Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 15 august 2008

Jilava - penitenciar cu manele şi ProTV

ProTV a descoperit Penitenciarul Jilava. Revelaţia s-a întâmplat miercuri la ştirile de la ora 19.00. Un deţinut ne-a declarat foarte serios că Jilava e singurul penitenciar unde nu se asigură "un trai mai decent", dar că s-a rezolvat problema cu şobolanii şi cu gândacii. (vezi ştirea)

Gândaci, şobolani, manele şi... reconstrucţie
.
Fondul sonor a fost asigurat de o manea penală cu drumuri care duc, predictibil, la închisoareeeeeee. Domnul Ovidiu Oanţă de la ProTV a asigurat comentariile şi imaginile, unul dintre punctele de mare ineres fiind o hazna refulată.
.
Admiţând un fapt de necontestat directorul general al ANP, dl. Ioan Băla, anunţă că penitenciarul va fi renovat şi că deţinuţii, o parte, vor constitui forţa de muncă necalificată care va face această operaţiune.
.
Rămânând cu picioarele pe solul penitenciar Cristina Păduraru, adjunctul directorului de la Jilava, încearcă să explice reporterului că toată operaţiunea asta de renovare e o treabă serioasă şi de durată. N-a prea reuşit dacă e să ne luăm după replica de final: "... cei mai mulţi dintre gardieni vor lua şi ei drumul altor penitenciare".
.
De la intenţii la fapte... reparaţii şi bani din taste
.
Dacă reportajul mai poate fi acceptat, articolaşul de pe site-ul ProTV este... total suprarealist. Intenţiile viitoare sunt transformate brusc în acţiuni deja în curs de derulare, milioane de euro fiind scoase din jobenul editorului:

Penitenciarul de Maximă Siguranţă Jilava primeşte, în sfârşit, milioanele de euro necesare pentru refacerea din temelii. Sute de deţinuţi sunt transferaţi în aceste zile la alte închisori din zonă, iar puţinii care vor rămâne la Jilava vor fi puşi la muncă. (sursa: site ProTV)

Pentru cei tentaţi să ia în serios reportajul cu pricina câteva precizări:
  • Jilava nu a primit milioanele de euro necesare refacerii din temelii, informaţia a fost adăugată dintr-un exces creativ de către dl. Ovidiu Oanţă - ProTV;
  • la Jilava se fac cel mult reparaţii curente şi, dacă se mişcă bine, şi ceva reparaţii capitale pe anumite zone;
  • dacă reconstrucţia se discută acum va începe efectiv, cel mai devreme, peste 1 an cu condiţia ca misterioasele milioane de euro să apară până la urmă (...din motive de licitaţie, proiectare, finanţare);
  • şobolanii şi gândacii n-au murit, fac bine şi prosperă.
Link-uri utile:

7 comentarii:

Anonim spunea...

Nici nu va primi banii cu pricina. Ca ii va arunca iar in haznaua aia refulata. Cum a facut-o in ultimii 50 de ani. De asta data banii vor fi cheltuiti de ANP. Spre disperarea multora. Poate si spre bucuria altora.

Anonim spunea...

AVEMUS DIRECTOR GENERAL!!!
FELICITARI !!!

Anonim spunea...

Speram sa inceapa era profesionalismului in sistemul penitenciar. Dumnezeu sa va ajute, domnule Bala.

Anonim spunea...

BUNA SEARA!FELICITARI DOMNULUI MINISTRU,DOMNULUI RAGEA SI D-LUI BALA!AU REDAT SPERANTE OAMENILOR CARE MUNCESC IN ACEST SISTEM!PROFESIONISTII AU POSIBILITATEA SA SE AFIRME.EXISTA DIN NOU MOTIVATIE.Cunosc Jilava.In tara sunt cateva unitati grele.Doar un om "greu" va avea rezultate bune aici.Este nevoie de timp si o echipa pe masura.Omul sfinteste locul.Pana si salbaticii aia de indieni cand aveau necazuri adunau batrani la sfat....o seara minunata.Bafta Rapid!

Anonim spunea...

La Codlea s-a schimbat echipa de constructori, dar p.p.l. nu au loc sa munceasca nici macar ca si muncitori necalificati. Cei din conducere prefera sa-i tina in camere, sa-i plimbe si sa-i lase sa se plimbe ba la cabinetul medical, ba la club, ba la vizite etc. Nu exista viziune, planificare, nimic. Banditii stau in loc sa munceasca. Ar trebui sa scoata untu din ei, sa-i puna la munca, nu la lenevit.

Anonim spunea...

Mare dreptate ai Frog,dar mai este o problema dupa L275 cea a executarii pedepsei la noi munca nu este obligatorie?Iarasi am vrut noi romanii sa fim mai catolici decit papa sau mai democrati decit anticii greci care au infiintat democratia.Jilava ar trebui dinamitata,aruncata in aer si reconstruita din temelii,poate atunci se va obtine ceva demn de secolul21.

Anonim spunea...

Nu trebuie sa fie obligatorie. Exista detinuti care abia asteapta sa munceasca. Noi ii tinem si nu le dam de lucru. Asta e problema. Puturosii sunt puturosi. Isi merita soarta, dar exista si oameni care vor sa faca ceva util. Lor le taiem macaroana. Ce mesaj le transmitem?