Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 31 decembrie 2008

Ministerul Justitiei si Esalonarii Libertatilor Cetatenesti

Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC) anunta, azi la ora 09.00, ca a mai promovat o ordonanta care amana punerea in executare a unor hotarari judecatoresti pana la 31 martie 2009. Acum, ca tot s-a adaugat la numele ministerului referirea la libertatile cetatenesti, amanarea prin ordonanta de urgenta a unor executari silite e cea mai logica prima initiativa. Deja exista o ordonanta nr. 75/2008 care amana si esaloneaza plata unor sentinte definitive mai vechi. Catalin Predoiu isi mai aproba inca una, tot pe sub mana.

(…) „platasumelor prevazute prinhotarari judecatoreşti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sistemul Justitiei, deveniteexecutorii pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, cu exceptia celor care intra sub incidenta Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 75/2008 privind stabilirea de masuri pentru solutionarea unor aspecte financiare in sistemul justitiei, se realizeaza incepand cu data de 1 martie 2009”. (sursa: link, ora 09.15)

Motivele amanarii se inscriu in logica politica a guvernari Boc, nelipsind totusi nota specifica justitiei. Amanarea punerii in aplicare a sentintelor judecatoresti este dispusa sub pretextul ca e criza si ca trebuie gasiti bani pentru “imbunatatirii capacitatii administrative a instantelor şi parchetelor”. Ministerul recunoaste ca vechea ordonanta de esalonare nu a rezolvat problema executarii sentintelor judecatoresti referitoare la drepturi restante. Drept urmare, mai produce una.

Ministerul Justitiei (si Libertatilor Cetatenesti) saboteaza justitia intervenind cu acte normative dupa ce litigiile au fost solutionate de judecatori. E profund anti-constitutional si e nedrept. Un simplu justitiabil, care a pierdut un proces, nu-si poate aproba ordonante de urgenta ca sa scape de executarea silita. Vine executorul si il obliga sa se supuna. Mejeleceu’, in schimb, isi baga picioarele in ele de hotarari judecatoresti ca, vorba aia, poate.

Update 31/12/2008 ora 11:15

MJLC a modificat data pana la care se amana achitarea sentintelor judecatoresti definitive. Pe site apare acum 31 martie 2009, initial (vezi imagine) era anuntata data de 01 martie 2009.

Link-uri utile:

5 comentarii:

Anonim spunea...

ba si cu primele cum ramane le da-ti ori nu le da-ti

Anonim spunea...

Cred ca esti detinut dupa cum vorbesti...

Anonim spunea...

de amanarea examenelor stie cineva ceva?

Anonim spunea...

Sustinerea acestora este pusa sub semnul intrebarii,ca de altfel situatia unitatilor unde lucram.Este posibil ca sporul de antena sa il primim precum colegii de la politie,anumite penitenciare cu regim MS se vor transforma in penitenciare cu regim I,substratul acestor schimbari tine de sporul DGP,care am inteles ca poate fi intre 5-30% si alte zvonuri la fel de sumbre,mai vorbim la anu...La multi ani!!!

Anonim spunea...

stau si ma intreb unde vor sa ne aduca astia/?e din ce in ce mai puternic sentimentul de dezamagire ca lucrez intr-un sistem al carui anumiti oameni il fac ordinar.si se mai vb de faptul ca politica nu intra peste justitie.rusine sa le fie