa asteptam minuni din partea liderilor.A face parte dintr-un sindicat inseamna a lupta pentru drepturi impreuna cu ceilalti membrii, fiind reprezentati in lupta noastra de un lider. Deci.....punem osul la treaba sau ii lasam pe lideri sa-si sparga capetele pentru noi ca apoi sa avem pe cine acuza ca nu ne-a reprezentat cum trebuie????

Anonim spunea...

Idei. E plina tara asta de idei. Lipsesc oameni adevarati care sa le puna in practica, lipsesc adevaratele caractere.

Anonim spunea...

anonimului de la 15.41:nu e mana lui k nu stie sa scrie.Copy-past, atita poate zidarul!

Anonim spunea...

Intr-adevar modul de exprimare al colegului de la Bacau lasa de dorit, insa haideti sa vedem padurea nu uscaturile. Desi exprimata intr-un mod licentios si nu licentiat, furia lui este bine intemeiata. Este adevarat ca la Bacau se intampla multe lucruri "curat murdare" si voi da DOAR cateva exemple: in timp ce ppl. li s-au aprobat cereri de a aduce FRIGIDERE si VENTILATOARE de acasa - nu pe baterii - din posturi au fost retrase caloriferele desi pe timp de noapte inca este frig. Un alt exemplu de mare probitate morala si reala capacitate manageriala : in unitate aproape nici un birou nu mai are cu ce sa lucreze, nu mai sunt bani pentru hartie, pentru incarcarea cartuselor la imprimanta, iar solutia GENIALA, repet GENIALA a domnului director a fost sa ne sponsorizeze ppl. Mai intindem o mana ca la coltul strazii, mai scoatem la munca un netrebnic, condamnat pt diverse mici fleacuri - trafic persoane, droguri, s.a. - sau de ce nu ii mai dam o invoire da nu orice fel de invoire de aia de o zi sa nu afle anp-ul. Geniala solutia FELICITARI. In tot acest timp noi ce nu vrem sa CERSIM de la ppl. cumparam din banii nostrii hartie pt raportarile zilnice, tus pentru imprimanta, nu mai vorbim de fleacuri precum dosare si altele. De parca nu avem de hranit copii, nu avem de platit facturi si rate la banci. De fapt astea sunt motivele principale pentru care inca se mai tace la Bacau. Avem rate la banci si facturi de platit, iar cheltuielile pentru copii sunt destul da mari incat sa ne faca sa tacem, sa suportam zilnic umilinte. Domnule director daca sunteti atat de corect pe cat sustineti raspundeti la o intrebare: vi se pare corect ca un fost ppl. proaspat liberat din unitatea dvs. sa se afle in biroul dvs. si sa faceti schimb de dulcegarii gen "te pup" etc?
Nu insinuam ca aveti alte orientari,asta tineti mortis sa o demonstrati ori de cate ori aveti o femeie prin preajma, insa ce fel de relatie principiala, corecta, deontologica aveti dvs. cu un fost ppl.?
Sau poate ca faptul ca firma acelui ppl. avea pana nu demult punct de lucru cu ppl. la regim deschis va determina aceasta atitudine?
Nu punem probleme precum case, vile etc. nu asta e problema noastra. Insa considerati ca e normal ca sa ne umiliti in halul acesta? Chiar credeti ca toti sunt ca acel lider de sindicat cu 6 clase? Credeti ca nimeni nu vede si nu judeca?
Nu comiteti greseala de a ne subestima si nici marea greseala de a ne umili. Poate va facem o surpriza de Sf. Petru si Pavel. Nu e bine sa fortati nota pentru ca la un moment dat e posibil sa detonati "mica bomba" de a crescut prin grija dvs. Iar dvs. stimate domnule jurist nu mai luati apararea cu atata patima domnului director ca s-ar putea sa credem ca sunteti de acord si sprijiniti actiunile sale NELEGALE. Daca un agent ar fi surprins intr-o asemenea ipostaza cu un fost ppl. ar fi pus la zid si blamat de toata lumea, poate cine stie dat afara.

Anonim spunea...

Noi nu vrem domnule director sa fiti dat afara, vrem insa sa va recunoasteti limitele, toate limitele, si sa va asezati acolo unde va este locul. Si mai vrem sa incetati sa acordati atatea favoruri ppl. ca incepeti sa semanati cu predecesorul dvs. Poate cu o mica deosebire el o facea de frica ppl. dvs. o faceti de "dragul" lor.
Daca sunteti atat de corect va mai intrebam un lucru: este legal ca sa nu se respecte legea si programul zilnic aprobat de anp, iar ppl. sa li se lase toata noaptea energia electrica , desi programul spune clar ca seara dupa o anumita ora se da stingerea , se intrerupe energia electrica si se lasa doar lumina de veghe? Vi se pare normal sa ne fluturati pri fata facturi enorme la energie electrica si apa si sa ne impuneti sa aducem bani de acasa pentru cheltuielile unitatii - hartie, tus, etc-? S-a uitat oare ca acum ceva timp era sa fim debransati de la reteaua de distributie a gazului pt ca nu am platit facturile? Cum justificati Anp-ului asemenea monstruozitati de facturi la apa si energie electrica? Nu cumva obligati prin atitudinea pasiva ca din banii publici sa favorizam ppl? ASTEA SUNT INTREBARI PUR RETORICE, RASPUNSUL PENTRU FIECARE IN PARTE IL STIM SI LEGEA IL OFERA.
Asadar stimate domnule director va sfatuim sa va revizuiti atitudinea fata de ppl. si sa repuneti pe cat se poate lucrurile in limitele lor legale, asta daca vreti ca domnia dvs. sa nu se preschimbe in altceva si sa nu va afecteze viitorul de om liber. Va multumim Stimate domnule director.

Anonim spunea...

Pentru 15.41
De ce crezi ca e mana lui Dinu si Gabor-mai sunt si altii care observa magariile si aroganta Margasoiului.Numai voi, slugile devotate, nu le percepeti-cum ar fi Injuristul-mare pacat de el(de cand e in Penit.nu a invatat nimic din experienta lui Gelu-care e un om cu scaun la cap);Mele-mumia tiganeasca(e tatsu reloated);Nike-marele vostru lider de sindicat-marioneta conducerii si f.multi altii.Si apropo de majoritarul vostu sindicat-ati plecat, in turma, de la primul sindicat fiindca nu avea Dinu liceul si ati nimerit la un mare sindicat condus de unul care nu e in stare sa se conduca nici pe el.
In zadar aveti mai mult de 10 clase ca nu va dati seama ca ati fost vanduti de un lider care sa proclamat singur(nu s-a facut nici o sedinta de cand s-a infiintat acest sindicat)si pentru un salar de super merit, pe care il are asigurat anual, i-a pus lui Margasoiu pe tava banii sindicatului(face tot felul de cheltuieli pt.puscaria lui masa ,probabil cu aprobarea Ancai)devenind surdomut, orb si f.umil.Asadar, daca va complaceti in asa ceva-mai invatati carte...ca nu va e deajuns...papagalilor.

Anonim spunea...

Bine ca s-a renuntat la ideea cu scrutinul.

Anonim spunea...

Probabil ca a citit postarile referitoare la scrutin.

Anonim spunea...

Si cu cei care au votat cum ramane?

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Cipriane sunt sigur ca tu ai vrut sa-i arati sefei ca esti solidar ca esti un baiat super,dar stai cuminte ca cine stie cunoaste.Nu umbla cu de-astea ieftine si rasuflate!

Anonim spunea...

Pentru 28.05.2009 20:42:00... Dinu şi şleatca

Degeaba s-a renovat şi s-a făcut curăţenie în penitenciarul din Bacău, căci se vede treaba că mucegaiurile şi putreziciunile nu se scot cu detergent obişnuit.

Frustraţilor (tu şi cu cei câţiva acoliţi ai tăi), sunteţi penibili şi... mizerabili!

Anonim spunea...

Proletari din toate ........puscariile uniti-va!

shelley spunea...

Doamna Cristina confundă abilităţile manageriale cu tupeul şi acest articol o demonstrează, În afară de faptul că încercaţi să faceţi presiuni prin intermediul sindicatului condus de "prietenul"dvs, ce altceva mai ştiţi? Eu zic că ar trebui să mulţumiţi membrilor comisiei, sincer nota dvs. a fost mare comparativ cu capacităţile. Oricum, activitatea sindicală a început să fie presiune, discriminare negativă, promovarea prietenilor, deci vă încadraţi. Asta nu e cumva un abuz?

Cât despre Cenuşă, eu vă înţeleg invidia, femeia are capacităţi creatoare şi e normal să nu fie apreciată de cei cu puţine idei şi acelea fixe.

Anonim spunea...

SENZATIONAL !!!!!!!!!!!!!! S/au sesizat sindicatele , la magariile facute de comisiile de evaluare a concursurilor de promovare a agentilor in categoria ofiterilor . De data aceasta cat va mai dura reevaluarea lucrarilor pentru ofiter financiar, daca data trecuta a durat 5 zile sa corecteze 20 de lucrari si au facut numai magarii .... BUSULE , ce/ti mai trebuia batrine , sa te mai bagi in laturile altora, nu puteai iesi linistit la pensie , Ai facut jocul altora , si acum ai s/o tragi !!??....

Anonim spunea...

Avem si noi in unitate , o fitoasa care se credea din noiembrie 2oo8 , ofiter financiar , pentru ca dupa cum spunea chiar ea "postul era al ei", nimeni nu avea ce sa caute sa/i faca concurenta, Asteptam nota dupa acasta intrunire a comisiei celebre, care de fapt nu are in componenta ei nici un economist!!??

dijmarescu spunea...

Daca s-au sesizat sindicatele, de ce nu s-arsesiza si DNA-ul , ce zice-ti domn presedinte de comisie? Ce "finantist" v-ar ajuta?

Anonim spunea...

Dupa acest circ numit "concurs de trecere a agentilor in corpul ofiterilor"nu ca ar fi singurul numai ca eu constat ca incep sa se specializeze in trucuri ieftine care se vad din satelit.In orice caz criza, dar noi avem bani de o mica plimbare in Portugalia ca de baietii isteti din A.N.P au nevoie de schimb de experienta.Continuati d-lor ca poate o veni vremea sa da-ti socoteala ptr toate marsaviile savarsite.Unde esti tu nene Iancule?

fitoselul spunea...

Baaa, esti dus rau, trebuia sa mai promoveze cativa,.Se face ceva corect in sistemul asta de c......Ii urca prin grila pe unii , ca sa ajunga peste linie si altii > Nu-i asa ordinul Domnule BALA ?

Anonim spunea...

urrrraaaaaaa!!!!!!!!!
s-a facut dreptate!
cristina, nici nu mai conteaza daca mAi mergi la proba scrisa sau nu.
QUOD ERAT DEMONSTRANDUM!

Anonim spunea...

Credeati ca ce a facut Paduraru nu a fost decat furtuna intr-un pahar cu apa?
Se pare ca toti candidatii admisi in urma contestatiilor ar trebui sa-i trimita un mesaj de multumire Cristinei.
.....si poate invatam si noi ce inseamna a lua atitudine atunci cand suntem nedreptatiti.

Anonim spunea...

Pupincuristii Cristinei: cum e cu aranjamentele? Abia acum se fac si abia acum vedem cine iubeste mai mult Jilava.Cipri spuneai ca trebuie sa ai putina nebunie si o mica proptea.Exista din abundenta.Bafta concurentilor!

Anonim spunea...

N-au avut timp toti concurentii sa-si refaca lucrarile, n-au functionat faxurile sa poata trimite lucrarile refacute,d-aia s-a gasit chichita asta cu reevaluarea lucrarilor. Bine lucrat. Furt pe fata d-le bala. Sindicatele ... si voi executati ordinele sus pusilor.

Anonim spunea...

Si uite cum au primit candidatii un punct si ceva din oficiu...Pentru prostia comisiei! Corect era sa se refaca grila de corectare, sa se redistribuie la celelalte subiecte punctele respective si sa se recorecteze TOATE lucrarile, prin prisma noii grile, nu sa primeasca toti puncte de-a moaca! Pai, acum ar trebui ridicate toate notele, la toate specialitatile cu un punct si ceva, nu? Sau numai finantistii sa aiba parte de puncte din oficiu? Alo, sindicatele!!!

Anonim spunea...

Credeti ca e prima data cand s-au gresit grilele? E o problema mare cu comisiile de concurs. Chiar daca vin oameni valorosi in comisii (se mai intampla), modul in care este reglementata activitatea comisiei este defectuos. Oamenii se intalnesc cu cateva ore inainte de concurs, nu sunt instruiti, unii habar nu au de bibliografie, nu cunosc constinutul acesteia si scornesc niste subiecte in doua moduri:
1) fie cer niste informatii pe puncte, exact cum sunt scrise in cartea cutare, la pagina cutare, solicitand doar capacitatea de memorare si norocul concurentilor;
2) fie formuleaza niste subiecte care sunt in concordanta cu experienta lor practica (diferita de la o unitate la alta sau inexistenta la unii de la ANP), dar care nu se regasesc in bibliografie.
Asa se explica de ce oameni cunoscuti ca incompetenti, dar care stiu aceste practici ale comisiilor, au luat concursuri in detrimentul unor profesionisti. Nu sunt putine cazurile in care examinatii sunt mai buni decat examinatorii si, pentru a lua examenele, ar trebui sa faca efortul de a se cobori la mintea comisiei. Problema e ca grila nu poate fi atacata in instanta cu sorti de izbanda.