Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 23 decembrie 2008

Se dau prime

Ministerul Justiţiei a anunţat în această seară conducerea ANP şi liderii sindicatelor din penitenciare că a reuşit, în cele din urmă, să găsească ceva bani pentru prime. Din cei 22 - 23 de milioane necesari vor fi primiţi aproximativ 5 milioane lei. Nu e mare lucru, dar tot e mai bine decât nimic. Radu Ragea susţine că a semnat deja dispoziţiile de plată şi că primele vor putea fi plătite în perioada imediat următoare, probabil după Crăciun.

Vestea a fost publicată şi pe site-ul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP).

Ministerul Justitiei, in urma unor demersuri sustinute, a reusit sa obtina de la Ministerul Economiei si Finantelor aprobarea pentru aproximativ un sfert din fondul total reprezentand premierea personalului din sistemul A.N.P. pentru cel de-al doilea semestru din anul 2008. Cu toate ca M.E.F. a anuntat initial ca bugetul de stat nu a incasat pe sfarsit de an atat cat se estimase si prin urmare nu dispune de lichiditatile necesare pentru acordarea de prime in sistemul bugetar, in final s-a reusit identificarea si virarea unei parti din fondul reprezentand prima de 1 Decembrie.

Sumele urmeaza sa fie transferate in cel mai scurt timp in contul Administratia Nationala a Penitenciarelor, ordinul fiind deja semnat de dl. Radu Ragea din cadrul Ministerului Justitiei. Initial, suma anuntata a fost de 5 milioane lei noi, dar este posibil ca aceasta sa se modifice in plus, aspect cu privire la care vom oferi informatii maine.

Dar nu primeste toata lumea... Avand in vedere faptul ca fondul obtinut este diminuat destul de mult fata de asteptari (chiar daca este mai mult decat nimic), conducerea ANP intentioneaza sa ia o decizie interesanta, fara precedent, care poate fi criticata de o parte din personal dar are si argumente: "decat sa se imparta un fond mic la tot personalul si sa se obtina o medie infima per persoana, avand in vedere circumstantele, intreg fondul obtinut se va imparti doar in corpul agentilor".

Acest mod de premiere poate fi greu digerat de ofiteri sau considerat incorect, dar ar fi prima data cand in sistemul ANP ar avea loc, chiar la initiativa conducerii, o astfel de „cesiune de drepturi” in favoarea unei categorii mai dezavantajate la capitolul drepturi salariale - agentii. Vom reveni cu detalii. (sursa: SNLP, updatat 19.15)

Update 23.12.2008 ora 19.15

Pe site-ul SNLP apare precizarea potrivit căreia conducerea ANP se gândeşte să premieze doar agenţii. Haios. Sprijin popular nu mă îndoiesc că va fi pentru o astfel de abordare. Mă întreb însă dacă e corect. Şi efectul unei astfel de decizii e de luat în calcul având în vedere că deja există o prăpastie între agenţi şi ofiţeri. Merită adâncită pentru câteva zeci de lei în plus?

55 comentarii:

Anonim spunea...

acum ca s-au deblocat sumele pentru prime,in unitatiile penitenciare incepe vanatoarea de vrajitoare,adica sa se taie foarte multi de la prime,cei din sistem stiu despre ce este vorba,va pup si sarbatorii fericite!

Anonim spunea...

SURPRIZA!!!
Pe situl www.snlp.ro a aparut o modificare. Prime vor primii numai agentii...

NO COMMENT...

Anonim spunea...

anonim 19,15
cata dreptate ai , dar o sa fie invers.Cine are M de conducere, salariu de merit sau cei cu 50% , o sa ia si prima mare.

Anonim spunea...

Ai dreptate Huginn.
O miscare gresita... Revenim la timpurile proletariatului merituos?

Anonim spunea...

Eu cred ca voi sunteti ofiteri de va pare asa de rau,dar nu este nici o problema,ca va scoateti la indice!!!

Anonim spunea...

Eu nu sunt ofiter. Dar cand ma gandesc ca maine ma voi intalni cu seful meu care este...

Anonim spunea...

Fetelor nu premele sint acum problema.Nu se mai dau concursuri timp de doi ani incepind de azi. Gata cu sefia. Ce ne facem fetelor. Valoarea noastra unde e, milogitul pe linga sefi. Cred ca de fapt o masura care se doreste sa rezolve o problema economica pentru tara va pune pe multi la locul lor si va intrerupe sapaturile pentru un timp. Cum vor ajunge coafeza sau Ceauseasca derectori? Valoarea lor, valoarea lor...

Anonim spunea...

Chiar nu stiu ce sa spun,eu sunt agent,nu stiu cat de corecta este aceasta decizie,macar pt Huginn care este ofiter ar fi trebuit sa ia si ofiterii.

Anonim spunea...

Vivat! Ura! Sa traiasca cine se gandeste la tablagii!Ca ei duce greu`!Ridicati din uzine si noroi acu` are ce sa mananca gura lor.

Anonim spunea...

Pai si concursul care se desfasoara acum pentru trecerea agentilor in corpul ofiterilor?,s-a publicat ceva in aceasta privinta?

Anonim spunea...

" Fetelor nu premele sint acum problema.Nu se mai dau concursuri timp de doi ani incepind de azi. Gata cu sefia. Ce ne facem fetelor. Valoarea noastra unde e, milogitul pe linga sefi. Cred ca de fapt o masura care se doreste sa rezolve o problema economica pentru tara va pune pe multi la locul lor si va intrerupe sapaturile pentru un timp. Cum vor ajunge coafeza sau Ceauseasca derectori? Valoarea lor, valoarea lor...",draguta cre ca ai gresit saitu

Anonim spunea...

Eu sunt de acord sa li se dea prime doar agentilor. E atata frustrare acumulata in acesti oameni, incat daca nu le oferi o compensatie financiara, de "recunoastere a meritelor", respectv una morala, de "diferentiere fata de ofiterii nedrepti si lacomi", relatiile de lucru se altereaza si ierarhiile au de suferit. CIneva vorbea de criterii de performanta si evaluare. Cred ca acolo e cheia, dar cei care au vrut sa ne invete management au fost inlaturati. Iar acum sufera un sistem intreg.

Anonim spunea...

Anonim Anonim spunea...

Eu sunt de acord sa li se dea prime doar agentilor. E atata frustrare acumulata in acesti oameni, incat daca nu le oferi o compensatie financiara, de "recunoastere a meritelor", respectv una morala, de "diferentiere fata de ofiterii nedrepti si lacomi", relatiile de lucru se altereaza si ierarhiile au de suferit. CIneva vorbea de criterii de performanta si evaluare. Cred ca acolo e cheia, dar cei care au vrut sa ne invete management au fost inlaturati. Iar acum sufera un sistem intreg.

23.12.2008 20:08:00

Haideti sa nu amestecam lucrurile,nu ii judecati pe agenti asa la gramada,si agentii i-ar putea judeca pe ofiteri in acelasi mod.

Anonim spunea...

Anonim 23.12.2008 20:14:00
Te imbeti cu apa rece. Oricum o fac de multa vreme! Tu pe ce lume traiesti?

Anonim spunea...

Eu sunt agent dar nu-mi place "lupta de clasa" gen agenti versus ofiteri.

Am ceva vechime in sistem,sa nu credeti ca lucrez de 1-2 ani si sunt inca naiv.

Sunt oameni valorosi in ambele corpuri.

Anonim spunea...

Pai si concursul care se desfasoara acum pentru trecerea agentilor in corpul ofiterilor?,s-a publicat ceva in aceasta privinta?

Anonim spunea...

Maine seara este ajunul si ofiterii si agentii,dar si contractualii sunt mai inainte de toate oamenii cu familii si nevoi,a venii acum cu solutia salvatoare ca se dau prime doar pentru o categorie de persoane pentru motivul ca sunt mai multi si li se poate inchide gura este o bataie de joc,o discriminare si o invrajbire intre personal.Propunerea mea pentru cei cu coloana vertebrala si mai ales pentru sefii de la sindicate este ori se da ce ni se cuvine legal la toti,ori refuzul in bloc a acestora.Dar la foamea care este si de bani si de constiinta,ma indoiesc serios de reusita acestui demers.Nu-mi mai ramane decat sa doresc Craciun fericit si multa sanatate.La multi ani!

Anonim spunea...

E bataie de joc. Va plangeti ca aveti mult de munca si ofiterii stau pe bani multi? Aveti ocazia sa partcipati la concurs. Nu vreti? Eeeee, e mult de invatat, nu? Responsabilitate zero, pretentii infinite. Vai si amar.

Anonim spunea...

Sunt de acord sa primesca numai agentii dar si agentii deveniti ofiteri numai Dumnezeu stie cum au ajuns ofiteri. Sigur ANP -ul a avut in atentie si acesta categorie aparte.

Anonim spunea...

Sunt ofiter, dar cu toate astea sunt pentru decizia de a fi oferite prime exclusv agentilor. Cred ca macar acum ar fi momentul sa fie favorizati si ei.Oricum la un fond redus la sfert fata de cel initial sunt sigur ca "bunul" meu sef m-ar fi taiat cu placere de pe lista de prime in avantajul sau precum si a "cateilor" sai. Totodata daca se dau prime doar la agenti NICI UN SEF nu va lua prime la fel ca mine. Sunt chiar usor satisfacut. Buna decizie. FELICITARI AGENTILOR SI LA MULTI ANI!( fireste daca zvonul respectiv este adevarat)

Anonim spunea...

iubesc tara asta !
din ciclul zvacniri populare astept masuri mai indraznete:
1.agentii sub acoperire, cei ce manifesta semne exterioare de bunastare (ghiul,burta),etc, sa fie sariti de la prime
2.pe timpul crizei doar agentii sa fie platiti
3.blocarea ,vigilenta, a tentativelor de retrogradare voluntara a ofiterilor in corpul agentilor
4.descurajarea casatoriilor mixte agenti-ofiteri

Anonim spunea...

Asadar, daca ofiterii au pierdut timpul ca natafletii vreo 5 ani facand o facultate, pare in regula sa fie lasati pe tusa de data asta.
La ce ne trebuie medici, profesori, ingineri cand sexy Braileanca si Tarky si alte specimene umplu televiziunile? La ce trebuie atata carte si atatea creiere, nu? Duca-se!
Hai sa lasam sistemul fara cap sa vedem cam cate ture ametite va face pana va da coltul! Burta sa fie satula!
Ma asteptam ca programele tv sa-si faca preconizatul efect doar peste una-doua generatii nu atat de devreme. A se citi debilizare.
PS: Sunt medici, profesori si ingineri care nu se apropie la leafa de 40% din salariul unor agenti de penitenciare cu cateva clase. Fraierii..

Anonim spunea...

bravo domnilor, halal sistem, bune intentii, sa intelegem ca in unitati numai agentii muncesc,iar ofieterii doar la nivel central. stau si ma intreb la ce va mai trebuie ofiteri,poate doar ca sa nu mai aveti cui da prime... Hai domnilor, candidati...candidati ca in curand o sa fie numai un singur corp in sistem , al ofiterilor si nici salarii no sa ni se mai dea...ne bucuram de prestigiu...sa vezi ce bine e cand tu centrezi si tot tu dai cu capul si altii iau prime...

Anonim spunea...

Anunt: Copiii ofiterilor din ANP sunt asteptati la seara de Craciun
sub brazii inpodobiti la penitenciare pentru a se bucura alaturi de copiii persoanelor private de libertate de cadourile donate de copiii agentilor de penitenciar!

Anonim spunea...

trebuie sa avem toti drepturi egale , suntem o famile si este greu si intr-o tabara si-n alta.Sunt in serviciu unde lucrez si ofiteri si agenti si femei si barbati, avem toti probleme financiare .Sa fim uniti macar acum cand vine Craciunul si Anul Nou . La multi ani! tuturor.

Anonim spunea...

Un punct de vedere realist exprimat de S.P.I.R.

Anonim spunea...

Asadar, daca ofiterii au pierdut timpul ca natafletii vreo 5 ani facand o facultate, pare in regula sa fie lasati pe tusa de data asta.
La ce ne trebuie medici, profesori, ingineri cand sexy Braileanca si Tarky si alte specimene umplu televiziunile? La ce trebuie atata carte si atatea creiere, nu? Duca-se!
Hai sa lasam sistemul fara cap sa vedem cam cate ture ametite va face pana va da coltul! Burta sa fie satula!
Ma asteptam ca programele tv sa-si faca preconizatul efect doar peste una-doua generatii nu atat de devreme. A se citi debilizare.
PS: Sunt medici, profesori si ingineri care nu se apropie la leafa de 40% din salariul unor agenti de penitenciare cu cateva clase. Fraierii..

23.12.2008 21:29:00

Sunteti osor insinuant cand vorbiti de sexy Braileanca si Tarky,daca vreti sa faceti o paralela cu corpul agentilor sa stiti ca nici macar ca gluma nu este buna.
Eu ii respect pe cei care au terminat Academia de Politie si chiar pe unii dintre cei care au venit de la extern,cativa care au trecut din corpul agentilor din corpul agentilor in corpul ofiterilor,dar de ce nu spuneti cum au ajuns multi,rusinos de multi,ofiteri,dand pur si simplu spaga,de ce sa ne ascundem dupa deget.
Sunt si multi agenti cu facultate(facuta pe bune,pt ca stim cum au terminat multi facultatea)
Ar trebui mai mult echilibru si mai muta masura in judecarea oamenilor fie ei agenti sau ofiteri.

Anonim spunea...

Excelent articol si excelenta stirea. Vreau sa adresez sincerele mele felicitari autorilor acestei stiri, cu rezultate ce vor fi gestionate elegant (sau nu !) de unii din conducerea unitatilor. Atentie ! Ma refer la stirea cu premierea exclusiva a agentilor, nu a evenimentului in sine, eveniment care probabil nu se va produce. Mediatic, PENIFESTUL a servit raspandirii unei informatii pe care SNLP nu putea sa o disemineze cu aceeasi viteza.
Ideea mea: e o gluma frumos conceputa pentru a obtine oaresce beneficii, capital de imagine sau antipatii. De data asta > dirijate !
Felicitari inca odata autorilor !

Pe dvs va provoc sa rezolvati aici, pe blog, ghicitoarea: cine si de ce se ocupa cu asa ceva la noi ?

Va multumesc.

Anonim spunea...

De ce sa comentam de prime hai sa spunem ceva de cadourile pentru copilasii cadrelor.Nu amestec ciorbele dar nu este corect sa primeasca"atentii" din partea mosului doar copilasii de pina la 12 ani!!!!!!!!alocatiile de stat se primesc pina la 16 sau 18 depinde de caz.La 13,14,15 ani nu mai esti copil?Nu te bucuri la fel? Pina la urma si pentru asta platim sindicatul si se string bani nu gluma!ok!La multi ani si sanatate tuturor celor care pot face ceva dar nu misca nici macar un deget pentru ca nu-i intereseaza lor sa le fie bine ,restul...PA

Anonim spunea...

Ce baieti buni sunt ofiterii si cum vor ei sa solidarizeze cu agentii acum pentru prime.Cu ceva timp in urma nu v-am auzit spunand ca vreti egalitate.
Cum sariti acum sa va aparati dreptul la ciolan.
Stati linistiti nea Bala s-a distrat cu voi acum de sarbatori si a dorit sa afle ce fel de ofiteri bantuie prin sistemul penitenciar.Adevarul ca este foarte greu pentru voi doar va-ti obisnuit cu bani multi. Sa vedem daca o sa se aplice si la noi ce a zis azi Boc (4800 Ron maxim) cam cat aveati voi prima.
M-as bucura daca i-ar vedea si pe magistratii astia din sistem care castiga peste 20000 Ron lunar.

Anonim spunea...

Va bucurati pt.250 - 300 lei, domnilor ! Pomana vechiului nou ministru .

Anonim spunea...

pt. anoninimul de la 23,22
Crezi ca daca se plafoneaza salariile sefilor agentul de rand nu va avea de suferit ?
Eu zic ca da ! Toate categoriile de functionari vor fi afectate in sens negativ. Asa ca nu iti inteleg bucuria, fraiere !

Anonim spunea...

Cu salariile de peste 200.000.000. lei lunare ale fiecarui MAGISTRAT detasat in sistemul penitenciar s-ar fi acoperit diferenta la prime pentru intreg sistemul.
Directorii de penitenciare si-au luat masuri de precautie ca in cazul in care nu primesc prime de la A.N.P. si si-au dat singuri din fondul de 1 % din venituri proprii.
Acum cu premierea asta diminuata tocmai se completeaza pana la 100 %.

Anonim spunea...

Principiul "sindicalistului".
Aseara citem comentariile postate pt. articolul: De ce nu sunt bani in ANP si am constatat cat de usor se dezic unii de sindicate . Cand li se da le fata vaca cand nu sindicatele sunt vinovate. Ameninta cu retragerea din sindicat , m-as bucura daca ar face-o.Azi probabil ca lauda sindicatele , ANP, MJ. Astia sunt oamenii , sindicalistii tip punga cu portocale.
Propun ANP sa distribuie in unitati dupa calificativele obtinute de unitate la controlul de fond.

Prisonworker spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

hai Vasilico la serviciu si spunele si colegilor tai ce ai vazut pe blog

Anonim spunea...

Sa va dea bunul Dumnezeu minte, celor care n-o aveti si mai multa celor ce au!
Asta e urarea mea pentru cititorii acestui blog.
P.S. Urmeaza vremuri interesante.

gherla spunea...

Cred ca inspiratia de a da prime numai agentilor le-a venit de la comunistul de POP. El a dat
prime egale ofiterilor cu agentii.

Anonim spunea...

E o masura gresita sa se dea numai la agenti si la ofiteri si p.c. nu.
Daca pina acum au fost diferente mai mici sau mai mari intre aceste categorii acum sigur vor incepe "confruntari psihologice" intre ei, care vor lasa semne in activitatea de zi de zi si vor avea exact efectul invers celui scontat. Bine zicea cineva ca nu ar trebuii acceptata aceasta varianta, ori la toata lumea ori la nimeni indiferent de suma care s-ar cuvenii, in fond suntem oameni cu totii si avem familii fiecare...
Pentru a face diferente, exista salarii de merit, cele de 50% si alte cai pentru a fi stimulat si motivat personalul..
Sunt agent cu mai multi ani de "sistem" si cunosc profesionisti din ambele tabere, dar din pacate "sistemul" intodeauna se multumeste cu putin si de aceea nu putem mai mult pentru ca nu ne dorim...

Anonim spunea...

stima pentru ofiterii care nu au uitat sa fie oameni dupa ce s-au vazut pusi pe posturi,Cei care nu au uitat sint c-am putini,de cele mai multe ori dupa ce se vad sefi--fie ei cit de mici--uita ca si ei au fost agenti.Nu le mai ajungi cu scara de pompieri la nas,se cred in stratosfera si acolo respira alt aer.Stau si ma intreb :ce fac ei pentru caruta de bani pe care o iau in fiecare luna?

Anonim spunea...

am vazut la aceste comentarii ca unii se solidarizeaza cu ofiterii si le pling de mila,dar v-ati pus intrebarea de cite ori se solidarizeaza ofiterii cu agentii;citi din sefii de tura sint solidari cu oamenii din schimbul sau ,cu acei oameni care ii ridica si de nenumarate ori le fac treaba?eu unul nu am vazut nici macar unul.OFITERI? o denumire sau titulatura care isi are loc doar in institutiile care se guverneaza dupa legile militare,nicidecum la civili--asa cum sintem noi.

Anonim spunea...

bai anonimule da anu trecut la craciun cind ofiterul a luat 30 mil prema si agentu a luat 16 unde era egalitatea in drepturi? atunci nu mai erau egalitati de drepturi sau tipi dupa egalitati numai cind este lezat dreptul tau?sari pe mine si zi cas agramat.

Anonim spunea...

lasa ca da apoi prema si la ofiteri da mault mai mare sa nu stie prostimea.discret,

Anonim spunea...

Sunt ofiter din agent provenit si m-am bucurat pentru oamenii din subordinea mea. Sa stie multi de pe net ca nu imi este rusine sa iau pistolul si sa plec la lupta alaturi de agenti...

Anonim spunea...

la galati sint lst subofiteri care dau in subordonatii lor cind sint la schimbare.da pozeaza in baieti buni. cum sa nu ii cinti la conducere cind ai 50%?

Anonim spunea...

Ehei,domnule ofiter,tot asa erai de solidar cu oamenii tai si cind era "tura lunga"?cind ieseam dimineata din servici si ni se spunea---maine toata lumea la escorta---nu am auzit nici un ofiter sa spuna ca vine si el la tura lunga,sau sa adopte vreo pozitie de solidaritate cu oamenii sai.sau poate nu ai apucat vremurile acelea cind eram mai mult la puscarie decit acasa,si pentru ce?pentru bunastarea unora si laudele altora --se stiu ei care--

Anonim spunea...

daca noi agentii luam 350, oftierii cat o sa ia tot atat? nu o sa mai ia ei cate 3000 de caciula? ca doar deh ,vorba unui oftier de pe-aicea:"noi[ei], avem responsabilitati!"
responsabilitati=cam 2000 de lei in plus la prema.

Anonim spunea...

Cred ca a-ti luoat-o toti razna!De ce trebuie sa va spuneti toate aceste lucruri urite?Vreti sa va improscati cu naroi de parca asta ar fi o rezolvare.CE CISTIGATI CU ATITA RAUTATE? NU SUNTETI NICI UNUL MAI BUN CA CELALALT! Ma refer la voi cei care nu va mai multumeste nimic.OFITERI SAU AGENTI DE CE VA DUSMANITI ATIT ? CRED CA DIN LIPSA DE OCUPATIE NU SUNTEM IN COMPETITIE ,SUNTEM COLEGI SI AR TREBUI SA FIM CU ADEVARAT COLEGI Ne este rusine sa fim mai buni ,dar nu ne este rusine sa fim adevarate gunoaie LA MULTI ANI,DRAGI COLEGI! A VENIT CRACIUNUL!

Anonim spunea...

Strict in atentia agentilor care nu mai incap de ofiterii din sistem:
Propun sa fie dati afara toti ofiterii,mai putin cei proveniti din agenti. Dupa asta, sindicatul- care se pare ca este doar mama agentilor, chit ca sunt destui ofiteri care fac parte din el(la sindicat ma refer)- sa se ocupe ca , prin rotatie, toti agentii ramasi sa fie numiti in functii de conducere. Apoi sa scapati cumva de toti detinutii din unitati, sa va dati prime, sporuri si salarii egale, fara nici o diferentiere, sa purtati toti aceleasi haine, sa vorbiti toti la fel, sa va inruditi numai voi intre voi, sa nu cumva sa va stricati "pedigriul" cu vreun amarat de civil - profesor, inginer, ofiter, medic sau mai stiu ce naiba om cu facultate. Ei, si dupa ce faceti voi toate astea, sa va uitati bine la filmul "Planeta maimutelor", ca sa intelegeti unde am vrut sa ajung de fapt. Craciun fericit tuturor oamenilor rationali!

Anonim spunea...

Pt. 20.08. Frustrarea agenţilor este întemeiată în cele mai multe cazuri pentru că majoritatea celor din corpul ofiţerilor provin din rândurile lor cu foarte multă uşurinţă. Agentul poate fi oricând în sistemul nostru ofiţer numai locuri să fie. Cu ce este vinovat un agent că nu mai sunt locuri

Anonim spunea...

cred ca ma bucura si pe mine aceasta decizie,sa afle si ai nostri conducatori cum este sa stea in puterea altora sa te taie de la prime pentru ca nu vor ei,sau poate pentru ca nu ai plac,asa cum au facut acesti conducatori cu multi dintre palmasi.E nasol sa stea in puterea unuia care nu te place sa-ti dea prima sa o iei pe cea mai mica cind altii se bucura de maxim.Dar mai naspa ar fi sa li se dea lor,ofiterilor,dupa o prima mareata.Dreptatea sa fie dreptate domnule director.

Anonim spunea...

Cred că problemele acestea s-ar putea rezolva simplu prin trecerea ANP-ului în subordinea MI-ului mai ales că modalităţile de operare sunt aceleaşi. S-ar elimina şi discriminările dintre magistraţi şi funcţionarii din ANP şi s-ar constitui un sindicat cu un cuvînt puternic. Numai să fie funcţii pentru toţi liderii sindicali.

Anonim spunea...

strict pentru venunul si canepa.
Se vede ca judeci ca un ofiter oparit, vedeti si voi cata dusmanie exista , un asemenea ofiter a da prime la agenti. Frate cred ca ai Stefan GHeorghiu.

Anonim spunea...

Abia acum vad cat de ahtiati dupa bani sunt colegii mei. Inteleg ca aveti nevoie de bani, dar sa faceti atata caz pentru o amarata de prima fie ca se da la toata lumea , fie ca se da doar la agenti mi se pare ridicol. Reveniti-va fratilor ca sunt probleme mai grave in viata decat o pomana de prima in economia de criza.

Anonim spunea...

Domnilor, eu cred ca ar fi fost mai bine daca prima se dadea in mod egal la toata lumea. Imaginati-va domnilor care ar fi fost reactia domniilor voastre daca numai ofiterii primeau prima. Suntem totusi o familie, mai certareata, dar o familie.