Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 15 septembrie 2008

Destituiri in sistemul penitenciar

2008091202Spagarul de la Braila, destituit si scos la pensie

Acum exact o luna, in articolul Penitenciarul Braila 'ciupit' de spagari, va povesteam despre minunatia de director adjunct al Penitenciarului Braila. Personajul era acuzat de furtisaguri si de acordarea unor favoruri speciale pentru detinutii cu dare de mana.

Dupa cum banuiam deja cand am scris articolul trecut, Stefan Ciupitu si-a cerut pensionarea, dupa ce i-a fost refuzata cererea de clementa adresata conducerii ANP. A incercat sa aplice schema din 2000 cand, fiind prins cu fapte similare, a scapat doar cu o mutare disciplinara la Galati. De aceasta data nu i-a mers, si, mai mult, se pare ca se va alege cu un dosar penal pentru abuz in serviciu.

"Am dispus destituirea directorului de la Baia-Mare, trecerea in rezerva a adjunctului de la Braila si destituirea directorului adjunct de la Jilava", a declarat Ioan Bala, director general ANP. Dupa cum ne-au precizat surse din cadrul ANP, Stefan Ciupitu si-a depus cererea pentru pensionare, dar, se pare ca decizia a fost putin fortata. Astfel, in urma evaluarii efectuate in Penitenciarul Braila au fost constatate unele nereguli si animozitati intre directorul adjunct si restul personalului, inclusiv conducerea institutiei, ceea ce a dus la trecerea in rezerva. (sursa: Obiectiv - Vocea Brailei - link)

Pe langa acuzatiile initiale, care s-au confirmat in totalitate, se pare ca s-a descoperit si disparitia unor documente din dosarul de penitenciar al unui membru marcant al lumii interlope. Cazul se anunta interesant, vom reveni cu amanunte.

Florin Stanciu se intoarce la Ministerul Justitiei

Daca schimbarile de la Braila, Jilava, Baia Mare au fost anuntate de catre directorul general al ANP, demiterea lui Florin Stanciu, fostul sef al inspectiei ANP s-a facut cu discretie. Constantin Ioanitoaia, inlocuitorul lui Stanciu si-a preluat deja functia.

Zilele trecute am primit informatia ca Florin Stanciu, seful - imputenicit al Directiei Inspectie din ANP, face anticamera cu orele pe la Ministerul Justitiei, încercand sa intre în audienta la secretarii de stat si la ministrul justitiei. (ce vremuri... dom'le)

Link-uri utile:

19 comentarii:

Anonim spunea...

Urmeaza un articol si despre Comunisteanu de la Jilava? Cred ca merita si el pentru ca se ridica la nivelul de jigodeala al fostilor directori adjuncti din categoria ,,nu faceti ca ei,,
Groparu lu comunisteanu

Anonim spunea...

Ce aveti cu saracu' om?
Este sarac cu duhul.

Anonim spunea...

Toata stima pentru cel care a luat aceasta decizie.
Astept cu mare interes decizii de acest fel si la Barcea Mare.

Faptul că anumite penitenciare devin subiecte pe acest blog nu este o întâmplare. Câţiva colegi care au curaj să-şi spună povestea scriu la blogpenifest@yahoo.com şi de aici preluăm noi.

.
Despre locurile unde se întâmplă detenţia
.
Trebuie să recunosc că până acum am scris destul de puţin despre ce se întâmplă în unităţile din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. A fost mai curând o problemă de oportunitate, noi considerând că sunt probleme de interes general care trebuie abordate cu prioritate.
.
Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova, Penitenciarul Bucureşti Jilava, Penitenciarul Codlea, Penitenciarul Spital Poarta Albă, Penitenciarul Arad şi Penitenciarul Bîrcea Mare au fost prezente în diferite ipostaze pe blog.
.
Fiecare articol despre aceste unităţi a fost urmat de o furtună de comentarii. Tonul şi conţinutul unora dintre aceste multe comentarii demonstrează că există probleme majore pe care directorii nu le pot gestiona.
.
Bîrcea Mare - penitenciarul şefilor mici
.
Penitenciarul Bîrcea Mare a apărut în discuţie urmare a publicării articolului Veşti din penitenciarele patriei. Un agent a intrat în vizorul şefilor pentru că a donat sânge fără aprobare.

Dl. Gaşpar Francisc a avut pe la începutul lunii februarie nefericita idee de a-şi exersa simţul civic şi de a dona sânge în calitate de donator voluntar. (...)

Mara Marcel, directorul adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar (împuternicit deşi ce a luat nota 2,54 la examenul pe funcţie), îi striga retoric, prin curtea penitenciarului, domnului Gaşpar „Ce bă ai dat sânge pentru mine, te-am trimis eu să dai sânge de vii la mine să-ţi dau liber?”.(sursa: link)

Cele câteva zeci de comentarii care au urmat acestui articol i-au avut drept actori principali pe:


Emil Bota, directorul penitenciarului, care enervat de postarea articolului îi ameninţă fără oprire pe autorii bănuiţi ai comentariilor. Are şi motive. Este acuzat de corupţie, nepotism şi abuz în funcţie;
Marcel Mara, directorul adjunct pentru pază, cel care a îndeplineşte această funcţie deşi a demonstrat că este incapabil atunci când a picat concursul cu nota 2,54. Acum ameninţă zilnic că-i va prinde şi pedepsi pe cei care-l arată cu degetul;
Ioan Timar, un şef birou la fel de puţin competent. Colegii îl numesc π (pi - domnu' Stan) pentru că doar 3,14 a reuşit să obţină la concursul pentru funcţia pe care o ocupă acum cu împuternicire.
O mare famiglie
Soţiile celor trei au trecut şi dumnealor bătătura puşcăriei Bîrcea Mare pentru a se însoţi cu numeroşii afini, rude, cuscri şi vecini făcuţi temniceri de către directorul Bota. Doamna Bota a ieşit deja la pensie în condiţii suspecte obţinând pensie militară deşi avea doar 6 ani vechime. Soţia domnului Mara încă mai lucrează.

Soţia lui Timar se pare că se afla în penitenciar înainte de angajarea acestuia. Era închisă deja în penitenciarul Bîrcea Mare, spun comentariile la ultimul articol, aşa că este în afara oricărei bănuieli. Cel mai probabil viitoare doamnă Timar l-a recomandat pentru această nobilă meserie. O poveste care arată că reeducarea dă roade.


Cine face dreptate?

Cum să-ţi găseşti dreptatea când astfel de personaje iau decizii într-un penitenciar? Toţi spun că înţeleg problema, dar ridică din umeri. Gheorghe Şpaiuc s-a prefăcut interesat dar n-a făcut nici o brânză. A dat o atenţionare şefilor în cauză sperând că lucrurile se vor linişti de la sine. (în imagine)
Cum să ia măsuri Şpaiuc împotriva impostorilor profesionali când nici dumnealui nu e tocmai uşă de capelă de penitenciar? A scris o adresă în limbaj de lemn în care povesteşte cum i-a atenţionat pe Bota şi pe Mara pentru "insuficientă implicare... a relaţiilor care se stabilesc între persoanele angrenate în executarea misiunilor specifice acestui sector de activitate" (bravo Gheorghe, eşti curajos!).

Toate cele imputate pot fi verificate uşor însă acest lucru nu se întâmplă şi pentru că cei care ar trebui s-o facă nu sunt interesaţi. Florin Stanciu, şi el picat cu nota 3 la concursul pentru funcţii de conducere şi promovat pe şestache de ministrul Chiuariu, nu îi va deranja cu siguranţă.


Link-uri utile:


http://penifest.blogspot.com/2008/06/veti-din-penitenciarele-patriei.html
http://penifest.blogspot.com/2008/06/penitenciarul-codlea-pe-internet-site.html
http://penifest.blogspot.com/2008/06/penitenciarul-codlea-pe-internet-site.html
http://penifest.blogspot.com/2008/06/eful-penitenciarului-spital-poarta-alb.html
http://penifest.blogspot.com/2008/06/penitenciarul-jilava-nuu-cmtaru-love.html
http://penifest.blogspot.com/2008/06/ciocoii-vechi-i-noi-la-penitenciarul.html
http://penifest.blogspot.com/2008/06/probleme-cu-reputaia-la-penitenciarul.html
http://penifest.blogspot.com/2008/05/penitenciarul-spital-poarta-alb-n.html
http://penifest.blogspot.com/2008/05/penitenciarul-arad-n-vremea-lui-dan-cel.html
http://penifest.blogspot.com/2008/05/judecatorul-gunescu-ramane-incompatibil.html
http://penifest.blogspot.com/2008/05/penitenciare-la-inspecie-063.html

Anonim spunea...

CONCLUZIA DE LA BAIA MARE SIMILARA SI LA BARCEA MARE.ASTEPTAM RECOMANDARI DIN PARTEA DOMNULUI BALA.SUCCES DOMNULE DIRECTOR!VOR APAREA SI NISTE FRUSTRATI CU LOZINCA:"SCHIMBAREA SEFILOR,BUCURIA PROSTILOR".ZICETI VOI CE VRETI DAR,"CINE RADE LA URMA RADE MAI BINE".SE PLIMBA PPL DIN TOATA TARA CATRE BARCEA.DE CE?AICI COMISIA E MAI BLANDA.DE LA TIMISOARA,IASI,VASLUI BRAILA,BUCURESTI etc.si ppl isi vede visul implinit.ppl femei stau ca ciorchinele la BARCEA ca aici inimosul de bota le face poftele desi este tranzit.judecatorul delegat este"ceau"cu o ppl de sex fem.(gurile rele zic ca ar fi prieteni de fam. de afara)si multe alte mizerii.agentul care se ocupa cu comisiile de disciplina,nu mai stie saracul cum sa faca sa fie bine. ca x ppl este al lui bota,ca y ppl este al lui mara,z ppl este al lui timar si uite asa isi duc traiul gardienii traiul ca nu mai stiu saracii ce sa faca,cum si cui sa-i aplice raport de incident,ca apoi iti rade jignitor ppl in fata si iti spune sfidator:"ti-am spus sa-ti vezi de p... ta ca nu rezolvi nimic,daca ai probleme te ajut eu..."si tot la fel sunt scosi si la munca,iar o parte dintre cei care ar dori sa munceasca,nu pot din cauza celor ce...

Fox spunea...

la Codlea, cand se face curatenie?

Anonim spunea...

K1.Fights eurosports.cel mai tare de la puscariile din romania

Fox spunea...

"Fox spunea...
pentru militar...

Mariane, te-ai dat de gol baiete, cu expresiile tale de "duh" cu care ne-ai albit pana acum!
Tu vorbesti de smecherii si de compromisuri? Nu ai avut bunul simt sa recunosti ca esti de la Codlea fata de anonimul din 12.09.2008 00:06:00, insa te contrazici singur "Cand am venit aici era varza unitatea, acum a inceput sa se ridice....Nu am spus ca sunt de la Codlea...."

Si daca tot vorbeam de compromisuri, cu ai facut de i-ai pus pe agentii de la vizita sa-i anuleze in 29.07.2008 vizita lui Gubernat Cornel din 24.07.2008 pentru a mai primi inca o vizita la interval de cateva zile? A?..."

Anonim spunea...

Repeti la nesfarsit aceleasi aberatii si minciuni. Daca ai de facut o reclamatie, da-i drumul. Nu te abtine!

Fox spunea...

Ma faci sa ma repet. Asa de serios o spui de imi vine sa te cred, dog prietene, insa ma trezeste la realitate fisa de la vizita a p.p.l-ului in cauza, care spune tot.
Prea esti pornit sa ii tii partea lui dumitrache, fara sa fii in cunostinta de cauza. "Hartiile vorbeste" , dupa cum spunea cineva acum cateva zile.
Verifica si vei avea o mare deziluzie.

Anonim spunea...

Imbucurator faptul ca se fac si controale pe bune in sistem ANP ,ca se iau masuri atunci cind reclamatiile se dovedesc adevarate,speram ca aceste masuri sa fie doar inceputul,daca ramin UNICAT isi pierde orice valoare.

Anonim spunea...

Daca vrei sa repeti, repeta, dar nu TE REPETA. Ne ajunge unul ca tine. Sa avem doi cu cutii goale pe umeri ar fi cam mult. Ar face galagie cam mare si nu ne-am mai putea intelege intre noi.

Anonim spunea...

Va asteptam si la Poarta Alba.De aici a fost inspirat filmul Caracatita.

Fox spunea...

"Ma faci sa ma repet." In exprimare, cap de tabla! De exprimare era vorba. Sunteti siguri ca ai verificat asa cum trebuie? Nu ai gasit nimic in fisa de vizita a individului Gubernat? Inseamna ca ori nu ai stiut sa te uiti pe o asemenea fisa (deci esti habarnist) ori ai manarit fisa de dragul lui dumitrache!

A te repeta, nu inseamna clonare, cap de tabla!

Anonim spunea...

Gata mai nene lasa/ne cu fisa de vizita ca ne/ai inebunuit dreak, au citit si cei de la inspectie si dpcmp ca si ei ,,e baieti dastepti si citeste blogul,, Ajunge!

Anonim spunea...

Ne vreau sa intervin in conflictul dvs. local, dar corect este sa spui "sa repet", nu "sa ma repet", desi se foloseste des cea de a doua forma. Box...

Anonim spunea...

Bine le zici, frate. Fox, lasa imbarligaturile. Doar de asta te tii. Parca noi nu stim cum iti sifonezi colegii.

Fox spunea...

Ai ceva pe suflet si te simti cu musca pa caciula,dog?
Ai fraternizat cu "militar" si ti-e frica sa nu ai probleme?

Anonim spunea...

ba caracatita a fost inspirat de la Vaslui. Prosti da` multi mafioti aici la noi.

Anonim spunea...

din categoria imputernicitilor care au luat intre 2si 3 la examenele de director il puteti trece si pe marlanul de ionescu dumitru de la galati.