Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 5 ianuarie 2009

Viitorul justitiei

planning-choice-among-multiple-roads_id267012_size350 Gata, acum aveti cuvantul domnilor. Anul trecut n-ati prea avut ocazia, din pricina alegerilor si a nesigurantei specifice unei astfel de perioade. Ati luat in primire dregatoriile in cursul anului 2008 si, de atunci, v-ati tot pregatit pentru sansa de a avea un mandat intreg. Unul care sa va permita sa reformati justitia si penitenciarele. Si, uite ca minunea s-a intamplat cand totul parea pierdut pentru unii dintre dumneavoastra. Aveti, deci, ocazia nesperata de a va demonstra calitatile.

N-am auzit ca vreunul dintre dumneavoastra sa spuna ca nu poate sau ca nu e in stare, ca n-ar vrea sau ca nu i-ar placea, ca n-ar sti sau ca s-ar feri. Drept urmare, presupun ca aveti in intentie sa doborati mitul nepriceputilor care se plimba prin functii pe la Ministerul Justitiei si Administratia Nationala a Penitenciarelor. Ma adresez dumneavoastra domnule ministru, in calitate de ‘independent’ si de garant al punerii in aplicare a planurilor, strategiilor, memorandurilor si al altor intelegeri. În 2008 nu prea v-ati descurcat, dar sunt sigur ca anul asta va fi altfel.

Ma adresez dumneavoastra domnule coordonator al sefilor din ANP. În 2008 ati vorbit mult, domnule Ragea, ati promis mult, dar ati fost la fel de putin norocos la capitolul izbanzi profesionale. Aveti acum destule sanse, Catalin Predoiu nu va renunta la dumneavoastra dupa cum nu va renunta nici la celalalt paj care-i tine telefoanele. Poate anul asta vedem si ceva lucruri bune. Si, nu in ultimul rand, ma adresez conducerii ANP si directorilor din sistemul penitenciar.  Sper ca acum sunteti mai bine. S-a schimbat guvernul, iar dumneavoastra, cu putine exceptii domnu’ Spaiuc, sunteti in siguranta. Coalitia asta, “pentru Romania”, a inceput prin a se asigura ca romanii, directori in justitie sau penitenciare, nu vor fi deranjati. Sa fie primit.

Ma adresez dumneavoastra, domnilor sefi de justitie si penitenciare, pentru ca sunt sigur ca nu veti rata aceasta sansa. Si, pentru cei care au alte pareri… da, e o sansa. Va oferim ocazia de a spune omenirii ce aveti de gand pentru 2009. Nu e nevoie sa trageti biletele sau sa dati vreun concurs pentru asta. Nu e nevoie sa platiti zeci de mii de euro pentru timpul de antena. E de ajuns sa scrieti pe adresa de mail a blogului nostru. Oricum, daca ar fi un concurs, nu l-am lasa pe domnul Ragea sa-l organizeze. Am fi riscat sa incepem cu dl. Ungureanu, care in calitate de fost sef de spioni, inca nu s-a hotarat daca sa spuna ceva sau sa protejeze informatiile clasificate care-i tulbura mintea.

Deja nu mai suportati asteptarea. Nu-i asa? Precis ca, de mult va doriti sa spuneti tuturor ce planuri aveti pentru perioada 2009 – 2012. Sunt sigur si ca aveti totul pregatit. Din acest motiv, v-ati asumat responsabilitatea de a conduce justitia sau sistemul penitenciar. Tocmai de aceea va rog sa ne spuneti care este planul dumneavoastra pentru perioada ce urmeaza, asa, ca sa stim si noi cum ne va fi. Puteti pune acolo orice, nu e nevoie sa respectati canoanele. Puteti spune cum o sa va descurcati cu bugetul anilor viitori sau la ce miscari iscusite v-ati gandit ca sa ne platiti salariile, facturile si, sa mai si investiti. Ar fi minunat.

Puteti sa scrieti si despre viziunea minunata asupra legislatiei din domeniu, sunt sigur ca aveti o imagine completa si ca nu veti mai fi constransi sa promovati ordonante pe sub mana ca sa va rezolvati micile probleme. Nici politica de resurse umane nu ar fi un subiect neinteresant pentru cititorii nostri. Cati magistrati, ofiteri si agenti de penitenciare sau personal auxiliar veti mai angaja, de ce si unde, nu ar deranja pe nimeni sa afle. Poate ca n-aveti bani si chef de asa incercari, dar, nu va jenati, dati-ne de veste. O sa ne bucuram sa auzim orice, si o sa luam totul ca pe o promisiune.

Sigur, peste doua – trei luni o sa incepem sa va intrebam, de una de alta. Dar, veti primi toate laudele noastre, pentru ca, istoria va fi dreapta, si va va recunoaste zbuciumul si truda. Pentru ca, pentru noi - pentru popor, va zbateti. Asa ziceau sefii coalitiei “pentru Romania” imediat inainte de anuntul potrivit caruia e criza si ca nu prea au cum sa se tina alesii de promisiunile electorale.

Precis, invitatia mea nu v-a luat prin surprindere. Si, sunt sigur ca nu vor trece mai mult de, sa zicem doua saptamani, pana cand dumneavoastra veti fi profitat de aceasta ocazie. Azi suntem in 05.01.2008. E luni. Pana in data de 19.01.2008, tot o zi de luni, sunt sigur ca veti fi facut cunoscute toate planurile dumneavoastra pentru anul 2009. Atat de mare va va fi fost nerabdarea. Si eu, empatic, voi numara cu nerabdare zilele pana cand dumneavoastra ne veti dezvalui planurile de viitor. Pe data de 19.01.2009, vom vedea cu totii cam cat de in serios va luati misiunea.

O precizare. Puteti scrie ce doriti, nimeni nu va muta o virgula. Le vom pastra pe toate si… le vom folosi mai tarziu. Exista riscul, si trebuie sa ne ferim de asta, ca dumneavoastra sa nu va tineti de cuvant. Pe vremuri ar fi fost ceva normal, acum ar fi un eveniment iesit din comun… doar lucrati cu totii ‘pentru Romania’. O alta precizare. Daca vi se pare ca cedati presiunilor si ca pierdeti la capitolul mandrie personala, puneti planurile astea pe site-urile proprii, asa ca din intamplare, ca sa dovediti tuturor ce dornici de reforma sunteti.

***

PS. Mai sunt numai 13 zile si cateva ore pana la marea luminare. Abia astept sa vad ce va framanta. O sa-i spun, daca nu va suparati, Marele Plan pentru Justitie, avand in vedere ca guvernul si-a adjudecat parteneriatul “pentru Romania”. Puteti desigur, sa-i schimbati numele si sa considerati ca sunteti platiti pentru efort.

PPS. Am primit cateva informatii care duc la ideea ca decizia referitoare la suspendarea concursurilor de avansare este destul de posibila desi liderii sindicali au primit promisiuni ferme ca se vor face demersurile necesare depasirii impasului. O parte dintre cei programati la testarea psihologica in zilele de 05 si 06.01.2009 au fost intorsi din drum fiind reprogramati sine die.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Viitorul Justiţiei depinde în cea mai mare măsură de cât de repede va face curăţenie D-nul Predoiu. Să vedem acum dacă mai are aceleaşi obligaţii sau chiar este MInistrul Justiţiei.

Naomi spunea...

Viitorul Justiţiei depinde mult de cat de seriosi sunt ei si daca nu va mai fi atata mita.
WEB HOSTING