Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 18 octombrie 2008

Blogul - printre cifre si opinii

Zilele trecute mi-am propus sa analizez evolutia blogului www.penifest.blogspot.com, din momentul aparitiei sale (in februarie) si pana astazi. Voi incerca sa fac asta din trei perspective.
  • Prima, analizand datele de pe Trafic Ranking, urmarind atent evolutia interesului manifestat de cititori pe zile, saptamani si luni.
  • A doua, analizand comentariile cititorilor, deviatia acestora de la subiect, motivatia deviatiei, priceperea moderatorilor de a media pareri anonime (am muscat si eu din marul acesta), etc.
  • A treia, incercare ceva mai pretentioasa, analiza de continut a articolelor postate. Ultimele doua tipuri de analiza presupun timp si sprijin din partea "altor participanti la trafic". Daca exista interes, vor fi realizate si acestea.

Astazi ne vom referi la prima perspectiva, cea a cifrelor de pe trafic.ro, urmand ca zilele urmatoare sa revin cu o analiza a comentariilor. Analiza cantitativa a cifrelor poate da nastere la cateva ipoteze referitoare la motivele cresterii sau descresterii numarului de cititori, in functie de tipul articolelor postate, de tipul de referenti din interiorul articolelor (magistrati, directori, ANP, penitenciarul x sau y), de felul in care moderatorul genereaza comentarii sau prefera ca articolul sa iasa din schema, etc.

Sa vedem ce obtinem. Ma voi referi pentru inceput la statistica vizitatorilor pe luna constatand ca, pana in luna iulie, numarul de vizitatori a crescut progresiv, de la 1.328 (in martie) la 22.016 (in iulie). Urmeaza luna august (luna cu cele mai multe concedii efectuate), cu o scadere fireasca de 11%, dupa care apare un "boom" in luna septembrie, cu 29.277 de vizitatori

Explicatiile pentru cresterea numărului de citiori pot fi urmatoarele:
  1. Accesarea mai activa a surselor de informare, dupa o perioada de concediu (de mentionat ca ziua de luni - dupa miniconcediul de week-end - inregistreaza constant cei mai multi vizitatori)
  2. Numarul mare de articole postate de administratorii blogului (68), fata de lunile martie - august, luni in care numarul articolelor s-a situat intre 33(martie) si 46 (august).
  3. Notorietatea referentilor din articolele postate (Predoiu, Chiuariu, Daniel Morar, Radu Buica, ANP, Monica Macovei, SIPA, director general, directori de unitati, Gaurean, Ministerul Justitiei, fosti si actuali ministri ai jusititiei, etc)
  4. Interesul general al subiectelor (concursuri, directoriada, salarii, reorganizare ANP, evenimente in unitati, manualul de proceduri, etc)
  5. Postarea unor articole care au atras, probabil, cititori si din afara sistemului - Ministerul Justitiei, DNA, reprezentanti ai presei, etc)
Luna octombrie e abia la jumatate, dar numarul vizitatorilor aproape ca a egalat deja numarul vizitatorilor din iulie, si va ajunge, estimat, undeva aproape de numarul cititorilor din septembrie. In octombrie, acest articol este al 50-lea, iar numarul lor se va situa, de asemenea, in jurul cifrei 70. Daca in ceea ce priveste dinamica cifrelor si varietatea subiectelor, stam destul de bine, exista probabil deficiente de comunicare, datorate faptului ca interesul cititorilor a depasit, probabil, capacitatea de a organiza cu randament maxim, din punct de vedere redactional, echipa Penifest.

De aceea, va trebui sa fim onesti fata de cititori si sa rezolvam unele probleme:
  1. comunicarea defectuoasa dintre unii autori si unii cititori. Aici imi fac si eu mea culpa, referitor la prima mea postare, cand am fost numit "bididiu", eticheta pe care o accept doar pentru ca sunt incepator pe blog, nu si in sistemul penitenciar.
  2. comunicarea deficitara dintre administratorii principali si "scriitori" (din "n" cauze - mai si lucram din cand in cand, distanta isi spune cuvantul, divergentele sunt prezente, multitudinea de alte activitati profesionale, personale, etc)
  3. inregistrarea unor discrepante dintre actualitatea unui subiect si perceptia utilitatii acestuia - ceea ce poate genera nemultumiri in randul acelora care asteapta informatii, opinii sau indrumari oportune din partea administratorilor de blog.

Dar, despre analiza comentariilor si scaparile moderatorilor, vom vorbi in episodul urmator.

26 comentarii:

Anonim spunea...

Problema ta cea mai mare nu e ca esti nou pe blog, ci aceea ca esti prea orgolios, plin de tine si prea impulsiv pentru un moderator.

Anonim spunea...

conteaza ca va citim,ca suntem multi si comentam si mai ales ca nu citim numai noi.Se poate sa se mai faca dreptate si prin intermediul dvs.E bine.Tot inainte.

Anonim spunea...

Problema, cred eu o reprezintă şi persoana care introduce comentarii, respectiv gradul lui de frustrare (ex: mihai vîrgolici), problematica avansată de autorului blogului, dar şi subiectul discutat. Constat de foarte multe ori că se discută un subiect, de interes sau nu ptr.cei din sistem,subiect de la care autorii comentariilor deviază de cele mai multe ori, probabil, ptr.a prezenta propriile lor nemulţumiri şi neîmpliniri.
În rest este OK, cei mai mulţi se plieză pe subiect şi propun lucruri interesante, ceea ce ne permite să aflăm amănunte pe care altfel nu am avea ocazia.
Spor la treabă cu analiza dvs.

Prisonworker spunea...

Multumim mult, atat pentru critici (sau mai ales pt critici) cat si pt incurajari.
Pt anonimul de la 08.37, consider ca, atata timp cat in articolul postat se vorbeste despre greselile facute (inclusiv despre "mea culpa") si despre ceea ce trebuie corectat, nu poate fi vorba despre orgoliu. Iar, etichetele "plin de tine" si "impulsiv", poate ar trebui puse dupa ce trece putin timp. Multumesc inca odata.

Anonim spunea...

Poate intr-o zi o sa ne dam seama cat de util este blogul, desi multi nu cred asta. Ce vreti oameni buni, sa ne scoata Admin. in strada sa ne cerem drepturile? Sa destituie pe alde Spaiuk sau alti mormoni? Sa intre acesti oameni care ne-au pus blogul la dispozitie in greva foamei pentru ca noi nu suntem in stare de nimic? Faptul ca acest blog exista INSEAMNA MULT! Sa ne fie clar. Pentru cei care admin. blogul:incepand de la directorul general si pana la ultimul major cu 3 zile de puscarie, toti va citesc coment. Din pacate o reactie de masa nu se poate obtine. LONG LIFE TO THE BLOG!

Prisonworker spunea...

Stimati cititori, reactia de masa, chiar daca ar fi obtinuta, nu ar insemna in niciu caz "greve", "revolte", "vendete", "razbunari", etc. Nu asta isi propune acest blog. Trebuie sa fi responsabili. Ceea ce ne dorim noi si, suntem convinsi, si dumneavoastra, este>
1. sa fim INFORMATI< pentru ca NIMENI SA NU NE PACALESCA
2. sa fim ASERTIVI, pentru A PUTEA ARGUMENTA in fata oricui
3. sa fim LOIALI INSTITUTIEI, pentru ca NIMENI SA NU NE POATA REPROSA NIMIC
4. sa fim UNITI, pentru ca NIMENI sa nu dezbine interesele noastre, ca funtionari publici.

Anonim spunea...

La ceea ce spune "Lucrătorul" se poate ajunge cu condiţia ca dumneavoastră, cei care administraţi blogul, să fiţi CORECŢI.
Ori lucrul acesta se va obţine cel mai greu.

Huginn spunea...

Am înţeles ideea, poate mai detaliaţi. Ce ne-ar face mai corecţi? :)

Anonim spunea...

DE CE DEVIEM UNEORI DE LA SUBIECTUL ARTICOLULUI?FOARTE SIMPLU:MULTE ARTICOLE VIZEAZA CLASA,,PRETORIANA'',ACTIVITATEA ACESTORA.
DACA A-TI ABORDA PROBLEMELE,,PLEBEILOR,,CA-SCOATEREA PPL.DIN NORMA DE BANI ACORDATA PTR.SANATATEA CADRELOR;-DOTAREA JALNICA A PARCURILOR AUTO;-ACORDAREA PREFERENTIALA A SALARIILOR DE MERIT,NELINDU-SE IN SEAMA PARAMETRI PROFESIONALI SI GRADUL DE IMPLICARE INDIVIDUALA IN ACTIVITATEA SISTEMULUI;-INTERPRETAREA DUPA URECHE A O.M.J.0399 DE CATRE CEI DE LA FINANCIAR IN ACORDAREA TUTUROR SPORURILOR;ETC.??????IAR PENTRU prisonworker-BINE INFORMATI-DE CATRE CINE?-LOIALI-CINE 1%DIN SISTEM;-UNITI-CU CINE,CU PRADUITORII,CU NEPOTI,CU "TRAMVAIELE"CARE ADUC REGULAT "CROCODILI".SAU CUM SPUNEA UN MARE SCRIITOR,,TACEREA ESTE CUMINTENIA PROSTILOR.CA SA-I FACI PE ACESTIA SA-SI VIE IN FIREA LOR ADEVARATA,TREBUIE SA-I PROVOCI SA VORBEASCA,,.AVE

Huginn spunea...

:) Sunteţi rău colegu Motoc. Scriem despre "pretorieni", dar cu sufletul la "plebei".

Nici nu putem aborda toate subiectele posibile, le scriem pe cele care ne vin la îndemână, şi pe care le cunoaştem. Dacă puteţi pune într-un mail toate amănuntele despre subiectele propuse, poate putem face ceva. Altfel e destul de greu, câţi oameni atâtea probleme.

Prisonworker spunea...

Pt anonimul de la 18.55

1. INFORMATI in primul rand ca auotodidacti (studiind legi, ordine, blog - fara sa credeti pe cuvant tot ce scriem noi - , site ANP, etc)
2. LOIALI fata de JURAMANTUL pe care l-am depus
3. UNITI cu toti cei care respecta punctele 1 si 2

Pentru toti supravietutiorii marlaniilor din sistem

un link - Gloria Gaynor I Willl Survive

http://www.trilulilu.ro/manuchao/718b59f4cc2f79

Good night, prisonworkers, wherever you are!!

Anonim spunea...

Nu este nevoie sa luam la puricat toate cifrele avute la dispozitie ca sa ne dam seama de evolutia fenomenului "Penifest". Ati ajuns(de fapt, mi-ar placea sa spun "am ajuns", de dragul solidaritatii care sper si cred ca ne leaga)la un nivel satisfacator, asta ca sa fiu foarte exigent. Suntem in clasa I, am scapat de gradinita. Si semnele sunt bune. Sigur ca mai trebuie ceva timp pana sa ajungem la maturitate dar suntem pe drumul cel bun. Si asta datorita autorilor blogului in primul rand. Despre a caror eforturi, intrebari, dileme doar banuim. Si carora eu unul le multumesc din suflet si le doresc , in continuare, sanatate, putere de munca si intelepciune.

Prisonworker spunea...

Pentru anonimul de la 19.53.

Puteti spune linistit "am ajuns". Fara "feed-back-ul", ideile, completarile, criticile si comentariile dumneavoastra (care genereaza uneori postari reusite), noi nu am exista.

Anonim spunea...

PTR.prisonworker SI huginn:
-INFORMATI-POATE DACA SPARG FISETELE ,,PRETORIENILOR,,UNDE STAU LA DOSPIT TOATE ORDINELE, HOTARIRILE SI DISPOZITIILE A.N.P.,CARE CHIPURILE NU SUNT DE INTERES GENERAL;
-LOIAL FATA DE JURAMINT:FATA DE TARA DE 5 ORI,FATA DE SISTEM DE 4 ORI.VI SE PARE CA NU SUNT LOIAL!ATUNCI CINE:CEI CARE NICI NU CUNOSC ENUNTUL ACESTUIA(POATE I-L PROPUNETI CA PROBA DE CONCURS)
-UNITI-SI MA ARUNCATI LA PCT.1 SI 2.NU CUMVA INCERCATI SA-MI ADUCETI AMINTE DE DICTONUL:1)SEFUL ARE DREPTATE.2)SEFUL ARE INTODEAUNA DREPTATE.3)CAND SEFUL NU ARE DREPTATE SE APLICA VARIANTELE 1 SI 2.EU ,,PLEBEUL,,MOTOC RAMAN TOT MOTOC ,O BIATA ROTITA DINTATA INTR-UN MECANISM CARE FUNCTIONEAZA FARA MINE,DAR(CUM SPUNEA UN ALT SCRIITOR),,,SA NU DEA DUMNEZEU CEL SFANT SA VREM NOI SANGE NU PAMANT,,

Anonim spunea...

De cand exista acest blog,abia astept sa ajung acasa de la unitate si sa citesc informatiile Dvs., ne sunt f utile, deoarece primul lucru pe care il fac, intru pe..."penifest", apoi daca mai am chef pe site-ul ANP-ului, insa acela sta pe loc, in timp ce Dvs., ne tineti la curent cu tot ceea ce se intampla ! chiar suntem curiosi, citesc cu mare placere pana si comentariile si ma bucur de existenta voastra ! TINETI-O TOT ASA ! SUCCESE NEANTRERUPTE ! Am ajuns si in week-end sa savurez acest blog. MULTUMIM CA EXISTATI ! SANATATE MULTA LA TOTI SI CAT MAI MULTE INFORMATII, ca har domnului sunt destule care trebuiesc facute cunoscute, numai de la voi putem afla NOUTATI, deja cand apar pe site ANP..e tarziu, le stim de la voi ! SUCCESE, SUCCESE !!

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 21.05
Este in regula. Tinem aproape si mergem inainte. Numai bine.
PS-rectificare in textul meu de la 19.53: "ale caror eforturi...". Scuze.

Prisonworker spunea...

Scuze, s. alistar, pentru ca m-am adresat cu apelativul "anonim". Mersi pt comentarii.

Anonim spunea...

altul care face ce vrea in inchisoare si nimeni nu stie nimic:

http://www.libertatea.ro/stire/hartuita-de-un-puscarias-217443.html

Anonim spunea...

Achiesez la primul comentariu.
Si nu e deloc nevoie de mult timp pentru ca sa iti creionam profilul descris de anonimul de la 8:37- AM.

cit despre blog - doar de bine!
mai detaliat cu alta ocazii!

Anonim spunea...

Sincer am aflat de existenta blogului la citeva luni de la aparitia sa,actualmente sunt in stare de dependenta de acest blog,citesc toate articolele si toate comentariile,comentez sub citeva pseudonime,sunt si eu unul dintre cei care cu fiecare zi in plus in sistem devin din ce in ce mai FRUSTRAT si daca aceasta eticheta da liniste guvernantilor pe noi plebeii sistemului penitenciar ne face sa devenim depresivi,agresivi si ineficienti in munca noastra,se pare insa ca toate acestea ii lasa rece pe pretorienii nostrii de sefi;sursele frustrarilor mele sunt multe dar poate cele mai importante sunt:lipsa comunicarii pe verticala pentru ca vezi doamne nu sunt de interes general ordinele,lipsa de transparenta decizionala,lipsa unui sistem de evaluare reala a eficientei profesionale a noastra cei care lucram,sistemul cvasimafiot de accedere la salarii de merit si functii mai inalte pe statul de functiuni,rautatea sefilor mai mari sau mai mici manifestata prin dosirea ordinelor care trateaza drepturi ale salariatilor si cind mergi la ei se fac ca sunt draguti si amabili "sigur ca se poate tot ceea ce este legal se va acorda!"sic.

Anonim spunea...

Tot inainte, anonimule

Anonim spunea...

Sa-ti accepti doar autocritica si se reactionezi semi-agresiv, daca nu chiar agresiv, la critica, asta da exemplu de comportament al unui om orgolios. Mai invata, lucratorule, mai invata! Nu te da profesor, ca nu esti!

Anonim spunea...

Ei ti-am dat doar un feed-back, prisonworker, da' tu imi spui sa mai astept. OK, daca inca esti sensibil la critica. Poate cand te vei mai maturiza?

Prisonworker spunea...

Pt anonimul de la 18.10, 8.37 si 19.10, 20.07.
Chiar nu inteleg unde e reactia agresiva. Am si multumit pentru critici.
Dar critica e una, eticheta e alta.
Nu sunt profesor, nici nu ma dau. Insa pt dvs, probabil orice as face de acum incolo pe blog, etichetele raman batute in cuie.
Stiu ca vreti sa imi activati "impulsivitatea", dar poate ar fi mai productiv sa discutam daca ceea ce postez e ok sau nu.
Ma bucur ca v-ati gasit o tinta interesanta, cred ca e o preocupare foarte matura si inteligenta.
Aveti dreptate in tot ceea ce spuneti si ganditi, astfel incat nu voi mai replica la etichetele dvs. Vi le voi publica si va voi da dreptate a priori, ca sa fiti multumit. Dar va recomand sa evitati sa devin obsesia dumneavoastra, Nu e un semn de maturitate si nu va face bine, vorbesc serios. Noapte buna!

Anonim spunea...

Acum se da echilibrat si asertiv. Cate masti ai, prisonworker? Si, mai ales, ce ramane dincolo de ele?

Anonim spunea...

Lucratorul:
Stiu ca vreti sa imi activati "impulsivitatea", dar poate ar fi mai productiv sa discutam daca ceea ce postez e ok sau nu.

Lucratorule, oricat ai vrea tu, aici nu este vorba despre tine, despre cat de OK sau nu e ceea ce scrii tu. Lumea nu graviteaza in jurul tau, baietas orgolios. Cei care posteaza aici sunt interesati sa-si scrie pasurile, iar subiectele articolelor si comentariile de rigoare sunt ocazii sa ne exprimam. Tu esti doar un lucrator care scrie si el pe aici. Nu te-am fi bagat in seama daca nu te bagai singur si daca nu ne agasai cu aerele tale de superioritate.