Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 8 octombrie 2008

Batalia de la Gherla

Articolul despre imputernicitul de la Gherla (primul) a adunat peste 400 de comentarii. De vreme ce Gherla a stabilit recordul la comentarii, se pune intrebarea de ce Gherla, de ce Pop ?!
.
Pop nu este un om destept, nu este un bun profesionist, nu este un om placut la vorba sau la port, are tot felul de obiceiuri proaste, tradeaza fara sa clipeasca, minte cu dezinvoltura si daca are prilejul, haituieste, pedepseste si paraste cu nedisimulata placere. Pop este unul dintre angajatii sistemului penitenciar care, din proprie initiativa si cu mare elan creator, a transmis la ANP-eu, pe vremea lui Iosif, raportari periodice despre cine cu cine vorbeste, despre ce se vorbeste mai ales, la adresa preaiubitului conducator. Si atunci?!
.
Gherla a fost - si este inca! - un adevarat bastion al sistemului penitenciar romanesc. Gheneralul Roman nu slabea, nici noaptea in somn, fraiele puterii si daca zicala "nimeni nu misca in front", era undeva valabila, atunci Gherla era locul cel mai potrivit. Dupa toata marea presiune "romana" vine nea Pop si intr-o dupa amiaza, ridica intr-o doara capacul. Sa fim bine intelesi, nea Pop face miscarea asta nu pentru ca este un om de treaba sau un mare aparator al dreptatii, nu, nea Pop face asta pur si simplu din lene, din neatentie.
.
De fapt Pop de Gherla este pentru mine un pretext, cum tot un pretext sunt si membrii trupei de comando care au rezistat pana dimineata, la "pupitrul" comentariilor. Am aici un alt fel de comentariu, extras din marea masa a celor peste patru sute:

"... in 2007, dupa mega controlul lui macovei la aiud, pop a fost chemat la anp sa fie imputernicit director si muresan de la dej adjunct. pana a ajuns pop la anp l-au ajuns din urma si referintele si astfel in clipa in care a intrat in biroul lui serban tactica era deja schimbata si comisia il dorea pe muresan director si pe pop adjunct. stiti ca pop ii spunea lui muresan: hai ma sa merem ca o sa fie bine si vom face echipa buna impreuna (ar fi muncit muresan de i-ar fi sarit ochii din cap pentru amandoi)!

inspirat a fost insa nu pop, ci muresan care s-a gandit in primul rand la colegii lui care tocmai fusesera detasati prin botosani si pe la tulcea. si ce s-a intamplat in final cu toata povestea? muresan a refuzat postul iar pop s-a multumit cu un transfer tot pe post de sef serviciu. si sa stiti ca oricum pop facuse o afacere avand in vedere ca la concursul pentru functia de director adjunct nici nu luase nota de trecere, 5 sau cat o fi fost. dar n-are nimic, imputernicit la gherla mere ca doar na... ai pile, jumatate drumul l-ai parcurs! cand s-o termina si cu prostiile astea chiar ma intreb. dar si cand se va intampla se vor trezii unui ca loviti de fulger si tot nu vor sti ce i-a lovit!

in orice caz, tupeu mare are un astfel de om sa se prezinte in fata comisiei de concurs si chiar ma intreb cum s-o pregati, cum si-o prezenta sau sustine proiectul. daca exista decenta in aceasta tara...astfel de oameni ca pop ar tre sa se angajeze la batut merii si prunii cu jordele ca tot e sezonul palincii, cel putin asta stie sa faca foarte bine, restul e... poezie!" (sursa: link)

Cine il cunoaste pe Muresan Dorin de la Dej, poate sa depuna marturie ca este un om de mare caracter, un om plin de calitati, potrivit sa conduca orice penitenciar romanesc. Cu toate acestea, Dl Muresan refuza un post de director. In schimb, Dl Pop accepta oferta, fara sa stea nicio clipa pe ganduri. Pe urma, desi este supracalificat, Dl Muresan nu se inscrie la concursul pentru postul de director, in schimb Dl Pop se grabeste s-o faca. Explicatiile sunt din pacate usturator de simple. Dl Muresan nu are incredere in sistem, a se citi nu este capabil sau nu este dispus sa danseze dupa cum bate vantul, pe sarma care leaga penibil o guvernare politica de alta. Dl Pop este in schimb in elementul sau, ca urmare, printre piruete si fandari spectaculoase, iata-l acuzandu-i de invidie si rea credinta, pe toti cei care pun la indoiala calitatile sale de mare maestru.

Pop de Gherla a avut toata viata lui pile. Are inca! Avandu-le, nu a fost niciodata nevoit sa dovedeasca ceva. Ca urmare cum l-as putea convinge eu pe acest domn, ca este imoral si ilegal sa ocupi un post de director, fara sa ai pregatirea si calitatile necesare unei asemenea raspunderi? Cum l-as putea convinge eu pe acest domn, ca este absurd sa se inscrie la un examen de un asemenea calibru, de vreme ce cunostintele sale reale, sar cu greu peste o anumita limita, una inferioara? Cum l-as putea convinge ca nu este victima unui complot, ca nu traieste in mijlocul unei adevarate conspiratii?

Cat timp acest domn nu a furat postul de director, nu a fost atentionat, mustrat sau inlocuit din functie, pentru lipsa de performanta, cat timp acest domn a fost dimpotriva, imputernicit pentru a treia oara si ridicat, de catre actuala conducere, la rang de superviser al penitenciarelor din Ardeal, nu exista evident niciun argument pe lumea asta menit sa-l puna pe ganduri pe Dl Pop, necum sa-l convinga ca logica mea este una valabila!

In aceste conditii, Dle Pop, imi permiteti sa va felicit! Pentru ca, indiferent de rezultatul examenului de director, dumneavoastra sunteti, oarecum fara sa stiti, in orice caz fara sa intelegeti de ce, castigatorul unei mari batalii, al Bataliei de la Gherla!

22 comentarii:

Anonim spunea...

Pasajul cu Mureşan este interpretare personală. Realitatea este alta. Mai foraţi pentru adevăr. Dar vedeţi că şi la Dej oamenii vorbesc la fel de greu.

Anonim spunea...

Mureşan nu are sânge. E un fricos.

Prisonworker spunea...

Dar cel care vorbeste de sangele dl Muresan atat de frumos, oare cate "cojones" are pentru a renunta la anonimat si pentru a-si expune public (sau pubi, ma rog) opinia

Anonim spunea...

In afara faptului ca personajul e controversat, contestat si abonat la polite personale, cele 400 de comentarii se mai datoreaza urmatorilor factori>

1. GHERLA e o unitate careia i s-a facut reclama la greu
2. GHERLA e un vulcan sau un seism cu replici in Ardeal
3. GHERLA are prieteni si dusmani in toata tara

Anonim spunea...

Iar încercaţi să ne impuneţi valorile voastre? Lasă-ne!!
Băi prisonworker, aşe de tare m-am spăriet.
Care dl Mureşan? E suficient mureşan, că nu merită mai mult.
Şi vezi că statul român te plăteşte ca să-ţi faci serviciul, nu să stai pe blog.
Ia vezi de el mureşan.

Anonim spunea...

Cazuri, ca cel descris mai sus au si o componenta patologica (nu dau termenul, ca n-am studii de specialitate si nu vreau sa-mi sara altii la jugulara), dar astfel de personaje nu mai au simtul realitatii, care i-ar impiedica sa vada ca poarta/vor purta (dupa examen) o palarie mult prea mare pentru capul lor mic, in care creierul sta lejer.
Partea proasta este ca misuna in cam toate institutiile postdecembriste inclusiv in guvern (ex: ministrul "Adormitei") si de aceea lucrurile se indreapta (in vrie) spre pamant.
Doamne fereste!

Anonim spunea...

Dupa cum vezi, domnule suparat pentru ca l-am facut domn pe muresan, am stat pe blog pe la ora 5, iar de la 7 am lucrat, nu am gandit, asa cum m-ai indemnat. Scuze ca m-am sculat atat de repede si ti-am tulburat linistea.

Anonim spunea...

schimbul de noapte incepe la 7 dimineata?

Anonim spunea...

Pentru unii e noapte tot timpul in sistemul asta. e un schimb de noapte etern. Nu am inteles ce legatura are cu faptul ca m*am trezit mai devreme, am postat un comentariu pe blog, iar apoi m-am dus la servici la ora 7???

Anonim spunea...

anonim are dreptate

poate ca dumnealor asa procedeaza
stau la lucru, nu fac numik, si apoi se gandesc hai sa intram pe blog si sa vedem ce mai zice lumea
si dak lumea nu zice nimik, incercam sa o influentam noi prin articole mai mult sau mai putin lipsite de interese.

Anonim spunea...

Rămâne cum am stabilit, mureşan n-are cojones.
Şi schimbă pseudonimul,că ne jigneşti.

Anonim spunea...

Cainii latra , ursul trece ...
Absolvent printre primii din promotia lui al ACADEMIEI DE POLITIE evident arma penitenciara ( daca nu chiar sef de promotie , ma voi interesa ) , experienta cat cuprinde , pasiune pentru meseria aleasa , cultura generala muuult peste medie ,etc. asta inseamna MURESAN DORIN de la DEJ
.Aratati-mi unul care a avut de suferit din partea lui , va rog.Aaaa , incompetentii , parazitii , cei care doar vegeteaza la serviciul capatat de la stat evident cu pile , si care simt ca le-a fugit pamantul de sub picioare de cand a inceput curatenia in sistem ( 2004 ) , putorile pe care de fapt le stim cu totii si se stiu si ei , nu ?
VALOAREA OMULUI ..............

Anonim spunea...

Oricum POP, afost un invingator, o demonstreaza trecutl lui si nr de comentarii,nu cred ca acest om este acelasi cu cel zugravit in articol.

Anonim spunea...

Asa e limbuta, ai dreptate.

Anonim spunea...

Citesc de muresan si ma crucesc,
are la DEJ un post de paza, 3posturi de supraveghere, si 1 post PC,era sa uit mai este si un loctiitor pt paza 2 sefi la 5 agenti, detinuti sp DEJ cata frunza si iarba,total 60.

Anonim spunea...

Sa nu ramai crucit anonimule. Inca nu ti-ai dat seama ca la Dej este Spital Penitenciar si nu Penitenciar ? .Sunt sigur ca nu vei intelege diferenta .....

Anonim spunea...

De la ultima aparitie pe blog, Habarnache isi face plimbarica prin unitate, doar-doar va crede lumea ca se implica. Degeaba, Habarnache, imparatia ti se strecoara incet-incet printre degete. Si stii de ce? Pentru ca nu o intelegi. Sinteti pe frecvente diferite. Tu ai fost setat doar pentru a fi director, nu si pentru a conduce. Spui ca usa ta e deschisa, dar intra cineva in biroul tau? Te-ai intrebat de ce? Iti aduni citiva habarnisti ca si tine, va dati conducatori si mai stabiliti inca o data nu stiu ce, dar important este sa va simtiti voi bine. Ti-e frica sa te apropii de concret, de realitate? Nu-i nimic, Habarnache! Mai fa o vizita prin strainatate, ia-ti si un catelus sa se gudure pe linga tine si iti va trece teama pentru ca vei uita de unitatea aia naspa, cu oameni fara calitate pe care tu ai fost chemat sa-i aduci pe calea cea buna. Vorbesti despre constiinta, dar tu stii ca e imoral sa detii o unitate si sa o tii pe loc doar pentru ca nu poti face mai mult? Ne-am saturat sa tot fim ultimii. Noi de ce sintem de vina? Ne facem treaba bine, nu avem evenimente, muncim de ne spetim, chiar daca detinutii ne injura (uneori si din cauza ta), tinem situatia sub control pe sectii, chiar fara echipament necesar (chiar crezi ca ne ajuta cravata sau chipiul, daca nu avem echipament de protectie fizica sau igienica?) si tu ce faci? Mai vii cu cite o sedinta picata din luna, cu citeva cuvinte cazute din nori (unde ti-e si capul) si, gata, conduci unitatea.

Anonim spunea...

cine credeti ca iese la gherla? pot face pariu cu voi ca iese Pop are spate omuuuu!!!!! o sa vedeti ursu

Anonim spunea...

aratale POP ca esti cu capul pe umeri ,,nu ca fostul ceist fugit s-au poate alungat de la armata.GHERLA TE doreste BAFTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Anonim spunea...

da pop. arata cat te duce.... cat de barbat poti sa fi, mai ales atunci cand esti singur.go pop !!!!! erou intre eroii gherlei!

Anonim spunea...

draga pop. nu cred ca o sa ajungi vreodata la nivelul unui fost ceist.lupta in continuare, pune in miscare pilele si slugile. vei castiga.un castig numai bun pentru tine. pe masura ta.

Anonim spunea...

Anonim spunea...

Pasajul cu Mureşan este interpretare personală. Realitatea este alta. Mai foraţi pentru adevăr. Dar vedeţi că şi la Dej oamenii vorbesc la fel de greu.

08.10.2008 01:28:00
Anonim spunea...

Mureşan nu are sânge. E un fricos.

08.10.2008 01:35:00
prisonworker spunea...

Dar cel care vorbeste de sangele dl Muresan atat de frumos, oare cate "cojones" are pentru a renunta la anonimat si pentru a-si expune public (sau pubi, ma rog) opinia

08.10.2008 04:39:00
Anonim spunea...

In afara faptului ca personajul e controversat, contestat si abonat la polite personale, cele 400 de comentarii se mai datoreaza urmatorilor factori>

1. GHERLA e o unitate careia i s-a facut reclama la greu
2. GHERLA e un vulcan sau un seism cu replici in Ardeal
3. GHERLA are prieteni si dusmani in toata tara

08.10.2008 06:59:00
Anonim spunea...

Iar încercaţi să ne impuneţi valorile voastre? Lasă-ne!!
Băi prisonworker, aşe de tare m-am spăriet.
Care dl Mureşan? E suficient mureşan, că nu merită mai mult.
Şi vezi că statul român te plăteşte ca să-ţi faci serviciul, nu să stai pe blog.
Ia vezi de el mureşan.

08.10.2008 10:06:00
Anonim spunea...

Cazuri, ca cel descris mai sus au si o componenta patologica (nu dau termenul, ca n-am studii de specialitate si nu vreau sa-mi sara altii la jugulara), dar astfel de personaje nu mai au simtul realitatii, care i-ar impiedica sa vada ca poarta/vor purta (dupa examen) o palarie mult prea mare pentru capul lor mic, in care creierul sta lejer.
Partea proasta este ca misuna in cam toate institutiile postdecembriste inclusiv in guvern (ex: ministrul "Adormitei") si de aceea lucrurile se indreapta (in vrie) spre pamant.
Doamne fereste!

08.10.2008 16:19:00
Anonim spunea...

Dupa cum vezi, domnule suparat pentru ca l-am facut domn pe muresan, am stat pe blog pe la ora 5, iar de la 7 am lucrat, nu am gandit, asa cum m-ai indemnat. Scuze ca m-am sculat atat de repede si ti-am tulburat linistea.

08.10.2008 17:35:00
Anonim spunea...

schimbul de noapte incepe la 7 dimineata?

08.10.2008 17:51:00
Anonim spunea...

Pentru unii e noapte tot timpul in sistemul asta. e un schimb de noapte etern. Nu am inteles ce legatura are cu faptul ca m*am trezit mai devreme, am postat un comentariu pe blog, iar apoi m-am dus la servici la ora 7???

08.10.2008 18:54:00
Anonim spunea...

anonim are dreptate

poate ca dumnealor asa procedeaza
stau la lucru, nu fac numik, si apoi se gandesc hai sa intram pe blog si sa vedem ce mai zice lumea
si dak lumea nu zice nimik, incercam sa o influentam noi prin articole mai mult sau mai putin lipsite de interese.

08.10.2008 20:58:00
Anonim spunea...

Rămâne cum am stabilit, mureşan n-are cojones.
Şi schimbă pseudonimul,că ne jigneşti.

08.10.2008 23:12:00