Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 27 mai 2009

Bugetul ANP

Bugetul ANP Pe site-ul FSANP găsiţi o scurta informare referitoare la intilnirea de lucru din data de 26.05.2009 pe tema bugetului ANP.

(…) situatia ANP cu referire la deficitul pe capitolul cheltuieli cu salarii (aprox. 45 mil RON ), deficitul pe capitolul cheltuieli cu bunuri si servicii (aprox 70 mil. RON). În total deficitul se cifreaza la suma de 112 mil. RON (inclusiv ceva cheltuieli de capital).

Dl. ministru s-a aratat oarecum surprins de sumele necesare a fi asigurate in regim de urgenta. Dl Ragea a contestat sumele prezentate avansand ca unic deficit suma de aprox 28 mil. RON. (dupa ce acum 2 saptamani sustinea ca nu avem nici o problema). A fost o abordare neserioasa si menita a bloca discutia.

Ulterior am descoperit ca din calcul fusesera excluse drepturile suspendate si amanate precum si orice cheltuieli cu bunuri si servicii. Dl. Ragea se arata reticient in ceea ce priveste punerea la dispozitie a documentelor referitoare la executia bugetara a MJLC, desi informatia este publica.

Dl. Ragea este nemultumit de criticile care i se aduc in ceea ce priveste deficientele in managementul resurselor justitiei. Considera ca sunt nejustificate si ca ANP poate supravietui fara probleme subfinantat “criza” fiind principalul viovat.

La finalul discutiei dupa ce a realizat ca se afla in eroare in ceea ce priveste calculul necesarului de finantare pentru ANP (cele 112 milioane RON) a avansat ideea surprinzatoare ca ar fi indus in eroare de catre personalul din subordine.

In cadrul discutiei am propus ca:

1. sumele de bani care sunt prevazute in bugetul MJLC si nu pot fi cheltuite pana la sfarsitul anului sa fie virate ANP. Conform sintezei executiei bugetare in discutie sunt aprox 125 mil RON din care MJLC va putea cheltui conform datelor curente doar max. 45 de mil. Restul poate fi redirectionat catre ANP. Dl. Predoiu s-a aratat deschis discutiei tehnice pe aceasta solutie urmand ca maine sa avem o imagine clara asupra disponibilului;

2. diferenta pana la necesar sa fie asigurata de la bugetul de stat (deja discutam despre o suma mult mai mica daca o parte poate fi redirectionata de la MJLC). Ministrul justitiei a acceptat si aceasta solutie, conditiona insa de actiunea comuna pe aceasta directie. Evident ca daca ministerul va avea intiative serioase in echilibrarea bugetului le vom sustine fara rezerve. Ramane de vazut daca acestea se vor finaliza.

3. MJLC sa puna la dispozitie organizatiilor sindicale informatii privind gestionarea bugetului MJLC si alocatiilor catre ANP. Dl. Ragea s-a opus fatis acestei propuneri considerand ca e o ingerinta in actul managerial intern. In nici un caz nu va furniza din proprie initiativa astfel de informatii. Atitudinea de refuz pune inca o data sub semnul intrebarii intentia declarata de a participa la un dialog social constructiv.

Continuarea aici.

11 comentarii:

Anonim spunea...

O fost o intalnire privata, se pare...

Anonim spunea...

da, si cu scantei.

Anonim spunea...

Se pare ca a fost o intalnire in care subiectul principal a fost acest domn Ragea. Se mai pare ca acelasi subiect principal va mai fi si in zilele urmatoare. Cel putin pana vineri noaptea...

Anonim spunea...

sa intelegen ca vom asista la unele ajustari salariale?

Anonim spunea...

lasati stimati colegi ca vom munci pana la adanci batraneti pe doi lei si daca ajungem la pensie vom cersi la colt de strada. ca asa cred ca vom ajunge cu toata lupta asta pornita impotriva noastra.lumea traieste in televiziune si isi da cu parerea iar noi vom avea de tras de pe urma lor.adunati la asta ca avem niste sefi carora nu le pasa.

Anonim spunea...

In timp ce noi stam cu frica de a ne fi taiate, suspendate drepturi vitale supravietuirii, conducerea anp se ocupa de "propaganda COMUNISTA" trimitand in unitati adresa pentru a alege cel mai bun ofiter din unitate, cel mai bun ofiter paza, cel mai bun educator si psiholog si cel mai bun amarat de agent. Alegerea se va face dupa criterii de performanta "comunista" bine determinate! (vot popular) Traiasca anp-ul proletar! Premierea se va face in cadru festiv strigandu-se URA!URA!URA! de ziua puscariilor!

N-am crezut ca vom ajunge si aceste vremuri sa vedem "anepisti fruntasi" premiati ca pe vremuri.
Nu stiu unde am putea incadra aceasta la prostie sau manipulare?

Anonim spunea...

Pt:21:36:00

Buget suferind, conducere si mai suferinda. Dezamagitor prosteala pe fata, refuz sa cred ca cineva va participa la acest vot de prost gust!

Anonim spunea...

Refuzam sa votam!!!

un agent indezirabil spunea...

ROMANIA....O TARA FRUMOASA...PACAT CA-I LOCUITA!CE SPUNETI DE AMBASADORUL MARII BRITANII LA BUCURESTI...NE-A FELICITAT PENTRU PARADA GAY FEST , SPUNAND CA A FOST UN EVENIMENT MINUNAT!AUZI DOAMNE...EVENIMENT MINUNAT!QUO VADIS, DOMINE?!

Anonim spunea...

oare o sa-i puna la insectar pe cei mai merituosi dinter noi? fruntasi in lupta cu dujmanu! poate ne cinta si un mars comunist sa fie in ton cu atmosfera dupa acer sa plecam in volvourile xc90cum au aparut la galati si alte suparaciuni capitaliste.

Anonim spunea...

Datorita declinului criminalitatii, 8 penitenciare vor fi inchise
Nebahat Albayrak, ministrul olandez de Justitie, a anuntat ca vor fi inchise 8 penitenciare, renuntandu-se la 1200 de slujbe. Motivul - declinul criminalitatii.

Capacitatea Olandei de incarcerare este de 14.000 de detinuti, in prezent fiind doar 12.000...
Nebahat Albayrak
State Secretary for Justice
Nebahat Albayrak was born in Sivas (Turkey) on 10 April 1968.
She studied law at the University of Leiden, graduating in international and European law in 1993. As part of her degree she also attended lectures at the University of Ankara, the Institut d'Études Françaises, Ankara and the Institut d'Études Politiques, Paris.
Ms Albayrak worked at the Ministry of the Interior and Kingdom Relations, where she was European and international affairs policy officer in the Secretary-General's Office from 1993 to 1995 and policy officer in the Minorities Integration Policy (Coordination) Department (from 1995 to 1998).
Ms Albayrak became a member of the House of Representatives of the States General for the Labour Party (PvdA) in 1998.
She has also served as vice-president of the Parliamentary Assembly of the Organisation for Security and Cooperation in Europe (OCSE) and has been a board member of the Netherlands Atlantic Association and a member of the Benelux University Centre Committee (chair in armed forces and society) and the supervisory board of the Ruwaard van Putten Hospital in Spijkenisse.
On 22 February 2007 Ms Albayrak was appointed State Secretary for Justice in the fourth Balkenende government.
22 February 2007


Parol, cred ca v-ati cam speriat. E in Olanda! In Romania MJLC nu are coloana vertebrala, este independent, independentul lui El Presidente!