Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 29 august 2008

News Alert: Directoriada ANP - prima rectificare... din câte?

Site-ul Ministerului Justiţiei publică o rectificare la anunţul din 27.08.2008. Directorul de la Direcţia Medicală din Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu mai trebuie să fie specializat în medicină generală ci doar în domeniul medicină umană.
.
Site-ul ANP nu a anunţat încă (ora 10.00) rectificarea făcută de Ministerul Justiţiei, care, deloc întâmplător are ditamai Direcţia Medicală în schema de personal. Direcţie Medicală, care l-a hărăzit deja şefiei pe Florin Stanciu, şoferul-jurist-director, şi care musteşte de piloşi şi de ambiţioşi. Rectificarea e desigur justificată din raţiuni tehnice, pe care ANP le va afla în curând.
.
Se aude că nici sintagma "vechimea în specialitatea studiilor absolvite, necesare exercitării funcţiei publice de conducere..." nu va scăpa nelămurită şi ne-redimensionată. HG 635/2008 privind structurile instituţiilor de învăţământ superior şi specializările/programele de studii universitare de licenţă (...) nu a ajuns, ca multe altele dealtfel, la urechile doamnei director Cristina Adina Hoblea Licherdopol Bura (sper că nu am greşit ordinea).
.
Drept urmare condiţiile de studii sunt atât de vărzuite şi de urechiste pe cât s-a priceput şefa împuternicită a resurselor umane din ANP (domnu' pensionar Stan nu v-a pierit stirpea - "că sunt mulţi şi nu au nici o boală", vorba cântecului).
.
Sper că doamna director n-o să candideze la concursul pentru funcţia pe care a împuternicit-o acelaşi Marius Iosif. Nu de alta, dar e şi organizatoare, deci în conflict de interese. Mai e şi 'uşor nepotrivită' pentru domeniul resurselor umane, dar asta e altă discuţie.
.
Culmea e că magistraţii sunt eligibili pentru orice funcţie, conform anunţului ANP. Foarte posibil, o să avem în viitor magistraţi-medici şefi, magistraţi-economişti şefi, magistraţi IT-işti şefi şi, de ce nu, magistraţi educatori şefi. Şi asta pentru că legea 293/2004 privind statutul funcţionarilor din ANP, aşa cum a fost modificată prin OUG 4/2008 de către Marius Iosif et. co, permite măgăria.
.
Link-uri utile:

PS Multumesc domnului BvR pentru ajutor. :-)

Update 29.08.2008 ora 13.30

ANP nu a publicat încă pe site-ul propriu rectificarea la anunţul din 27.08.2008. Se pare că vor apărea mai multe modificări, având în vedere problemele constate. Modificarea postată deja pe site-ul MJ nu a fost comunicată oficial ANP.

Update 29.08.2008 ora 14.00

În sfârşit a publicat şi ANP rectificarea. Cam greu.

20 comentarii:

Anonim spunea...

Da Huginn, cred ca ai dreptate,

Magistratii Romani poate ca se pricep la orice altceva decit la... magistratura.

Starea Justitiei din Romanica o dovedeste pe deplin.

Problema lor este doar ca, desi sint eligibili in diverse pozitii manageriale, se ofusca instantaneu cind in parohia lor apare , din intimplare, un manager ne-magistrat - vezi recentele numiri de SS la MJ...

Sa ne traiasca magistratii, deci!
Ei sint un soi de panaceu universal al zilelor noastre. Ce ne-am face fara ei?

Anonim spunea...

Cum sa ceri vechime in specialitatea functiei dar sa nu ceri vechime in sistem in respectivul domeniu ????
Pai vine ditamai cotoharla psihopedagoaga pe la nu stiu ce casa de abandonati care nu are habar catusi de putin despre puscarie. Da, daca nu se vor ocupa nicidecum posturile, scoate-le dupa aceea dupa criteriile astea, dar deocamdata da-le prioritate celor din sistem care au habar macar de ceea ce se intampla, ca sunt. destui.

Anonim spunea...

e doar parerea mea, dar cred ca magistratii nu au ce cauta in alte functii, oricare ar fi acelea. evident ca nu toti colegii mei sunt de acord. altfel nu ar incerca sa faca pe managerii, inspectorii, secretarii etc in conditiile in care studiile noastre sunt doar juridice. pe de alta parte, faptul ca toata vina pentru starea in care e sistemul penitenciar este aruncata in spatele unor "rataciti" ca Iosif si Spaiuc spune multe... astept cu interes sa fiu pus la zid in comentariile ce urmeaza.

Anonim spunea...

Rectificati data ultimului up-date !

Anonim spunea...

vreau si eu adresa corpului de control al ministrului va rog din suflet,am urgent nevoie de ea

Anonim spunea...

cu ce sunt mai buni magistratii decat managerii publici care doar asta au invatat:sa conduca?! nu iau apararea celor care au fost in sistemul nostru dar tin minte ca pe vremea lor s-a realizat o strategie care pe vremea lui iosif a fost ignorata iar pe vremea asta a fost prelucrata intr-un plan de masuri pt eficientizarea sistemului, ceea ce tot aia e. toate institutiile care se respecta au o strategie, se tin de ea si au rezultate.

Anonim spunea...

adicatelea magistratii sint niste ceausisti? ca ala era si inginer si arhitect!
magistratii de azi , nu se pricep nici la magistratura ,sau scuze se pricep la magistratura de interlop
geaba intorsura la directia medicala, ca Ministeru Sanatatii a zis alta - manageru e manager , nu doctoru,doftoroiu
exista scoala de controlori, domnu STANCIU??

Anonim spunea...

Pentru cine nu stie ,va spune baiatu din decembrie va fi goana dupa ciolane,rectificari vor mai fi cu gramada,VACAROIU spunea acum doua seri la realitatea tv ca in cazul in care psd va veni la putere va schimba pana la esalonul 3 functionarii publici ,pentru ca ;nu-si permit sa conduca tara cu mana altora;,

Anonim spunea...

ciolanul !!!!!! din decembrie ianuarie sa te astepti numai la bine ???
Dar daca nu castiga PSD ce se intampla Oare????
CIOLANUL e cu carne sau fara ?

Anonim spunea...

Dupa posturile de director ce urmeaza???

Anonim spunea...

Oricine ar veni or sa gaseasca aceleasi caste, încrengături de neamuri vasali, tot aşa o sa vedem, o adunătură de troglodiţi, gata să-şi vândă sufletul pentru locul pe care-l ocupă-n sistem.” - probabil ca suntem inca neadaptati la modernitate. Nu avem un corp de functionari cu adevarat publici - adica sa nu “apartina ” cuiva. Oamenii inca nu au constiinta de cetateni liberi - nedependenti de cineva.

Anonim spunea...

Speram sa fie scoase la concurs si posturile PE CARE UNII STAU BINE MERSI IMPUTERNICITI si uitati de veci, imputerniciti pe posturi de sefi ! Sa li se expire mandatele duble, triple de la conducere si sa mearga si ei sa se streseze la concursuri ca asa e normal, nu sa i-a o gramada de bani ca imputerniciti de un veac pe functii de sefi birou !! OARE SE VOR DESTEPTA CEI DE LA CONDUCERE ?Speram !
De magistrati nu vom scapa, insa ar fi bine sa mearga si ei la concursuri nu sa fie detasati, ba sa vada si ei ce inseamna examenele, insa cele adevarate nu criterii politice !

Anonim spunea...

Chiar asa! De ce magistrati si nu manageri, de ce stiinte juridice si nu alte stiinte socio-umane? Sunt posturi de conducere, nu posturi de executie, iar un manager trebuie sa cuprinda problematica, dar are specialisti pe domeniile specifice. E ca si cum s-ar cere sa candideze pentru un post de director de scoala doar profesorii de romana si matematica. Pentru ca sunt mai multe orele in programa sau pentru ca sunt ei, profesorii, mai multi? Ce legatura are specialitatea pe care o preda cu postul de director?

Anonim spunea...

Dupa posturile de derector temporar, va urma posturile de jmecheri, de copii pilosi ,de domnul goe,sa avem pardon, coana joitico...pentru anonimul de la 20,03

Anonim spunea...

Da tu concurs si o sa-l "i-ei", desteptule. Are dreptate Pruteanu. Cum iti dai tu cu parerea despre concursuri de ocupare a posturilor de sefi si scrii ca un maturator? Nu te uiti la tine? Ipocritule!

Anonim spunea...

ce tot atatia sefi de birouri frate ? sa puna mana la munca , ca sunt tinuti degeaba pe aceasta functie , sau facut "OFITERI " peste noapte , habar nu au de munca din penitenciar , au fost subingineri sau ingineri ,sau dumnezeu stie ce alta facultate au facut numai pentru functia pe care o detin , NU ,si acum sunt mari meseriasi de PENITENCIARE : STITI VOI CARE ATI VENIT DE LA MAPN SI DE LA CINE STIE CE INTREPRINDERI SI VA DA/TI MARI " OFITERI ". Nu uitati de unde ati plecat ca odata si odata dumnezeu va , va rasplati pentru ceea ce faceti . ASTA CA MA/TI ENERVAT SI LA CONTROL ia vedeti voi ca sunt unii care nu cred ca au 2-3 ani de meserie si sunt CONTROLORI .O SEARA BUNA .

Anonim spunea...

In concluzie:dragi navetisti de Margineni va sfatuiesc prieteneste ...lasati mertanul banditilor, insistati pentru un misloc de transport demn(inteleg 1-10 curse cu mertanul cind alt misloc-autobuz este defect)un microbuz-autobuz mai mititel ca doar nu sunt multi care fac naveta de la Ploiesti....sa inteleg ca ....nu vreti sa tineti la demnitatea voastra si la sanatate....?
SA DAT UITARI ACEST SUBIECT :DN. DINU STII CE AI DE FACUT ? FA/TI TREABA PENTRU CARE ESTI PLATITA . CHIAR DACA NU AI STUDII PENTRU ACEASTA FUNCTIE.DA MASINA CORESPUNZATOARE PE PLOIESTI SI VEZI CA AI SI SOFER ACOLO.SA TE MACINE ACESTE PROBLEME CUM II MACINA PE CALATORII DIN CUSETELE DUBEI .

Anonim spunea...

poate acum nu va mai dati asa rotunzi si va inscrieti la concurs

asta inseamna sa nu va mai lamentati atat

s/a postat si anuntul pentru directorii de unitati si nu mai sunt conditii de studii superioare intr/o anume specializare

deci daca credeti ca sunteti capabili inscrieti/va

succes!

Anonim spunea...

de ce sa nu spunem ce ne doare, in fata MJ-ului?suntem destule suflete care suferim din cauza unor mitocani si lor le place asta.sunt convins ca nici noul director general,nu va sta mai mult de luna decembrie acolo.nu ca ar fi incompetent,ci mascaricii din jurul lui ,o sa-l sape.cat despre Predoiu....zero grade.nu cred ca ne foloseste prea mult aceasta terapie(virtuala) in grup,fata de o demonstratie in fata coruptilor si mojicilor din anp si mj.ar trebui sa le oprim odata pentru totdeauna aceasta conspiratie,prin revolte,revolte dese ale cadrelor,dar cum pe noi romanii ne omoara mandria,orgoliul si faptul ca ne vad vecinii sau cunoscutii la TV si ne facem de rusine mai bine stam si respiram in rahatul de peste capul nostru.CRED CA NE-AR PRINDE BINE SA INCEPEM PREGATIREA CU "DESTEAPTA-TE ROMANE",SI SA NU NE MAI VAICARIM AICI CA NISTE LAUZE,SAU CA, CALUGARITA IN LUNA DE MIERE.sa auzim numai de bine

Anonim spunea...

Dupa aceasta rectificare, mi se pare mie foarte probabil ca va lua concursul un medic stomatolog...