Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 21 august 2008

Nu toate obiectele interzise zboara

Sunt obiectele interzise aduse de cadre deţinuţilor? Este posibil ca un cadru să aducă telefoane mobile, iar plata să se facă direct în contul acestuia de către familia deţinutului? Fraternizează unele cadre cu deţinuţii?

Poate că da...

Periodic, aproape lunar, se transmit în penitenciare adrese care cuprind descrierea unor evenimente negative (găsirea de obiecte interzise asupra cadrelor care intră sau ies din serviciu, părăsiri ale locului de muncă sau evadări ale deţinuţilor etc.) de care se fac vinovaţi agenţi supraveghetori, asistenţi medicali, şefi de tură sau alţi ofiţeri.

Sunt unii care introduc în locul de deţinere telefoane mobile, alţii intermediază legătura celor din interior cu familiile lor, alţii închid ochii la abaterile deţinuţilor. În toate penitenciarele din lumea asta persoanele private de libertate încearcă să-şi facă viaţa mai uşoară, unii spun chiar că „au datoria să încerce”, dar şi personalul are datoria să le dejoace planurile sau să fie autoritar în faţa ilegalităţilor, infracţiunilor, abaterilor disciplinare.

Totuşi, mai sunt cazuri…

  • la Penitenciarul Târgu Mureş, un asistent medical a făcut pe cărăuşul aducând în penitenciar mezeluri (în care era ascuns un telefon mobil) pentru un deţinut. Faptul că s-a dispus controlul asupra frigiderului în care erau alimentele, înseamnă că existau informaţii ceea ce ne conduce la ideea că agentul nu era la prima abatere;
  • la Mărgineni, un agent avea ascunse în buzunarul de la piept al cămăşii două telefoane mobile. Altul a recunoscut că şi-a însuşit un telefon mobil cu ocazia efectuării unei percheziţii;
  • la Penitenciarul Slobozia, un agent conducător auto avea în vestiar 3 sticle de whisky ce urmau a fi date unor deţinuţi ce executau pedeapsa în regim deschis. Din verificări a reieşit că şoferul nu era la prima abatere, aducea în autovehiculul unităţii băuturi alcoolice pe care, cu complicitatea unor deţinuţi, le introducea în locul de deţinere;
  • la Rahova, o agentă a recunoscut că a introdus în mai multe rânduri telefoane mobile în unitate, iar un achizitor a încercat să aducă în unitate 6 telefoane mobile (care, incredibil, erau inscripţionate cu numele şi porecla deţinuţilor destinatari), două încărcătoare, un hands free, creatină şi 17 fiole de „Steanon”;
  • la Gherla, două agente supraveghetor (mamă şi fiică) au intermediat legătura între o deţinută şi alte persoane private de libertate, îi aduceau diverse obiecte din partea familiei în schimbul unor sume de bani, bijuterii, produse cosmetice, articole de îmbrăcăminte, de încălţăminte şi diverse produse alimentarel;
  • la Penitenciarul Spital Rahova, un ofiţer (medic), a încercat să introducă 3 telefoane mobile;
  • la Penitenciarul Botoşani, s-a descoperit că un agent a primit de la un deţinut un ceas de mână, în schimbul unui telefon mobil;
  • la Brăila, un agent supraveghetor, nu doar aducea telefoane mobile deţinuţilor, dar avea şi intermediar printre aceştia (un individ de la curăţenie) care îi cunoştea numărul de cont bancar şi îl aducea la cunoştinţa 'cumpărătorului' pentru 'plată'.
  • la Jilava, înainte de anul 2005, un agent care răspundea de activitatea deţinuţilor care munceau în sistem „Fără Pază” pretindea şi obţinea anumite sume de bani (nu erau mici deloc) de la aceştia, fie pentru a fi selecţionaţi în sistemul care aducea mari avantaje şi o libertate de mişcare de invidiat, fie pentru a fi repartizaţi în anumite posturi sau numai în ture de zi. Ce să mai zicem despre ofiţerul care aducea droguri deţinuţilor şi care îşi ispăşeşte pedeapsa într-un penitenciar unde supraveghetorii i-au fost colegi!

Ca să fac referire la articolul din 01 august Senzaţional! Obiecte zburătoare interzise. În exclusivitate! Numai la penitenciare.”, se pare că nu toate obiectele interzise sunt catapultate peste gardul unităţilor, ci unele sunt aduse cu grijă de persoane mai tinere sau mai puţin tinere, bărbaţi sau femei, agenţi sau ofiţeri, cu experienţă sau proaspăt angajaţi.

Dar sunt şi altfel de cazuri…

În informările de care vorbeam mai sus nu se fac referiri la faptele bune ale cadrelor, la intuiţia, vigilenţa şi inteligenţa celor care:

  • controlează pachetele primite de la familiile deţinuţilor şi găsesc droguri, bani sau cuţite;
  • surprind un deţinut care se întoarce de la punctul de lucru şi miroase a alcool;
  • au flerul de a-l percheziţiona, ceva mai atent, pe un condamnat şi găsesc droguri asupra lui;
  • ştiu să aplaneze un conflict între deţinuţi violenţi şi periculoşi.

Au o mai mică importanţă aspectele pozitive în comparaţie cu cele negative? Curajul, profesionalismul, implicarea, simţul datoriei, spiritul civic pălesc în faţa înşelăciunii, slăbiciunii, necinstei, dezonoarei, lipsei de integritate?

Cu siguranţă, nu. Doar că cei care îşi fac datoria nu îşi trâmbiţează meritele, succesele şi, chiar dacă consideră că nu sunt suficient de bine plătiţi pentru ceea ce fac sau pentru cât riscă, nu caută să îşi suplinească bugetul, compromiţându-se iremediabil (pentru că asta se întâmplă, cel puţin în ochii deţinuţilor, dacă au noroc şi scapă de judecata colegilor).

Aşa cum nu există pădure fără uscături, nici noi nu suntem fără de pată şi avem răii noştri (vezi şi cazul de la BAGR). Ce se poate face cu ei? Pot ceilalţi să suplinească lipsa de integritate a acestora? Sau trebuie ei eliminaţi din rândurile celor care îşi fac datoria cu adevărat? Sau mai pot fi aduşi pe calea cea dreaptă?

Unii dintre voi cu siguranţă v-aţi aflat în faţa unei alegeri nesuferite de a da în vileag fapta necinstită a unui coleg sau de a te face că nu vezi, acoperindu-l şi, implicit fiind părtaş la acţiunea lui reprobabilă.

Vă invit să comentaţi acest aspect, cu atât mai mult cu cât se spune că există un adevăr al celor care luptă cu infractorii sau infracţionalitatea: „Nu vom câştiga niciodată!”

31 comentarii:

Anonim spunea...

Referitor la cazul agentului de Slobozia trebuie precizat faptul ca implicarea acestuia in activitatile care au constituit capetele de acuzare de care este invinuit nu prea au fost in totalitate demonstrate,fapt ce a determinat justitia sa dea un NUP in cauza desigur in urma analizarii materialului acuzator intocmit de un mare sef de la paza(jurist in timpul liber).NUP-ul obtinut in prima faza spune ceva celor care stiu altceva, urmand ca pe fond justitia romana sa faca dreptate. Atunci e atunci!

Anonim spunea...

Seful penitenciarului Jilava, VALENTIN SORESCU, poate iesi linistit la pensie cu banii primiti de la Nutu Camataru. Asta da afacere.

Anonim spunea...

Puscaria SRL JILAVA administrata de ginta Comunisteanu. Plata cum o faceti?inauntru sau pe afara?

Anonim spunea...

Daca nu ma inseala memoria nevasta lui Caministeanu a lucrat pe Spitalul Jilava si au mutat-o la evidenta ca au prins-o facand afaceri cu hotii .Ulterior a fost data afara ca e pus un bandit in libertate eronat si acum e iara angajata? vai chiar nu au bun simt sau rusinica ?pai ANP si MJ ce fac ? Sau o fi de la ciupercile din ciupercarie daca o mai fi si aia ca din 95 nu am mai fost la Jilava.
Stiti cum ii ziceam noi la Caministeanu ,,PROSOPEL SI SAPUNEL” ca ne punea sa mergem aliniati la spalator cu prosopul in mina stinga si sapuniera in mina dreapta.

Anonim spunea...

Despre Caministeanu de Jilava sunt multe de spus si de scris, hirtia suporta vorba aia.Acest copil avortat al unei familii de tarani din marginea Bucurestilor,macinat de ciuda ca nu s-a nascut in buricul targului si toata viata o sa fie de la tara s-a gandit sa se faca militian.
A ajuns si asta o sa ramana toata viata. Îi spun Comunisteanu de Jilava pt ca asa se poarta toparlanu la P.Jilava ca pe mosia lu masa unde se ducea la sapa ca sa aiba ce manca...
Am aflat ca idiotu si-a rupt mana. Si-o fi prins-o in strung?
Umbla o alta vorba ca a fost implicat intr-un meci de K1 din care a iesit ca orice zero barat in genunchi si f.sifonat. Aflam noi
Apropo si-o fi cumparat si el telefon mobil sau tot de-alea penale le foloseste? Si nu numai.......

Anonim spunea...

Ce are NUP-ul cu sticlele de whisky de la Slobozia? Una e una si alta e alta. NUP-ul nu inseamna ca nu s-a comis o abatere disciplinara. Inseamna doasr ca nu se va incepe urmarirea penala, pentru motivele din cpp.

Anonim spunea...

Nea Burcu, iti scriu aici ca matale nu accepti comentariile critice, d-aia n-ai nici unul. Acu nu te apuca sa-ti scrii singur doar ca sa-mi arati ca sutele de cititori e interesati. Oricum am vazut ca monitorizezi penifestu' asa ca ia baga de seama.

1. Sutele de cititori cu care te lauzi de vreo 3 articole ie vreo 20 pe zi (printre care si eu). Vezi http://stat.trafic.ro/stat/lexburcu/vizitatori/zi/#stat. Astia nu minte ca matale.

2. Consultatia aia gratuita care o dai matale si te dai mare securist meserias e cu copy paste dintr-un
- ghid al Serviciului Roman de Informatii-arhiva 199
-http://bucatidincarti.wordpress.com/2008/08/20/recomandari-pentru-protectia-informatiilor/
- Mihai Ioan Micle si Florin Alexandrescu au scris si ei o carte cu aceleasi cuvinte...
- http://azumix.ablog.ro/2008-08-09/protec-ia-informa-iilor-clasificate-ghid-practic-sursa-sri.html

3. Comentariile cretine de la finalul copy paste iti apartin? Sau... le copiezi?

Micutul Geo, spionul bleg "de numai 27 de anisori", ce mai face? Iti mai da servite pentru shefu Tibi Ungureanu?

Anonim spunea...

Pt. prosperul om de afaceri
Confunzi abaterea disciplinară cu fapta penală! În al doilea rând în comunicatul Parchetului se arată clar că deşi fapta nu poate fi considerată infracţiune întruneşte toate elementele unei abateri disciplinare grave. Habar nu ai doctorandule !
P.S. Iar justiţia se va pronunţa cu privire la legalitatea destituirii şi nu cu privire la abaterea disciplinară !

Anonim spunea...

Tot pentru prosperul....
La Parchet nu a fost trimis niciun material acuzator ci doar o simplă sesizare însoţită de caseta video adusă de agentul "nevinovat"!
Şi nu uita Darie !
Cazul a fost cercetat de celebra Comisie de disciplină ( n.b. fabricuţă de albit ... ) care comisie nici măcar ea nu l-a mai putut face scăpat pe majorică cu toate insistenţele prietenilor sindicalişti şi a altor oameni de bine (doctoranzi în ale dreptului moldovenesc )!
P.S. Surse pe care noi, bineînţeles, nu le credem, spun ca în prezent agentul "nevinovat" este şoferul unui cunoscut interlop şi recuperator local !

Anonim spunea...

Pruteanule nu zici nimic?

Anonim spunea...

Deunazi in comentariul meu de la unul din articolele despre fosta SIPA, cum ii mai zice acum nu am retinut,citam un reportaj de pe National Geografic, dintr-un penitenciar de maxima siguranta din SUA ,acolo cea mai mare problema o puneau drogurile introduse in penitenciar,se introduceau peste tot la vizita dar si cadre,cind existau informatii sau cind se gaseau droguri mai multe pe interior se faceau perchezitii AMANUNTITE personalului la intrarea in serviciu,s-au gasit droguri lipite cu scoci in zona inghinala ,in asa fel ca la o perchezitie sumara sa nu fie depistate,s-au gasit pungute cu droguri puse intre feliile de piine simulind sandwiciul angajatului?!Este o certitudine ca asa cum ppl incearca permanent sa obtina privilegii interzise in timpul executarii pedepsei,la fel si personalul cauta obtinerea de foloase materiale necuvenite,cei din urma intr-o proportie mult mai mica decit primii ,sper eu.Lipsa noastra de profesionalism se poate manifesta in foarte multe feluri de la lipsa de fermitate in aplicarea legii si a regulamentelor,la atitudinea treaca azi sa vina ziua de muls bancomatul,la inchisul ochilor cind cineva greseste ca "imi este prieten"[oare chiar iti este prieten?are dreptul in numele prieteniei sa-ti riste si tie serviciul,siguranta familiei,libertatea?],la "combinatul" cu ppl,totul este posibil,totul este intilnit si in penitenciarele romanesti.Personal cel mai mult tin in viata asta la linistea somnului meu,liniste data de o constiinta curata,la siguranta familiei mele si la speranta unei pensii lungi care sa-mi ofere un trai decent si de ce nu sa pot calatorii prin lume la pensie ca si pensionarii din comunitatea europeana,toate acestea se obtin doar daca nu nedreptatesc pe nimeni nici ppl nici coleg,nu incalc legea ,nici regulamentele.

Anonim spunea...

Interesant subiect!

Tradatori au fost si inca vor mai fi.
De unde oare unii dintre ppl-i ne cunosc adresele de la domiciliu, au cunostinta despre familiile noastre, ne cunosc autoturismele si multe altele despre care noi inca habar nu avem? Daca ar fi dupa mine, pe acesti indivizi (colegi nu pot sa le spun), i-as da afara din sistem fara sa clipesc. Apropo, propun administratorului acestui blog sa puna in discutie si un subiect legat de angajati din penitenciare care au fost amenintati, loviti sau au suferit pagube materiale din cauza ppl-ilor sau fostilor ppl. Sunt convins ca vom cunoaste multe exemple dintre acestea.

Anonim spunea...

Referitor la cazul din Braila trebuie spus ca nu era vorba despre un agent supraveghetor, ci despre un angajat civil, fochist la centrala termica.
Tin ca informatiile sa fie prezentate erxact.

Anonim spunea...

Referitor la Pnt Slobozia:daca un "prosper om de afaceri" a ajuns sa ii ia apararea unui agent.........ce sa zic,poate omul e bine intentionat(in cazul asta si-a ales gresit nick-ul)pana la urma e mult de vb despre asta,daca e prosper om de afaceri inseamna ca e bine la puscarie,sau poate si l-a ales doar asa la "derutarea adversarului".Oricum sa stiti ca am intalnit detinuti care au venit de la Slobozia si au spus ca sunt "murdari" multi functionari de acolo(agenti si ofiteri),ok,vet-ti spune ca nu am probe,si asa este,nu am inregistrat nici un detinut cand am vb cu el,dar ce vreau sa va spun este ca asta am auzit de la mai multi detinuti(informatori sau sifoane ca sa inteleaga toata lumea).Sincer nu vreau sa arunc cu noroi peste toti care lucreaza acolo dar ceva este in neregula acolo.Cu respect!

Anonim spunea...

Domnilor totul se inpute de sus, dar daca ai un director cum a fost dom Bala timp de o luna la Tg-jiu cu o verticalitate deosebita poti sa schimbi ceva in acest sistem corupt pacat ca a plecat.Cu acest om de drag sa lucrezi pentru acei care vor sa respecte legea.--- adevarat profesionist.Multi directori ar trebui sa ia exemplu.--succes domnule Bala.

Anonim spunea...

probabil ca sunt multi directori competenti in sistemul asta dar problemele apar pe sectii. putini directori s-au combinat cu detinutii (pe la galati in urma cu cativa ani, acum vreun an pe la colibasi parca - o combinatie puternica cu lumea interlopa din pitesti, sper sa nu ma insel. Cadrele care intra in contact direct cu detinutii sunt cu adevarat expuse (supraveghetori, medici, educatori etc.)si adevarul este ca nimeni la angajare nu-i pregateste temeinic pentru ceea ce ii asteapta. Unii sunt victime sigure (naivi, fraieri, disperati cu datorii uriase), altii sunt necinstiti, avizi dupa bani, smecheri...

Anonim spunea...

Bun si blogul la ceva
Se pare ca un zvon este de astazi certitudine, nici bine nu incepe programul de munca la penit.Slobozia ca unii dintre sefii pazei sunt deja pe blog urmarind cu coada ochiului comentariile la adresa lor sau a celor ca ei,poate ne raspunde cineva din conducere de ce acestia au acces nelimitat la net in scopuri personale,pentru ca distrandu-se pe net acestia nu prea mai muncesc punand subordonatii pe ganduri.
- astfel am constatat folosind metode specifice identificarii tradatorilor cu coada ca,comentariile semnate: anonim la ora 8,16;8,43;8,59 se pare ca provin de pe adresa de net a unitatii cu pricina (vom reveni si cu numele birourilor)
Va dati cu presupusul anonimilor care va mai desfasurati activitatea prin biroul oval al sectorului paza dar nu uitati ca agentul G. s-a adresat instantei de judecata conform art.66 alin.2si81 din Legea nr.293/2004 si in conformitate cu dispozitiile art.264 alin.2 art.268 alin.5 din Legea nr.53/2003 considerand faptul ca Decizia nr.20 din 16.04.2008 a P.Slobozia este intemeiata pe acuzatii false, fabricate la repezeala de juristii de sambata si duminica ai unitatii, care au intocmit dealtfel si materialul cu care au sesizat si onorata comisie de disciplina
- S-a vazut ca sunteti aerieni( anonimul de 8,16) baieti cititi REZOLUTIA nr.333/P/2008 emisa de parchetul de pe langa judecatoria Slobozia si veti vedea ce are whisky cu NUP.
- Pentru anonimus de la ora 8.43, recunosti singur ca dreptul penal este o enigma pentru tine Nita, si mai afla si de ce: daca justitia va stabili ca destituirea s-a facut pe probe fabricate la repezeala in Hidroforul unitatii si va anula decizia atunci automat se va anula si abaterea pentru ca in baza asa zisei abateri disciplinare s-a efectuat destituirea individului.
-pentru anonimus de la ora 8,59, tu minti sau nu mai ai tinere de minte citeste si tu I.cu atentie REZOLUTIA nr.333/P/2008 si ai sa vezi, ca poate doar m. cu ochiul de sticla a vazut caseta incriminatoare nu si parchetul(sau nu stii cand si cine autorizeaza administrarea de probe audio-video) noi am reusit sa facem rost si de sesizarea adevarata si de caseta,daca cumva doresti te putem supune la o serie nesfarsita de implanturi cu norme de drept romanesti dar si moldovenesti fiind apropiate nu prea conteaza,deosebirea apare la exprimarea reala a nivelul de inteligenta cu care ai ramas dotat din scoala de gradati Baneasa priveste lucrurile asa cum sunt si recunoaste ca esti oblete.
Se pare ca interlopul de care vorbesti are ceva clienti si prin biroul tau. Nu uita se pare ca agentul G. doreste refacerea onoarei inclusiv de natura pecuniara
Ai grija treci pe la Gazeta si varsa gusa.......................

Anonim spunea...

AVEM DIRECTOR GENERAL.FELICITARI!!!

Anonim spunea...

Degeaba avem director general daca pe noi ne conduce tot Dumitrache-Fandosache, cel care ii iarta pe cei care fac abateri si ii sanctioneaza pe cei care iar nu au cravata, sau pe cei care nu accepta sa lucreze la bucatarie pe motiv ca nu sint bucatari. Avem un bucatar foarte bun care sta pe gard si o colega care este potrivita sa lucreze pe sectie si careia ii place sa lucreze acolo este fortata sa faca ciorba cu detinutele. Intr-un fel este normal, daca ne gindim ca un ofiter de intendenta conduce o institutie penitenciara.

Anonim spunea...

Pt. anonim de la 21.08.2008, ora 15:05:00
Yo am fost plimbat pe la Bucuresti(TMT), Parchetul de pe langa ...., alt Parchet de pe langa.... Si stii cum? Simplu: un hot a platit un alt hot "sa-mi faca afaceri" cu un pachet de Carpati fara pt. ca nu acceptam statutu` lui de vip(era). Am avut demnitate si am trecut peste. Nu urasc hotii da` ar trebui cineva draq sa ne mai si apere de aberatii de genu`"a stins tigara pa mine, ma zis da morti, are ura personala(de parca eu eram victima de afara si l-am prins la puscarie sa i-o platesc???). Te plimbi pe banii tai, timpul tau. Pacat, ca meseria asta e si frumoasa. Uneori.

Anonim spunea...

Asa este! Sistemul nu ne mai apara. In schimb vrea rezultate. Trebuie gasita o rezolvare si la problema asta.Poate daca pe sectie ar fi 2-3 oameni, am avea si noi martori care sa ne sustina, dar daca azi lucram cu un supraveghetor pe 2, chiar 3 sectii, cum poti sa te protejezi?

Anonim spunea...

Stimati colegi acum vreo 4 ani am fost chemat la director (prima data din 1992)si mia adus la cunostinta ca in ziua urmatoare la ora 9 trebuie sa ma prezint la dna(pna atunci)pentru ca aveam o sesizare acolo facuta de un HOT(ppl)care cu un an in urma il prinsesem ca furase ceva de la pl exterior(apartinind unitatii)i sa intocmit rapoarte sa sesezat politia si pina la urma a fost condamnat .El mia facut sesizare la dna ca eu lam pus sa fure pentru mine nu vreau sa ma gandesc prin ce am trecut atunci credeti ca mia decontat ceva unitatea?nu mam dus pe cheltuiala mea .Daca eram conbinat cu el nu eram halit asa ca cine nu isi vede de treaba lui nare decat sa se conbine cu ei .Va salut

Anonim spunea...

Pt. anonim de la 21.08.2008, ora 15:05:00
Yo am fost plimbat pe la Bucuresti(TMT), Parchetul de pe langa ...., alt Parchet de pe langa.... Si stii cum? Simplu: un hot a platit un alt hot "sa-mi faca afaceri" cu un pachet de Carpati fara pt. ca nu acceptam statutu` lui de vip(era). Am avut demnitate si am trecut peste. Nu urasc hotii da` ar trebui cineva draq sa ne mai si apere de aberatii de genu`"a stins tigara pa mine, ma zis da morti, are ura personala(de parca eu eram victima de afara si l-am prins la puscarie sa i-o platesc???). Te plimbi pe banii tai, timpul tau. Pacat, ca meseria asta e si frumoasa. Uneori.

Esti foarte confuz..........eu cel putin nu am inteles nimic,pai zi-ne si noua "prietene"esti detinut sau functionar..........
PS:credeti sau nu,aici poate scrie oricine(inclusiv detinutii)-spre rusinea noastra,a lucratorilor din penitenciare,suntem "VARZA" domnilor de la agent la director(obisnuim sa dam vina pe sefi-nu ca nu ar avea si ei vina lor-dar asa e mai simplu-sa dam vina pe altii-..........las neterminat comentariul meu,poate ma completeaza cineva(daca nu,voi reveni)Dl.Pruteanu,mila..............poate am gresit.........nu vreau sa par ironic dar cred ca Dl."Pruteanu"are locul sau in acest blog.Bravo Dl."Pruteanu"(oriunde te-ai afla si cum te-o chema).Cu respect!

Anonim spunea...

De ce mila? Ai scris bine si chiar aveai dreptate. Ce-ar fi, insa, sa pui doar trei puncte de suspensie? Nu te supara! O.K.?

Anonim spunea...

Pentru 18:21.Se pare ca esti si vei ramane "OZN".Cel la care te spovedesti tu are o vb:" nu fi prea intelept ca te pierzi singur si nici peste masura de rau si nu fi fara minte..."In fiecare stup este un trantor....se pare ca esti de partea lui...vanare de vant!Iti doresc sanatate!Ptr colegii din sistem:evitati provocatorii!

Anonim spunea...

Stimati colegi acum vreo 4 ani am fost chemat la director (prima data din 1992)si mia adus la cunostinta ca in ziua urmatoare la ora 9 trebuie sa ma prezint la dna(pna atunci)pentru ca aveam o sesizare acolo facuta de un HOT(ppl)care cu un an in urma il prinsesem ca furase ceva de la pl exterior(apartinind unitatii)i sa intocmit rapoarte sa sesezat politia si pina la urma a fost condamnat .El mia facut sesizare la dna ca eu lam pus sa fure pentru mine nu vreau sa ma gandesc prin ce am trecut atunci credeti ca mia decontat ceva unitatea?nu mam dus pe cheltuiala mea .Daca eram conbinat cu el nu eram halit asa ca cine nu isi vede de treaba lui nare decat sa se conbine cu ei .Va salut
Cel putin pe mine m-ai bulversat(nu zic ca nu ai dreptate in ceea ce ai spus)pai scrii miau ca pisica..........aoleu nu merg mai departe ca am insomnii(si ii iau si munca Dl.Pruteanu.........)Sincer nici nu stiu ce sa mai zic(de fatp stiu dar mai bine ma abtin..... :) )

Anonim spunea...

"Miau ca pisica..." Ha, ha, ha... Imi place ca ai umor. Serios. Nu e cazul sa-ti faci griji pentru mine. Daca nu ne-ai mai obosi cu ".........", mi-as mai lua si eu o zi libera si as sta linistit ca m-ai inlocui tu. Te salut, partenere.

Anonim spunea...

Eu nu sunt de la gradina zoologica. Sunt o broscuta de pe balta. M-am obisnuit cu Dumitrache, mare om, mare pescar. Ii cunosc toate gandurile. Uite, de exemplu, cand un detinut se urca pe puscarie sau cand evadeaza sau cand sunt nemultumiri in penitenciar ori trebuie organizata reconstructia penitenciarului ori nu-si poate recompensa oamenii, omul acesta vine la mine, priveste adanc apa, strange din ochii lui de culoarea cerului si prin minte ii trece gandul ca la iarna la merge la schi in Alpii Elvetieni. Si sta asa si gandeste profund, apoi ii vine iar in minte puscaria si mai gandeste odata in profunzime si ii vine ideea salvatoare. Da o alarma, convoaca tot personalul ii invata pe toti de bine, le spune ca trebuie sa aiba constiinta comuni(s)tara, ca trebuie sa muncim pentru tara si alte lucruri pe care eu nu le prea pricep. Oamenii merg fericiti si mai luminati. Se vede ca rad, dar nu cand se uita el. Nu stiu de ce nu devin imediat mai harnici. Doar i-a invatat de bine. Bietul domn Dumitrache! De ce nu vine el pe balta sa-i oracaim noi si sa-i ascultam si noi cuvintele de bine. Ne vom lua cu totii cravate, vom gati atunci cand ne va spune, chiar daca nu avem calificare. Lumea noastra, domnule Dumitrache, e lumea pe care v-o doriti, lumea in care traiti: mica si perfecta, ca sa-l citez pe Huginn. Cu puscaria e mai greu, ca n-aveti nicio treaba cu ea. Nu-i nimic. Va trece. Somn usor. Monstrii cresc in voie langa dvs.

Anonim spunea...

Bai nene Jameliu,

Ce ai cu burcu? Si mai sunt si altii.

Lasati-l sa-si traiasca batranetile in globul lui de sticla, alimentat de nasu' giuca, sa creada ca e inca mare si tare (Viky/Ligica spune altceva despre tarie), sa dea sfaturi si sa mai pupe si el un ... de sef al zilei.

omul asta n-a facut decat bine in viata lui (pentru el si unii apropiati).

Dle. Pruteanu literele mici sunt asezate deliberat.

Pruteanu spunea...

Si virgula ai uitat-o tot deliberat?

Unknown spunea...

Imi pare bine ca acuma sunt telefoane celulare in PNT Slobozia oate ca sunt la liber un exemplu de pe 0768474601 este tot timpul sunata fata mea cu toate ca nici nu-l cunoaste pe cel de la telefon.De ce?