Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 11 octombrie 2008

Economia de piata penitenciara. Salutam concurenta: la mai mare, mai bine si mai mult!

Famiglia blog-urilor penitenciare se marește. Așteptam copiii, nepoteii, verii si cumnatii penitenciari sa ocupe spațiul virtual fara concurs și fara declaratii de avere. Si vom incuraja o atare lipsa de 'integritate'. Unul dintre cititorii noștri a hotarat sa se transfere, cu de la sine putere, de pe pagina secundara de comentarii a Penifest-ului pe prima pagina a unui nou blog dedicat, se pare, sistemului penitenciar.
.
Prisonworker, autointitulat Peterpan, usor melancolic si fara sa respecte scriptul original al povestii lui, alege sa creasca sau sa dea in mintea copiilor, si ne surprinde placut cu un blog: http://prisonworker-peterpan.blogspot.com/. O prima postare reusita, as spune eu. Asa ca il salutam cu caldura, chiar daca are intentia 'malefica' de a ne rupe de la gura cititorii :-).
.
Imi aduc aminte cu placere de discutiile in contradictoriu, dimineata, la o cafea, cu unii dintre membrii famigliei (nu ii cunosc pe toti). KFC, Piata universitatii, trafic aglomerat..., sistemul pentitenciar era o obsesie nedeslusita pentru amandoi. El, coleric - optimist, spunea mereu ca "trebuie sa facem ceva", nu putem lasa ca nemernicii sa isi faca jocurile, ca cineva trebuie sa ii hartuiasca si pe ei si daca nimeni nu isi asuma acest rol, el il joaca cu placere. Eu, coleric sceptic, ii spuneam ca suntem prea mici pentru un sistem atat de bolnav si ca aceasta placere s-ar putea sa aiba un alt substrat. El spunea ca e justitie, eu ii replicam, usor rautacios, ca ceea ce face el seamana a fetisism. El argumenta astfel>, "chiar fetisism fiind, scopul e nobil", slabim puterea celor nasoli. Eu ii spuneam ca orice fetisim scapa la un moment dat realitatea din mana. Si uite asa, ne controlam reciproc pornirile, eu pe cele de inflacarare fara rost ale lui, el pe cele de renuntare prematura, ale mele.
.
In utlimul timp a insistat sa "scriu". I-am spus ca eu pot fi destul de disciplinat in anumite roluri sociale, dat sunt un "anarhist" in exprimarea de opinii. Nu pot fi coerent tot timpul si ma multumesc mai mult cu a comenta comod si usor detasat ceea ce se scrie pe blog. Ca, din varii motive, nu pot sa fiu consecvent si sa promit solemn ca, daca imi vine randul la a scrie, asa se va si intampla. Ca sunt subiectiv datorita anilor lucrati in sistem si ca, probabil, radiografia batranului mamut, numit ANP, trebuie facuta de experti obiectivi, dezinteresati, profesionisti, nu de oameni care ar putea fi afectati de subiectivism, riscand sa extrapoleze experientele proprii la nivel de sistem.
.
Adevarul poate fi undeva la mijloc. E nevoie, probabil, atat de experienta celor mai vechi, cat si de obiectivitatea si energia celor noi. Cu o conditie, ca acest amalgam sa fie condimentat cu buna credinta, profesionalism si verticalitate.
Acum ca i-am detasat postarea pe blog-ul nostru, fara criterii concurentiale, perpetuand nepotismul famigliei penitenciare si lipsa de transparenta a anonimilor virtuali, asteptam si contraserviciul. Ca asa e'n Romania. Deci, draga Prisonworker, acum ca ne-ai corupt, asteptam de la tine dovada ca ai intrat pe merit in famiglie: sa continui sa scrii si sa o faci bine. Sa-ti transformi blog-ul in fetis!

6 comentarii:

Prisonworker spunea...

Stimata famiglie Musat,

Sarut mainile godfather-ului pentru serviciul facut la miezul noptii.

Complimentele specifice famigliei nu imi pot lua, insa, capul de pe umeri (pentru asta aveti nevoie de cel putin un 7,65, desi e usor imprecis si e greu sa nimeresti un coleric cu el).

Sunt realist si cred ca exagerati atunci cand spuneti ca vreau sa va iau cititorii de la gura. Nu pot concura (si spun asta fara nicio ironie) cu o echipa atat de bine informata, atenta in exprimare si cu cunostinte din foarte multe domenii)

Intentia mea era de a sprijini actiunile famigliei, prin aportul meu modest, nu de a face concurenta. Dar ritualul de initiere pe care mi l-ati facut a lubrifiat atent vanitatea mea fara margini. Cred ca e clar pentru toata lumea ca blogul propriu e doar un moft de octombrie, copilaresc, melancolic. Ceea ce voi scrie, (daca se va putea), nu poate sa apara decat in tipografia Famigliei si cu acordul ei.

Cat despre "datul in mintea copiilor - vezi povestea lui Peter Pan", cred ca fiecare din noi ar trebui sa protejeze copilul din suflet. Altfel, ne pierdem de tot.

Sperand intr-o colaborare fructuoasa,

Freud sa va pazeasca fetisurile!

Anonim spunea...

Tudor Chiuariu - panaramul Internetului

http://catavencu.ro/la_zi/din_editia_print/tudor_chiuariu_panaramul_internetului.html

Anonim spunea...

N-are legatura cu nici un subiect, dar mai incepe un concurs...cel pentru elevi, la scoala...nici o veste..nici un can-can?

Anonim spunea...

Ce concurenta? E doar inca unul care si-a facut un blog. Daca l-ati percepe ca fiind concurenta, nu cred ca ati mai fi atat de generosi.

Anonim spunea...

"mai incepe un concurs...cel pentru elevi, la scoala"

Sarmanii aceia vor fi doar carne de tun...

Posturile de conducere conteaza in acest moment...

Huginn spunea...

L-am perceput drept concurenţă. Drept urmare l-am invitat să se alăture echipei penifest. Drept urmare, din această seară, avem un nou coleg, prisonworker.