.
- că s-a întrunit fără a-i anunţa pe cei interesaţi referitor la data şi locul desfăşurării probei, fapt ce a făcut imposibilă participarea acestora
- şi că a admis un candidat care fusese destituit din funcţie în cursul anului 2005 şi astfel nu îndeplinea una dintre condiţiile legale pentru a putea participa la concurs.
Anunţul scamator revine
Cică au pus anunţul pe site, şi asta e de ajuns. Sigur că nu au anunţat şi data susţinerii probei cu bucluc, dar nu se aştepta nimeni să recunoască asta. Cum nu se aşteaptă nimeni să recunoască măsluirea 'concursului' împuterniciţilor.
Tot ANP ne spune că Tiberiu Ungureanu, nu a avut probleme de dosar. Explicaţia neoficială, cea care lipseşte din adresă, e aceea că destituitul a fost militar în 2005 şi deci nu i s-ar aplica interdicţia de a candida, legea făcând referire la eliberarea sau destituirea dintr-o funcţie publică. Altfel a fost incompetent, dar s-a vindecat.
Asta e exlicaţia care s-a găsit pentru a fi acoperit un fals pe care, poate Parchetul, îl va "interpreta" cu o minte mai limpede. Sigur că militarii se pot transfera la ANP, cu tot cu dosarul profesional, dar băieţii de partid aleg ce le convine. Destituirea spionului şef nu se pune.
În fine. Nu sunt multe de spus. Ungureanu era deja director general adjunct înainte să înceapă concursul. Da. Zâmbiţi, domnule Predoiu, se poate şi mai rău!
Link-uri utile:
12 comentarii:
ANP e "in galeata".
Huginn, iti admir tenacitatea. Dar, are rost? Cartile sunt/erau facute inainte ca anuntul sa fie publicat. Ati scris peste 20 de articole despre nereguli. Aici conteaza arbitrul, iar arbitrul are alte prioritati. E sinistru ce se intimpla.
Are rost.
Scopul acestui blog nu este, neaparat, de a fi o instanta de judecata pentru nereguli. Este un mod de a ne sensibiliza sa nu mai putem fi pacaliti usor. Anul acesta putem pacali 5000 de oameni.Anul viitor vom pacali doar 3000. Peste doi ani 1000
Sigur, pentru asta trebuie sa ne autoeducam si noi, sa invatam sa ne cunoastem drepturile, obligatiile, sa respectam principiile si regulile jocului. Daca vom vorbi doar de ziua de salar si de faptul ca n-are rost sa ma leg de seful cutare sau cutare, atata timp cat mie imi este bine, atunci nu va avea rost niciodata.
Da. Incă mai cred că are rost, deşi după tonul pesimist al articolului nu s-ar spune.:) Mai sunt încă oameni care contează.
Intrebam oarecum retoric. Eu cred ca da, are rost. Din pacate nu vad nimic bun, si am avut atatea asteptari. Tot aranjamente, tot pile, tot intervenţii politice.
Este o acuzatie grava.
Care este raportul intre o functie militara si o functie publica?
Acuzatia e grava dar, asa cum spunea cineva mai sus, fara rost. Nimeni nu va face verificari serioase. Pupindosii deja il cauta pe la usi pentru temenele. Cine mai sta sa caute prin dosare, si sa-si puna intrebari? Raspunsurile le-a dat deja partidul.
DA!ARE ROST!ANP SA NU NE MAI CONSIDERE O TURMA DE ANALFABETI,CARE NE CAUTAM STAPANUL,VA TREBUI SA LE DEMONSTRAM ,CA NOI VOM NUMI STAPANUL!DAR ACESTE LUCRURI,VOR MAI CONTINUA ATATA TIMP CAT NOI NU STIM EXACT CE VREM,ATATA TIMP CAT NE FACEM NOUA BINE,SI CEL DE LANGA NOI SUFERA!(POATE DIN CAUZA NOASTRA)MA INTREB DACA MAI EXISTA IN NOI UN STROP DE MORALITATE,DE RESPONSABILITATE,DE BUNATATE,DACA MAI AVEM IN NOI SENTIMENTE(nu sa uram)CAND AM AJUTAT ULTIMA DATA PE CINEVA,ATUNCI CAND ACESTA AVEA NEVOIE,FARA SA NE GANDIM DACA SI ACEA PERSOANA NE VA PUTEA AJUTA VREODATA!NU INVOC NEAPARAT ALTRUISMUL,CI VALOAREA NOASTRA UMANA,RESURSA SCHIMBARII!
Autoeducarea pilelor,aranjamentelor si interventiilor.Nu are rost sa vorbim de autoeducare .Vorbim de ziua de salar,de locuri de munca,de rate , de oameni care nu sunt oameni.De frica de a nu fi ca plastilina in miinile marilor cistigatori de concursuri masluite.
Oamenii care conteaza sunt putin pe dinafara,dupa atitea asteptari de schimbare in bine.
Ne vom lasa din nou pacaliti pentru ca nu vrem si nu stim sa devenim o forta.Blogul este forta cuvintului si cinstea pe care nu o spune decit anonimul.
Sistemul penitenciar nu trebuie sa fie alfa si omega pentru nimeni. Este o simpla rotita intr-un angrenaj mai amplu care nu poate fi "acuzat" in nici un caz de eficienta, transparenta sau, mai grav, de performanta - sistemul institutiilor de stat din Romania.
Nu stiu daca incalzeste pe cineva cu ceva faptul ca, la penitenciare si in urma cu 15 ani erau aceleasi metehne sau ca si in alte institutii problemele sint aceleasi.
Daca veti vorbi cu colegi din Jandarmerie, Politie, SRI, SPP, Finante , etc veti auzi aceleasi nemultumiri, aceleasi povesti de succes pentru unii si acelasi pas de defilare batut pe loc de altii.
Cred ca problema, pentru fiecare, se poate pune la modul daca mai are rost sau nu sa ramina in sistem si intrebarea asta lasa la alegerea individului raspunsul corect.
De-a lungul carierei am vazut citeva exemple de oameni care, odata intrati in sistem si observind ce se intimpla in jurul lor, si-au schimbat optiunile.
In urma cu citva ani, la celebrarea a 10 ani de la absolvirea Academiei de politie am constatat ca mai bine de jumatate din fostii colegi isi schimbasera profesia. Lasasera "eroica " munca de politie in schimbul unor joburi mai interesante, isi deschisesera propriile afaceri, ma rog , intr-un fel sau altul supravietuisera.
Culmea era ca majoritatea dintre ei erau cei care promiteau cel mai mult in timpul facultatii, tipi inteligenti , expansivi si dedicati. Stiti cum se simtea diferenta de "mina" intre ei si cei care ramasesera in "servicii" ? Uluitor.
Daca credeti ca numai in Romania sau in sistemul penitenciar lucrurile nu sint ideale v-as recomanda o lectura ; "Hold up pe Champs Elysees" scrisa de Andre Le Bars - o radiografie a aparatului de politie francez din anii '80 realizata de un brigadier de politie care se incapatina sa vrea sa-si faca meseria.
Pe de alta parte lucrurile pot fi privite si din alte perspective : un job la stat, in mod particular la penitenciare , iti asigura o existenta destul de linistita, venituri materiale multumitoare si perspectiva unei pensii civilizate fara prea mari batai de cap.
Asa ca pina la urma e alegerea fiecaruia.
obedienta politica e singurul criteriu de selectie pentru scaunul de director de penitenciar
stiu prietenii de ce!
Obedienta politica este definitia romanului din ziua de azi,cu obedienta am purtat negocierile cu UE si cind ei au dat niste directive orientative noi le-am perceput ca litera de lege,cu obedienta politica au lucrat toti ministrii indiferent de minister si aceasta obedienta politica a coborit pina la pozitiile cele mai de jos la fiecare sef,sefut...
Trimiteți un comentariu