Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 25 noiembrie 2008

Re-reorganizarea

Cineva întreba ce se întâmplă cu celelalte posturi de conducere vacante. Când vor fi scoase la concurs? Se pare că Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) intenţionează să modifice întâi organigrama şi abia după această etapă să scoată la concurs şi restul de funcţii de conducere vacante. Ceea ce, dacă e adevărat, amână destul de mult data noilor concursuri.

Reorganizare Asta pentru că redesenarea organigramei e cea mai simplă operaţiune din tot procesul. Vor trebui probabil refăcute şi statele de funcţii şi deciziile de numire în funcţie şi, abia după acest moment, ar putea fi scoase la concurs posturile vacante din noua schemă de personal. Ministerul Justiţiei are în discuţie şi o variantă extremă în ceea ce priveşte reorganizarea ANP. Se pare că este luată în calcul, nu ştiu cât de serios dat fiind momentul, reorganizarea ANP la nivel de Direcţie Generală şi diminuarea nivelului unor compartimente funcţionale.

Din câte ştiu, deocamdată, de noua organigramă se ocupă Tiberiu Firinel Ungureanu, deşi Direcţia management Resurse Umane se află în coordonarea directă a directorului general. Nu am informaţii privitoare la forma în lucru, nici n-am idee de ce este promovată atât de insistent ideea reorganizării. E destul de ciudat şi modul în care se lucrează. Consultările cu cei interesaţi sunt destul de limitate, iar o evaluare care să fundamenteze vreo reorganizare nu a fost făcută.

Probabil că noua "echipă de conducere", care de acum nu mai e chiar atât de nouă în această formulă, şi-a format o idee despre modul cum ar trebui să fie organizat sistemului penitenciar pentru a corespunde cât mai bine viziunii proprii. Ideea centrală este, cel puţin la nivel de declaraţii, optimizarea folosirii personalului din subordine. Nu e clar cât de bine conturate sunt criteriile subsecvente acestei intenţii, dar redesenarea structurii ANP va aduce câteva surprize.

Acum două luni postam un articol despre cea mai recentă tentativă de reorganizare. Chiar circula o notă internă în care erau explicate motivele. Volumul şi varietatea activităţii, necesitatea eficientizării activităţii şi eficientizarea managementului structurii interne figurau printre explicaţiile destul de stângaci formulate.

La acel moment intenţia reorganizării a trecut pe un plan secund fiind în curs de derulare 'concursurile' pentru ocuparea funcţiilor vacante de director de penitenciar, director în Aparatul Central al ANP şi director general adjunct. Se pare însă că, în curând, această intenţie se va materializa, iar scoaterea celorlalte posturi la concurs va fi condiţionată de îndeplinirea acestei condiţii.

Link-uri utile:

21 comentarii:

Anonim spunea...

SE AUDE CEVA CU PREMIERILE DE 1 DEC?SAU DEJA A VENIT RECESIUNEA ASUPRA ANP?SAU DE GRIJA ALEGERILOR AU UITAT DE NOI?

Anonim spunea...

Clica Bala si Celmare scot la concurs discretionar posturile in untatile penitenciare.
Deasamenea schimba destinatia banilor destinati pensionarilor in dispretul acestuia fata de lege si oameni.
Vom inainta o scrisoare deschisa catre toate forumurile responsabile si presa

Anonim spunea...

MIRA a primit bani la rectificarea de azi, noi?

Anonim spunea...

Ce inseamna cand apare ERATA?
aU INCEPUTE TELEFOANELE ?

Anonim spunea...

Ăştia da conucători. Să vezi tu cum cred ei că indiferent cine câştigă alegerile PNL este la putere. Incorect şi mai ales sint incompetenţi. Nişte analfabeţi! Nu mai citesc decât la WC

Anonim spunea...

American Psychiatric Association – Manual de diagnostic si Statistică a Tulburărilor
Mentale DSM-IV-TR, ediŃia a IV-a, text revizuit, 2003, pag. 39-904;

wow fara cuvinte. Manual de psihiatri la psihologi.

E clar, ca sa nu ia nimeni.

Anonim spunea...

Fratilor a tampit Ungureanu (stiu nu e ceva nou dar acu afecteaza pe altii). A trimis la inchisori o adresa (care nu stiu ce putere are daca nu e semnata de Bala) prin care impune ca pe langa sefii de tura in unitati sa mai ramana un ofiter dupa-amiaza. Sau n-o fi stiind ca sunt ofiteri care coordoneaza activitatea in afara programului? Ce naiba sa mai faca inca unu? Se calca pe picioare si apoi daca e sa fie razmerita nu o opreste un ofiter de la paza (parerea mea). Ungurene ai baieti tineri si isteti (nu e vorba de Viorel) la siguranta, mai consulta-te cu ei ca te faci de cacao si ies si cu tine legende si bancuri cum erau cu Stan, Marin si Costas.

Anonim spunea...

Domnul Bala las-o dracu de reorganizare ca ne prinde pensia si tot nu iese nimic. NU ai vazut ca mai toti scamatorii dinaintea mata au facut papusarii cu administratia asta? Faceti concursuri, ocupati functiile si hai sa muncim odata ca numai schimbari de dorul lelii au fost si instabilitate de 4 ani incoace. Lumea asteapta liniste si stabilitate nu certuri si intrigi pe acolo pe culoare nu calcule si aranjamente, nu gasti, nu insinuari, suspiciuni si anchete vesnice. Nu vedeti ca nu mai vrea nimeni la ANP ca e atmosfera de rahat. Puneti mancatorii de "turta dulce la treaba".

Anonim spunea...

agentii nu pot fi promovati.se pun conditii pt a putea sa fie angajate pilele.ne trebuie banii cu care se vor umple buzunarele pt serviciile facute de asasinii magistratilor

Anonim spunea...

Firinel de la ce vine? O fi vrut mama lui sa-i zica Virinel? O fi neam cu Columbeanu? Fir + inel? Adica par cret, par pubian? Ne bufneste rasul cand ne citeste dimineata la intrarea in serviciu loctiitorul "semnat director general ...... Nustiucum Firinel Ungureanu" . No uite cine ne reprezinta, rasul curcilor.

Anonim spunea...

la severin a venit era timisoara,adica pila domnului director general.ca sa scape de obligatii fata de domnul nazare, dupa ce ispravi a facut la aiud la trimis la severin pt a-si pune in cap atat cadrele cat si detinutii.e inalt frumos dar foarte slab profesional.

Anonim spunea...

Pt. anonim de la 20:18
Ce-i cu tine mai distrusule? La noi sunt o multime de agenti care au promovat si care au ajuns ofiteri. Aaa!... nu te-a numit nimeni fara concurs? Naspa, e conducerea corupta la voi, fa-le in ciuda si nici nu te inscrie la facultate.... or sa te caute ei.

Anonim spunea...

Mister Bala vad cam multe posturi deblocate la Timisoara. Treaba mata insa bate la ochi iar prostia nu s-a varsat in tara si intelighentia in Banat. Rezon, mai cu perdea (ia exemplu de celmaimare care isi plaseaza porcusorii de guineea prin tara, la pret de somon, mai discret ca matale).

Anonim spunea...

buuuunnn...vreti sa reorganizati sistemul...de acord dar pana la terminarea mandatului domnului Bala se va incheia si reorganizarea sau va fi cu bataie lunga?nu conteaza sunteti si asa incompetenti! care dintre voi ati fost la revolta de la jilava in care in afara de dorintza arzatoare de arestabili o ordine de drept (fireasca de altfel intr-un penitenciar) nici un subofiter sau luptator de la grupa de interventie nu avea alt ideal? nu avem logistica... in loc de armament nonletal care sa-l folosim ne dati bastoane si ne puneti sa facem raport ca le folosim in imprejurari in care viata ne este in pericol... celor de la grupele de interventie nu le asigurati o logistica adecvata sa poata fi siguri ca dupa o interventie se intorc nevatamati acasa sau ...se intorc... sunteni niste nesimtiti care va dati sefi.. nu sunteti sefi.. sefii au caracter... sefii dau exemple nu urla la angajati aiurea... ati chemat grupele de interventie ca va trenurau chilotii de frica unei revolte in prag de alegeri dar nu v-ati gandit ca acesti luptatori de la jilava sau rahova sunte oameni... au nevoie de protectie .. sunteti animale... sunteti doar niste clowni care vresti sa ascundeti adevarul... ! nu domnilor.. adevarul este acesta: detinutii sunt cei care conduc penitenciarele pentru ca insusi sefii A.N.P. permit si se complac in situatia asta! acum demonstrati daca aveti caracter ca nu este adevarat!... jliava ,revolta, inca odata sefii sunt niste sclavi ai detinutilor.. si daca incercati sa credeti ca am frustrari.. domnilor asa testul psihologic cu voi de mii de ori si imi sunteti net inferiori... pentru ca spun doar adevarul... incercati sa demonstrati contrariul:))

Anonim spunea...

E control de fond la noi la Botosani- tara arde si ...... Am mari emotii, daca descopera vre-un telefon mobil si se sperie? NU prea ii stiu pe baietii si fetele astea, cred ca adunat au 2 ani de munca efectiv in puscarie. Niste inchipuiti. Cum doamne ia-ma s-o putea la noi asa ceva? Lasa ca trece si asta numai ca mai trebuie sa te feresti de unii prin curte in plus si sa mai zambim cateva zile ca si cum ne-am bucura ca ii vedem, ca ne-a fost dor de ei si cat de siderati suntem la emulatiile si interpretarile lor privind munca de penitenciare. Hai zavor, zavor, zavor.....

Anonim spunea...

Daaa misto, sa-i vad pe agenti cum asteapta pe Mos Craciun cu subiectele. Ce prostie, cum naiba sa dai examen la sfarsitul anului? De sf. Vasile se fac tranferuri de la jandarmi? Insemna ca de Paste avem incadrari directe. Am auzit ca nu mai e Hoblea , atunci cine il mai consiliaza asa prost pe Bala? Sau miscarile le face Firi, ca atunci el nu mai trebuie consiliat.

Anonim spunea...

Buna seara, este nevoie CRANCENA de o NOUA ORGANIGRAMA, in unele compartimente se calca pe picioare, e omul si hartia, in alta parte e LIPSA MARE, insa statele sunt prevazute cu f f multe posturi - de cand lumea ! E nevoie insa de o reevaluare corecta a statului de functii. LA CONTABILITATE, FINANCIAR, LOGISTICA, PRODUCTIE....sefi multi, contabilii si hartia...pai nene DIRECTORE, mergeti la o firma privata si vedeti cati contabili au si firma invarte miiarde grele, IN SFARSIT SE TREZESTE CINEVA ca sunt prea multi SI INCA pe bune ca sunt ! sa speram ca va fi o reevaluare corecta a tuturor compartimentelor si birourilor. La ce trebuie contabil sef, dir adj ec adm., sef logistica, sef birou productie...si mai cati sefi domnule ?

Anonim spunea...

BRAVO celor care scot posturile la concursuri ! INSA NE DORIM CONCURSURI FARA PILE, INTERVENTII, toti cei care lucreaya in sistem sunt profesionisti,deci, dati-lesansa, altfel sistemul pana formeaza oameni noi, va suferi ! SUCCESE TUTUROR si sa speram ca nu vor fi MASLUITE ca si celelalte ! Stim ca cei de afara asteapta cu nerabdare sa picam, insa nu sunt mai buni cu nimic, ci doar au pile si spera. Macar odata in ultimii ani, fiti corecti domnilor care organizati asemenea concursuri ! SISEMUL ARE NEVOIE DE OAMENI CU EXPERIENTA din sistem !! nu-i pierdeti, dati-le o sansa acum !

Anonim spunea...

Corect asta cu sefii si contabilii prea multi, dar stiti dece la privat e altfel? fiindca acolo se cumpara soft compatibil si pe bune nu ca la noi unde s-a dat unor smecheri si acu te obliga sa-l folosesti si sa platesti service desi nimeni nu calca prin unitati, se face prin telefon. Cica nu pot lua alta firma ca nu-s compatibile soft-urile, aiurea ia chemati pe altii si sa vedem daca nu pot sa-l compatibilizeze.

Anonim spunea...

Ascultam cu un coleg cum o receptionera care l-a prins pe dumnezeu da picior si o face pa jurista spunea ca se angajeaza in alta parte. Cine so primeasca domne cind ea e dusa. Sa vede prin ea daca te uiti atent prin urechi. Intreba la un chef> cine da examen fetelor ca eu sint prea tinara. Da daca s-ar da examenu cum l-a dat ea prima data ... Repet n-are valoare n-are pregatire si este si in medii dubioase Atentie Taranule

Anonim spunea...

Se mai aude ceva despre reorganizarea asta? Se misca sau nu?