Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 16 septembrie 2008

Penifest, înainte sau după cafeluță?

Cei aproximativ 1000 de vizitatori zilnici ai blogului sunt de două feluri: cei care îl deschid înainte de cafeluță și cei care îl savurează după cafeluță.

„Ce o mai apărea astăzi despre mine?”

Cei care nu au răbdare să-și bea cafeluța înainte de a citi ultimele noutăţi sunt, bănuiesc, aceiași care deschid cu ceva teama internetul punându-și întrebarea „oare au scris ceva despre mine pe blog?”

Nu recunosc deschis că citesc Penifestul şi susțin că „nu au timp să citească toate prostiile”. Destul de des însă, se trezesc declarând că „nu e adevărat ce se scrie - că am făcut cutare sau cutare lucru”.

Despre Penifest nu se vorbește în gura mare. Pe ici pe colo se mai încearcă câte o glumiță. Expresia „vezi că mâine apari pe blog” aduce cu frica mai veche a unora de a apărea la Cronica cârcotașilor. Doar că de data asta amenintarea este reală. Glumele nu sunt insistente pentru că pot fi urmate a doua zi de un hohot de plâns neașteptat, proporțional cu mărimea muștei de pe căciula celui în cauză.

După cafeluță

Pentru cei mai mulți blogul a devenit principala sursă de informare. Aș zice că sentimentele contradictorii față de articolele Penifestului, de curiozitate, teamă sau interes, fac loc treptat unui respect veritabil. Și asta pentru că articolele sunt documentate, știrile - fierbinți, iar punctele de vedere – incisive și susținute.

Marea masă a celor care deschid blog-ul o fac având convingerea că în mod cert vor găsi o lectură interesantă, vreo noutate, câte ceva amuzant, sau o știre picantă. Unii nu au internet la serviciu și abia așteaptă să-și deschidă computerele de acasă, alții mai strecoară câte o ocheadă pe blog cu ajutorul calculatoarelor din birou. De la serviciu e mai greu, însă, cu postarea comentariilor. Deh, serverele...

Printre cei care au răbare să-și bea cafeluța înainte sunt cei care abia așteaptă să vadă o urecheală virtuală trasă şefului nedrept sau incompetent, sunt cei nemulțumiţi de încetineala cu care se orientează sistemul nostru pe făgașul cel bun. Oameni care își înăbușă dorința de a striga de disperare, de teama consecințelor, colegi care nu au altă cale de se face auziți.

Totuși, blogul poate prelua și face publice doar o parte din probleme, iar personalul din sistem ar trebui să învețe să-și asume poziții clare în situaţiile când sunt nedreptățiţi sau văd tot felul de nereguli.

Mesajul este adresat în special primei categorii şi sună cam aşa:

Încercați să vă creați condiții pentru o cafeluță savurată în liniște, aducând un plus de integritate și profesionalism în sistem! Cafeluța pe stomacul gol poate provoca ulcer. Penifestul înainte de cafeluță induce o stare de stres evitabilă.

Daca tot acest efort va avea drept rezultat o îmbunătățire cât de mică a calității actului managerial în sistemul penitenciar, o creștere a transparenței decizionale și un imbold cât de neînsemnat dat reformei, atunci, administratorii și autorii vor avea satisfacția că au identificat un mod de a pune umărul, de a face ceva.

18 comentarii:

Unknown spunea...

sa stiti ca stati foarte bine in ceea ce priveste traficul pe bloguri. va felicit :)

Huginn spunea...

Mulţumesc. Ne străduim. O să mai lucrăm un pic si al fatada. :-)

Anonim spunea...

Ceea ce ati scris in articol este exact descrierea realitatii din unitatea in care lucrez: directorii citesc zilnic blogul, se amuza atunci cand nu este vorba de ei, si, ca sa nu se dezminta de la lipsa de caracter, de inteligenta, bun-simt-si tot ce caracterizeaza majoritatea sefilor actuali !-ne ameninta, atunci cand se regasesc in comentarii, cu prieteni sr-isti, spp-isti, sts-isti sau ce-or mai fi!Pacat ca in felul acesta isi "sinucid singuri" in fata noastra si cei 1-2, maxim 3 neuroni cu care ii mai gratulam! Poate cu timpul vor mai creste, sau vor iesi la pensie, sau sa faca orice altceva dar sa ne scuteasca de penibilul situatiei!

Anonim spunea...

Stefan Iordache a plecat pe neasteptate, lasand sa cada in urma lui o cortina prea grea pentru a mai putea fi ridicata. S-a dus sa-i intalneasca si sa-i intrebe pe Ilarion Ciobanu, pe Adrian Pintea si pe Florian Pittis, pe Ovidiu Iuliu Moldovan, pe atatia alti uriasi ai ecranului si scenei romanesti de ce n-au mai avut rabdare, de ce
n-au mai asteptat ca o cenusie si joasa tranzitie, care manjeste si cultura, sa se incheie, iar ei sa revina pe soclul gloriei. Soclu care le-a fost uzurpat de telenovelisti de doi bani, de manelisti, de histrioni ce nu pot trece pragul reclamelor de detergenti. Stefan Iordache si monumentala sa generatie n-aveau cum intelege ca birocratia de stat i-a trimis la pensie, chemandu-i rar la vreo colaborare. Ca, dupa o viata pe scena, vor ajunge sa vanda tablouri din casa, spre a trai decent. Cu discretie si cu inima grea, s-au retras, nestiind sa lupte pentru ceea ce le apartinea, pentru ca-si dobandisera coroana prin har si truda, le fusese pusa pe frunte de recunostinta a numeroase generatii de spectatori avizati, nu de sponsori sfertodocti si de televiziuni comerciale ale caror productii de periferie insulta ideea de arta.

Intr-o lume supusa banului - pana acolo, incat un manelist declara nu de mult ca intentioneaza sa organizeze un spectacol cu 'creatiile' sale la Opera Romana - lumea lui Stefan Iordache se stinge incet si dureros, de la o zi la alta. Nu se afla pe agenda Ministerului (in)Culturii, nici a oamenilor politici, care au urechile palnie doar la emisiile aducatoare de voturi, fie si din mahalale. Nici a televiziunilor, care, transmitand 24 de ore din 24, afirma ca fie si o jumatate de ora daruita Marilor Actori nu si-ar gasi justificare, neaducand reclama si bani in cont. Asa e, n-ar aduce decat o gura de aer curat. Adio, Stefan Iordache!

Anonim spunea...

Perfecta imagine ati creat,personal am devenit dependent de PENIFEST cind sunt liber savurez articolele impreuna cu o cafeluta,cind sunt plecat la intoarcere ma maninca degetele pina pornesc PC-ul,la servici majoritatea se fac ca nici usturoi nu au mincat,nici gura nu le miroase,cind unitatea noastra este subiectul de discutie sefii practica politica strutului iar agentii se intreaba cine a postat.

Anonim spunea...

Iata si un mic omagiu binemeritat Penifestului. Am remarcat insa ca in ciuda faptului ca Penifest a devenit un "brand" titlul blogului este PENITENCIAR. Sugerez autorilor sa recunoasca brandul pe care l-au creat ei insusi si sa faca corectura de rigoare.

Anonim spunea...

Poate ne explicati si noua de unde a venit acest nume,Penifest.

Anonim spunea...

Penifest, nu inainte, nu dupa, ci la cafeluta. Felicitari si mult succes!

Anonim spunea...

nu inainte, nici dupa cafeluta, ci tot timpul stau cu ochii pe blog.

asa zic eu ca e normal: sa iti alegi singur sursa de informatii.
m-am saturat de petarde, cu rol de intoxicare, aruncate in cadrul sedintelor.

mihai v galati

Anonim spunea...

Ferice de voi, cei care cititi Penifest inainte sau dupa cafeluta. La spitalul penitenciar Jilava doar cei ALESI au conexiune internet...

Anonim spunea...

Cu cafeluta si penifestul ne delectam acasa. Tu ce credeai?

Anonim spunea...

Cati angajati are ANP-ul?10000-15000...mai multi,mai putini...?Din punctul meu de vedere 1000 de vizitatori inseamna o cifra relativ mica!Probabil 10-20% din angajati.Unde sunt ceilalti?Nu au net?Nu-i intereseaza?Le este frica?Oricum este incredibil cata influenta a capatat acest loc!Sa speram ca cei care se ocupa nu o sa devina si ei la randul lor parte din cei care uita cine sunt...S-a mai intamplat!
In rest...numai de bine!

Anonim spunea...

Punem de-o petrecere la un an de Penifest? Poate si "Ziua Penifest" in loc de 29 iunie.
Facem si "Galele Penifest", cu cele mai reusite comentarii, cele mai bune postari, cel mai incisiv scriitor, cel mai bun si cel mai rau personaj intr-un comentariu, cele mai mari reusite, etc.
Si poate il facem site.
Doar o idee...

Anonim spunea...

Hei, nu-si mai bea nimeni cafeluta?

Anonim spunea...

Nu e rea ideea ta, Chappie...

Anonim spunea...

Asa este, numarul vizitatorilor este cam mic. Pana la urma, trebuie sa admitem ca nu pot fi toti eroi, nu toti au puterea de a lua atitudine, nu toti au caracter. Nu degeaba se vorbeste de turma, spirit gregar, stupid people. Fuck you, Romania.

Anonim spunea...

fiind in sistemul penetenciar nu sunt de acord cu sistemul de recompensari salariile de merit si norma A38 deoarece la aceleasi functii si atributii recompensele de mai sus se primesc in proportie de 95% de protejatii si slugile sefilor de pitpalaci si lingusitori.Nui corect ca intr-un colectiv cu aceleasi calificative unii primesc aproape an de an salariile de merit sau norma A38 fiind cazuri cand unii le primesc pe amandoua deodata.Daca sunt bani pt. asemenea recompense injuste si incorecte de cele mai multe ori mai bine si mai corect ar fi sa se mareasca sporul de fidelitate.

Anonim spunea...

Fiind in sistemul penetenciar nu sunt de acord cu sistemul de recompensari salariile de merit si norma A38 deoarece la aceleasi functii si atributii recompensele de mai sus se primesc in proportie de 95% de protejatii si slugile sefilor de pitpalaci si lingusitori.Nui corect ca intr-un colectiv cu aceleasi calificative unii primesc aproape an de an salariile de merit sau norma A38 fiind cazuri cand unii le primesc pe amandoua deodata.Daca sunt bani pt. asemenea recompense injuste si incorecte de cele mai multe ori mai bine si mai corect ar fi sa se mareasca sporul de fidelitate.