Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 9 octombrie 2008

News Alert: 'Piaţă' pentru presă la Jilava

La ora asta probabil că percheziţia de la Jilava s-a terminat. Nu ştim încă nimic despre rezultate, dar reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) vor prezenta, cu siguranţă, captura în conferinţa de presă organizată după finalizarea percheziţiei.
.
Percheziţia a fost coordonată direct de către directorul general al ANP, dl. Ioan Băla, secondat de şeful Direcţiei pentru Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, dl. Marian Stancovici, fost director al Penitenciarului Jilava. Inedit este faptul că cei doi au îmbrăcat uniforma de lucru şi au renunţat la costumul office. Din motive practice şi de imagine mi se pare o mişcare bună.
.
Pentru siguranţă, numărul membrilor grupei de intervenţie a fost suplimentat cu personal de la penitenciarele din zonă. Aşteptăm comunicatul ANP, şi eventual materialele de presă. Ar putea fi o acţiune organizată "pe informaţii", şi captura să fie importantă, dar este posibil ca obişnuitele blăni, cuţite şi reşouri improvizate, să fie grosul capturii.
***
Update 09.10.2008 ora 13.30
  • A fost şi conferinţa de presă. S-a prezentat captura. Nimic spectaculos, doar o demonstraţie de forţă.
  • Ieri, tot la Jilava, una dintre învăţătoarele care asigură şcolarizarea deţinuţilor, a fost prinsă de către DIICOT, încercând să plaseze droguri unui deţinut.

***

Update 09.10.2008 ora 18.00

O cartelă SIM a fost găsită, astăzi, în celula lui Nuţu Cămătaru de la Penitenciarul Jilava, în urma percheziţiilor făcute de Admnistraţia Naţională a Penitenciarelor. Reprezentanţii ANP susţin că nu s-a aflat cărui deţinut îi aparţine. Parchetul General a cerut, în primăvara acestui an, date ANP despre un telefon care ar fi fost folosit de Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, în penitenciar.

Purtătorul de cuvânt al ANP, Johanna Popescu, a declarat că s-au găsit, tot astăzi, alte 15 bile de droguri în celulele deţinuţilor.Zeci de obiecte interzise au fost confiscate de la deţinuţi, iar un agent din cadrul penitenciarului Jilava a fost demis.

Cei peste 200 de agenţi şi ofiţeri, care au efectuat percheziţia generală în penitenciarul Jilava, au găsit peste 25 de telefoane mobile, 20 de cartele SIM, trei carduri de memorie, 4 bile cu praf brun roşcat, peste 40 de cuţite şi alte obiecte tăioase, un casetofon şi un CD player, haltere improvizate, fierbătoare, artizanale şi un aparat de tatuat improvizat precum şi alte obiecte interzise deţinuţilor în cadrul penitenciarului.

Echipa de control a descoperit mai multe modalităţi prin care deţinuţii ascundeau obiectele interzise, respectiv telefoane mobile ascunse în tocător şi prelungitoare şi o cartelă SIM ascunsă într-un deodorant. (sursa: RealitateaTV, link)

8 comentarii:

Anonim spunea...

Mda! Imbucurator! Mai ales ca vin si alegerile. Dar stiti cum se spune: "Cainii latra, ursul trece!"
Le scot azi ca sa le introduca maine, si uite asa unii profita si isi rotunjesc conturile.

Anonim spunea...

Dlor eu cred ca la JILAVA este mai mult decat o "piata" ceva nu miroase a bine sa speram ca nu e la ce ma gandesc.

Anonim spunea...

Ceea ce s-a descoperit astazi la Penitenciarul Bucuresti Jilava este ridicol. Apreciez descoperirea celor 2 cadre implicate in activitati ilicite (substante stupefiante si obiecte interzise), dar oare ei sa fie singurii ? Si asta este tot ce se gaseste in Penitenciarul Bucuresti Jilava ? Ridicol....!!!

Anonim spunea...

in primul rand, invatatoarea nu e angajata penitenciarului ci a scolii din comuna.in al doilea rand, agentul nu a fost demis ci si-a dat demisia constient fiind de posibilele urmari ale actiunilor sale ilegale.

Anonim spunea...

Nu mai inteligentule, la Jilava mai era doua lucruri... un caine Calu si o relicva denumita Comunisteanu. Dar te lasam pe tine sa le cauti iar cand le gasesti pe cainele Calu sa/l duci la zoo iar pe Comunisteanu sa/l duci la politie sa/l amendeze ca umbla neambalsamat pe strada.

Anonim spunea...

Pt anonim de la 16.44
"Piata" inseamna perchezitie. Unde lucrezi???

Anonim spunea...

Cine era micul mustacios, care desface tocatorul si scoate celularul in stirea de la Protv?
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/descindere-cu-arestari-la-jilava-o-invatatoare-furniza-droguri-detinutilor.html

Anonim spunea...

Mustaciosul e Cristi Sukaru, ocrotitorul Jilavei.