Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 7 septembrie 2008

ANP în ziua de salariu

Pentru a doua oară în acest an penitenciarele au probleme cu achitarea drepturilor salariale. ANP, cu acelaşi Bogdan Costaş în funcţia de director economic, va fi în curând în imposibilitate de plată. Marin Dumitru, celălalt 'geniu financiar' a ieşit la pensie, după ce s-a dat o vreme bolnav cu inima, lăsând în urmă dezastrul.
.
Sigur că la rectificarea de sfârşit de an vor fi plătite datoriile, dar achiziţiile şi investiţiile blocate nu vor putea fi compensate. Domnul F.A., un colaborator mai vechi ne transmite pe
mailul de blog cîteva informaţii legate de acest subiect. Situaţia este destul de gravă având în vedere că penitenciarele s-ar putea să nu poată plăti:
  • norma de hrană,
  • primele de vacanţă,
  • biletele de transport pentru concediul de odihnă şi
  • deconturile pentru misiuni.

(...) in Sedinta de Consiliu mi s-a transmis ca la salariul din 10 septembrie s-ar putea sa nu primim norma de hrana, din motive ca ANP nu mai are bani. Totodata nu se mai platesc nici primele de vacanta ptr. cei ce pleaca in concediu, nu se mai platesc biletele de transport pentru concediile de odihna, si nici deconturile pentru misiune.

Este foarte dureros tinind cont de ratele ce le avem si de faptul ca in aceasta perioada incepe scoala iar cheltuielile vor fi si ele mari.

Situatia din penitenciarele patriei, este si fara aceste probleme, dezastruoasa, nu am crezut ca se va rezolva odata cu venirea unui nou sef la conducerea ANP, si vad ca nu m-am inselat.

Directorul ANP nu reuseste sa puna de acord conducerile penitenciarelor in ceea ce priveste acordarea sporului de confidentialitate, acest spor acordandu-se in fiecare penitenciar dupa ureche, netinandu-se cont de ceea ce prevede O.M.J 1819/C/27.06.2008 (...)
Link-uri utile:

56 comentarii:

Anonim spunea...

Parca la fel era si pe vremea lui Marius Iosif.

Anonim spunea...

Si Spaiuc avea aceleasi argumente.

Anonim spunea...

Foaie verde de dudau si-o sa fie si mai ...bine.

Anonim spunea...

Nu credeti ca ar fi bine sa ni se opreasca bani din salariu si sa cumpere unitatile mincare pentru detinuti?sau sa cumpere motorina pentru a duce detinutii la o iesire in comunitate?Cei mai "slabi"lideri de sindicat se gasescla penitenciare. Asa ne trebuiesau mai rau .

Anonim spunea...

mai da-i undeva. Pai platesc rate cu mine ? ei isi permit ca la cate se intampla in sistem si cati detinuti vad favorizati cred si eu ca are cine le plati ratele la terenuri dar mie la parchetul din casa cine ??
Scarbele....

Anonim spunea...

Uitati-va si vedeti cu cat se plateste prostia la noi in sistem si cum se duc banii pe fandosite imputernicite de doi lei. Priviti cat cantareste prostia unora in ziua de salariu pe te miri ce (la Iasi de exemplu...)

Anonim spunea...

daca se intampla treaba asta ...fratilor ...am imbulinat.o

Anonim spunea...

HOCUS POCUS nu exista decit in basme.Penitenciarele sint departe de revenirea la normalitate.
Sa fim realisti: stiti cine da banii , pentru salarii,norma hrana, deconturi,prime ...nimeni altu decit MINISTERUL JUSTITIEI!
Cine isi aduce aminte la MINISTERUL JUSTITIEI de PENITENCIARE?
NIMENI.

DE CE?
Pentru ca nu sintem un PERICOL, sintem slugi si ne comportam ca si cum stam la mina lor.
CE FAC SINDICATELE?
SINTEM CEI MAI PUTERNICI SI NE BATEM JOC DE PUTEREA NOASTRA,acceptind firimiturile Ministerului Justitiei.
Nu cunosc ca alti functionari ai Ministerului Justitiei sa accepte sa primeasca drepturile cu intirziere.
Iosif si Spaiuc care au pus in functii , acolo unde trebuie si stiinta si minte , oameni lipsiti de aceste calitati ,au vrut vremuri tulburi, intrigi, etc ca sa stapineasca.
Nu e vorba , ne au si ghicit ce dezbinati sintem.

Anonim spunea...

RADICALISM !
NU PLATESTI, NU MUNCESC!
GHICI GHICITOARE DACA SE VA APLICA?
CE SPUNE CODUL MUNCII? CE SPUNE LEGEA 293 LA DREPTURI SI OBLIGATII?

Anonim spunea...

De toate aceste lucruri este vinovat doar Ministerul Justitie......care nu a vrut s faca rectificare de buget pt a nu platii restantele magistratiilor.....DAR NOI CU CE SUNTEM DE VINA SA SUFERIM?Oricum,la cati oameni incompetenti sunt in acel minister mai ales ca cei care sunt in functiile de conducere se mai afla inca ,,frimiturile,,lui Ciuaua.....nu este de mirare ca o sa ramanem fara salarii......Domnule TU(PU)LEASCA.....pt ce mai esti Director General la Ecomonic in MJ?Du-te dupa Stapanul tau Ciuaua.....si lasa locul cuiva mai competent ca esti praf......

Anonim spunea...

Liderii , au nevoie doar de cotizanti docili si-atita tot . Doar n-ati vrea sa strice bunele relatii !

Anonim spunea...

Si apropo.....D-le TU(PU)LEASCA....cand iti iei zborul de acolo si ne-ai face un mare serviciu sa o faci cat mai curand......i-ati si maimutoiul ala mic,mustacios,sifonar si aproape de pensionare(soferul)cu tine.......ca l-ai umplut destul de prime intr-un an de cand l-ai angajat ca sofer amator si subofiter la Penitenciarul Rahova.....printr-un concurs fraudulos.......chiar el se lauda cu asta,,ca au participat toti fraierii,,.....

Anonim spunea...

"pt. a nu plati"

Anonim spunea...

Cum spui tu si apoi mancam:)))))))bine ca esti tu destept....:P.....perfectule ce esti......

Anonim spunea...

Nu sunt destept, dar ma straduiesc sa scriu corect. Exista carti, dictionare. E o dovada de respect fata de tine si fata de ceilalti sa te exprimi corect. Daca ai gresit, nu trebuie sa arunci cu noroi in cel care-ti spune. Poate ca nu ai intotdeauna dreptate. Cel care-ti arata greseala te ajuta sa evoluezi. Poate fi prietenul tau cel mai bun. Fereste-te de cei care-ti spun: "bine, bine".

Anonim spunea...

Fereste-te de cei care-ti spun: "bine, bine"!

Anonim spunea...

hai termina cu prostiile astea....deja esti penibil....omul este supus greselilor....faci atata caz pt un ,,i,,pus din greseala in plus......daca eram un agramat te intelegeam dar pt un ,,i,,....esti deja penibil.....iti multumesc,,prietene,,pt corectare.....daca nu erai tu nu stiu ce ma faceam.....iar topicul este altul,nu corectatul greselilor,poate nu ai observat asta,,prietene,,......

Anonim spunea...

"ia-ti", nu "i-ati"

Anonim spunea...

banii pe sinicat, se va oprii??/da!!, ah, ce bine, lideri unu si unu si-au angajat neamurile somere,sunt BINEE ,revolutionarii,participa la impartitul ciolanului prin puscarii, sunt ok,,Domnior golea tot golea ramane , liderii se siponizeza prin predeal, busteni,sovata. grele banchete..si noi cu cotiztii pt notele de plata...GATA

Anonim spunea...

Cel mai des intalnit cliseu pe blog e: "sa cautam solutii". Cineva imi spune ca e posibil sa nu luam tot salariul (eu cred ca e alarma falsa), oamenii se agita (e normal) si eu ar trebui sa caut solutii. Pai ce solutii sa caut eu, frate?

Anonim spunea...

Anonimule de la 21.48, esti beat?

Anonim spunea...

Nu stiu altii cum sunt dar eu merg la serviciu pentru salariul un pic mai mare ca in alta parte pe care il iau. Incerc sa-mi fac bine treaba, si daca sunt platit e OK. In momentul in care n-o sa-mi primesc drepturile o sa ma "reorientez" si eu fie pe langa GAZ sa vad ce se poate duce acasa fie pe lanaga niste ppl care au nevoie de un telefon,laptop sau o doza,etc
Sindicatele sunt slabe, n-avem ce ne face sperante dar sa speram ca nu ajungem la situatii extreme pentru ca familia si ratele nu stiu de "imposibilitate de plata"
Totodata asta ar fi o problema care ne-ar uni si pe noi cei din penitenciare!

Anonim spunea...

Glume de genul asta sa faci cu tovarasii tai din camera (actuali sau viitori), infractorule de la ora 21,56.

Anonim spunea...

amaraciune esti comunist!_

Anonim spunea...

Pelinule am vorbit serios!As fi singurul?
Zvon la zvon!

Anonim spunea...

A fost deschisa cutia Pandorei?

Informatia a fost verificata? Cate penitenciare sunt intr-o astfel de situatie? Este doar o alarma falsa?

Toate acestea isi vor gasi raspunsul in scurt timp.

Problema care persista este legata de numarul si calitatea articolelor si ale comentariilor.

Colegi bloggeri, ridicati-va de la masa cat inca mai sunteti in avantaj...

Anonim spunea...

Hai sa ne gandim care va fi bomba saptamanii si sa lasam supararile cu banii.
Un pronostic ceva?

Anonim spunea...

E mare lucru sa traiesti atat de mult timp printre talhari si sa ramai cinstit.

Anonim spunea...

Nu, dar ai fi un nenorocit corupt si n-ai mai avea liniste. Nu ti-as dori asta.

Huginn spunea...

pentru anonim 07.09.2008 22:13:00

Cu scuzele de rigoare, facem şi noi ce putem, autori şi cititori-comentatori.

Nu ştiam că suntem în avantaj, dar e o veste bună. Chiar şi aşa, în avantaj fiind, acceptăm cu bucurie orice contribuţie din partea dumneavoastră.

Vă mulţumesc pentru interes şi vă aştept cu un exemplu de articol/comentariu perfect.

Anonim spunea...

Domnule Huginn citesc blogul de la început. Am mai scris câteva comentarii, dar nu m-am implicat niciodată în dispute serioase. Am observat însă că fiecare articol despre SIPA beneficiază de atenţia celor în cauză. La început a fost o replică rudimentară, cu acuzaţii fanteziste şi scenarii cretine. Câţiva, mai prostuţi, s-au şi dat în vileag.

Acum văd că au trecut într-o etapă a avertismentelor misterioase. Până acum toate informaţiile prezentate s-au dovedit corecte. Numiri, revocări, finanţe, premii au fost anunţate şi s-au confirmat. Nu vă aşteptaţi însă ca sistemul să nu reacţioneze.

buza spunea...

ce parere aveti de faptul ca un dispecer care lucreaza cu mesagerie cifrata are spor de confidentialitate ce unul care lucre pe gard?

Fox spunea...

Bine ati intrat in Europa dragi penitenciaristi romani!

Integrati-va cu spor conform normelor europene!

Si cand te gandesti ca asta este numai inceputul...

buza spunea...

adica 10% cel mai mic am uitat sa specific.

Anonim spunea...

Bai Labie, cat ai vrea tu sa aiba spor un smecheras de dispecer?

Anonim spunea...

sporul de confidentialitate e calu troian al penitenciarelor
asteptam ziua de salariu
ce spune legea sindicatelor?
o citesc si liderii din unitati sau incaseaza cotizatiile si sint muti?

Anonim spunea...

bai Buza tu esti cu vaca,da un dispecer ce face noaptea si chiar si in cursul zilei se uita la tv si mai da si el un telefon ceva,rusine sa-ti fie ca spui asa ceva.vino tu si stai 4 ore pe gard si apoi cand astepti ora libera esti sageata prin unitate

Anonim spunea...

pentru gibonii care ma injura aflati ca am stat pe gard in serviciu 12 ore fara pauza de masa ca acum si imi luam pachetul dupe mine si mancam vai steaua noastra ca nu eram numai eu in situatia asta.panaramelor care platiti rate la banca pentru angajare.

Anonim spunea...

si inca ceva: daca ai dreptul la un spor mai mare tu ce ai accepta? creca pe cel mai mic sa nu cheltuie puterea la care te inchini prea mult.stiu ca a fugit vremea cind se statea in post 12 ore da sa te dai zmeu ca stai 4 ore in post e de porc.

Anonim spunea...

si ca o completare: dupa cite stiu eu pauza de masa e o ora la 12 ore de serviciu asa ca dupa 4 ore de foisor cu termopan si mp3 in ureche sau taclale cu baietii la telefon poti fi folosit la alte activitati

Anonim spunea...

inca ceva:pauza de masa e o ora la 12 ore de serviciu, asa ca dupa 4 ore de foisor cu termopan si mp3 in ureche sau taclale la telefon cu baietii din alte posturi poti fi folosit la alte activitati.

Anonim spunea...

labie e ma-ta (maica-ta) cocotatule cind ai dreptul la 12% de ce sa iei 10%

Anonim spunea...

am scris labie ca sa nu scriu altfel. va plingeti ca dupa 4 ore de foisor sinteti pusi la munca? mergeti singuri pe o sectie de maxima siguranta cu 100 de hoti sa vedeti cum e.da e mai greu sa muncesti.

Huginn spunea...

Vă rog să încercaţi să nu folosiţi astfel de termeni

Anonim spunea...

LÁBIE s. f. buză; labium. (< germ. Labia, lat. labium) Sursa: MDN

Pt. Buza:
Tu singur ti-ai pus numele asta. De ce te superi?

Anonim spunea...

Mai exista undeva in tara pauza da tigara trecuta in orarul zilnic? Sunt curios.
Eu nu mananc in timpul serviciului dar cele 15 minute de masa le irosesc in dauna sanatatii mele la tigari pentru ca tin de foame. Spuneti-mi ce lege reglementeaza acest lucru. Eu fumez o tigara la 1,5 ore in circa 3 minute, deci nu pierd atat timp cat mananca altul in timpul serviciului.

Anonim spunea...

Pauza de tigara... Ce probleme importante are omu' asta! N-ai socotit cumva cat stau colegii tai la masa? Poate faci si un raport scris pe aceasta tema.

Anonim spunea...

sunt unii muscatori de funduri care poarta de grija altora: cat se usureaza la baie, cat fumeaza, cat se scarpina undeva.
"Prostul moare de grija altuia..."

Anonim spunea...

Unele funduri chiar merita sa fie muscate ca sa se mai miste si ele si sa treaca la munca. Unde-i dog, caine rau?

Anonim spunea...

au fost starnite niste orgolii . sigur fiecare munca e importanta dar fiecare trebuie sa faca ce are trecut in fisa postului. daca dispecerul are voie cu televizor e treaba lui.sigur ca nici in perimetru nu e usor ca poti sa o iei razna f usor dar omu spunea ceva despre dreptul lui de a lua un spor mai mare in conformitate cu legile in vigoare- astea care sunt acum. daca as apara pe unul creca as supara pe celalalt dar sa nu uitam ca in multe unitati dispecerii la tura de noapte fac si pc2 cu armamenr fara a lua cei 5% pentru lucru cu armament cum il iau cei din post si sa nu uitam ca e treaba lor sa dea telefoane si astea s-au inmultit pentru ca vin mereu ordine si dispozitii si mai sunt si licitatii si achizitiisi treaba pe la instanteasa cum treaba celui din perimetru este sa supravegheze interiorul si exteriorul unitatii de la semn pana la semn.si haideti sa ne vedem interesul comun ca sindicatul nu prea ne apara si cam e degeaba.acum se vor supara cei de la sindicat. eu unul tocmai deaia am iesit si nu mai sunt membru ca veneau prin unitate si intrebau ce sa ceara de la conducere si din ce au propus oamenii nu sa facut nimic. pace voua.

Anonim spunea...

nickul meu e buza. labie e o aluzie.

Anonim spunea...

ca sa citez din Josef Porta- pentru cine cunoaste- da-mi mie ce-i al meu si da-i si cezarului ceva acolo. ca sa nu fiu partinitor toti avem nevoie de bani ca mai toti avem rate nu? nu va mai certati care munca e mai importanta ca am sa va doresc sa aveti o proasta ca Racu de la Galati sefa la evidenta . nu stiu pe ce isi ia femeia asta salariul ca nici un document in word nu e in stare sa faca singura si nici nu vrea sa isi asume raspunderea pentru munca din birou. stiati ca in cooperere cu sora-sa proasta si-a bagat sotul la puscarie? misto sefi avem in sistem.

Anonim spunea...

fartilor daca scapa de sub control experimentul de miine din elvetia ala cu gaura neagra nu o sa mai aiba cine sa se certe

Anonim spunea...

VOI LUATI SPOR DE ARMAMENT PE GARD DE 5%?????????????????????????????
fain ce unitate ??ca la noi nu avem asa ceva cum nu avem nici spor de praf pe gard

Anonim spunea...

Pt anonim 14.14.00
Acordarea sporului de armament este reglementata de OMJ 399/c/2007, anexa 4:
Art.2-(1) Beneficiaza de spor de pericol f.p.s.s. care:
a) executa sau participa nemijlocit la operatiuni periculoase de depozitare, manipulare si examinare a munitiilor in depozitul de armament al unitatii sau in alte spatii de depozitare amenajate potrivit legii;
Dupa cum sper ca vei observa, sporul se acorda in anumite conditii.Pentru cei care fac serviciu in posturi, manipularea munitiilor(nu a PM-ului) are loc doar la introducerea-scoaterea cartuselor din incarcator, operatiune care dureaza 2-3 minute.Avand in vedere ca acest spor se acorda proportional cu timpul lucrat in conditiile aratate, la sfarsit de luna vei incasa bani pt vreo doua tigari.Daca dumneata in post executi astfel de operatiuni, ai o problema.Grija sa nu te prinda sefii in timp ce te joci cu munitia.Stii doar ca nu e voie.

Anonim spunea...

Tot pt anonim de la 14.14.00
In privinta sporului de praf te va lumina tot OMJ 399, Anexa 5.3. unde vei gasi un tabel anexa cuprinzand locurile de munca, activitatile si marimea concreta a sporului pt personalul care isi desfasoara activitatea in conditii grele de munca. Concret "Personalul care lucreaza in mediu cu grad ridicat de poluare interioara (germeni hemolitici, aero-microflora, incarcaturi bacteriologice, drojdii, mucegaiuri s.a.) beneficiaza de un spor de 15%.Sincer in post de paza chiar nu este cazul.Atentie! Daca ai vreo pasiune pt drojdia de bere sau alte lichide similare, nu se pune.
Altfel sunt de acord ca legea salarizarii nu se aplica unitar in sistemul penitenciar.Deasemenea directorii economici "omit" sa ne acorde toate drepturile, fara a mai vorbi despre cele recunoscute, pentru care nu exista alocatii bugetare.