Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 14 septembrie 2008

Ziua pompierului

Sambata, 13 septembrie, a fost ziua pompierilor. Gatiti si incolonati, pompierii au defilat prin capitala, au poposit in fata Palatului Parlamentului unde ministrul David si-a facut timp sa vina pentru a felicita, pentru a multumi si incuraja pompierul roman. In 19 ani de activitate, lucratorii de penitenciare n-au defilat niciodata, falosi si multumiti, pe strazile orasului sau oraselor in care isi desfasora activitatea iar ministrii nu si-au facut niciodata vreme, sa multumeasca atat de public, pentru sacrificiile si eforturile "gardianului" roman.

Am incercat sa-mi imaginez mica noastra armata de lucratori, la defilarea prin Bucuresti. Cine ar trebui sa fie in frunte? Paza? Reeducarea? Ofiterii? Am fi foarte surprinsi daca unii dintre noi s-ar imbranci si s-ar calca pe picioare, daca locurile fruntase ar fi negociate, daca unii barbati ar trimite femeile la coada defilarii, daca unii ofiteri ar aplica acelasi tratament agentilor?

Grea meseria de pompier, grea dar cat se poate de utila. Se trezeste noaptea din somn, in cinci minute trebuie sa se echipeze si sa alerge cu casca in vant in celalalt capat al orasului. Este de presupus ca pompierii nu se gandesc niciodata sa aleaga, atunci cand riscandu-si viata, se arunca la propriu in bratele focului, pentru a salva de la moarte sigura un batran, o femeie, un barbat sufocat de fum, ca sa nu mai vorbim de copii neajutorati.

Asadar pompierul nu alege sa salveze omul bun, in detrimentul omului rau, asadar pompierul se arunca in flacari, riscandu-si viata, pentru a salva in egala masura un criminal sau un sfant. O sa spuneti ca pompierul nu cunoaste mai inainte identitatea victimei, ca urmare este nevoit sa salveze pe toata lumea. Pai asta isi si propune pompierul, sa salveze pe toata lumea! Asta ar trebui sa-si propuna si lucratorul de penitenciare, sa salveze toti detinutii, sa salveze in felul acesta toate virtualele victime!

"Eu stiu ca pe hot nu trebuie sa-l ajuti cu nimica. Sa sufere si sa traga. Mai e unii care cred ca hoti au venit aici la pension si ajuta infractorii. Bine ai zis ca ar trebui sa luptam cu ei. da sint unii care tradeaza. Cica drepturile omului, cica sa iasa la activitati ca sa nu se plictiseasca. Parca nu stiu eu cit le pasa lor de activitati. Astia trebuie calcati pe cap domne si tradatorii de psihologi carei tot asculta sa fie pedepsiti". Iata un comentariu suculent, postat zilele trecute pe blog si-mi pot imagina cu usurinta cortegiul lucratorilor de penitenciare, impanat cu pancarde ca la 23 august. Printre pancarde, sloganuri gen "Moarte detinutului" sau "Afara cu psihologii".

"Marile acte de coruptie in sistem nu se fac cu bila in sutien sau telefonul in pantaloni. Sunt 'afaceri' mult mai mari, contracte de munca preferentiale si negociate in interesul propriu, licitatii trucate, sponsorizari de ochii lumii, asigurari de bunuri mobile la firme care cotizeaza mai bine, clasificari in regimuri de excutare mai usoare pentru interlopi, boli 'ascunse' pentru capii unor retele, ingrasaminte si medicamente pt. animale date doar pe hartie, sustinere pe functii de conducere dupa slitul fustei si multe, multe altele!" sustine, tot pe blog, unul dintre colegii nostri.

Cred ca jena de a lucra la penitenciar nu se datoreaza aproprierii de detinuti (in fond cu detinutii lucreaza si politistul si judecatorul si procurorul!), se datoreaza mai degraba cunoasterii foarte exacte a ceea ce se petrece in spatele portilor inchise, se datoreaza faptului ca noi pe noi nu ne putem pacali si stim fara urma de indoiala cine este destoinic, cine este corupt, cine avanseaza pe nedrept, cine tradeaza, cine este respectat...
***
La final de articol tin sa fac un mic comentariu pe marginea apropiatelor concursuri. Evident sunt bucuros ca au loc, ca se creeaza un precedent. Evident am, ca multi dintre colegii mei, indoieli in privinta organizarii, am nemultumiri legate de tendinta de a strecura vechile obiceiuri - fie ele animate de cele mai bune intentii! - printre probe si interviuri.
.
Este insa un detaliu important despre care nu vorbeste nimeni: numarul concurentilor! Am intrebat oamenii in stanga si in dreapta daca au de gand sa se inscrie la concurs. De cele mai multe ori, raspunsul a fost negativ. Motivele? Convingerea ca toate concursurile sunt aranjate, ca urmare nu are rost sa te implici. Aceasta convingere este in toate cazurile dublata de gesturi de lehamite sau comentarii amare ori agresive. Ca urmare nu este de mirare daca la concurs se va prezenta omul si locul. Este de presupus ca treaba asta se va critica pe urma cu pofta.

Am, ca si dumneavoastra, prilejul de a intalni in sistemul penitenciar, oameni capabili. In orice caz, cu mult mai capabili ca parte dintre directorii cu care defilam in prezent. Ce-i impiedica sa se inscrie la concurs? Inertia? Frica de represalii? Neincrederea in propriile forte? Indiferent care este in realitate motivul, cat timp nu folosim prilejul de a ne demonstra competenta, ma tem ca nu avem dreptul de a mai comenta motivele sau modul in care altii hotarasc sa avanseze in cariera! Inscrieti-va la concursuri doamnelor si domnilor, bateti-va cu cei pe care ii suspectati de nepotism, de aranjamente, nu-i lasati sa se plictiseasca "batandu-se" singuri, intre o proba si alta! Demonstrati-va calitatile si cunostintele, altfel toate vorbele noastre raman fara acoperire.

Cum spuneam, grea meseria de pompier, dar utila. Dupa cum la fel de grea si la fel de utila este si meseria noastra de lucrator la penitenciare. In realitate nimeni nu ne impiedica sa defilam de ziua noastra pe strazile orasului. Sau daca ne impiedica cineva, atunci piedica suntem noi insine!

38 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte frumos articolul. Mi-a placut ideea ca pompierul salveaza pe oricine, indiferent daca omul salvat este bun sau rau.

Totusi, "creeaza", nu "creaza". Fara suparare. Somn usor!

Anonim spunea...

In definitiv, pompierul stie ce are de facut... La noi, toata lumea face de toate insa nimeni nu face nimic.

Anonim spunea...

Fara legatura cu tema articolului sau poate ca are,la ultimele articole posteaza comentarii un "coleg"care semneaza MILITAR nu prea face nimic decit improasca cu noroi in genul reclamatiilor SF ale ppl-ilor,daca asta avem de prezentat atunci e bine ca nu am defilat niciodata de ziua penitenciarelor.Replica respectivului va fi ca m-am suparat si este adevarat,chiar daca ppl-i sunt respinsii societatii,condamnati pentru diferite fapte si noi lucram zi de zi cu ei nu este cazul sa ne lasam noi modelati de ei,sa cadem in vulgarisme ieftine,daca nu ai nimic alceva de comentat decit aluzii la sexualitate si vulgarisme mai bine sa ne parasesti,nu va regreta nimeni si te rog schimba pseudonimul,aveam o admiratie pentru militari,ceva legat de dragostea mea pentru istorie si tu esti exemplul negativ pentru aceasta profesie care are ca si toate profesiile de altfel, o parte frumoasa dar si una mai putin frumoasa,ma gindesc la blasfemia pe care o reprezinta alaturarea comentariilor tale stirilor despre UN MILITAR mort in Afganistan de exemplu.Banuiesc ca si militarul nostru este tinerel si nu a fost bolnav in viata lui,altfel ar fi cunoscut ca asistentii medicali nu ponteaza hoti si nu cauta in cur pe nimeni[tuseul rectal este o manevra medicala pe care o executa doar medicii]dar este posibil ca tu sa ai ceva probleme in zona amintita ,pentru ca o folosesti excesiv in defavoarea extremitatii cefalice.

Anonim spunea...

Bravo invatacel , ce smart esti tu mai ! Nu mai scapam de pruteni dintr-astia ?!

Anonim spunea...

Pentru cei care pricep cu torrent-ele recomand National Geographic Channel- Lockdown Prison Nation.
Pentru cei care au deschis calculatoarele mai tarziu, recomand sa fie atenti prin luna octombrie la National Geographic Channel.

Anonim spunea...

Pompierul isi asuma un rol pozitiv in societate. De aceea poate defila cu mandrie. Din pacate, noi nu avem inca disponibilitatea de a ne asuma inca acel rol pozitiv. Inca ideea de reintegrare sociala este o gluma buna, inca posibilitatea recuperarii p.p.l. este ignorata, luata in zeflemea sau chiar combatuta cu indarjire. Reintegrarea sociala este scopul detentiei, iar sistemul penitenciar trebuie sa-si asume acest scop. Asumarea lui este benefica pentru p.p.l., dar si pentru angajati. Daca stiu ca fac parte dintr-o institutie cu rol pro-social pot fi mandru de ceea ce fac. Daca, insa, imaginea mea este asociata cu coruptia, cu brutalitatea, cu conditii inumane etc., atunci nu pot sa fiu mandru de meseria mea. Sa ne asumam, dragi colegi, rolurile pozitive, chiar daca lucram in conditii mizere si chiar daca ni se cere sa fim trei in unu'. Sa fie!

Anonim spunea...

In general ,poate parea paradoxal dar asta este natura umana, pentru posturile de top sa zicem,bine platite dar si cu responsabilitati pe masura, ,numarul concurentilor este redus,in schimb pentru posturi obisnuite platite mai prost este o concurenta mai ceva ca la batalia din Dealul Spirii ca tot vorbim de pompieri.Explicatii pot fi multe dar cea mai elocventa o consider lipsa de incredere in propriile capacitati.Ce parere aveti?

Anonim spunea...

"Multi oameni isi petrec fiecare zi fara asa aiba vreo idee despre ce vor si incotro merg.Se scoala de dimineata,se spala,se imbraca,ies pe usa si nici nu-si dau seama cand trece viata pe langa ei fara sa fi realizat nimic.Pentru acesti oameni sunt doar cateva zile intr-un an in care fiecare clipa are valoare,totul este planificat cu grija si exista un scop urmarit cu perseverenta: vacanta.Este trist ca sunt atatia care investesc mai mult timp si energie ca sa-si planifice vacanta decat sa-si planifice viata.Existenta ta este irepetabila! Da valoare fiecarei clipe!"(JIM DONOVAN)

Anonim spunea...

Fiecare are parerea lui.Inainte de pompier a fost paznicul,(spunea un coleg al nostru la o postare anterioara}.

Fox spunea...

pentru theo...

Nu ai de ce sa fii suparat si ami ales pe cine. Acel"militar" nu este alcineva decat directorul de la Codlea. L-am "simtit" dupa ideile pe care si le sustine cu tarie (unele chiar in timpul sedintelor cu ocazia alarmarilor).
Chiar este militar, provenit de la M.Ap.N., de la intendenta. Aici a fost adus de catre fostul director Barbu Silviu (si el pus in functie pe criterii politice - fost coleg de facultate cu Ponta)care mai avea ceva sprijin politic pe aceea vreme ( Barbu era cosilier prezidential al lui Basescu - pana in ziua in care a facut magarii cu un rector de facultate). Venind la noi, a mai gasit cativa asemenea lui veniti cu pluta de la aceeasi structura (exact ca sobolanii care cauta scapare cand se scufunda vasul - se raspandesc care pe unde pot), cu acelesi idei si au format o clica si care chipurile conduc unitatea (am ajuns cu un calificativ de necorespunzator ca urmare a managementului lor).
Asa ca... nu ai de ce te supara pe el; asa gandeste, asa a fost crescut (de aceea l-a lasat si prima nevasta).

Anonim spunea...

Pompierul e cel care stinge focuri. Dar cel care stinge vreascuri mocnind in creiere cum s-ar numi ? Ma refer expres la madam Dediu si Matei. Fara nici o farama de rusine. Asa cum sunt ele. Cat despre creier, nu mai e cazul sa pomenim...ca nu e situatia lor. Prostia infloreste in prezenta lor, incompetenta e ca o floare ce se bucura de soare, rautatea, e sarea si piperul iar paranoia e sufletul petrecerii...

Anonim spunea...

Indiferent cine va ocupa functiile de top, un lucru e cert: va dura cel putin 2-3 ani pana vor incepe sa se vada rezultatele. Situatia in penitenciarele romanesti nu a fost roza niciodata, dar s-a deteriorat vizibil dupa intrarea in vigoare a noii legi care nu a fost pregatitata nici logistic, nici in ceea ce priveste resursele umane. "Roadele" selectiei si formarii profesionale din ultimii ani, abia acum se vad. Si ma refer, in egala masura, la functionarii aflati pe functii de executie, agenti sau ofiteri, in paza, socio sau administrativ cat si la cei care au ajuns pe functii de conducere. In unitati sau ANP. E adevarat ce spui, Edy cu asumarea rolului prosocial al institutiei penitenciare, dar pana acolo mai avem cativa pasi de facut. Pentru asta e necesar ca eu, lucratorul de penitenciar sa constientizez ca sunt platit de victime/familiile lor ca infractorul sa devina mai bun si nu, dupa cum incerca sa imi spuna un ppl, de familiile ppl pentru a le fi furnizate servicii in regim hotelier. Pentru asta e necesar sa avem justitie care sa creada in scopul prosocial al pedepsei cu inchisoarea, in primul rand si, implicit al muncii noastre. Si ma refer aici la judecatorii care se lasa manipulati de ppl si judeca o contestatie la o sanctiune disciplinara de parca ar fi procesul secolului, fac meniuri pentru ppl, dispun desfiintarea gratiilor, recorecteaza raspunsurile la chestionarele concursurilor tematice si alte asemenea aberatii.

Anonim spunea...

Ai dreptate, Albert, dar eu cred ca n-ar trebui sa alergam dupa coada si n-ar trebui nici sa asteptam pana se vor destepta altii. Stiu ca suntem in interdependenta, dar nimic nu ma opreste sa-i transmit cu orice ocazie p.p.l. mesajul prosocial. Uneori il pot transmite fara vorbe, doar prin comportamentul meu civilizat, prin demnitatea, echilibrul si corectitudinea pe care as putea sa le degaj si pe care p.p.l. le percepe.

Anonim spunea...

nu vreau sa ma intelegi gresit edy,tu chiar crezi mununea asta?ca ppl percepe.ce te face sa fi convins,sau sa crezi lucrul asta?ai simtit cumva ca a scazut nr lor in penit?inca odata te rog sa ma intelegi si sa nu-mi rastalmacesti cuvintele.cu bine

Anonim spunea...

Asa e, Edy, e necesar ca noi sa fim modele de moralitate, dar nu suficient. Ppl recunosc calitatile si modelele prosociale, asa cum cunosc foarte bine si legile, dar nu le respecta.

Anonim spunea...

P.p.l. sunt in penitenciar pentru ca au comis fapte reprobabile. Noi lucram acolo ca profesionisti. O.K.? Noi suntem cei care ar trebui sa-i influentam pozitiv. Mesajele noastre sunt prosociale? Stiti bine cum se vorbeste, cum se injura, cum vormim chiar si intre noi, darmite fata cu p.p.l.. II iertam pe cei care sunt cu gura mare si care sunt influenti intre p.p.l., chiar daca au avut abateri mari, si ii pedepsim aspru pe cei amarati care-si recunosc faptele. De cele mai multe ori nu suntem corecti, suntem ezitanti, apoi actionam impulsiv. Unde ne e fermitatea, unde ne este bunavointa, unde ne e umanitatea? Stiti ca am dreptate, stiti ca nu neintereseaza ce se va intampla cu p.p.l. dupa ce ies din detentie. Si cum justificam noi acest comportament al nostru, aceasta nepasare? Dam vina pe p.p.l. Pai este clar ca ei gresesc. Asta stim deja. Daca erau cuminti, erau in alte locuri. Noi suntem platiti sa-i ghidam pentru a reveni in societate si a ramane liberi. Ne facem treaba cum trebuie? Se pare ca inca nu.

Anonim spunea...

Albert, gandeste-te la doi colegi: unul necivilizat, neimplicat, neprofesionist si altul ferm, dar comunicativ, respectuos, implicat si echilibrat. Sa ne imaginam ca fiecare ar avea grija doar de cate o camera de p.p.l. Camera cui va fi mai linistita, p.p.l. din camera cui vor fi mai pregatiti pentru libertate?

Anonim spunea...

Pe de alta parte, e adevarat ca nu e suficient comportamentul nostru prosocial, dar e o conditie sine qua non a profesionalismului. Nu avem voie sa justificam manifestarile noastre antisociale (ca avem destule) dand vina pe detinuti.

Anonim spunea...

Ma iertati, am sa fiu mai putin modest, pot sa fiu astfel pentru ca oricum suntem anonimi, dar mie imi vorbesc intotdeauna frumos p.p.l., ma asculta, ma respecta (cel putin cand sunt de fata) si nu sunt un om care nu are pretentii de la ei. Vad ca ma straduiesc sa-mi fac treaba bine, ca-mi pasa de ceea ce fac, ca sunt corect si ca vorbesc deschis. Nu ezit sa-i pedepsesc cand gresesc, dar nici sa-i recompensez cand merita, sa-i incurajez si sa-i indrum. Unii o pecesc, altii reusesc, dar fiecare dintre cei cu care lucrez invata cate ceva, cat de mic. Uneori se intampla sa mi se faca si mie lehamite si se simte asta si in munca pe care o fac, in manifestarile p.p.l. ma simt aiurea ca m-am laudat. Ideea e ca noi trebuie sai conducem pe ei spre un taram mai bun, nu ei pe noi spre nimic.

Anonim spunea...

Scuze: "sa-i conducem". E cam tarziu. Somn usor!

mos ene spunea...

Ura ce mandru sunt ca-s gardian

Anonim spunea...

Edy ai dreptate si eu am convingerea ca in peste 10 ani de cind lucrez in penitenciar nu m-a dat nici 1 ppl in judecata pentru ca ma port corect cu ei,ii tratez cind sunt bolnavi si le dau flit cind simuleaza,nu dau vitamine sau alte medicamente decit pe criterii impuse de boala,medical, nu pentru ca sunt vipuri sau orice alte criterii,daca eu ma comport ca un profesionist sunt tratat ca atare.

Anonim spunea...

Multumesc Fox pentru explicatii,am vazut mai multe comentarii care il trimit pe militar la plimbare,bucuria ca nu sunt singur in ceea ce gindesc a fost mai mica decit durerea ca admiratia mea pentru militari era contrazisa de acest militar.

Fox spunea...

tocmai de aceea il trimit la plimbare pe "militar", prietene, pentru ca face de rusine aceasta categorie profesionala prin comportamentul sau duplicitar si ipocrit.
sa auzim de bine!

Anonim spunea...

foarte bine,edy,foarte bine theo,sau invers.dar in momentul eliberarii ce se va intampla cu ppl?cine va mai continua efortul,pot spune sufletesc al vostru?si aceasta afirmare o fac in adevaratul ei sens,doar conditionata, ca ceea ce etalati,este si real!credeti ca nu vor reveni dupa 1 an,2 sau luni?si ve-ti relua o munca de la 0,ptr ca asta vrea statul roman?nu invoc faptul ca nu ar trebui sa nu mai faceti nimic,ci doar metoda de lucru inceputa sa continue sub o forma mai mica si in societate,sau cu ajutorul ei?cum va simtiti,de exemplu cand un ppl da rezultate bune,sau raspunde pozitiv in tot ceea ce voi inteprindeti in favoarea lui,il aduceti in proportie de70% la liman,dar in aceasi clipa el se va elibera?si...dupa o perioada revine si o luam de la capat?

Anonim spunea...

Fox, linistete-te! Nu esti tu in stare sa trimiti pe nimeni la plimbare. Toata lumea a observat ca esti patimas si interesat personal sa-l ataci pe domnul Dumitrache. Nu vezi ca nu te sustine nimeni? Iar exemplul ala cu Gubernat e o minciuna. Esti cam penibil. Serios!

Anonim spunea...

Datoria noastra este sa-i dam omului sansa sa devina mai bun. Daca se foloseste de aceasta sansa sau nu, e problema lui. Este adevarat ca uneori simti ca e greu sa o iei din nou de la inceput, dar nu trebuie sa uitam ca noi nu suntem atotputernici, noi nu transformam oameni, noi incercam sa ajutam. Si nu facem asta doar pentru ca asa vrea statul, ci pentru ca asta e rolul nostru. Eu, cel putin, daca nu as face acest lucru, daca as simti ca nu am rolul de a ajuta oamenii sa devina mai buni, as pleca din sistem. Ni se tot spune ca oamenii acestia sunt rai, ca au furat, ca au talharit, ca au ucis, ca sunt manipulatori (spuneti-ne ceva nou!)si, prin urmare, nu merita. Poate ca sunt putin naiv, dar am nevoie da aceasta "naivitate" ca sa vad si partea buna din fiecare om si sa intrevad un viitor liber chiar si acolo unde exista putine sperante. Oameniia acestia, al caror viitor este aruncat la gunoi de "realistii acuzatori" in numele societatii, se vor intoarce maine sau poimaine in societate si poate vor omori din nou si pentru ca noi nu ne-am ocupat de ei, pentru ca noi i-am injurat, i-am inchis si i-am tinut ca pe niste animale 21 de ore din 24. Daca eu nu am facut nimic si puteam face, e o problema. Daca am facut si el nu s-a folosit de ceea ce i-am daruit eu, e responsabilitatea lui, e un esec pe care trebuie sa-l digeram. Bineinteles ca e neplacut sa vezi ca se intoarce in detentie un om cu care ai lucrat, dar poate ca e un nou pas pe care el trebuie sa-l faca. ne hranim, insa, cu micile victorii, cu exemplele pozitive. Slava Domnului! Sunt. Nu multe, nu suficiente, dar sunt.

Fox spunea...

Asa de serios o spui de imi vine sa te cred, dog prietene, insa ma trezeste la realitate fisa de la vizita a p.p.l-ului in cauza, care spune tot.
Prea esti pornit sa ii tii partea lui dumitrache, fara sa fii in cunostinta de cauza. "Hartiile vorbeste" , dupa cum spunea cineva acum cateva zile.
Verifica si vei avea o mare deziluzie.

Anonim spunea...

Ba, tu esti papagal sau vulpe? Cine te ma crede pe tine? Am verificat si am constatat ca ai mintit in legatura cu Gubernat. Alta minciuna mai ai?

Anonim spunea...

Are dreptate Dog. Fox, esti un mincinos de doi bani. Cu exemplul asta ti-ai dat examenul si ai fost considerat necorespunzator. Nimeni nu sustine cele scrise de tine. Esti varza.

Fox spunea...

Nici sa va uitati prin hartii nu sunteti in stare!
Sau poate.... ca sunteti pe aceeasi baricada, si normal sa va aparati (posibil fi manarit hartiile deja)!

Anonim spunea...

Acum bag-o pe aia cu manaritul. Bravo, fox, mincinos singuratic.

Fox spunea...

Asa dog, acoperiti-va unul pe altul,dar faptele exista.

Oamenii de la vizita implicati in asta nu au plecat,ei sunt inca aici,si dovezile le detin tot ei.

Degeaba ma faci mincinos;stii prea bine ca nu tine afirmatia ta;nici tu nu o crezi dar o faci publica pentru a ma discredita pe blog.

Nu ma deranjeaza. Eu spun ce am de spus, iar cine are urechi sa auda,sigur va auzi. Degeaba te agiti.

Anonim spunea...

Cei de la sectorul vizite au negat afirmatiile pe care tu le-ai facut cu privire la Gubernat. Fie esti in eroare, fie incerci sa ne duci pe noi in eroare. E usor sa te ascunzi dupa colt si sa te pisi pe realizarile altora.

Fox spunea...

Depinde cine intreaba, si in ce mod, asa vei primi raspunsurile de la lucratorii de la vizite. Uita - te in calculator. Cauta p.p.l-ul vezi vizita si acolo ....surpriza.....!(cel putin asa mi s-a spus modul de lucru)

Fox spunea...

Dog, prodog, care realizari? Sa usurezi regimul de detentie al unui (unor) p.p.l.-ei se incadreaza in realizari?

Anonim spunea...

Aaaa, tu scrii din auzite? Sau iti alimentezi singur fixurile astea pe care le ai pe domnul Dumitrache si pe domnul Coman? Tu nu vezi ca esti pe nicaieri? Un ratacit singuratic si un mincinos ratat. Unde ti-e onoarea de functionar public cu statut special? Unde ti-e spiritul de echipa? Unde ti-e constiinta de membru al unitatii noastre? Sigur esti unul dintre acei ciurli-burli veniti cu pluta din civilie.

Fox spunea...

Prodog, te ingrijesti tu de mancarea noastra? Sa inteleg ca mi-esti nevasta ? Despre ce bun mers al unitatii vorbesti? Va ingrijiti voi de asta? De aceea ati adus unitatea la un calificativ de va rad si copii de scoala, nestiind cat fac 1+1 va lamentati ca duceti greul unitatii. Nu cumva sub masca lui prodog se ascunde Coman Dan, cel cu puloverul rupt in coate, care se crede superior lui "d-l stie tot"?. Ati vazut puscaria in povestile celor de la drepturile omului si ati venit cu bratele deschise catre ea, nu in semn de pretuire, ci ca sa carati cat mai mult din izvorul nesperat de "austeritate bugetara". Pentru voi se gasesc surse de venituri, pentru amaratii care asteapta luni de zile un decont, nu se poate.