Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 27 noiembrie 2008

E timpul!

Urmează o perioadă plină de frământări, întrebări, stres şi nopţi nedormite. Toate aceastea pentru că, în sfârşit, aşteptatul concurs prin care agenţii pot trece în corpul ofiţerilor a fost anunţat. S-a vorbit mult despre asta, unii se temeau că nu o să se mai întâmple, alţii sunt siguri că este un concurs aranjat dar, probabil, foarte puţini s-au pus pe învăţat.
.
Dintre funcţiile scoase la concurs în teritoriu aprox. 41% sunt în sectorul educaţiei şi asistenţei psihosociale, 23% sunt pentru economic - administrativ, 14% sunt în sectorul operativ, iar restul de 22% se împarte între alte sectoare de activitate.
.
Majoritatea agenţilor au absolvit facultăţi de drept şi psihologie fapt care le sporeşte şansa de a deveni ofiţeri. Totuşi, îmi vine greu să cred că cele 44 de posturi de asistenţi sociali vor fi ocupate în totalitate avându-se în vedere lipsa de popularitate a acestei profesii. Majoritatea funcţiilor scoase la concurs în cadrul birourilor de resurse umane sunt de psiholog. Un lucru cu adevărat util. O premieră este scoaterea la concurs a funcţiilor de execuţie din ANP.

E timpul! E vremea să studiaţi şi să fiţi motivaţi puternic pentru că, pe anumite posturi (psiholog, educator etc.), concurenţa va fi dură. Trebuie să dovediţi că sunteţi capabili chiar dacă până acum v-aţi îndoit de propria capacitate. Este şansa voastră şi momentul de care ar trebui să profitaţi din plin. Uimiţi-vă şefii şi colegii mai puţin curajoşi, surprindeţi-vă pe voi înşivă cu forţa de care sunteţi capabili şi de care nu aţi ştiut până acum.

S-a tot vorbit de faptul că funcţiile de conducere scoase la concurs în ultimele luni au fost ocupate în mare parte de oameni cu relaţii, şi nimeni nu garantează că nu se va încerca şi de această dată să se procedeze la fel. Miza e mare, dar dacă sunteţi hotărâţi, pregătiţi şi încrezători în forţele proprii, le va fi foarte greu să treacă de voi.

Nu mai contează că eşti mezinul grupului; că cei mai mulţi nici nu se uită la tine când treci pe lângă ei prin curtea penitenciarului; că şeful îţi zbiară în faţă ca să îşi ascundă neputinţa; că lucrările tale sunt însuşite în mod constant de un coleg mai abil; că şeful secţiei te lasă să te descurci singur cu deţinuţii de pe hol; că iar ai fost uitat la salariul de merit sau prime; că nu ţi se permite să îţi spui părerea doar pentru că eşti agent; că tu faci toate consultaţiile în locul medicului; că te descurci mai bine în hăţişul dosarului de evidenţă decât directorul adjunct; că munceşti 2-3 zile pe săptămână peste program, iar şefa îşi bea cafeaua cu directorii ore în şir.

Acum contează ce poţi tu face pentru tine, pentru viitorul tău. Acum e important să vrei să schimbi lucrurile. Succes! Iar, dacă nu vei reuşi, cel puţin ai avut curajul şi ai încercat.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Chiar asa, cati s-au pus pe invatat??!!! E timpul sa invatati, sa demonstrati ceva! Succes!!!
Frumos articol! Vladimir, elegant ca intotdeauna.

Anonim spunea...

BAFTA tuturor care au curajul sa se inscrie pentru acest concurs !

Vladimir spunea...

Multumesc mult pentru aprecieri si cred ca ar fi frumos si colegial daca fiecare din cei care citesc articolul ar lasa aici un mesaj de incurajare pentru subofiterii nostri.

Anonim spunea...

Buna seara,

Felicitari pentru "cuvintele frumoase de incurajare", pentru NOI cei care ne pregatim pentru aceste examene. Sper din "tot sufletul" - sa fie "pe bune " - sa nu se accepte criteriile pe baza de pile, relatii, nepotisme...
Sunt unul dintre multi PICATI la celelalte concursuri, la PROBA DE INTERVIU, acolo nu le-a mai placut MOACA MEA, fiindca TREBUIA SA las locul pilosilor, ori - PUII SEFILOR ! Ori sa fie pastrate pentru viitorii nepoti, fini, gineri, fiice, sotii, etc. DACA ACESTE CONCURSURI VOR FI " pe bune", atunci TOATA STIMA PENTRU ACTUALA CONDUCERE ! INSEAMNA CA NU AU UITAT DE UNDE AU PLECAT SI EI, din postura de agenti au urcat treapta cu treapta spre SUCCESE, BRAVO LOR !
In preajma noastra sunt oameni descurajati, scarbiti de faptul ca mai usor ajungi pe aceste posturi, venind din "sursa externa" MULT SUCCES COLEGILOR, noilor "ofiteri " BAFTA MULTA !

Anonim spunea...

Colegule, incercam sa ne facem curaj pentru a infrange greul la examenele ce se apropie, incurajeaza-ne avem MARE NEVOIE DE SUSTINEREA VOASTRA, cu siguranta ca suntem si noi cu experienta in sistem si trebuie sa ne aducem aportul pentru bunul mers al acestui sistem. CINE SA O FACA DACA NU NOI, ce care cunoastem munca aceasta ? TREBUIE SA NE FACEM CURAJ ! E TIMPUL NOSTRU ACUM !

Anonim spunea...

Bafta tuturor care vor participa la acest concurs! Sunt convins ca multi dintre ei au ce arata! Va tin pumnii!

Anonim spunea...

Mda, d-le "Vladimir" Ilici Lenin,"...un mesaj de incurajare pentru subofiterii nostri".Daca mi-ati putea spune si numele lor sigur asta voi face,ma voi conforma indemnului dumneavoastra!Dar pana atunci am si eu o intrebare:CUM VA EXPLICATI FAPTUL CA NU TOATE POSTURILE AU FOST SCOASE LA CONCURS,LA NIVEL DE UNITATI MAI EXISTAND SIGUR DUBLUL CELOR SCOASE ACUM?la penitenciarul X sunt scoase spre concurs 9(noua)posturi din 30(TREIZECI)binenteles,de executie.Adica cei pe care ii indemnati aici sa-si incurajeze colegii "executati"ar trebui sa va si asculte aberatiile? Sunt convins ca aveti cunostiinta de aceasta mizerie,dar influentati negativ,chiar machiavelic as putea spune, cititorii acestui blog,de a sustine sa zic eu moral,nepotii."...si cred ca ar fi frumos si colegial daca fiecare din cei...".ANP-ul este in deriva,toti stim,dar nu recunoastem,iar cand ne bate obrazul mass-media pe buna dreptate ,ne revoltam.PACAT,pentru ca ei vor sa ne ajute,iar noi interpretam gresit!Cat despre persuasiunea d-lui Bala vs Ungureanu cu viitoarele revolte ale ppl ramane de vazut.Daca se va intampla totusi,inseamna ca nu avut tact si orientare si vor trebui trasi la raspundere.Dupa 20(DOUAZECI)DE ANI INCERCAM SA APLICAM O FIRIMITURA DE REFORMA.JALNIC.ANP-ul ARE IN SCHIMB PRETENTII IN TERITORIU.SI MAI JALNIC.SE ANUNTA ODATA CU ACESTEA REVOLTE.EXECRABIL!Am ptr dv.d-le "VLADIMIR",CU TOT RESPECTUL, O INTREBARE.ANP-ul se plange ca nu sunt bani ptr angajari.Fondul de salarii ptr anul 2009 este infaptuit.aici intrand si eventualele cresteri salariale,gradatii,salarii de merit etc ptr un numar de 1000 de cadre.in 2009 pana in luna august sa zicem ,ca isi inceteaza raporturile de serviciu din diverse motive un numar de 50 de cadre.de ce in termen de 30-60 de zile nu se fac incadrari directe prin concurs?ca la Tg Ocna nu trebuie sa ajungi sa faci scoala ca sa fi room-service la ppl,asta se invata pe parcurs pe propiati piele in paralel cu sefii.Deci revin si arat ca nu exista interes din partea anp-ului.ce ati aflat de afacerea cu ecusoane a BAGCR care vrea sa mai dea un tun angajatilor impunandu-le sau bagandu-le pe gat cate 5-8 ecusoane(care inmultit cu nr de angajati si pret/buc ar da o suma dragalasa numai buna de excursii).si ex pot continua dar nu merita tastatura atata uzura.CU BINE!UN GARDIAN CARE INCURAJEAZA ADEVARUL SI CARACTERUL,NU PERFIDIA!

Anonim spunea...

P.S.-Fiindca veni vorba de revolte,este normal ca atunci cand mintea sufera,corpul sa urle.

Anonim spunea...

Ma lesi, Vladimir, cu vrajelile astea de doi bani? Nu zic ca nu sunt agenti care au facut facultatea pe bune, dar sunt foarte putini. Cei mai multi au facut-o printre picaturi. Macar la cei cu dreptul nu se va vedea chiar atat de mult ca habar nu au de materie, dar viitorii "psihologi" vor fi niste catastrofe daca vor reusi sa treaca de concurs. Vor ocupa locurile celor care invata pe bune si care au absolvit facultatea la zi. Eu nu le doresc succes decat celor cu adevarat pregatiti, iar astia nu au nevoie de incurajarile noastre. Le spun doar viitoarelor catastrofe ca nu ma astept ca din curve sa ajunga gospodine. Asta pentru ca sunt optimist. Celor, cativa, bunicei si motivati de munca pe care o vor face, le doresc sa-si valorifice sansa. Celorlalti le doresc sa ramana agenti. Iar celor care au facut dreptul le urez sa ocupe alte posturi decat cele de la socio. Nu e locul lor acolo. Vor fi tot timpul niste educatori slabi si niste "juristi" ratati.

Anonim spunea...

Atentie! Ne va invada incompetenta. Catre cei din comisii: corectati pe bune lucrarile! Fiti un filtru adevarat, nu un ciur stricat, cum sunteti de obicei. V-ati facut un obicei din a cerne invers: valorile la fund, falsurile in fata. Sa dea Domnul ca viitorii profesionisti sa reuseasca. Fiecare sa-si gaseasca locul cel mai potrivit pentru el si pentru sistem.

Anonim spunea...

Va salut pe toti, dragi colegi.
Spunea cineva ca sunt agenti care au facut o facultate printre picaturi, dar oare acei ofiteri cu facultatea facuta la Casa de Cultura cum sunt?
Poti avea studii la Strasbourg dar daca esti cap sec te p... pe ea diploma.
Ii felicit pe toti cei care indiferent de virsta mai fac o scoala. Ce-i rau in asta?
As intreba de ce nu mai sunt vacante posturile de executie scoase pentru ofiteri acum vreo luna? Acum o luna era nevoie de anumite posturi iar acum nu?b Are cineva vreun interes?
Mai sunt dinozauri in sistem care inca nu sau retras deoarece mai au cite un pui care trebuie pus la adapost.
In rest multa bafta si Doamne ajuta pentru un sistem mai bun.