Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 9 octombrie 2008

Eu cu cine votez?

Au absolvit Academia de Poliţie în 1995. Au lucrat pe funcţii de execuţie mulţi ani, în câteva penitenciare, iar în prezent sunt şeful Direcţiei Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, respectiv al Direcţiei Educaţie şi Asistenţă Psihosocială.

Marian Stancovici şi Cătălin Bejan s-au înscris la concurs pentru a fi confirmaţi în funcţie.

Stancovici. Director adjunct, mai apoi, director de unitate, a avut şi susţinători şi opozanţi, dar cel mai important lucru este că nu a trecut neobservat prin curţile penitenciarelor Ploieşti, Mărgineni şi Jilava. O perioadă dificilă a traversat-o la Ploieşti, când a fost în mijlocul unui scandal cu directorul de atunci, procurorul Stasie.

De la Mărgineni a plecat la ordin fiind expediat la Jilava. A candidat la postul de director, vacant după revocarea din funcţie a fostului director, şi a câştigat. După nici 2 ani, a fost împuternicit la şefia Direcţiei Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, în urma pensionării lui Cornel Vizitiu.

Bejan. Ofiţer la Biroul Juridic din ANP, a fost numit director la Penitenciarul Poarta Albă. O misiune dificilă având în vedere că a preluat o situaţie complicată (conflicte între angajaţi, clanuri puternice în rândul deţinuţilor, afaceri dubioase la nivel înalt). Şi a făcut faţă.
.
În urma mai multor evadări şi părăsiri ale punctelor de lucru, a fost schimbat din funcţie. A cerut să fie mutat pe un alt post în cadrul aceleiaşi unităţi şi, pentru o vreme, a fost educator.

Ulterior a fost împuternicit director adjunct pentru Educaţie şi Asistenţă Psihosocială la Penitenciarul Poarta Albă, iar în vara acestui an a fost împuternicit director la Direcţia Educaţie şi Asistenţă Psihosocială.

Reacţii. Dacă în cazul lui Stancovici, majorităţii i s-a părut firească împuternicirea în funcţia de şef direcţie, împuternicirea lui Bejan a stârnit reacţii diverse. Pe blog s-au postat zeci de comentarii unele pro, altele contra. În timp ce Stancovici are specialitatea celor pe care îi coordonează, faptul că Bejan nu a fost educator (dar nici „pazist” nu este) şi conduce sectorul educativ a fost greu de acceptat de către educatori. Cei din sectorul operativ probabil s-au amuzat copios.

Aşteptări. Mulţi consideră că Stancovici este un profesionist foarte bun. Pe de altă parte, nu „stă în faţă”, preferând să îl promoveze pe Ilie Constantin, adjunctul său. Chiar a cedat sporul de 50% în favoarea acestuia, încercând probabil să şi-l apropie, să-şi construiască o echipă.

Bejan nu are experienţă în educaţie şi, ca director, s-a orientat pe logistică şi pază mai mult decât în orice alt domeniu de activitate, cunoscând poate prea puţine lucruri despre programe, dosare de evaluare, consiliere psihologică etc. În plus, educaţia în penitenciare este în derivă şi la nivel central domneşte confuzia. E nevoie de o persoană determinată pentru a instaura ordinea şi disciplina în ANP (în sfera sa de responsabilitate) în primul rând; pentru a produce schimbări esenţiale în mentalitatea celor din teritoriu; pentru a da prestanţă acestui sector de activitate ş.a.m.d.

Epilog. Faptul că sunt candidaţi unici, ne face sarcina mai uşoară. Trebuie să demonstreze că sunt capabili. Articolul de faţă nu se vrea nici pro, nici contra Marian Stancovici sau Cătălin Bejan. Sigur, că va provoca un dialog între cei care îi cunosc mai bine şi cei care au avut doar o scurtă experienţă legată de ei sau au mai auzit câte ceva.

17 comentarii:

Anonim spunea...

D-le administrator,imi pare rau sa va spun dar sa stiti ca la anumite comentarii in privinta d-lui Bejan nu sunteti bine informat,
- nu a fost demis din functia de director la poarta alba,ci si-a dat demisia,
- educator nu a fost niciodata

Anonim spunea...

Bejan, Baraian,Aionitoaiei si POP de Gherla, cei mai tari directori, cei mai integrii si cei mai stimati.

Anonim spunea...

Stancovici este cel maibun

Anonim spunea...

Fortza Stanco! (nu conteaza ca tine cu Petrolul) Bafta la examen.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 18.32.
Ce te face sa crezi ca daca cei mentionati de tine au fost buni ca directori vor fi buni ca directori ai directiilor de specialitate din ANP?
Se vede clar ca esti din teritoriu.Chiar nu ai habar cam ce aptitudini si capacitati presupun functiile astea.
De exemplu, cate puscarii a cunoscut Ioanitoaia pana acum?
Fiecare puscarie are specificul ei si daca nu cunosti decat una nu prea ai cum sa stii sa controlezi altele.....................
Asa ca, mai gandeste-te daca experienta in domeniul pentru care candideaza conteaza sau nu.Parerea mea este ca are un rol esential.

Anonim spunea...

In orice caz sunt doi din cei mai desavarsiti si potriviti oameni. Tot respectul pentru amandoi. Daca ar fi toti asa am avea un sistem puternic. Gurile rele sa zica ce vor zice. Dreptu' lor! Succes la interviu!

Vladimir spunea...

Nu am afirmat ca Bejan a fost demis ci schimbat din functie. Am continuat aratand ca, la cererea sa, a ocupat alta functie in aceeasi unitate. A avut doua imputerniciri de director adjunct care s-au succedat dar la un interval mai mare de timp. Intre cele doua imputerniciri, Bejan a ramas in Serviciul Educatie si faptul ca a muncit in acest domeniu inainte de a fi director la ANP i-a folosit cu siguranta. Succes la interviu!

Anonim spunea...

stancovici e profesionist, un tip matur si hotarat.si chiar daca nu toti il vad cu ochi buni, pe unde a fost a avut numai realizari.succes la examen, nu va dezamagi in functia de director.

Anonim spunea...

Cred ca cel care considera ca numai faptul ca a fi fost director e suficient pentru a face fata functiilor de specialitate din ANP, se inseala.Experienta in acel domeniu este importanta ca si faptul ca fiecare unitate isi are particularitatile ei, nu poate fi controlata doar prin prisma sablonului unitatii de la care vine seful.Asa ca daca erau atat de buni ca directori de penitenciar nu trebuiau sa candideze pentru aceste functii, ci pentru cele de directori de puscarii.In Bucuresti chiar nu mai exista buni profesionisti?Am urlat sa plece magistratii ca le plateam salarii exagerate si acum punem directori in Bucuresti de la Bistrita, Constanta etc. ca sa le platim decontul de transport de cel putin 4 ori pe luna + chirii s.a.
Atunci, de fapt, ce am castigat?

Anonim spunea...

Bejan este un bun manager si cu asta basta. Are destule calitati care sa il ajute sa faca fata la departamanetul pe care il conduce acum. Faptul ca esti psiholog , sa zicem, si ai habar de programe si alte alea, nu te recomanda pentru un management de calitate. Daca e baiat desptept- si eu asa il stiu, desi nu am lucrat cu el, il stiu din alte imprejurari - va sti sa-si formeze o echipa si, mai ales, va invata ce sa ceara de la cei din jur. Inchei cu un soi de anecdota . Cica la un curs de specializare pe management, un tip - al carui departament mergea brici - a fost intrebat de profesor daca se pricepe la contabilitate si finante. Asta zice ca nu, nu se pricepe. Si cum faci, domnule, fata acolo unde conduci mata? Pai, domnule profesor, eu nu ma pricep, da` am un economist spirt. Da` cu legile le ai cat de cat? Nu prea, raspunde iar asta, da` am un jurist de nota 10. Pai, nu te supara, mata - intreaba profesorul - la ce te pricepi? Eu- raspunde personajul nostru- ma pricep sa conduc.
E si asta o chestie, nu-i asa? Ca sunt destui impostori care au la dispozitie o gramada de oameni deosebiti, si daca nu stie sa se foloseasca de talentele lor, se duce totul de rapa.

Anonim spunea...

Bejan a lasat o buna impresie la Poarta Alba,cu siguranta va face treaba si in ANP.

Anonim spunea...

Ma simt dator sa dau o replica unor ,,Anonimi,,din articolele trecute,referitoare la d-nul BALA de la CRAIOVA.Tot respectul ptr.dumnealui ,dar ca sa dea dovada de onestitate,corectitudine,etc.,atunci d-le director dati dovada de acea zisa transparenta si: -afisati salariile de merit ambele versiuni pe ultimi 3 ani;-afisati cuantumul premiilor pe ultimi 3 ani;-afisati cuantumul sumelor de bani primite de cei care au retrocedat 1.400.000.000. de lei la bugetul de stat ,necheltuiti (prin vointa asa zisei,,echipe menegeriale,,).TOATE ACESTEA ATAT LA NIVELUL ,,PLEBEILOR,, CAT SI LA NIVELUL ,,PRETORIENILOR,,,si apoi domnilor anonimi discutam despre acele calitati.DAR CE MA DOARE CEL MAI TARE ,ESTE FAPTUL CA NU DISCUTATI PE ACEST BLOG DESPRE ADEVARATELE ,,OFURI,,ALE ,,PLEBEILOR:-CUM SERVESC MASA LA PCT.DE LUCRU,-CE CONDITII AU IARNA LA-20 DE GRADE IN SPATELE AUTODUBELOR;-DE CATA INTELEGERE SE BUCURA ,,SEFII DE ESC.,,LA INSTANTELE DE JUDECATA DIN PARTEA SEFILOR DE INSTANTE;-CARE SUNT CONDITIILE ,, PLEBEILOR,,ATAT IARNA CAT SI IN TIMPUL CELORLALTE SEZOANE LA PCT.DE LUCRU;-CONDITIILE JALNICE DIN FOISOARE;-EXISTENTA UNOR GRUPURI DE INTERESE CARE FAC DIFERENTA DINTRE,,SLUGOI,,,,PRADUITORI,,SI,,PUPIN----STI,,SI PATURA CEA MAI DE JOS,,PLEBEII,, CARE PUN SUFLET IN MUNCA DE PENITENCIAR.DE CE NU VORBESC ,,PLEBEII,, DE LA CRAIOVA:SIMPLU-PERSISTA SISTEMUL ARMAGHEDONULUI,, LEPADAT,,:CINE NU ESTE CU MINE ESTE IMPOTRIVA MEA,,-URMAREA:HARTUIRE TOTALA PANA LA EXTREMIS.SI APROPO:CE SA INVETE D-NUL BALA DE LA SCHIOPU RADU:CUM SA CUMPERE MASINI SECOND-HAND DIN GERMANIA,S-AU CUM SA SE AFISEZE CU ANUMITE,,FETITE,,LA BARUL,,ANTIK,,HALAL LIDERI DE SINDICAT CARE NE REPREZINTA,VALOAREA LOR-000000000000.(EL,ALIN&COMP.).CA ,,PRETORIENI,,TOT 000000000.CU RISCUL DE-AMI AFLA ADEVARATA IDENTITATE, D-LE DIRECTOR PERMITETI-MI UN SFAT:NU VA LASATI INDUS IN EROARE DE CATRE ADJUNCTII,NASI,FINI,SI ACOLITI,SI DATI DOVADA DE O VERTICALITATE PERFECTA CA A CELUI CARE A FOST SI VA RAMANE:COL.LAZAROIU.DOAMNE AJUTA.

Anonim spunea...

Buna seara! Am votat cu Cel Mare,Stancovici,Ioanitoaia,Trandafirescu si cu Bejan.Sunt profesionisti(Bejan a fost si instructor paza,ptr Vladimir).Reeducarea incepe de la agenti indrumati,sprijiniti,coordonati,ajutati,completati de cine trebuie, si mai putin de la psihologii,asistentii sociali sau educatorii de la Bucuresti...Sunt si exceptii in unele unitati (programe,orare,iesiri in comunitate..recidiva se mentine).Oamenii astia stiu foarte bine ce se intampla in unitati.Nu trebuie sa stai sa le explici ca "ai procedat asa" ptr ca nu ai avut alte solutii...ca dintre toate relele ai ales raul cel mai mic..."pretenii stiu de ce"?!Succes doamnelor si domnilor! O seara minunata!

Anonim spunea...

Asa este , mare Om si mare sef a fost col LAZAROIU!!! Un om de mare caracter , de care îsi aduc aminte toate cele 3 Penitenciare din Craiova! Bala a lucrat cu el , ii stie modul de lucru si poate ii va urma exemplu....slabe sperante...
De ce n-a fost chemat si Lazaroiu in acel colectiv consultativ, domnilor? Pt ca are coloana vertebrala....Sper sa-i urmeze ex. baiatul cel mare, pt ca e un Om deosebit , la fel ca tatal

Anonim spunea...

pentru d-nul Motoc...
Mare dreptate aveti, domnule dragă!!! Ati spus lucrurilor pe nume, aţi spus numai lucruri reale şi adevarate...toate acestea se întampla din cauza sefilor care nu au coloana vertebrală si se i-au dupa lingăi precum ... dar nu are rost să le dam numele , se stiu fff bine cine sunt.În ceea ce priveste restituirea banilor la ANP se datorează exclusiv celor din Financiar care sunt " PROFESIONISTE" nu le mai ajungi la nas fetelor lui tata , ele stiu tot - d-nul motoc stie de ce doamne vorbesc nu toate sunt cu nasul pe sus , in frunte cu seful lor.De ce nu ati gestionat bine fondurile, de ce mai sunteti acolo daca nu stiti cum se mananca bani? Plecati , fratilor si lasati-ne cu greutatile noastre!!

Anonim spunea...

Sunt pentru dnul Bejan.A fost directorul nostru la Poarta Alba,si pot spune ca este un om cu care te poti mandri in adevaratul sens al cuvintului,este unul din putinii oameni care mai aduc cinste numelui de puscarie.Cinstit,integru,de valoare,sa stie sa aprecieze si sa multumeasca unui simplu agent,si mai ales sa mearga pe principii de vechime,impartialitate si corectitudine totala in rindul oamenilor,de a nu tine cont de relatii si rude,etc.Cine arunca cu noroi,daca este cineva binenteles,inseamna ca ai mai trebuie mult sa ajunga la ceea ce este Bejan.Nu sunt singurul care are numai cuvinte de lauda.Faceti un sondaj la unitatea noastra unde a fost director si veti auzi multe opinii pro.Ne-a lasat de izbeliste pentru o conducere total diferita lui.Sa ai ajute dzeu sa cistige.Merita.Cred ca multi ai sunt alaturi.Si dupa sa vina si in control sa izbeasca cativa.

Anonim spunea...

pentru acel anonim care spunea ca Dl Bejan a facut numai lucruri bune la penit Poarta Alba. Adaug urmatoarele lucruri: Dl Bejan ca orice om are defecte, dar de la avea defecte pana la a te razbuna pe om ca nu faci ca el e diferenta mare.Cand a venit la PPA a fost un om deosebit pana cand nu mai dorea dansul sa baga in seama pe nimeni.Aestefoarte adevarat ca dupa ce si-a dat demisia in urma evenimentelor negative de la Poarta Alba nu mai scapai de el, dar dupa cum spuneam nu a existat transparenta despre care vorbeste toata lumea in perioada cand acesta a fost la conducere. Doresc tuturor candidatilor multa bafta si cei mai buni sa fie in frunte. Doamne ajuta