Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 17 august 2008

Limba română în detenţie

Un deţinut asasinează limba română... pe YouTube. Merită văzut.
  • "... vreau să vă răspund... pentru... datorită faptului că este... spaţiul este limitat în imita capacităţii... pi cari iesti destinatâ... iesti insuportabil..."


  • "... pentru faptul că nu sînt spaţii mai cu aier... care să dea un spaţiu mai ielocvent... pentru ca să fie un spaţiu adecvat"

Gheorghe Bozorog se numeşte deţinutul, iar reportajul pare a fi realizat de TeleM Botoşani, la penitenciarul din localitate.

Link-uri utile:

40 comentarii:

Anonim spunea...

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Am drepturi, am drepturi...........

Anonim spunea...

Am vazut purtatori de cuvant care vorbeau cam la fel.

Anonim spunea...

Dragii mei atunci cind m-am incadrat la penitenciar ma asteptam ca in rindul detinutilor sa gasesc orice:de la gainarul marunt care fura de pe tarabele din piata ca sa aiba ce minca,pina la cel care este capabil sa dea un "tun" la o banca ,orice,prin urmare un ppl care asasineaza limba romana se incadreaza in tiparul descris.Ce ne facem fratilor cu ai nostrii scumpi colegi, care sunt absolventi de bacalaureat ,cel putin si care nu au o exprimare mult mai coerenta decit ppl-ul citat.Pentru acesti colegi ii multumesc lui Pruteanu ca exista ,chiar si atunci cind ma atentioneaza pe mine,uneori marturisesc cind lipseste doua trei zile de pe blog il mai si provoc spre al scoate la suprafata,imi este simpatic asa cum imi era si tizul lui Dumnezeu sa-l ierte[la tiz ma refeream].Iteresant ar fi de cercetat cita scoala are ppl-ul citat,poate are si ceva clase absolvite in penitenciar pentru care a luat bani frumosi [de cafea si tigari],uite asa stimulam focalizarea ppl-ilor pe solicitarea de drepturi,de asistenta sociala, fara sa ofere mai nimic in schimb.

Anonim spunea...

Ca un detinut a "asasinat" limba romana mi se pare chiar banal. Dar cei care o siluiesc zi de zi chiar pe acte oficiale (vezi documente primite chiar de la DEAP), pe documente interne, pe blog si in simpla vorbire directa? Mai greseste omul, dar sa repeti la nesfarsit si sa nu-ti pese, sa spui ca nu e important cum scrii inseamna sa te balacesti in propria-ti ignoranta.

Anonim spunea...

Eu am vazut ca unii dintre cei care posteaza se simt cenzurati pentru ca incerc sa le corectez greselile. Ii rog sa nu se supere. Noi toti gresim, dar important este sa si invatam din greselile noastre. Sa ne corectam cu blandete si sa ramanem prieteni/colegi buni. Aceasta atitudine eset caracteristica oricaror buni profesionisti. Ii rog pe toti cei pe care i-am suparat sa ma ierte, dar sa nu se astepte sa ma opresc. Cu prietenie, Pruteanu (sper sa ma ierte si el ca mi-am ales acest pseudonim). Dumnezeu sa-l ierte pe autenticul Pruteanu.

Anonim spunea...

S-a straduit si el sa nu se faca de ras la TV...E bine intentionat omul, doar cuvintele frumoase nu le are la el...Sau le are, dar nu stie sa le foloseasca. Doar n-a venit purtator de cuvant la puscarie... Si, pentru ca tot am adus vorba de ofiteri de presa, sunt printre detinuti si persoane care pot pune in fraze inteligibile ce a vrut sa zica respectivul, fara sa existe riscul sa deraieze sau sa vorbeasca despre lipsa aparatelor de aer conditionat din camerele de detinere. De reporter, ce sa mai vorbim? Unul adevarat, care a gasit subiectul sa-si faca stirea!!

Anonim spunea...

Theo, si azi m-ai provocat de doua ori: "nostri", nu "nostrii", "a-l scoate", nu "al scoate". Fratilor! Nu exista "nostrii". Nu exista. Asta e.

Anonim spunea...

Si mai sunt cateva "provocari". Scriai ceva despre tizul lui Dumnezeu? Asa ar parea. Nu ai folosit semne de punctuatie si m-ai facut sa inteleg gresit la inceput.

Anonim spunea...

Anonim spunea...
Cateva exemple concrete de oameni angajati in fuctii inalte de gasca Dumitrascu & Serban.

1. Alin Popescu - sef birou Pelendava - extrem de slab pregatit in domeniul in care activeaza. Are si el o calitate - e lider de FSANP. Totusi, este pregatit bine pe linia drepturilor functionarilor. Deh, lider de sindicat.

2. Caministeanu numaistiucum - dirrector adjunct Jilava - absolut nicio calitate. Habar n-am cum inca mai e in functie sau in sistem.

3. Corici Dumitru - inca sef serviciu la Barcea Mare - lipsit de inteligenta, charisma, proiecte, cunostinte profesiona. Se remarca printr-o duritate iesita din comun cu agentii si prin lipsa de demnitate in fata sefilor. Acolo este pres.

4. Badai Marius - sef serviciu Turnu Severin. Coleg de promotie cu dl Corici. Gandire de agent. Razbunator pana la ceruri. Perfid. Lipsit de viziune. Aerian. Nu are nici in clin, nici in maneca ceva cu functia pe care o detine. Este detestat de toata lumea - de la vladica, la opinca toti il injura. Un soi de Caministeanu 2. Cand era agent a fost surprins m......-se in foisor. A fost incercat pe toate functiile posibile. Peste tot era submediocru.

5. Barbulescu Mihai - sef tura la Tr Severin. Ce e valabil pentru Badai, e valabil si pentru el cu un singur amendament. Nu a fost surprins m......., insa fura, in mod ordinar, din alimentele pplilor. Se dadea mare comisar de poilitie inca de pe cand era agent. Umbla zvonul ca astia doi doresc sa sape, pentru a ocupa locul, pe Stoica si pe Sama, actuali directori. Deh...prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul.

si exemplele pot continua cu Dulau Florin, etc., lista cuprinzand circa 50 - 60 de nume de incompetenti din totalul celor promovati/angajati pe functii de conducere.

06.08.2008 21:22:00
Ce parere are noul domn director de acesti oameni?

Anonim spunea...

Rad detinutii de agramatii ofiteri si agenti. E timpul sa mai punem (unii dintre noi) mana pe o carte pentru ca durerea cea mare nu e ca sunt detinuti ca si cel din clip, ca aceea ca sunt directori, ofiteri si agenti care uneori se exprima la fel.Pruteanu are dreptate.

Anonim spunea...

Si la ANP am primit multe materiale agramate din unitati. Da-ti un singur exemplu de greseala care s-a strecurat in materialele DEAP! Concret, ca asa e usor sa aruncam cu noroi. Eu personal nu cred ca au existat.

Anonim spunea...

"Dati" in acest context se scrie impreunat...Grea gramatica asta nene...mai decat carnea de porc.

Anonim spunea...

Geo am inteles mai baiatule ca esti suparat ca ai picat niste concursuri si ca seniorul a fost dat afara pentru ca facea afaceri cu bivolaru. Tu nu vezi ca articolul are alt subiect? Ce tot îi dai înainte cu listele tale? Ai doar 27 de anisori incompetenta mica, mai lasa netul si pune mana pe treaba.

Anonim spunea...

Multumesc administratorului pentru cenzura comentariului de la 18.59 Asta inseamna ca ai un interes cu persoana respectiva.
Nu am scris vulgaritati ci doar faptul ca asa vorbeste si ea, ca angajat al penitenciarului Botosani,de acolo de unde a dat interviu respectivul ppl.
O bila neagra.

Huginn spunea...

Serios!? Nu a fost vulgar exprimat, doar vulgar copiat?! Aţi înţelesc cumva că citatele vulgare sunt acceptabile? Nu vă grăbiţi puţin cu bilele?

Anonim spunea...

Stai putin Huginn, vorbim de acelasi comentariu ???!!!! Ce anume sa copii ??????? Am spus doar ca persoana respectiva vorbeste la fel ca respectivul ppl(asta pentru ca am auzit-o).
Ce alte vulgaritati copiate ???????!!!!
Nu stiu, dar dupa ce te lamuresti te rog primeste-mi bila si da-mi scuzele de rigoare. Cu respect.

Anonim spunea...

multumesc Pruteanule,cit despre tiz sigur ti-ar fi savurat replicile,ale lui ar fi fost mai taioase.

Anonim spunea...

"...cat despre tiz, sigur..."

Se pare ca tu si cu Fox nu va suparati daca va corectez. Asta pentru ca la voi, ca la fiecare dintre noi, mai apar si niste mici scapari. Sunt unii care se supara pentru ca din pruncie sunt certati cu cartea. Nu-i nimic. Poate invata ceva acum. Daca nu, nu. Asta e. Eu imi fac datoria. Mi-a promis Pruteanu un loc la doi metri de el. E umbra, creste iarba frumos, sunt si doua-trei flori, mai urla cate un caine, noaptea suiera vantul si se bucura agramatii de pe blog.

Fox spunea...

Pentru pruteanu...

de ce m-as supara? nu-i vad rostul supararii atunci cand esti adus pe drumul cel bun.

Anonim spunea...

Pentru theo, pruteanu si altii....

Eu lucrez pe tura. In primul meu an de munca pe sectie, nu reuseam sa ma inteleg cu hotul ( nu ppl-ul). Limbajul academic si prea respectuos, hotul nu-l intelegea. De cand am inceput sa folosesc limbajul lor, altfel stau lucrurile. Eu pe sectie lucrez de aproape 10 ani. De 10 ani nu am citit o carte, nu am fost la un teatru, de unde doriti ca eu sa am un limbaj, sa zicem ca al dumneavoastra. Asta este diferenta, iar impactul se vede. Nu stiu in ce domeniu lucrati in penitenciar, dar va rog sa nu faceti reprosuri, pentru ca asta este plata pe care o facem noi in munca directa cu "hotul".

Anonim spunea...

Pt. anonimul de la ora 21.27

Ati scris foarte bine. Daca puneati si semnul intrebarii la locul lui, cred ca era perfect. Prin urmare, se poate.
Inteleg ce spuneti, dar nu pot fi de acord cu dvs. Faptul ca lucrati pe sectie nu poate fi o scuza pentru a nu citi. Eu cunosc multi colegi care lucreaza in ture si sunt studenti care invata bine. Scuze ne putem gasi intotdeauna. Am vazut oameni care au cate doua job-uri si care citesc pe autobuz intre un loc de munca si altul, care seara isi mai fac putin timp sa citeasca. Este importanta atitudinea pe care o avem. Daca gresim si cineva ne corecteaza, atitudinea constructiva este sa acceptam ca am gresit si sa invatam din asta cate ceva. Daca, insa, noi ne lamentam, ne justificam si uneori reactionam agresiv, nu avem cum sa inaintam. Dam vina pe "scarbici", pe hotii la al caror limbaj trebuie sa ne adaptam (de acord sa ne adaptam, dar sa nu ramanem in mocirla pe care limbajul si ideile infractorilor o produc. Noi suntem aici pentru ca ei sa fie mai buni, nu ca sa ne facem noi mai rai, mai putin conectati la valori), pe orice altceva decat pe lenea noastra. Cica vorbeau odata doi intelectuali. Unul mai tanar ii spunea celui mai in varsta: "Nu mai am timp sa citesc.", iar celalalt ii raspunse: "Nu ai timp? Fa-ti!" Asa e, stimate coleg. Sa ne facem timp pentru minte si pentru suflet, ca pentru toate celelalte avem destul timp, din pacate. Iarta-ma daca te-am dadacit.

Anonim spunea...

Plata pentru munca directa cu persoanele private de libertate o primim in ziua de salariu. Mai avem uneori satisfactia sa vedem ca unii dintre fostii detinuti si-au revenit si s-au reintegrat. Daca ne veti pune placa aceea expirata ca sigur suntem de la socio daca gandim asa, va voi spune ca aveti dreptate, dar noi toti ar trebui sa gandim in acest fel daca vrem sa nu devenim antisociali si sa dam apoi vina pe "munca directa cu hotii". Am vazut in centrele de reeducare agenti care se purtau ca niste educatori si simteam ca au satisfactia aceea profesionala a celor care fac o munca utila. Am vazut in strainatate agenti din paza (daca e sa facem aceasta separare care numai la noi implica si o bariera de mentalitate) care erau preocupati de reintegrarea sociala a p.p.l. si care considerau acest lucru normal, care aveau bucuria ca fac ceva bun pentru societate. Sa nu uitam: siguranta, baza logistica si educatia contribuie impreuna la asigurarea posibilitatii reintegrarii sociale. P.p.l. care doresc sa devina cetateni liberi si onesti vor putea sa o faca gratie unora ca acesti oameni care lucreaza in toate aceste compartimente. P.p.l. care aleg calea intoarsa spre puscarie o fac pe pielea lor. Noi, insa, sa avem convingerea sa trebuie sa ne facem treaba bine si satisfactia ca uneori reusim. Aceasta este calea spre profesionalism in sistemul penitenciar. Cel putin asa cred eu si am vazut ca mai sunt colegi care cred la fel.

Anonim spunea...

Ai dreptate, Pruteanu. Nu ar trebui sa ne suparam daca cineva ne arata unde am gresit. Sper ca nici tu nu te vei supara atunci cand vom sesiza o greseala in comentariile pe care le faci. Si eu cred ca munca directa cu p.l.l. nu e nicidecum o scuza plauzibila. Trebuie sa citim, sa ne dezvoltam. Daca un detinut vorbeste mult sub nivelul nostru, avem capacitatea de a-l intelege, de a prinde mesajul lui, poate si de a-i raspunde oarecum pe limba lui, dar nu si in spiritul lui (asta ar insemna ca in lupta dintre o lume buna si una rea a castigat cea rea pentru ca eu am acceptat). Ce ne facem insa, daca nu citim, daca nu ne punem permanent la punct, ca ajungem sa ne deprofesionalizam, sa nu mai relationam intr-un mod socialmente acceptat, poate chiar sa fim depasiti ca nivel de cultura de unele p.p.l.? Daca un detinut cunoaste foarte bine legile, regulamentul, ba este citit si are o cultura generala solida, daca acel detinut ne intreaba ceva, noi ce facem? O dam in vrajeala ieftina de acum zece ani si ne scuzam ca noi am lucrat cu alt gen de hoti? Nu e cam penibil? Trebuie sa ne dezvoltam. Asta e.

Anonim spunea...

Cred ca in primul rand ar trebui sa .... ne respectam pe noi insine..... si daca incerci ca in fiecare zi , in fiecare clipa sa te respecti PE TINE... si evitand sa "asasinezi" limba romana...poate ca ai sa te "simti mult mai bine...."
Gresim ades.... cand in graba de a "pune la punct pe cineva" incepi sa te exprimi mitocaneste....si agramat....ne pierdem stapanirea de sine....si te simti ca... un RAHAT....cel putin asa ar trebui.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 19.08.2008.21:27 si eu lucrez in ture,am lucrat in ture si la spital ,inainte de a veni la pemitenciar,toti apartinatorii pacientilor ma intrebau"la ce facultate sunt student,in ce an?"deoarece eram in permanenta cu o carte in mina si de obicei nu romane de Barbara Cartland,personal gasesc ca lucrul in ture iti da mai mult timp pentru citit decit cel la 8 ore,noaptea cind este liniste pe sectie ce faci?Bati cartile din biblioteca de 32,cucai cu capul pe masa de birou?Eu cind nu mai sunt capabil sa fac hirtii[dpa orele 02-03 a.m.gresesc hirtiile care solicita un grad ridicat de atentie] ma relaxez citind,sa te exprimi corect si frumos poti invata si dintr-un articol de ziar sau revista[chiar reviste gen "POVESTEA MEA"care au un oarecare succes in mediul unde lucram].Cind eram in scoala postliceala sanitara colegele mele se vedeau superioare surorilor medicale absolvente de liceu sanitar,eu le-am replicat ca ambele forme de scolarizare au dat atit elemente bine pregatite cit si mai putin pregatite, totul depinde de interesul personal,daca tu ca individ vrei sa-ti desavirsesti pregatirea profesionala poti,totul este sa vrei.Pentru mine ar fi cea mai cumplita pedeapsa sa ma oblige cumva sa nu citesc,cititul m-a ajutat sa trec peste momente dificile in viata personala,sa iau examene pentru un servici mai bun,sa ma realizez in viata,sa evoluez spiritual.Legat de limbaj a te face inteles este un lucru important dar nu trebuie sa ramii la nivelul la care ai coborit spre a fi inteles,treaba cu a te face inteles o intilnesti si in alte parti si in spital oamenii simpli nu ma intelegeau daca foloseam termeni medicali sofisticati ,trebuia sa ma exprim pe intelesul pacientului dar asta nu inseamna ca eu gindeam in acesti termeni.

Anonim spunea...

Ieri am venit de la mare, din concediu. Azi am deschis blogul sa vad ce mai este nou "pe la noi". Nu pot sa nu remarc anumite comentarii ale lui pruteanu si ale lui theo. Vreau sa va intreb, cate ore lucrati voi cu ppl-ul? Probabil 2 sau 3 ore. Sau poate 4-5 ore. Cred ca deja exagerez. Omul acela de pe sectie lucreaza 12 ore. Stati voi 10 ani pe sectie si veti vedea cum este. Si inca ceva, ca tot m-am aprins. Voi de cate ori ati participat la vreo situatie de criza pe o sectie? De cate ori ati venit cu solutii pentru rezolvarea ei? "pruteanu", stii ce este aceea o situatie de criza? Nu stiu de ce am impresia ca acum rasfoiti cartea. Ei bine, va spun eu, ca supraveghetorii sunt aceea care previn de cele mai multe ori aparitia acestor situatii de criza sau vin cu idei pentru solutionarea acestora si daca sunt unii dintre ei care se exprim mai greu, luati in calcul si uzura psihica pe care o cumuleaza in timp. Nu merita sa va aratati mai superiori decat ei, pentu ca nu sunteti. Voi veti fi mereu in linia a doua, iar ei vor fi mereu in linia intai.

Anonim spunea...

Cred ca ai dreptate. Nu le suntem superiori celor care lucreaza pe sectie. N-am sa-ti spun cat timp lucrez pe sectie si la cate situatii de criza am participat pentru ca vod ca deja stii. Am tot respectul pentru colegii de pe sectii. Am vazut oameni inteligenti si cu mult bun simt printre ei, asa cum am vazut multi incuiati intre cei din birouri, dar nu pot sa nu spun ceva cand vad ca oamenii se tavalesc in ignoranta si apoi se lasa scufundati in mocirla puscariei. Scuze ca acelea pe care tu le-ai invocat nu fac decat sa contribuie la o si mai mare afundare. Cu alte cuvinte: "Lucram pe sectie, suntem in linia I, suntem talpa, plamasii, prin urmare nu mai are niciun rost sa punem mana pe o carte, sa evoluam." Si mai e ceva: "mai superiori..." Hmmm.

Anonim spunea...

"vad", nu "vod", "palmasii", nu "plamasii"

Poate te ajuta sa stii ca lucrez mult cu detinutii. Si ar fi bine sa mai stii ca de obicei sunt in centrul situatiilor de criza pentru ca oamenii ma cheama atunci cand e o criza. Nu sunt psiholog, dar studiez psihologia si am participat cu sarg la cursul de rezolvare a conflictelor. Am pornit de pe sectie de tanar, am studiat pe bune, la zi, la o facultate de stat (am mai chiulit la cursuri), am evoluat si acum sunt ofiter.

Anonim spunea...

Am trait sa o vedem si pe asta,Dl Pruteanu a fost "corectat"de cineva.............. :).Ok parerea mea este ca a gresit din taste(pana la urma se vede cine este agramat sau nu),nu ma injurati ,nici macar nu il cunosc pe "pruteanu".

Anonim spunea...

pruteanu, lasa-ma sa rad. Ai muncit pe sectie si ai facut facultatea la zi? Si ai mai si chiulit? Si acum esti si ofiter? "Inteleg, dar nu pot fi de acord cu tine," parca asa scriai mai sus. Ei bine, poate esti ofiter, dar cum ai evoluat? Chiulind?
Asa student sarguincios ai fost? Si apoi, trebuia sa-mi spui ca esti ofiter? Hmmm. Nu vrei sa te lasi de aerul de superioritate. Ei bine, in mod intentionat voi introduce o greseala de gramatica, intr-unul dintre comentariile viitoare si nu o greseala banala, ci una asa, ca pentru tine "profesore" si daca nu o gasesti, apoi, tine-te prutene!
Si inca ceva. Eu am vorbit "la dumneavoastra", dar tu imi scrii
cu "ai dreptate" sau "sa stii". Ai idee ce varsta am eu? Pai ce facem cu politetea, "domnule profesor"?

Pruteanu spunea...

Prietene, nu te bucura inca! M-am corectat singur. Si nu sunt domn, sunt un coleg mai prietenos decat iti inchipui.

Anonim spunea...

pruteanu, lasa-ma sa rad! Zici ca ai lucrat pe sectie? Si ai facut "pe bune" facultatea la zi? Si ai evoluat chiulind de la cursuri? "Inteleg ce spuneti, dar nu pot fi de acord cu dvs", parca asa scriai mai sus. Si pe deasupra esti si ofiter? Hmmm. De ce trebuia sa-mi spui si asta? Aerul de superioritate nu vrea sa te paraseasca, nu-i asa? Ei bine, intentionat voi introduce o greseala gramaticala in comentariile ce vor urma si nu una banala, ci una ca pentru "domnul profesor" si daca nu o gasesti, apoi, tine-te prutene!

Si inca ceva. Eu am vorbit "la dumneavoastra", iar dumneavoastra ati dat-o cu "ai dreptate", "te ajuta" si altele de genul acesta. Ce faceti "domnule profesor", asa politicos sunteti? Aveti idee ce varsta am eu? Ce naiba, v-ati pierdut cu firea? Asa negociator sunteti?

Anonim spunea...

Sa ma tin de ce? Si eu fac multe greseli si nu ma supar daca sunt corectat. Imi pare rau daca v-am suparat tutuindu-va. Am crezut ca suntem intre prieteni.

Anonim spunea...

Si nu sunt profesor. Sunt doar un om care crede ca e de bun simt sa cunosti limba in care te exprimi. Va deranjeaza faptul ca am fost agent si am ajuns ofiter? Nu va place ideea ca in sistem un om poate evolua? E problema dvs., dar veti ramane in urma si multi agenti tineri si inteligenti vor creste. Va doresc tuturor succes! Si lasati ranchiuna. Ne ne foloseste.

Anonim spunea...

"Si lasati ranchiuna! Nu foloseste nimanui." Parca suna mai bine. Nu?

Anonim spunea...

Corect!

Anonim spunea...

Am fost la serviciu si nu am vazut ultimele comentarii,dar nu pot sa ma abtin sa nu dau o replica anonimului din 21.08 ora21:51 daca mi-ai fi urmarit comentariile ai fi inteles ca sunt agent ,asistent medical,lucrez in ture si de mai mult de 10 ani intr-un penitenciar.Nu stiu in unitatea unde lucrezi tu cit timp petrec asistentii cu ppl-i dar la noi se petrec destul de multe ore,situatii de criza dezamorsate de cei de la medical sunt si acestea[vezi taieturi,cuie in cap,intoxicatii voluntare cu te miri ce].In urma cu ceva ani am avut un deces un ppl de 34 de ani,o afectiune acuta cu evolutie fulminanta, un coleg de-al meu si d-na dr ii faceau respiratie gura la gura si scumpii nostrii colegi din paza se amuzau pe seama celor care incercau sa-l salveze?!Niciodata nu am desconsiderat supraveghetorii,daca nu pentru alt motiv este suficient sa-ti spun ca suntem o familie de lucratori de penitenciar si 1/2 care nu lucreaza la medical lucreaza in paza,in plus la noi in unitate si pe schimbul in care lucrez sunt citiva supraveghetori absolventi de studii superioare,baieti destupati la minte care citesc si cu care imi face placere sa stau la discutii.Nu sunt de acord nici cu cei care fac afirmatii de genul"a plecat din sistem ca simtea ca se deprofesionalizeaza",totul depinde de dorinta ta ca individ de a evolua spiritual,cultural,profesional,mediul in care lucram are o diversitate mai mare decit alte locuri de munca si poate fi o provocare pe masura alegerea ne apartine.

Pruteanu spunea...

"nostrii"? Theo, stiu ca esti suparat si obosit, dar ... "nostri". Un "i" se scoate mai usor decat un cui.

Anonim spunea...

Se pare ca pentru mine nu este intotdeauna mai usor,multumesc.

Anonim spunea...

Ai simtul umorului. E o caracteristica a oamenilor inteligenti.