Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 4 octombrie 2008

Directoriada ANP: rezultatele testului psihologic pentru posturile de director din aparatul central

Concursul pentru cele 10 posturi de director din cadrul aparatului central al ANP a depăşit etapa testării psihologice. ANP a afişat rezultatele ieri după masă. Nu sunt surprize majore. Toţi candidaţii au fost admişi, cu excepţia lui George Oltean, candidat pentru funcţia de director al Direcţiei pentru Prevenirea Criminalităţii în Mediul Penitenciar (DPCMP).
.
George Oltean a confirmat, dacă mai era nevoie, că nu poate face faţă unei testări psihologice. I s-a mai întâmplat şi prin 2007, nu e prima dată. Un personaj ciudat, care a reuşit să supravieţuiască desfiinţării DGPA şi care a fost reactivat alături de Tiberiu Ungureanu, la proaspăt înfiinţata DPCMP. E adevărat că nimeni nu l-a testat la transfer, dar se vede treaba că este nevoie de astfel de filtre.
.
Mai jos aveţi lista cu rezultatele obţinute de candidaţii pentru cele 2 posturi de director general adjunct şi cele 8 posturi de director în cadrul aparatului central al ANP.
.

Şi mai ciudat, în ceea ce-l priveşte pe Oltean, este faptul că a îndeplinit funcţia de ofiţer coordonator în cadrul DPCMP, înainte de a fi mutat definitiv la Penitenciarul Gherla. Ofiţerii şi agenţii coordonaţi au criticat deschis modul în care susnumitul îşi exercita atribuţiile. Agresiv, paranoic, instabil emoţional, aşa a fost descris de colegi.

Pentru şefia spionilor s-a înscris un personaj mai mult decât dubios. George Oltean a picat testarea psihologică de vreo două ori încercând să fie ceva şef pe la spioni. Cei care-l cunosc pot să garanteze că are probleme la mansardă. Ar fi culmea să treacă acum de testul psihologic, dar la ANP se poate întâmpla orice. Şi el tot pe filiera Găurean - Gherla dă asaltul. (sursa: Directoriada ANP: 50 de candidaţi pentru 28 de posturi)

După cum vedeţi candidaţii, nu sunt nici ei o surpriză. I-am prezentat pe toţi acum câteva zile cu excepţia lui Niculae Tănase, cel care îi face concurenţă lui Tiberiu Bărăian, director - împuternicit la Direcţia Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii IT.

***

Nu mă aşteptam ca articolul de ieri, despre Vasile Pop, să aibă o aşa audienţă. Cele peste 140 de comentarii, destul de puţine la obiect din păcate, sunt o dovadă. Unii cititori au simţit nevoia să-l apere pe actualul director împuternicit. Foarte bine, loialitatea e o virtute demnă de răsplată.

Alţi cititori au adus completări articolului, punând în discuţie şi alte chestiuni conexe. La fel de lăudabil. Destui au comentat la obiect, dar aproape inutil în marea de scenarii şi aluzii, parcă rupte din manualul micului ci-ist.

Un lucru e clar. La Gherla nu e linişte, iar miza e mare. Atât de mare că a tulburat destule minţi. Următorul articol nu va mai fi despre istorii vechi, va fi despre activitatea recentă a lui Vasile Pop.

Link-uri utile:

12 comentarii:

Anonim spunea...

Ce de candidati nene, asteptam sa-i luati la disecat pe fiecare in parte cu plusurile si minusurile in activitate, si cu pilele de rigoare

Anonim spunea...

oricum alt blog osa publice

Huginn spunea...

Asta era... Sa a publice, cine-l opreste?

Anonim spunea...

Tie frica Huginn, nici pozele de la vizita lui Dumitrascu in vila lui Batinas nu o sa le publici, ce sa mai vorbim de intalnirea recenta din Ungaria.

Anonim spunea...

Chiar tie frica de Pop, dI Dumitrascu,s-au il urasti pentu ce ti-a facut

Huginn spunea...

Ahaaa, deci e ceva aici? Cu poze, cu vizite in Ungaria, cu tradari de tara banuiesc. Revin cu rugamintea. Daca tot inventati povesti, nu vreti sa va straduiti un pic si pe detalii? CI-smele sunt interesante dar le-a cam trecut vremea. Hai faceti un efort!

Poate n-ati observat dar azi avem un alt subiect. Puteti continua atacul la viitorul articol despre Vasile Pop. Odihniti-va o sa aveti nevoie de energie.:)

Anonim spunea...

Daca George Olteanu, a cazut mai este speranta.

Anonim spunea...

Huginn, esti prea destept sa telesi provocat

Anonim spunea...

ptr. 19,19- Cocuta, lasa-ne!

Anonim spunea...

pt 21 35
Numai tu ai voie sa scri,misoginule.

Anonim spunea...

Adevaratele valori nu s-au inscris la concurs, motivele fiind dintre cele mai simple si mai clare:
- imputerniciti de meserie cu spate puternic, directori prin mai multe unitati unde au reusit sa bulverseze totul iar personalul aprinde luminari la biserici ca au scapat de ei, cu pile politice, sustinere sindicala pentru care vor trebui sa plateasca dupa concurs intr-o forma sau alta;
- manageri de carton care intorc sistemul cu 20 de ani inapoi chiar daca tineretea nu le-a permis cunoasterea acelor vremuri:
- cultivarea cultului personalitatii, infumurarea unora, detasarea de cei din rindul carora au provenit, linguseala sefilor din A.N.P., ,,curajul" cu care iau decizii si ,,se arunca cu capul inainte" sfidind cele mai elementare norme si principii manageriale.
Sunt pesimist in privinta viitorului sistemului atata timp cat exista candidati preferati si ,,restul". Se spune ca nici dir. gen. BALA nu are nici un cuvant in fata unor lideri de sindicat care se lauda ca ei dicteaza cine conduce si unde. D-le Bala oare asa sa fie, asta este pretul pe care trebuie sa-l platiti ca profesionist si gospodar cum sunteti cunoscut la Timisoara si in toata tara? Eu inca mai cred in dumneavoastra.

Anonim spunea...

Unii râd pentru ca nu stiu altceva sa faca. Preocupati doar de bunastarea materiala multi refuză să vadă pericolele care ne pândesc. Nu cred ca ele sunt reale sau le iau in derâdere. La urma urmei, si pe Iisus Hristos l-au luat in deradere unii contemporani ai sai, altii l-au ucis, iar astazi sunt inca foarte multi cei care pun la indoiala existenta Fiului lui Dumnezeu… Pai daca unii “destepti” nu cred in existenta Celui care le-a dat viata, de ce sa ma mir ca nu cred in existenta unui grup de smecheri care le manipuleaza viata? Aveti ce pune in frigider? Caldura e? La vara mergem 10 zile la mare? Putem sa injuram pe cine vrem? Atunci e totul in regula, vedeti, avem tot ce ne trebuie