Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 11 ianuarie 2009

Anul bivolului

cape-buffalo-prints Dacă am fi fost în China, Cătălin Predoiu și-ar fi exercitat primul mandat în anul șobolanului, an al belșugului, plin de perspective si de ocazii favorabile. Al doilea mandat începe în anul bivolului, an care favorizează disciplina și obediența, munca și perseverența. Saitu’ ăsta pe care am citit ce crede zodiacul chinezesc mai zice că anul bivolului este un an “ideal pentru rutină și pentru păstrarea status-ului anterior”.

Da' nu suntem în China, după cum bine se vede. Suntem români harnici și optimiști și nu ne dăm în vânt după literatură de Click sau Libertatea, mari promotoare de preziceri, astrograme și ‘horoscoape’. Am ratat anul șobolanului pentru că așteptam cu nerăbdare să vină anul bivolului. O să fim disciplinați, o să muncim mai mult și o să fim perseverenți. Partenerii ‘pentru România’ știu asta, d’aia ne și pleznesc cu criza peste bot ori de câte ori comentăm.

Am avut două – trei runde de alegeri în 2008. Au mișunat ca șobolanii pe la televizor, prin ziare și, în general, prin orice cotlon prin care puteai lipi un afiș. Prosperitate și belșug am văzut, nu pot să contest. Cătălin Predoiu a apărut pe scenă imediat după cel care a fost ministru în anul mistrețului. Trebuia să mai cosmetizeze imaginea justiției porcăită de Tudor Chiuariu. Nu știu dacă a fost perfid sau doar un avocat tipic, dar a reușit să tragă de timp și, mai mult, să-și negocieze un nou mandat de ‘independent’.

Cu ceva diferențe de detaliu, anul șobolanului se potrivește guvernării liberale așa cum anul bivolului se potrivește începutului guvernării “compromisului care nu compromite”. O guvernare mică, perfidă și mincinoasă a fost înlocuită cu una care împunge și dă cu copita. Bubalinele PDL-iste s-au aliat cu rozătoarele PSD-iste… pentru binele națiunii plătitoare de impozite și hrănitoare de jivine.

PS. Băsescu e născut în anul iepurelui, luna porcului. Chinezării, ce să-i faci. Calitate proastă, lucru amestecat… se vinde bine la noi. Legenda spune că Buddha le-a chemat la el pe toate animalele înainte sa părăsească această lume. Numai 12 animale au venit sa își ia rămas bun, iar el le-a răsplătit dând numele lor câte unui an chinezesc, în ordinea sosirii lor. În tradiția chineză, animalul care guvernează anul în care se naște un om are o influență puternică asupra personalității omului respectiv. Se spune ca este "animalul care se ascunde in adâncul sufletului”.

9 comentarii:

Admin spunea...

Interesant...imi place modul dvs de a scrie

Anonim spunea...

Bravo H, buna postarea. Am ras cu pofta.

Admin spunea...

Daca doriti un link sau banner exchange v-as multumi!o zi buna!

Anonim spunea...

Don H,
daca nu este cu suparare,
matale ce soi de animalutz sinteti, va rog?

ca, merita stiut, daca tot este un element semnificativ pt persoane ...
barem si ca sa compilam cele ce le ziceti prin prisma animalulului din Dvs.

Anonim spunea...

Uneori sarcasmul impletit cu hazul de necaz,modul pamfletar de a trata anumite fenomene sau evenimente care ne deranjeaza poate da roade si...,iata cum din cenusa renaste pasarea Phoenix!Pacat insa ca site-ul acesta nu reuseste si sa rezolve problemele care ne framinta de ceva vreme!Uneori cred ca toti functionarii A.N.P.au dat acelasi test psihologic care nu cere altceva decit obedienta,lipsa de caracter,frica de asumarea responsabilitatii,curajul de a spune ceea ce gindesti,etc.Imi puneam intrebarea ,retoric insa,daca ,in momente de criza,glasul sindicatelor nu ar fi trebuit sa se auda,cel putin ca un semnal de alarma,la modul cum intentioneaza guvernarea sa ne trateze in acest an!Tot eu mi-am raspuns insa :cei doi mari lideri ,Teoroc si Popescu,si-au vazut implinite dorintele si acum nu mai trebuie decit sa pluteasca pentru a supravietui!Deci,la naiba cu membrii de sindicat si frustrarile lor,in final ei nu sunt altceva decit simpli membri cotizanti;noi sa traim bine!

Anonim spunea...

vlad tepes, pe ce te bazezi cand faci astfel de afirmatii legate de presedintii de sindicat? cunosti detalii despre activitatea lor? muncesti in jurul liderilor? sau doar faci presupuneri? te invit sa sa mergi pe forumul SNLP si apoi sa iti dai cu parerea.

Huginn spunea...

@anonim 11.01.2009 15:44:00

Nu mă supăr dar nu vă pot spune. Am decis mai demult că voi rămâne anonim. Animalul din mine va trebui să se supună și el indiferent de zodie.

O precizare. A compila înseamnă a aduna fapte sau păreri din operele diverşilor autori pentru a alcătui o lucrare nouă, fără o contribuţie personală. Dacă, chiar vă ocupați cu asta vă sugerez să încercați și la Biblioteca Națională.

Anonim spunea...

Maine, 12 ianuarie se intruneste vestitul Consiliu de Administratie al si mai vestite dar totodata invizibile REGII AUTONOME MULTIPRODUCT! Din acest consiliu face parte si un reprezentant al MJ , unul al ANP, suntem curiosi ce baliverne vor mai scoate, cum vor mai amana rezolvarea problemelor majore ale regiei! Dar findca am intrat in anul BIVOLULUI astrele vor asterne peste aceste minti luminate un abur-macar- de seriozitate si responsabilitate! DOMNULE PREDOIU, AVETI O DATORIE MORALA CATRE ACEASTA REGIE DE CARE V-ATI LEPADAT PENTRU A NU VA FI PATATA FUNCTIA SI ... IMAGINEA MINISTERULUI!

Anonim spunea...

Mai gherla,bravo!Te-ai prins si mabucur.rar asemenea spirit de observatie si ma bucur ca lucreaza (sau nu)in acest minunat sistem o persoana atit de isteata ca tine in a-si da seama de caracterul omului dupa ceea ce scrie.ma bucur sa vad ca sint persoane carora li se pare normal ceea ce se intimpla"la noi la....."ca sa nu te mai simti lezat!!!!!!!!zile bune si frumoase tie si celorlalti "amatori"