Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 6 octombrie 2008

Directoriada ANP: Tiberiu Ungureanu se vrea şef cu fals în declaraţii

Urmează etapa selectării dosarelor de concurs pentru candidaţii la funcţiile de conducere din ANP. Se verifică, după cum ştiţi, îndeplinirea condiţiilor generale şi specifice pentru ocuparea unui astfel de post. Probă fără emoţii pentru cei care nu au nimic de ascuns.
.
Tiberiu Ungureanu - demis în 2005, nu poate candida până în 2011
.
Tiberiu Ungureanu, seful Directiei pentru Prevenirea Criminalitatii in Mediul Penitenciar (DPCMP) - fostă DGPA / SIPA, nu respectă condiţiile legale pentru a candida. Astfel, deşi are cei 3 ani de vechime în sistem, Ungureanu nu îndeplineşte condiţia prevăzută de art. 11 lit. g) din legea 293/2004 privind statutul funcţionarilor din ANP.
.
Prin noiembrie 2005 a fost demis din funcţia de şef al Serviciului Teritorial 9 - Craiova, din cadrul Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie (DGPA). În locul acestuia a fost numit Marius Enuţ, care a ocupat funcţia până la desfiinţarea direcţiei în anul 2006.
.
Cum prevederile legale sunt destul de clare domnul Ungureanu ar trebui să fie respins fără discuţii de către Comisia de Concurs. Dacă se va întâmpla aşa rămâne însă de văzut. Pretexte se pot găsi pentru orice, chiar dacă Ungureanu a fost demis din funcţie pentru incompetenţă managerială şi există documente care să dovedească asta.
.
Fals în declaraţii pentru directoriadă
.
Raportul de control din 2005, împreună cu decizia de demitere există în arhiva operativă a fostei DGPA şi la dosarul de personal, ne spun sursele noastre. Cu toate acestea, Ungureanu a avut tupeul să declare, pe proprie răspundere, că nu a fost "eliberat din motive imputabile sau demis dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani". A comis, cu bună ştiinţă, un fals în declaraţii sperând că nimeni nu va observa.
.
După cum ştiţi falsul în declaraţii este o faptă incriminată de codul penal tocmai pentru că indivizi precum Ungureanu să nu poată minţi cu graţie o instituţie publică. Art. 292 Cod penal prevede că "Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."
.
Comisia de concurs, decizie dificilă
.
Ce va face Comisia de Concurs, asta e întrebarea? Depinde ce instrucţiuni a primit. Cel mai probabil va închide ochii şi nu va face scandal, doar vin alegerile. Va încerca să rezolve discret problema. Cineva însă ar trebui să sesizeze instituţiile în drept pentru acest fals în declaraţii.
.
Este posibil, să asistăm la o dispută între membrii Comisiei. În acest caz, dacă se găsesc cîrcotaşi, va decide 'şeful'. Dacă, întâmplător, şeful este şi persoana care i-a promis sprijin lui Ungureanu dosarul va trece. Dacă nu, mincinosul va trebui să-şi facă timp pentru a se ocupa şi de alte declaraţii, de această dată în calitate de făptuitor.
.
Link-uri utile:

12 comentarii:

Anonim spunea...

Catre Huginn..............
Conform Legii 293 "sistemul administratiei penitenciare este format din ANP si unitatile penitenciare", asa ca, dupa parerea mea nu ar fi indeplinit aceasta conditie specifica a vechimii de 3 ani in sistem.
Daca nu a mai lucrat pe alta functie ci numai la DGPA(SIPA) nu indeplinea nici conditia de vechime, pentru ca DGPA nu facea parte din sistemul penitenciar fiind subordonata MJ.

Huginn spunea...

A mai lucrat la Ploieşti înainte de a fi recrutat de DGPA.

Anonim spunea...

S-a facut liniste! Era si cazul, ce-ar mai fi de comentat, cand exact seful prevenirii criminalitatii se ocupa cu manevre.

Anonim spunea...

http://onouaatitudine.blogspot.com/2008/10/p-pla-miezul-noptiivin-tlharii-nu-i-aa.html

Burcu ii mai da o limba lui Ungureanu... seful lui Burcu jr. S-a terminat dragostea de Penifest.

Anonim spunea...

Ungureanu nu este unic.La Bacau se inregistreaza un caz asemanator.Dar este unic canditat. Au tupeu spioni. Oare fosta S.I.P.A. va prelua conducera A.N.P.

Anonim spunea...

Ce oameni domle'! Ce tupeu!

Anonim spunea...

o sa vezi tu Hugine ce o sa sara lingaii si copoii lui Ungureanu pe tine daca o tii tot asa... si mai ales daca o sa castige...

Huginn spunea...

Daca va castiga e posibil. Deocamdata are o problema cu legea. Chiar si micile infractiuni precum falsul in declaratii conteaza... sau ar trebui. Suntem totusi un stat de drept.

Anonim spunea...

Nu suntem nici un stat de drept. Comisia de concurs are ordine clare. Nu vă aşteptaţi la minuni.

Anonim spunea...

la vaslui este un caz asemenator. sa vedem cine il ghiceste

Anonim spunea...

Hoppaaaa... A disparut un comentariu...

Anonim spunea...

De ce pe colegul dlui UNGUREANU ag Anghelache la trecut in rezerva acum 4 ani iar pe dl UNGUREANU nu cred ca este ceva in neregula.