Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 10 octombrie 2008

Contestatie la proba de dosare

Pentru că au fost solicitări, mai jos aveţi una dintre contestaţiile depuse de observatorii sindicali la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de director din aparatul central al ANP. Contestaţia este înregistrată la Ministerul Justiţiei sub numărul 113712/09.10.2008 (img1, img2). FSANP contestă lipsa de transparenţă în organizarea concursurilor şi nerespectarea condiţiilor pentru participarea la concurs, în ceea ce-i priveşte pe Tiberiu Ungureanu şi Valentin Lupu.
În calitate de reprezentanţi ai angajaţilor din sistemul penitenciar ne exprimam îngrijorarea în legătură cu modul în care se desfăşoară Concursul pentru ocuparea posturilor vacante de director general adjunct si director în cadrul aparatului central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
.
Considerăm că practica organizatorilor concursului de a nu informa organizaţiile sindicale referitor la data şi locul susţinerii probelor de concurs este în contradicţie flagranta cu legea şi pune sub semnul întrebării întreaga procedură de concurs. De aceea vă rugăm să dispuneţi membrilor comisiei să invite organizaţiile sindicale să desemneze observatori pentru fiecare probă de concurs. Mentionam ca am solicitat un calendar al desfasurarii acestor concurcuri, calendar pe care nu l-am primit pana in prezent.
.
În acest context va rugam sa dispuneti reexaminarea dosarului candidatului Tiberiu - Firinel Ungureanu, referitor la care exista indicii că nu îndeplineste condiţiaprevăzută de art. 11 lit. g) din legea 293/2004 privind statutul funcţionarilor din ANP. Domnul Ungureanu a fost destituit din functie, la finele anului 2005 neputând candida până în anul 2011, după împlinirea celor 7 ani de interdicţie administrativă.
.
Comisia de concurs analizând un dosar incomplet a decis admiterea la prima probă, deşi una dintre condiţiile obligatorii a fost încălcată. Fişa de evidenţă aflată la dosarul de personal indică faptul că Tiberiu - Firinel Ungureanu a fost retrogradat din funcţia de Şef Serviciu Teritorial al fostei Direcţii Generale de Protecţie şi Anticorupţie în cea de ofiţer de execuţie.
.
La data destituirii domnul Ungureanu avea calitatea de cadru militar, fiind ulterior trecut în rezervă şi transferat la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, urmare a desfiinţării Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie. Astfel se impune si verificarea dosarului de personal, aflat in arhiva DGPA.
.
Va rugam de asemenea sa dispuneti reexaminarea dosarului candidatului Lupu Valentin referitor la care exista indicii că nu îndeplineste condiţia prevăzută de art. 11 lit. g) din legea 293/2004 privind statutul funcţionarilor din ANP. Domnul Lupu Valentin a fost destituit din functie, la august 2006 neputând candida până în anul 2012, după împlinirea celor 7 ani de interdicţie administrativă. Acesta a fost destituit din functia de director al Penitenciarului Bucuresti-Jilava urmare a rezultatelor unei inspectii a Comitetului pentru Prevenirea Torturii al Consiliului Europei.
.
Având în vedere cele prezentate ne rezervăm dreptul de a contesta rezultatele acestui concurs pentru nerespectarea condiţiilor obligatorii pentru ocuparea unei funcţii vacante. (sursa: FSANP,
link)
Ministerul Justiţiei i-a contactat deja pe liderii de sindicat promiţând un răspuns grabnic şi documentat. Se pare că mai durează însă. Despre Tiberiu Ungureanu am scris deja, însă în ceea ce-l priveşte pe Valentin Lupu, cred că este o cuonfuzie, acesta fiind transferat în ANP la data schimbării din funţie.
.
Link-uri utile:

8 comentarii:

Anonim spunea...

Va felicit pentru vigilenta, insa imi exprim intristarea deoarece ar fi trebuit sa fiti la fel de acizi si pe vremea doamnei Macovei. Din pacate pe acele vremuri negre pentru acest sistem, din care cei cu buna credinta castigam o paine, ne erati interesati deoarece erati "pe val". Nu trebuie sa-mi comfirmati sau infirmati. Acest blog apartine frustratilor care au ramas prematur pe "dinafara" dupa debarcarea Monicai. Pacat...sunteti patetici. Oricum, acest blog intemeiat sub protectia anonimatului este intens citit de lucratori si probabil crezut de marea masa care probabil nu conoaste indeajuns de mult incat sa-i faca o parere obiectiva asupra celor afirmate !
In final, doresc sa urez multa bafta tuturor celor care au avut curajul sa concureze !
P.S. Sunt membru sindical, deci ar fi frumos sa-mi publicati comm.-ul ! Multa bafta in continuare ! Al sistemului lucrator...

Mihai Politeanu spunea...

Pe vremea doamnei Macovei nu exista acest blog. Daca atunci va nemultumea ceva, daca acum va nemultumeste ceva, daca va va nemultumi ceva, aveti oricand posibilitatea sa faceti un blog, sa-i scrieti ministrului, sa semnalati problema la presa. Nu asteptati la altii. Nu va opreste nimeni, dupa cum vedeti. Asta e marea lectie a acestui blog, si pentru dumneavoastra si ptr noi, ca putem spune si face lucruri impreuna. Culmea...chiar si sub semnul anonimatului!!!
In rest, nu confirmam si nu infirmam cine suntem, in mod evident. Nu ne intereseaza judecata dumeavoastra asupra caracterului nostru ptr simplul fapt ca nu ne cunoastem, ci asupra a ceea ce scriem. Si nu ne mai rugati sa publicam comentarii, ptr ca le publicam pe toate cata vreme sunt civilizat scrise. Toate bune si succes si dumneavoastra.

Anonim spunea...

Daca dl DASDRP este asa de bun, de ce a luat asa nota mica ? ...

Anonim spunea...

daca ungureanu e asa de prost , de ce a luat asa nota mare?

Anonim spunea...

"...Nu ne intereseaza judecata dumeavoastra asupra caracterului nostru ptr simplul fapt ca nu ne cunoastem....." ?????????????
Este valabil si reciproca.

Anonim spunea...

Are noroc Margasoiu!Poate ca concurentul lui are ceva probleme, dar el cum sta cu dosarul? Cum sta cu vechimea in sistem? Va spun eu ca sta foarte rau, doar din 2006 munseste in sistem, pana atunci o lucrat in SIPA-DGPA!. Oare cum o sa-i validezi dosarul? Ca el, saracul ari numai 2 ani in siatemul ANP. Alo Sindicatu?Alo comisia di verificare a dosarelor? Atentie sa no imbulinati iarasi ca si cu Ungureanu!Alo doamna H?Eu sant, Florinel ai grija di dosar sa nu ma inec acu cand am scapat di inamic, sa pot sa ma discurc la interviu cu ajutorul matali!

Anonim spunea...

"Pentru că au fost solicitări, mai jos aveţi..."

Doar pentru ca au fost solicitari, nu pentru ca ar fi contat...

Anonim spunea...

Onorat aughitoriu!Daca musiu Margasoiu di la Bacau, prisupunim ca va castiga concursul la directiunea Bacaului, nu cumva va fi in mare konflickt di interese cu dna.Margasoiu care este sef di serviciu la aceasi unitati?
Dar cum sta cu vechimea di minim 3 ani in sistem cand saracu di el, numai in SIPA DGPA a lucrat pana in 2006?Alooooooooooooooo????
Sindicateleeeeeeeeeeeeeeeeeee? Cum sa puni problema aisata, BREEEEEEEEEEE?