Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 30 iulie 2008

Procurori prinsi cu declaratia de avere in vine. E randul ANI si CSM sa faca ceva!

In atentia Agenției Naționale de Integritate

In atenția Consiliului Superior al Magistraturii

În atenția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție


Averea la control domnule procuror Marian Stoica!
(Valabil pentru toți procurorii din Mehedinți)
.
1. Explicaţie
Am primit câteva informaţii despre averea suspect de mare a procurorului Stoica Marian (procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi), actualmente director al Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, numit în funcţie în iulie 2007. Cum ştiam deja că a fost numit în ministeriatul Chiuariu cu încălcarea normelor legale în vigoare, ne-am dus la bibliotecă şi ne-am apucat de studiu. Am pus mâna pe Legea nr. 115 din 16 octombrie 1996 pentru declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere si de control si a functionarilor publici, pe Legea 303 din 28 iunie 2004 privind statutul judecătorilor si procurorilor şi pe Legea nr. 144 din 21 mai 2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate. Am verificat, de asemenea, site-urile Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Justiţiei şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Am dat și câteva telefoane.
.
Rezultatele studiului intens au fost următoarele:
.
I. Prima şi ultima oară când domnul procuror Marian Stoica şi-a depus declaraţia de avere a fost anul 2005 (între timp, de la o casă și un apartament, averea s-a multiplicat la 3 apartamente, 3 case și un teren);
.
II. Conform legii 303/2004, art. 99, nedepunerea declaraţiei de avere constituie abatere disciplinară şi, ca atare, domnul Stoica ar trebui sancţionat fără discuții de CSM;
.
III. Conform legii 144/2007, art. 42 (1), nedepunerea declaraţiei de avere constituie contravenţie şi se sancţioneaza cu amendă de la 100 lei la 500 lei şi declanşarea din oficiu a procedurii de control. Prim urmare, domnul Stoica ar trebui să ia automat o amendă, iar ANI să declanșeze controlul averii domnului Stoica și a soției acestuia;
.
IV. Toţi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi trebuie supuşi aceleiaşi proceduri, deorece niciunul nu şi-a actualizat declaraţia de avere începând cu 2005.
.
Am să încep cu finalul, enumerându-vă procurorii care fac mișto de lege, iar apoi am să vă povestesc mai multe despre modul în care a fost numit în funcție domnul Stoica și despre averea colosală a acestuia.
.
2. Procurorii mehedințeni ne iau la mișto și consideră că legea e opțională
Invidios și frustrat cum sunt că magistrații din sistemul penitenciar se învârt pe la cifre între 100 și 200 de milioane de lei net pe lună, am căutat febril declarația de avere a procurorului Stoica Marian. Așa că m-am năpustit asupra site-ului CSM, cam pe la adresa asta: http://www.csm1909.ro/csm/index.php?cmd=080203 (cautați pe la parchetul Curții de Apel Craiova, Tribunalul Mehedinți!). Supriză. Se pare că domnul Stoica are ceva de ascuns. Prima și singura declarație de avere a fost depusă în 2005. Și cum lipsa de transparență și de răspundere a magistraților pare a fi contagioasă, observai și că ceilalți procurori sunt în aceeași situație.
.
Cam aceștia ar fi doamnele și domnii care ne iau la mișto, dau dovadă de secretomanie și reprezintă imaginea fidelă a justiției române, deși băgăm o grămada de bani în fundul lor: Bleaonca Ionel, Capota Verona, Cercel Fanica, Dinca Marin Teodor, Dovlete Petre, Herciu Carmen Constanta, Margineanu Oprica Mihaela, Milanovici Gheorghe, Schinteie Cornelia, Sisman Lavinia, Sopalca Constantin, Stanoiu Steluta, Stoica Marian.
Se pare că Sopalca şi Stanoiu nu mai sunt pe acolo, însă au fost înlocuiţi de Minea Costinel Claudiu şi Popescu Corneliu Bogdan. Aceştia din urmă nu au depus nici măcar o declaraţie de avere.
.
Acum, stimate domnule Macovei, președinte ANI, și stimată doamnă Bărbulescu, președinte CSM, ca umil contribuabil și bun cetățean al României, consider că este de datoria mea să vă atrag atenția asupra acestei minore încălcări a legii, care pe mine, ca cetățean nervos, mă irită peste măsură. E adevărat, fiind anonim (că-mi țâțâie curu' de frică) nu-mi puteți lua în considerare sesizarea, însă vă amintesc că vă și puteți autosesiza. Și că nu nu fie confuzii, vă amintesc și textele din lege care vă obligă la măsuri imediate. Astfel:
.
a. conform legii 144/2007, art 42, alin. 1, "nedepunerea declaratiei de avere si a declaratiei de interese in termenele prevazute de lege constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 lei la 500 lei si declansarea din oficiu a procedurii de control.";
b. conform legii 115/1996, art. 10, " daca persoana a carei avere este supusa controlului este casatorita, controlul se extinde si asupra averii si veniturilor dobindite de celalalt sot. Sint supuse controlului si bunurile de valoare ce fac obiectul declararii, realizate prin persoane interpuse sau transmise cu titlu oneros catre ascendenti, descendenti, frati, surori si afinii de acelasi grad, precum si cele transmise cu titlu gratuit catre orice persoana.";
c. conform legii 303/2004, art. 99, alin. a), constituie abatere disciplinară "încălcarea prevederilor legale referitoare la declaraţiile de avere, declaraţiile de interese, incompatibilităţi si interdicţii privind judecătorii si procurorii".
.
Ca urmare, domnul Macovei (prin autosesizare că legea îi permite și acum știe despre ce e vorba), trebuie să declanșeze controlul asupra averii doamnelor și domnilor procurori de la Mehedinți, averii familiilor acestora, și să adopte măsurile necesare sancțiunii contravenționale împotriva acestora. În plus, doamna Bărbulescu, prin secția de procurori a CSM, trebuie să sancționeze disciplinar toți acești magistrați care plesnesc de transparență și respect față de contribuabil și lege.
.
3. Procurorul Stoica Marian, directorul Penitenciarului DT Severin, numit în funcție cu încălcare legii
Revenind la penitenciarele noastre, vă amintesc că domnul procuror Stoica Marian face parte dintr-un lot de 5 magistrați numiți în funcția de director de penitenciar cu încălcarea normelor legale în vigoare.
.
Inițial, fostul ministru Macovei introdusese pentru prima oară în istoria sistemului penitenciar obligativitatea concursului pentru această funcție. De altfel, în timpul acestui mandat 10 directori de penitenciar au fost selectați, mai bine sau mai rău, ca urmare a unui concurs. Odată, însă, cu eliminarea acesteia din Guvern, a urmat cavalcada nepotismelor chiuare care au culminat cu deja celebrul incompetent, judecătorul Mariu Iosif. Astfel, contrar Ordinului Ministrului Justiţiei nr. 1218/2006, care prevedea o metodologie concurenţială, în vara lui 2007 a fost reluată practica detaşării unor magistraţi în poziţii de directori de penitenciare prin proceduri lipsite de transparenţă, care eludează sistemul concurenţial obligatoriu pentru aceste posturi (chiar și atunci când candidaţii sunt magistraţi, slavă lor). Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, la propunerea directorului general ANP, a numit 5 directori, fără concurs, în funcţia de director de penitenciar, printre care și Stoica Marian. Acesta mai fusese pentru o scurtă perioadă director al Penitenciarului Rahova, dat afară înaintea expirării mandatului datorita, se pare, relaţiilor în care a intrat cu deţinuţii VIP.
.
4. Avere fabuloasă din salariu de bugetar (3 case, 3 apartamente și un teren)
Conform declarației de avere din 2005, domnul Stoica avea deja o casă (cu valoare impozabilă de 688 de milioane), un apartament (cu valoare impozabilă de 735 de milioane) și o mașină Peugeot. Veniturile constau din salariul de magistrat (348 de milioane pe an), salariul soției (161 de milioane pe an) și chirie pe apartament (72 de milioane pe an). Avea de asemenea o datorie de 15 mii de euro la BCR, scadentă în 2006.
.
Cum declarațiile ulterioare nu există, domnul Stoica și-a văzut liniștit de sporirea averii fără teama de a fi controlat sau, măcar, observat de vreun indiscret vizitator de site-uri cu declarații de avere. Cum, însă, cititorii noștri sunt mai vigilenți decât noi, am intrat în posesia unor informații despre aceasta avere cu dezvoltare de Făt Frumos:
.
i) o casă pe strada Decebal, unde locuieşte împreuna cu soţia;
ii) un apartament cu mansardă în centrul municipiului Turnu Severin, pe care îl are închiriat;
iii) două apartamente în Bucureşti, cîte unul pentru fiecare din fiicele sale (studente la vremea respectivă), în cartierul Tineretului;
iv) o casă de vacanţă la etaj pe clisura Dunării, în comuna Ieşelniţa, după Orşova;
v) o casă pe care în prezent o are în construcţie în Turnu Severin;
vi) un teren de 2.000 mp în comuna Brezniţa, lângă Turnu Severin.
.
Nu știm dacă sunt trecute pe numele domniei sale sau al fetelor, dar sunt cu siguranță cumpărate de domnul Stoica. Și cu siguranță nu poate justifica valoarea acestora chiar și la salariul fabulos al domniei sale, de magistrat director de penitenciar, și al soției, profesoară de liceu.
.
5. Cine este domnul procuror Stoica (realități și bârfe)
a. Procuror și director al Penitenciarului DT Severin, începând cu iulie 2007. În lunile septembrie-octombrie 2007 a fost plecat în concediu de odihnă timp de 45 de zile. Pentru cît a lucrat a fost recompensat cu salariu de excepţional pe anul 2008, cu 50 % mai mare, adică lunar în jur de 180 milioane lei vechi. Programul de lucru zilnic al acestuia este, se pare, destul de scurt: cam 4-5 ore pe zi.
.
b. Gurile rele zic că are legături cu interlopii Severinului și Mehedințiului, prin care și-ar fi făcut gratis o vilă pe care, ulterior, a vândut-o;
.
c. Mare iubitor de colege de penitenciar, pe care le promovează nu tocmai legal (să ne fie rușine că ne băgăm în chiloții omului, așa că ne oprim aici, deși știm mai multe).
.
Cam astea ar fi despre domnul Stoica și colegii procurori. Acum nu putem decât să batem obrazul ministrului, directorului general ANP și procurorului general că tolerează astfel de oameni printre ei. Și putem, cu bună credință, să sperăm că CSM și ANI își vor îndeplini atribuțiile legale.

26 comentarii:

Anonim spunea...

"Acum nu putem decât să batem obrazul ministrului, directorului general ANP și procurorului general că tolerează astfel de oameni printre ei."

Eu le-as bate popoul.
Ministrul ca si directorul general ANP sunt oameni care fac impresie buna. Carisma irosita. Te uiti sub scaunul lor si vezi gunoiul lasat in urma de predecesori, nu-i deranjeaza suficient incat sa-l mature.

Anonim spunea...

Aveţi puţintică răbdare. Cu siguranţă o acţiune de ridicare a gunoiului se va produce, dar probabil numai după concursul pentru postul de director general.
Deci deocamdată "vacanţă judecătorească".

Anonim spunea...

Acum burcu jubileaza pe de o parte si plange pe alta. Jubileaza din cauza ca poate spune "vedeti, eu eram mai bun, in timpul cat eu am fost comandant nu se intamplau asemenea lucruri" si plange pentru ca a pierdut ciolanul din care putea si el sa faca asemenea avere si ca trebuie sa admita ca sunt oameni (acest Stoica) mai talhari hoti si corupti decat el.
Acest Soica director la Turnu Severin ii intrece in perfidie pe toti laolalta care au fost inaintea lui la conducerea puscariei Turnu Severin. Singurii cu caracter dintre directori au fost interimarii craioveni de dupa burcu, in rest toti au fost niste nemernici. Ce pacat ca au stat acei interimari craioveni doar 6 luni...
Apropo o chestie tare de tot, stiti ca puscaria nu are pacura pentru prepararea mesei si a apei calde menajere de vreo 7-8 zile? Stiati ca s-au curatat rezervoarele de combustibil si din ele s-au scos cateva tone de namol petrolier care s-a deversat la canal producandu-se o pata pe Dunare? Poate ca scrie prin presa si de asta...In mod sigur nu se stie de unde a fost pata pentru ca s-a pastrat o tacere absoluta si chiar daca televiziunea locala care a dat un reportaj la stiri in seara aceea o fi aflat ceva n-a zis nimic?

Anonim spunea...

Vă mai dau un porcuror la tavă, tot din Mehedinţi, acum a ajuns la Craiova:

Şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj este cap de afiş pe o listă neagră a procurorilor care protejează marii infractori ai zonei. Stoian este omul care a adunat, sub roba de procuror, un număr mare de interlopi olteni, pe care a încercat să-i scape de rigorile legii: Leo de la Strehaia, Genică Boerică, Adrian Mititelu sunt numai câteva dintre aceste nume.

SPRIJINIT FINANCIAR DE CLANURI DE CRIMĂ ORGANIZATĂ ale recidiviştilor mehedinţeni Leo şi Lepădat, Stoian le-a mâncat ficaţii ofiţerilor de la poliţia economică din Mehedinţi, a furat dosare penale din fişetele subalternilor de la Strehaia, a ameninţat cu moartea avocaţi severineni. Mutat la Craiova, ca mare şef al procuraturii doljene, el şi-a continuat activitatea infracţională, blocând dosarele penale ale evazionistului Adrian Mititelu. Apoi, a considerat de cuviinţă să ceară sancţionarea procurorului care „îndrăznise“ să-l arunce în puşcărie pe Genică Boerică. Asemenea unui buldozer mafiot, a măturat totul în calea lui: demnitate, moralitate, bun-simţ. Singura sa deviză, preluată de la porţile Infernului lui Dante, este „Lasciati ogni speranza, voi ch’entrate“, şi se adresează subordonaţilor săi, care îndrăznesc să mai spere că-şi vor putea vreodată exercita profesia sub mafia stoianică.

GHEORGHE STOIAN – AJUNS PE BANI GREI PROCUROR (şi, pe bani negri, şef de Parchet – în ciuda notei de 3,76, luată la examenul de promovare), are o zicală, producţie proprie, pe care nu s-a sfiit niciodată să o spună în gura mare la vreo agapă cu infractorii din gaşca cărora face parte: „Decât să angajezi un avocat, mai bine plăteşti un procuror!“ În cazul său, avocatul – adică soţia sa, Gheorghiţa – are totuşi partea leului din mita de zeci de mii de euro pe care Stoian a încasat-o pentru muşamalizarea unor diverşi găinari. Căci, pentru greii grupărilor de crimă organizată (spălători de bani, evazionişti ori delapidatori), familia Stoian nu primeşte pomana decât în natură: autoturisme străine, case, apartamente şi terenuri (ori cotă-parte din încasările unor firme abonate la restituiri ilegale de TVA). Şi asta deoarece, la infracţiuni mari, şi „munca“ prestată de cei doi soţi este mai mare: mai întâi, trebuie strecurat dosarul în cauză la judecătoarea Gina Rolea (preşedinta Tribunalului Mehedinţi, şefă a Secţiei Penale, dar şi cesemistei Florica Bejinariu şi, pe deasupra, naşă de cununie a familiei Stoian). Apoi, infractorul renunţă la serviciile soţiei procurorului (ca să nu bată prea rău la ochi, deoarece numele lui Gheorghe Stoian apare şi ca procuror de caz) şi încheie un contract cu avocatul Florea Negoiţă (fratele avocatei Stoian). Ulterior, pentru reuşita „operaţiunii“, se poate apela şi la serviciile avocatului Dan Rolea (şeful Baroului Mehedinţi, soţul judecătoarei Gina). Şi aşa, pas cu pas, traficul de influenţă apare în toată splendoarea sa, ca primă infracţiune pentru care ofiţeri de poliţie, avocaţi, judecători şi chiar procurori l-au dat în gât pe şeful Parchetului Tribunalului Dolj, la Direcţia Naţională Anticorupţie.

TRAFICULUI DE INFLUENŢĂ I S-AU ADĂUGAT, de-a lungul timpului, alte zece infracţiuni de care – spun oamenii legii – se face vinovat fostul procuror din Strehaia, actualmente prim-procuror al Procuraturii doljene. În ordinea săvârşirii lor – de către reprezentantul Ministerului Public – enumerăm: „abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi ale statului, luare de mită, nedeclararea şi nejustificarea averilor deţinute, ameninţare, şantaj, favorizarea infractorului, calomnie, insultă şi lovire“. Procurorul Sergiu Niţu a sesizat CSM cu privire la faptul că, în perioada în care Stoian îi era şef la Strehaia, „l-a obligat să-i cedeze mai multe dosare penale întocmite pe numele unui recidivist notoriu“, iar ulterior l-a obligat pe Niţu „să semneze ordonanţele de neînceperea urmăririi penale“. Ofiţeri de poliţie din Drobeta Turnu-Severin (comisarii Avram Ostian şi Dumitru Chiribişan, mai precis) îl pârau şi ei forurilor competente pe procurorul Gheorghe Stoian, pentru „abuz de putere făcut asupra poliţiştilor, tergiversarea cercetărilor cât mai mult posibil, prin omiterea, minimalizarea sau ignorarea probelor acuzatoare din dosarele penale, ale căror cercetări prealabile erau efectuate de organele de poliţie care propuneau trimiterea în judecată a făptuitorilor, iar Stoian dădea NUP“. În aceste cazuri, cei doi comisari – a căror muncă de luni de zile în prinderea vreunui infractor era spulberată de Stoian cu nupuirea dosarelor – s-au mai ales şi cu „nenumărate sancţiuni pe linie administrativă, fiind cunoscut faptul că, dacă un poliţist propune trimiterea în judecată a unui făptuitor, iar procurorul de caz dă NUP în dosar, ofiţerii care au efectuat cercetările penale preabile sunt aspru sancţionaţi, chiar dacă deţin probe indubitabile ce reflectă vinovăţia făptaşului, făcut scăpat de procuror!“.

AJUNS LA CRAIOVA, PE POSTUL DE ŞEF de Procuratură, Stoian s-a remarcat doar prin două ilegalităţi fără margini, prin care a dovedit fără tăgadă că nu este altceva decât paiaţa jalnică a unora precum Adrian Mititelu şi Genică Boierică, al căror „anchetator“, în diferite dosare penale ale acestora s-a prefăcut că e! Primului i-a ascuns în fişet dosarele de evaziune, iar în ceea ce-l priveşte pe cel de-al doilea, procurorul Stoian, nemulţumit că Boerică, sponsorul său preferat (care i-a făcut cadou un apartament confort I în Severin şi un autoturism – vezi foto - folosit acum de soţia procurorului, la Strehaia), a sărit la gâtul celui care l-a trimis după gratii pe afaceristul infractor. Deşi procurorul Flavius Cristea, cel care semnase ordonanţa de reţinere a lui Boerică, face parte din structura DIICOT, nefiind subordonat Parchetului condus de Stoian, acesta a simţit nevoia să facă o sesizare la CSM împotriva lui Cristea, acuzându-l de „lipsa probelor în dosarul Boierică“.

Seria ilegalităţilor marca „Stoian“, semnalate de oameni din sistem ori de victime ale abuzurilor procurorului (oameni pe care i-a închis pentru infracţiuni imaginare, ori pe numele cărora a întocmit dosare penale doar pentru a-i intimida), nu se încheie în acest număr al Expresului de Sud. Vom continua, în viitor, să dezvăluim toate infracţiunile comise de clanul de procurori, avocaţi şi judecători din familionul lui Gheorghe Stoian. Va urma povestea incredibilă a dr. Liviu Şuvar-Lang, cetăţean german asupra căruia procurorul Stoian a făcut abuzuri inimaginabile, doar pentru a-l determina să renunţe la un proces în care este implicat un infractor notoriu luat sub aripă de recidivistul procuror Stoian. Vă vom prezenta, de asemenea, şi numele unui reprezentant D.N.A. – fost subaltern al lui Stoian la Parchetul Judeţean - care refuză sistematic să-l cerceteze pe acesta, procuror DNA, care are şi el legături primejdioase cu Mititelu şi cu alţi infractori protejaţi de mafia lui Gheorghe Stoian!

Anonim spunea...

Fac impresie, dar nu impresia conteaza ci concretul, adica sa vedem si noi ceva concret ca ne-am saturat de vorbe. Sa vedem ce v-a pati Caministeanu de la jilava, Bota,Mara si Timar de la Deva si altii ca deja au inceput sa se bucure Mara si Bota ca v-a iesi director general domnul Bala ca sunt prieteni si Mara e "leat " cu acesta si binenteles ca nu ii v-a face nimic...o mustrare acolo de ochii lumii...adevarul este ca pina nu-i ia pe cadristi la puricat cineva sa verifice cum si-au angajat sefii nevestele si neamurile ,cum le-au dat salariile de merit si locurile calde de la birouri, cum a fost angajat Timar cu nevasta pe sectia femei, cum se plimba Mara cu masina hotului nu se va face mai nimic, toate vor merge tot asa cum ne-am obisnuit de ani de zile...

Anonim spunea...

Eu il cunosc pe domnul Mara si stiu ca e un bun profesionist. Voi nu sunteti decat vreo doi frustrati, dar cei mai multi colegi il apreciaza.

Anonim spunea...

Stoica a facut prapad la Rahova cat a fost director. Si acolo a promovat fate de tot felul. Ce conteaza? E doar un incompetent si un corupt dein gasca Mocuta. Ca doar impreuna i-au tras pe sfoara pe amaratii de studenti de la Facultatea de Drept din Herculane.

Anonim spunea...

ptr.21:44.mai cunoscator de adrese,da-ne si nou niste indicii,ca e profesionist.Cu unul te ajut eu:NOTA 2,30 LA EXAMEN ARANJAT IN ACEEA PERIOADA,CA SA NU-TI MAI AMINTESC DE NOTELE AGENTILOR CU MULT PESTE PROFESIONISTUL TAU.asa ca te rog frumos trimite astfel de felicitari pe adresa lui,sau de craciun,ca e un mare evlavios,chipurile,atunci si de pasti,cu toata lumea vorbeste frumos,pe detinuti ii iarta impreuna cu DJ-MANDOLINA vs bota,si toate astea in spiritul acelor sarbatori,e bine asa nu?si demnitatea ta unde mai e?tu nu faci parte din intrebare!!!defapt ai scris prea multe randuri despre el,si ne-am dat seama ca e un doctor in stiinte penitenciare,scoala lui militara de securitate ne spune multe,cum dracu de nu a fost inca descoperit?cat despre celalat profesionist,despre care nu ai scris te rog sa-ti ceri scuze,ca altfel.....nu stii de cine zic?DE bota defapt pe el chiar numele il desconspira in ale stiintei,mersul,mana dreapta,se zice ca nu mai are omoplat,de cat a carat la Bucuresti cu ocazia diferitelor simpozioane,dar defapt si de drept pe el il lasam in lauda PARINTELUI.te rog neaparat maine sa vi cu noutati ...de care vrei tu,si poate reusesti sa ne uimesti,DE CE NU?SI FIINDCA TI-AM RASPUNS LA PROVOCARE PE ACEEASI UNDA CU TINE CAND BEM O BERE,IN CINSTEA TA?CA NU DE ACASA AI APARUT SI TU AICI PUTREGAIULE@@@

Anonim spunea...

Ceea ce ai scris te caracterizeaza, asa ca oricine e altfel decat tine e bun. De alte argumente nu mai are nevoie nimeni. La revedere, drum bun.

Anonim spunea...

ptr.12:21,iubesc la nebunie blogul asta,la fel si femeia ca tine,drept cadou ti-am luat si tie bilet,sa umbli,sa te descarci de corset!nu cred ca tu ii reprezinti si pe ceilalti,din jurul nostru,referitor la"De alte argumente nu mai are nevoie nimeni".poate faci referire la cercul tau,compus din origine si un punct dat,iti las tie placerea sa faci ce vrei cu ele,dar nu uita ipoteza.ma plec in fata raspunsului tau"sofist",dar niciodata in fata ta,ptr ca tot timpul repeti greselile altora,cand poti sa faci chiar tu altele,asa e viata,tu decat reproduci nu produci si este trist ptr vremurile noastre,poate nu e vina ta...CU RESPECT cel care nu a avut deloc treaba cu persoana ta,dar daca te-ai simtit,e un semn bun.TRAIASCA DEMNITATEA!!

Anonim spunea...

Raman la parerea ca avem salarii mici. Cred ca nu se va schimba nimic prea curand. Nimeni nu zice nimic de salarii(sindikat, simpli agenti). Vorbim de sefi, de idioti cu mult noroc si tupeu. Da` banii nostrii? DESCHIDE SUBIECTUL SALARIILOR SA VEDEM CE ZICE LUMEA. Am mai spus: asta ar trebui sa ne intereseze. Tot venim la munka sa inghitim mizerii de la ppli, colegi etc.

Anonim spunea...

Ha, ha, ha!

Traiasca demnitatea! Ce penibil esti! Cand ai scris asta te-ai simtit ca un erou in fata plutonului de executie? Demnitatea se traieste, nu se striga in gura mare pe bloguri sub protectia anonimatului.

Anonim spunea...

"Nostri" nu se scrie niciodata cu doi "i". Prin urmare: "nostri", nu "nostrii". Nu va suparati pe mine.

Anonim spunea...

Adevarul e ca nu e demn sa scrii pe acest blog sub protectia anonimatului, dar riscul la care s-ar supune cineva care ar semna cu numele lui si ar spune tot ce gandeste ar fi prea mare. Eu am incercat ceva asemanator si am simtit pe pielea mea razbunarea neagra a oamenilor cu functii din sistem. Asa ca prefer sa ma simt putin las si sa ma exprim aici decat sa crap neexprimandu-ma sau aruncand la gunoi o gramada de bani si de drepturi exprimandu-ma liber. Sper sa-mi iert asta.

Anonim spunea...

ptr10:47"Demnitatea se traiesre..."ptr ca sa o traiesti trebuie mai intai sa o ai,asa ca plutonul de executie isi regleaza tirul pe a ta persoana.am scris cu litere mari,cuvantul DEMNITATE, dar persoanei tale i se face sila de acest cuvant asta inseamna multe.mai bine penibil decat,servil,umil si tot ceea ce iti apartine din tagma aceasta.si aminteste-ti ca nu imi pierd timpul cu nepotii,sau esti deja o clona.rupeti gatul,mainile,picioarele,da-ti cu capul de pereti,asa isi apara un subordonat seful,iesi in drum fa miting,taie-te,da-ti foc fa ceva util ptr tine.cu stima si respect...

Anonim spunea...

Am spus ca demnitatea se traieste. Mie imi place sa traiesc, deci nu stiu de unde ai dedus tu ca mie mi se face sila de demnitate. Se vede de la o posta ca esti ingramadit si ca tu consideri ca obraznicia inseamna demnitate. Unii ca tine tin sistemul asta in mocirla.

Anonim spunea...

"Rupeti gatul" - gresit in contexul in care l-ai folosit. "Rupe-ti gatul" este exprimarea corecta din punct de vedere gramatical, desi exprima exact lipsa de demnitate si de bun simt. Cu ce esti mai bun decat un detinut?

Anonim spunea...

chiar trebuie sa-ti repet,demnitatea ca sa o traiesti treabuie sa o ai,dar tie nu ti-a sarit si asta in ochi,ptr ca tot timpul ii ti inchisi,misuni dupa miros.sa inteleg ca ai scos capul putin din mocirla ai vazut cum este,si te-ai gandit sa dai si tu o replica perfida.Iar dta.Prutene,chiar imi iesti simpatic,consider ca ultima-ti fraza e doar o incheiere,a unui dialog virtual.cu stima si respect si stai cu LEX-ul si cu DOM-ul pe aproape.SUCCES!imi place,devine interesant...

Anonim spunea...

P.S-TOTUSI CINEVA A DEVIAT DE LA TEMA ACESTEI PAGINI.cred ca LA FAMILIA lui mara(fi pe faza prutene,nu te lasa ispitit)

Anonim spunea...

Nu mai repeta! Stim cu totii ca esti un agramat. Ne-ai convins si ca ai invatat foarte mult de la cei pe care-i admiri atat, de la recidivisti. Totusi, sa te mai invat cate ceva: "ii tii inchisi", "imi esti". Si nu mai arunca virgulele acelea la intamplare! Si tu esti simpatic. Avem cu totii nevoie de un exemplu negativ, iar tu esti omul potrivit.

Anonim spunea...

vezi tu dragule,daca nu ar fiiiii cei ca MiNe, tu nu ai mai iesi in evidenta,cjiar nu ma costa nimic sa arunc la "intamplare"niste amarate de virguLE,si mai erA ceva;chiar crezi ca enumer!sa nu uitaM ca toti suntem RECIDIVISTI IN FELUL FIECARUIA!!si daca eu sunt NEGATIVUL,CE S-AR FACE POZITIVUL FARA,NEGATIV?da-mi voie sa cred ca(sa pun virgula?)toti traim intr-o lume pozitiva.OARE?partea cu agramatul isi are si ea rostul ei,din pct. meu de vedere;si sunt convins ca si tu il stii,la fel de bine ca, mine;ori ce cuvinte imi arunci IMI RAMAI TOT SIMPATIC."NE TREBUIE DOI ANI SA INVATAM SA VORBIM SI APOI O VIATA INTREAGA SA INVATAM SA TACEM"cu respecte.,.,.,.

Anonim spunea...

Daca doreai sa ne convingi ca ai "gresit" intentionat, n-ar fi trebuit sa exagerezi cu greselile. Oricum, nu iesi prea mult din peisaj. Pe acest blog sunt destui care-ti tin isonul.

Anonim spunea...

Mai fratilor, daca nu va e cu suparare, voi tot scuturati pe unii sa vedeti cate case au ... nu-i bai, da pe unii din astia care ziceti voi ca sunt mai mici (si aici ma refer la agenti) care au niste vilisoare mititele din salariul lor mic si mai au si dorinte de a ajunge niste mici directorasi, iar unii chiar au ajuns si i-ati vazutara cat sunt de capabili... ei pe astia cine mi-i ti-i scutura... Adicatelea se uita in tarisoara asta ca peste noapte nu poti sa faci ditamai directorul dintr-un simplu agent. Chiar nu puteti sa urcati normal pe scara? A vazut careva profesor univ. provenit din absolvent, medic fara rezidentiat, contabil sef provenit din ec. fara un nr. minim de ani experienta, iar noi vrem din foisor sa zburam direct pe scaunul de director.... ii tare zau... In toate institutiile se cere vechime in studiile absolvite... la noi merge si fara - cocotati direct in functii de conducere.

Anonim spunea...

Simpatici imi sunt unii colegi... dar ar trebui sa se mai informeze, unii chiar sa citeasca niscaiva carti, iar daca au unele necuprinderi a ceea ce citesc - sa intrebe. Intreb acel zvoneroraspandac:
1. cate tone are un rezervor de combustibil?
2. cam cat reziduu se depune intr-un anumit nr. de ani? tone cumva?
3. la ce distanta este Dunarea de locatia mentionata?
4. gestionarul ala chiar crezi ca e tampit?
Si nu in ultimul rand puneti mana la treaba ... fiecare a avut si bune si rele ... si Lepadat, si Burcu, si Bala, si Stoica. Nu puteti lua ce e bun si sa indreptati voi ce se poate indrepta.

Anonim spunea...

ca sa fiu mai pe inteles nu vreau sa conving pe NIMENI cu absolut NIMIC iar ca tu iti atribui un pseudonim fara sa-ti ceri voie chiar este o problema.cred ca mai mult de 1,60m-h nu ai.referitor la ison nu stiu ce mai astepti?da startul celorlalti.si nu mai posta"pruteanu said" nu ti se pare ca suna urat?ce zici?am uitat virgulele la market era inchis nu am gresit intentionat mai straduiestete si da-ti raspunsul bun a deschis la ,,,,,,,,,,,,,,,,,cu respect,

Anonim spunea...

Staduieste-te, loaza de puscarie! Daca nu mai aveau virgule, nu puteai sa ceri macar niste cratime?