Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 7 septembrie 2008

Primul corupt

Direcţia pentru Prevenirea Criminalităţii din Mediul Penitenciar (DPCMP) se pregăteşte să ne demonstreze că-şi face treaba. Aşa ne spun sursele noastre, care, de regulă, sunt mai informate decât sursele lor.
.
În zilele ce urmează, spionii lui Tiberiu Ungureanu, vor părăsi terenul conspirativităţii şi ne vor da motiv să credem că, în sfărşit, înţeleg pentru ce sunt plătiţi.
.
Vom vedea primul corupt din sistemul penitenciar. Coruptul ăsta va fi sacrificat ritualic pe altarul prevenirii criminalităţii. Promisiunea viitoarelor victorii va însoţi acest caz, care, sunt sigur, va fi mediatizat. Din motive evidente, nu putem da mai multe informaţii. Riscăm să speriem coruptul care e deja bine intrat în laţ.
.
Nu o să revenim nici la disputa referitoare la rolul prevenirii criminalităţii în penitenciare şi nici la spioni rataţi. Poate că, de astă dată, au prins schema. Sper că vor demonstra că se bat cu criminalitatea nu cu teoriile fantastice despre munca de informaţii furnizate de către maestrul spion Ungureanu, care fie vorba între noi, ar trebui încurajat să îşi exploreze alte calităţi profesionale.
.
Atunci când acest exemplu va fi dat, va fi momentul zero pentru prevenirea criminalităţii. Va fi primul semn că rolul decorativ şi de serviciu de informaţii de paradă a încetat. Prevenirea criminalităţii va depăşi în sfârşit epoca diletanţilor... dacă totul merge bine.
.
Atunci când minunea se va întâmpla mi-ar plăcea să văd că sunt recunoscute meritele celor care au avut curaj, nu că s-a întâmplat o altă spălare de cadavre. O floare nu va face primăvară, iar ofiţerii de prevenire a criminalităţii vor avea de dovedit în continuare că şi-au luat în sfârşit rolul în serios.
.
Ce i-a adus la realitate? Nu 'înţeleptul' spion şef. Direcţia, nu demult înfiinţată, rămâne fără personal, iar conflictele de la vârf ajung dincolo de etajul 2 (secţiunea cu oglinzi) din ANP. Ungureanu e în corzi şi speră să-şi demonstreze utilitatea. Ăsta e motivul.
.
Link-uri utile:

7 comentarii:

Anonim spunea...

Succes, domnilor! Actionati asupra coruptilor si curatati sistemul! Ati putea incepe curatenia cu eliminarea aerelor de superioritate pe care le aveti. Nu va prea ajuta. Mai mult profesionalism nu strica nimanui. Nici mie, nici dvs., nici celorlalti cititori de pe blog. Nu va doresc un numar mare de corupti in plasa, ci sa-i prindeti pe toti si, mai ales, sa nu va lasati dvs. insiva corupti sau orbiti.

Anonim spunea...

Daca cineva aranjeaza un concurs, se cheama ca e coruptie? Sau e cumva o lege nescrisa a sistemului?

Anonim spunea...

Coruptia nu va disparea niciodata din sistemul penitenciar. Ci-stii nu sunt in stare sa faca altceva decat intrigi si sa faca magarii.

Anonim spunea...

Vedeti cati detinuti au tinut in brate CI-stii.A se vedea seara de Revelion cu detinuti in biroul CI cu sampanie, fripturi si telefoane la fetite. Sau s-au uitat aceste lucruri......

Anonim spunea...

Parca-mi imaginez ce va fi .....
Voi nu?

Fox spunea...

Primul corupt o fi cumva de la Codlea?
Stiu ca se "plateste" bine pentru acordarea de formatii de lucru cu p.p.l-ei(chiar daca nu se justifica in raportul nr.p.p.l- cerinte-agent in escorta), mai ales in campaniile agricole care se apropie cu pasi repezi.
Sau poate se are in vedere faptul ca, banii cu care trebuia sa se plateasca parte din lucrarile reparatiei capitale a penitenciarului au fost folositi in alta parte iar acum unii nu si-au primit ceea ce li se cuvenea (artificiile ingenioase ale luminatului contabil sef Coman).
Cine stie, poate ca urmeaza si ei la puricat...

Anonim spunea...

Pt Fox:

De ce tot arunci soparle? Daca ai de facut o acuzatie clara, concreta si documentata, fa-o! Daca nu, tine-ti pliscul! Arunci cu noroi in toti colegii tai si in munca lor.