Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 11 octombrie 2008

10 motive pentru care ii tin pumnii lui Cristi Plesa

Concursul pentru ocuparea posturilor de director adjunct si sefi de directie in aparatul central al ANP a inceput sa ma preocupe mai intens in momentul in care am aflat ca domnul Cristian Plesa si-a depus dosarul, in vederea participarii la concurs. Desi nu a fost scutit de emotii cu ocazia interviului, a reusit sa evite eliminarea din concurs, situandu-se cam cu atatea sutimi peste linie cu cate sutimi a pierdut (surprinzator) doamna Trandafirescu posibilitatea de a continua.

Acum, chiar am un favorit, iar argumentele pentru domnia sa sunt urmatoarele:

1. Stie ce inseamna un proiect managerial.
2. Stie ce inseamna atat fonduri Phare, cat si fonduri structurale.
3. A reusit sa aduca bani pentru ANP, in mod onest si profesionist.
4. Stie ce inseamna negocierea sindicala, fara a fi nici submisiv, nici irational cu partenerii de discutie.
5. Vorbeste fluent engleza (desi are un usor accent de boxmeer).
6. Si-a castigat concursurile prin propriile forte si atuuri.
7. Nu este nici securist, nici magistrat.
8. Stie sa fie asertiv si echilibrat, atunci cand trebuie sa convinga.
9. In 1989 nu avea nici 20 de ani.
10. Spre deosebire de altii, are foarte putine prejudecati.

S-ar putea ca, in anumite locuri, sa fiu si eu subiectiv. Dar, cred ca in ansamblu, argumentele enuntate il recomnada pentru a ocupa o functie superioara de conducere in ANP.

38 comentarii:

Anonim spunea...

nu stiu foarte multe despre el, dar oameni pe care-i apreciez il apreciaza si asta-mi ajunge.
succese dle Plesa!

Anonim spunea...

Eu il cunosc pe Cristi Plesa si pot sa va spun ca este omul potrivit pentru functia pe care o vizeaza. Examenul lui nu este doar al lui, este examenul pe care il da sistemul penitenciar. Poate va fi doar exceptia sau poate va fi precedentul care ne va incuraja sa credem ca in sistem pot avansa si oamenii competenti. Dumnezeu sa te ajute, Cristi! Dumnezeu sa desteleneasca sistemul asta incalcit in pile si relatii!

Prisonworker spunea...

Sunt de acord cu exprimarea "este examenul pe care il da sistemul penitenciar"

Anonim spunea...

Geaba tii pumnii.
CELMARE si UNGUREANU,sint in cartile lui GAUREAN.
Penitenciaristii stiu ,de ce!
Danseaza dupa muzica care trebuie.
Mai aveti indoieli? De baieti ca Plesa se tem .

Anonim spunea...

Nu-l cunosc pe Cristi Plesa.Urez succes tuturor candidatilor, dar ce observ la acest blog ,de fapt la d-voastra administratorii .Incercati prin orice modalitate denigrarea lui Tiberiu Ungureanu mai direct sau mai pe ocolite ( Scamatorii cu anunturi –l-ati vizat pe Ungureanu ,10 Motive pt care ii tin pumni lui Cristi Plesa –l-ati vizat tot pe Ungureanu) .Noi cititorii am fi curiosi un lucru.A facut cumva rau la cineva???D-ati exemple concrete nu barfe suntem curiosi ,sau pentru simplul fapt ca lucreaza intr-o structura de informatii.
As fi curios daca Ungureanu lucra in paza, reeducare,logistica tot asa criticat era???D-lor.
D-lor administratori noi avem incredere ca nu ne veti dezamagii sau plictisii noi cititorii vrem sa fiti impartiali,transparenti ,nu vrem sa credem ca de fapt acest blog este pentru unul muma pt altul ciuma .
In comentarii oamenii care au relatat informatii reale despre x,y, cum au fost imputerniciti pe functii ani de zile ,despre pilosi ,despre ilegalitatile lui x,y, nu vad nici un articol despre cei in cauza .????????
Asteptam articolele in continuare d-lor admin.

Anonim spunea...

Sa invete si sa recupereze la scris. Diferenta e mare, dar se poate. Hai Cristi

Anonim spunea...

Degeaba e bun Plesa daca i-o trage comisia iar. Arbitrul conteaza si sistemul ii accepta prea usor pe fandositii astia cu pile politice.

Prisonworker spunea...

Pentru anonimul frustrat de la 22.51. Va rog sa precizati unde l-am denigrat pe dl Ungureanu in articolul pe care l-am postat. Multumesc

Huginn spunea...

pentru anonim 11.10.2008 22:51:00

1. Ungureanu este doar unul dintre cei despre care s-s scris pe acest blog. Iosif, Stan, Marin, Costaş, Şpaiuc, sunt doar o parte. Şi ei s-au simţit denigraţi şi-şi zbierau durerea datorată de criticile penifeştilor. S-a dovedit că au o singură calitate. Incompetenta.

2. Noi cititorii? Care noi cititorii? Aţi primit mandat de la "noi cititorii" să exprimaţi opinii de cetăţean îngrijorat?

3. Da. Daca domnul Ungureanu se purta la fel scriam despre el indiferent de ce direcţie ar fi coordonat.

4. Am scris si despre alti imputerniciti, si scriem mereu, mai ales acum in contextul concursului. Poate v-au scapat, sau poate aveti un imputernicit anume in minte si pe ala l-am sarit. Daca e asa, va rog sa reveniti si rezolvam.

Prisonworker spunea...

Verbul la modul imperativ "a da" se scrie astfel "dati" nu "d-ati". Daca nu sunteti de acord cu opiniile prezentate pe blog, puteti opta pentru crearea unor curente de opinii proprii, blogri proprii. Acest blog nu este un forum oficial. Eete un forum de opinii destinat tutuor celor care, din interior sau din exterior. au avut contact cu sistemul penitenciar romanesc. Multumesc inca odata pentru atentie.

Anonim spunea...

Cam impulsiv si imatur bididiul asta de prisonworker. Noroc cu Huginn. Avem nevoie de argumente, nu de crize de autoritate si de lectii de la incepatori.

Prisonworker spunea...

Daca maturitatea inseamna aroganta, jargon penitenciar ("bididiu"), polite platite in stanga si in dreapta, rautate, invidie, samd, nici nu doresc sa ma maturizez sau sa ma adaptez la acest sistem. Poate ca adaptarea la sistemul penitenciar e o "mica moarte". Ma simt excelent asa, cu mine insumi.

Anonim spunea...

Esti moderator si te iei la tranta cu cei pe care ar trebui sa-i moderezi. Mai faci si generalizari de doi bani. Inainte l-ai facut pe un coleg de comentariu "frustrat". Am vazut ca esti plin de tine (fudul). Tipic.

Huginn spunea...

La subiect vă rog. Şi eu mă mai supăr da-mi trece. :)

Anonim spunea...

"3. Da. Daca domnul Ungureanu se purta la fel scriam despre el indiferent de ce direcţie ar fi coordonat."

Cum s-a purtat? A redevenit 'domn'?

Anonim spunea...

Vezi sa nu te simti prea bine cu tine insuti, prisonworker, ca poate nu te mai insori.

Prisonworker spunea...

da, avem noroc cu huginn. Chiar, ar trebui sa discutam despre subiect. Ne-am indepartat putin. Multumesc, huginn.

Anonim spunea...

Bine, bine, taticu' lu' prisonworker. Da' spune-i sa nu mai fie obraznic, ca nu-i sade bine. Se poarta ca un lucrator la drumuri si poduri care, pus sa dirijeze circulatia, se crede politist de circulatie si incepe sa dea amenzi in stanga si-n dreapta.

Anonim spunea...

Pt Huginn
1.In care articol ati relatat incompetenta lui Ungureanu?
2.Ai dreptate .
3.Aici am indoieli ?
4.Refuz sa cred ca cel mai bun admin al blogului din punctul meu de vedere nu are memoria buna,sau nu citeste toate comentariile.
Imi pare rau daca am deranjat cu ceva doar am vrut sa-mi spun o parere criticile sunt benefice si le accept .

Ne mai auzim
Acum sunt suparat pe Nationala

Huginn spunea...

ptr anonim 11.10.2008 23:54:00

Cred ca nu cunoastem la fel de bine personajul, de aici diferenta de perceptie. Ungureanu pare multe, dar e îngrozitor de puţin.

Prisonworker spunea...

Eu vorbeam de Cristi Plesa si s-a ajuns la dl Ungureanu. Mai, frate, va fi greu sa fac fata aici. Noroc cu tata si cu famiglia musat.

Anonim spunea...

Exemple, argumente!

Anonim spunea...

Cristi Plesa e un adevarat profesionist. Cunoaste sistemul, e tanar, intelege si isi asuma obiectivele sistemului penitenciar. Daca nu castiga acum, inseamna ca sistemul asta hodorogit nu e inca pregatit pentru schimbare, nu e inca gata sa functioneze. Daca nu castiga Plesa, mai ramanem un timp tributari sistemului subteran de pile.

Anonim spunea...

Pentru gluma asta, prisonworker, mi-ai devenit mai simpatic. Succes!

Anonim spunea...

Pentru a fi mai explicit:

"Ungureanu pare multe, dar e îngrozitor de puţin."

Exemple, argumente, D-l huginn!

Anonim spunea...

Cristi Plesa e un om inteligent, echilibrat si poate fi un lider cum n-a mai avut sistemul penitenciar. Omul are energie, e perseverent, deschis si are destul vechime in sistem.

Anonim spunea...

Cristi Plesa e un om inteligent, echilibrat si poate fi un lider cum n-a mai avut sistemul penitenciar. Omul are energie, e perseverent, deschis si are destul vechime in sistem.

Anonim spunea...

"are destul vechime in sistem" D-l pruteanu?

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

sunt curios de ce nu zice nimeni nimic despre cei doi candidati de la informatica? nu prezinta interes pentru nimeni? nu au nici un cuvant de spus colegii lor sau subalternii?

Anonim spunea...

Mai baieti, dar ati venit cu niste argumente atat de puerile in favoarea lui Cristi Plesa...... argumentele profesionale tin de serviciul pe care in prezent il
"conduce",crede el, in fapt nici in fata "mandrelor" de la cooperare si programe nu e in stare sa impuna respect, daramite in fata unui sistem intreg.... ma umfla rasul cand ma gandesc la cititorii care nu il stiu si il vad intr-o aureola.. Ia cititi dragilor cu atentie cele 10 argumente si veti vedea ca mai mult de jumatate din cititorii blogului indeplinesc aceste conditii atat de pompos sustinute.... Un mare FAS e Plesa asta ! eu ii doresc sa castige, sa demonstreze ce poate, dar il stiu prea bine swi am mari indoieli ca reuseste sa ise impuna sau sa coordoneze "felia" ce-i va reveni.dar daca stie engleza.... si era un pusti la revolutie...poate ca e deajuns...Sunteti de toata jena cu articolul asta.parca am fi la alegeri

Anonim spunea...

"destula" Sunt si eu suparat pe nationala si am mancat o litera. Aveti putina cenusa pe aici?

Anonim spunea...

bun plesa, pacat ca n-are pile. ar fi avut o sansa.

Anonim spunea...

Cred ca Zaftra asta a ramas cu nostalgia celui care se impune injurand printre dinti si nu crede ca un lider poate fi politicos si nemisogin.

Anonim spunea...

Nu stiu de ce iti trebuie autoritate de fier cand esti director general adjunct. Oricum, cand treci prin unitati strang toti din buci. Mai potrivit ar fi un om deschis, inteligent, asertiv, apropiat de ceilalti.

Anonim spunea...

Nu va mai agitati, fratilor. Va castiga Ionel Cel Mare. Cartile au fost facute. Cinste lui Cristi ca s-a luptat.

Anonim spunea...

Il cunosc personal pe Cristi Plesa si chiar este un om deosebit.
Este diferit ptr.ca stie sa-si impuna punctul de vedere cu argumente si nu cu forta (gen CelMare), nu se crede cel mai destept si accepta opinii, si in mod special - incearca sa faca ceva ptr.sistem din interiorul lui.
Diferenta este ca are rezultate pe care multi dintre candidati nu le au, ci ridica doar pretentii ptr.o pensie mai buna, ptr.un statut, etc.
Cred ca frumos si cinstit ar fi ca toti sa va spuneti parerea, pro sau contra, dar argumentat.

Anonim spunea...

Dupa Iosif, celmare va fi urmatoarea teapa a sistemului!