Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 21 decembrie 2008

Cătălinu' Crizei a lu' Boc a Geoanii

Exerciţiul minciunii

PoliticaCriză, interes naţional, pentru România, negociere, decizie, consens, profesionist, reformă. Cuvinte obligatorii într-o bălmăjală politică pe care, de români ce suntem, preferăm s-o credem. Primul cuvânt din serie, e sperietoarea care ni se arată ca să fim cuminţi şi să nu comentăm. Prin 1990 au fost străinii care vroiau să ne fure ţara şi s-o ducă la ei acasă la ei ca să se minuneze de unicitatea şi destinul nostru milenar.

Nu ne-am vândut ţara când trebuia pentru că au avut grijă s-o fure comuniştii jmecheri. Vânzarea s-a numit mai târziu, când economia de piaţă şi a devenit obligatorie, privatizare. Înainte, în vremea revoluţiei, au fost teroriştii sau apa otrăvită. Mult după, au fost sărăcia, minerii şi corupţia. Naţie mică şi fără pretenţii geopolitice, n-am avut terorismul drept ameninţarea care să ne facă să acceptăm orice din partea guvernanţilor.

Restul cuvintelor produse de geoani, boci, băseşti, tăriceni, predoi sau voiculeşti sunt doar poleiala care acoperă putregaiul puterii. Importantă, în tot jocul ăsta, e teama care ni se induce de ani de zile. A fost şi înainte de 1989. Legionarii, sectanţii sau străinii ne voiau răul. Noi eram extraordinari. Acum e CRIZA. Am acceptat deja o coaliţie guvernamentală împotriva firii. Am acceptat un guvern de adunătură. Am acceptat un ministru al justiţiei independent... de mâine.

Suntem proşti, ca naţie? Chiar nu vedem minciuna? Nu cred. Înţelegem totul, dar preferăm să-i credem pentru că altă alternativă n-avem, iar geoanii, bocii, băseştii, tăricenii, predoii şi voiculeşti ştiu asta. Şi apoi vin sărbătorile, cine mai e atent la ce fac deştepţii pe care-i plătim să ne conducă? Printre cozonaci, fripturi şi vin cine-şi mai critică aleşii care tocmai i-au înşelat? Noi? În nici un caz. Vrem doar să ne simţim bine. O să fim iarăşi responsabili şi îngrijoraţi la anul, după Bobotează.

Cătălin Predoiu - ăla care se dă...

Anunţul de ieri n-a fost şocant. Deja Frankenstein se născuse prin înfiinţarea Coaliţiei pentru România, ce glumă sinistră, zdruncinată serios de Bătălia pentru Ciolanele din Parlament. Predoiu a apărut ca variantă de rezervă la cineva evident nepotrivit, iar desemnarea a părut, pentru mulţi, logică. Aşa de simplu? Chiar credeţi că a fost o decizie care s-a luat în două ore, fără negocieri la sânge? Doar dacă s-a schimbat de ieri politica. Dar, am înghiţit găluşca.

A trădat Predoiu PNL-ul! A trădat nişte idioţi. Problema e că ministrul justiţiei şi-a vândut colegii, de rele sau bune, ca ultima otreapă. E o chestiune de principiu până la urmă. O fi politica o curvă, dar Predoiu e ăla care se dă virgin. D-aia înţeleg că a fost ales. Aşa au spus vreo câţiva pe la televiziuni ieri. "A făcut codurile şi n-a făcut prostii". Asta spuneau vreo două capete vorbitoare pe la talk show-uri. De fapt, n-a făcut codurile, doar le-a declarat terminate. A făcut prostii, dar nu atât de mari încât să nu le uite rapid păreriştii veseli de pe la televiziunile de ştiri. Dar, asta va conta abia peste 1 an.

Nu mai spun că nu de asta punem miniştri în funcţie. Cătălin Predoiu trebuia să fie ministrul justiţiei, nu ministrul trasului de timp sau al liniştii. Pentru asta puneam un fundaş din liga lu' Mitică în funcţie. Mai degaja el o minge, mai făcea Ragea un plan de eficientizare a vântului de miazănopate. Mai făcea o fentă sportivul, mai angaja ANP un director. Ideea e că, mingea ar fi stat în tribune nu în joc. Schema Cătălin Predoiu.

Criză, interes naţional, pentru România, negociere, decizie, consens, profesionist, reformă. Cătălin Predoiu s-a făcut ministru pentru că-şi iubeşte ţara. E un sacrificat. Cel puţin aşa se va încrede domnia sa. Nici măcar n-a vrut, dar a vrut să dea românilor un ministru al justiţiei. S-a dăruit patriei fără să pregete nici o secundă. Cam aşa o să spună... şi, o să-l credem, pe el şi pe faţa lui cinstită de avocat.

În câteva zile o să avem guvern, o să ne comemorăm eroii Revoluţiei şi o să ne bucurăm de Crăciun şi de Anul Nou. Ce poate fi mai frumos? E bine ş'aşa rău! Suntem noi mai complicaţi, dar până la urmă răzbim prin veacuri... cu mămăliga-n traistă, dar veseli şi împăcaţi. O vreme. După care, nu ne mai suportăm de perfecţi ce suntem.

PS. Cătălin Predoiu declara ieri că "Este crucial pentru Romania sa obtina inlaturarea monitorizarii pe justitie; din acest motiv am acceptat". Se sacrifică, deci, pentru ţară. Aţi văzut! Nu e un trădător, e un patriot veritabil... Minciunel ăsta.

Link-uri utile:

12 comentarii:

Anonim spunea...

Mititelul de el.....mai,ca imi vine sa-l tzuc!

Dar stie el ca primele noastre sunt pe apa Sambetei? Stie cum facem noi Craciunul? Stie cate datorii avem?
Halal!

Anonim spunea...

Tare ilustratia, una mai potrivita pentru predoiu nu era posibila.

Anonim spunea...

Ei , daca venea la carma Monica Macovei (M.J.)si Dumitrascu la conducerea A.N.P.....era jale...Oltul se infratea cu Prutul si cu Somesul..., in concluzie era jale , erau prea multe reglari de conturi si prea putina munca , e bine asa cum este acum.

Anonim spunea...

da, d'ai n-avem prime.

Anonim spunea...

Crucial să nu mai fim monitorizaţi pe justiţie. Cine momitorizează justiţia? Cine e tras la răspundere de hotărârile instanţelor date mai presus de lege? vă spun eu, NIMENI!

Anonim spunea...

vineeee dumitrascu,pleaca secretarii , subsecretarii,ramane predoiu ,pana cand? pana va spune NU ,DESPRE prime se coace maine ceva

Anonim spunea...

Mai fratilor nu se mai coace nimic despre prime.De ce ??? Pentru ca la bucuresti a aparut un fax prin care se spune ca din cauza crizei financiare se recomanda de catre Minister sa :-nu se vor plati orele suplimentare pe lunile noiembrie si decembrie;-nu sunt lichiditati pentru acordarea de prime;

Anonim spunea...

Lasa ca a venit Bala si a venit Nazare la Severin (finul d.lui Bala),care e scolit la Timisoara,adica oamenii nu trebuie sa aiba timp liber,sa vina din schimburi cate 7-8 agenti la instanta in fiecare zi sa vina sambata duminica cate 3 agenti la grupa,iar la perchezitii si actiuni cu ppl-ei non stop.se fac dispozitive de rahat la severin,am impresia ca e frica de evenimente sa nu piarda ciolanul si de aceea cu un ppl-eu in regim deschis sau semideschis trimite 2 agenti alesi pe spranceana la instanta plus soferul mijlocului de transport.D-l Nazare nu e specialist in paza spre nenorocirea Severinenilor,gandeste simplu cati ppl-ei sunt escortati sau perchezitionati=tot atatea cadre,de aceea la Severin ficare agent in parte are peste 34 de ore suplimentare unii ajungand chiar la 80,sunt foarte multe ore de platit suplimentare=management foarte prost.

TEPES spunea...

SNLP_UL sa ia atitudine puternica in privinta blocarii orelor suplimentare,noi membrii ii sustinem si mergem pana la capat.

Anonim spunea...

mai nene dar Ma.P.N.- ul cum se face ca au luat prime vineri ca si la ei se auzise de criza economica .A cred ca la ei sunt capete mai luminate decit la noi si ce au zis :hai sa aiba si omul ce sa puna pe masa la copii de craciun ca asa este omeneste dupa un an de munca intensa.Multa stima si respect pentru aceia care se gindesc la oamenii din subordine,nu ca la noi bataie de joc.

Anonim spunea...

Avem cel mai de kkt sindicat la Margineni ni sa dat o plasa cu dulciuri in valoare de 25lei dle STANCIU ati spus ca B C R a facut o sponsorizare de 50 mil nu prea se regasesc in plasele alea lesinate.URAT

Anonim spunea...

Cel mai de rahat sindicat e la DEVA ca avem doua, de smecheri ce suntem, si nu ne-au dat nimic ca au liderii de platit mult la telefoane...