Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 13 iulie 2008

Penitenciarul Giurgiu si primele lui Muscalu

Împărţirea primelor la Penitenciarul Giurgiu e un nou prilej de neînţelegere între conducerea instituţiei şi sindicate. De o parte se află dl. Florentin Muscalu, director adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar, iar de cealălaltă parte se află dl. Adrian Comoreanu, preşedintele Sindicatului Fraternitatea Giurgiu.
.
Acordarea primelor după cum 'vrea muşchii' şefilor
.
Ostilităţile au debutat în data de 03.07.2008 când liderul de sindicat şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care sunt acordate primele şi discrepanţele între categoriile profesionale.
.
Reacţia conducerii unităţii a fost cea aşteptată. Adică solicitarea liderului de sindicat a fost respinsă pe motive cutumiare. „Aşa s-a procedat la Giurgiu de la înfiinţarea penitenciarului" a fost argumentul suprem.
.
O problemă tehnică... dar bunul simţ face diferenţa
.
Pe parcursul discuţiilor conducerea a descoperit că variantele posibile exclud posibilitatea respectării unui principiu al proporţionalităţii între cele două categorii profesionale, agenţi şi ofiţeri. Nu aritmetica este problema. Pur şi simplu directorul Muscalu are o problemă de orientare.
.
După părerea dumnealui ofiţerii trebuie să primească mai mulţi bani decât agenţii pentru că, vezi doamne, cotizează mai mult. Unde cotizează mai mult domnu' şef? La dumneavoastră poate? Orice economist vă va spune că primele nu sunt asigurate din cotizaţii.
.
Nu mai spuneţi asemenea prostii în gura mare fără să întrebaţi. Faptul că nivelul maxim al fondului de premiere este raportat la fondul anual de salarii nu înseamnă că se constituie din cotizaţii ale salariaţilor.
.
Sindicatul pus la colţ
.
Cireaşa de pe tortul domnului Muscalu este alarma dată în data de 11.07.2008, în jurul orei 11.00 pentru a se discuta problema liderului de sindicat şi a celui mai recent comunicat de presă emis de acesta. Conducerea a sperat că mânia proletară a celor deranjaţi din timpul liber îl va determina pe dl. Comoreanu să dea înapoi.
.
S-a citit cu pixul roşu în mână comunicatul de presă cu pricina, s-au arătat cu degetul elementele contrarevoluţionare şi duşmănoase, dar finalul a fost altul decât cel aşteptat de barosanii de la Giurgiu.
.
Despre motivarea personalului... mai discutăm
.
Problema discriminării a rămas însă nerezolvată deşi se tot discută de ani buni. În mod surprinzător în discuţie nu sunt complexitatea atribuţiilor, condiţiile de muncă sau rezultatele obţinute. Se găsesc tot felul de explicaţii aiuritoare.
.
Rezultatul este cel pe care îl ştiţi fiecare. Primele sunt acordate după orice alte criterii decât cele care ţin de performanţa profesională.
.
Link-uri utile:

36 comentarii:

Anonim spunea...

grea incercare pentru conducere sa imparta banii
trebuie sa imparta ceva ce nu este a lor, dar trebuie sa sublinieze ca de la ei vine acest cadou.
ingrata misiune, nu-i asa? sa dai un cadou, care este oferit de bugetul guvernului?

ca sa scape de aceasta incomoda situatie recurg la o schema clasica: dau mai multi bani celor mai obedienti, care le sunt apropiati si-n aceste clipe de dificila alegere.

ce s-ar face conducerile fara aceste momeli?
credeti ca cei "loiali" n-au si ei un interes? ei sunt isteti si se ghideaza dupa: "pupa-i in bot si papa-i tot"

mihai v galati

Anonim spunea...

Si la noi in unitate sefii de compartimente au stabilit primele dupa cati pupici au primit in fund de la fiecare.
Valoarea recompenselor banesti nu are nici o legatura cu rezutatele obtinute in activitatea profesionala.
Putorile si lenesii lingai de fund imputernicit se simt bine cu aceste prime.
BLEEOHH....

Anonim spunea...

Asa este si la Barcea unde ti se scot ochii cam asa: "ce ba ti-am dat salar de merit" sau "ce vrei ba ca ti-am dat prima" de parca ar da de la ei din buzunar.
La noi a avut loc prima data o sedinta unde au participat sefii de birouri,de ture si loctiitorii lor, reprezentantii sindicatelor si nelipsitii Mara si Timar. S-a stabilit ca vor lua prime toti ,cuantumul urmand a se discuta cind vin banii. Cind s-a anuntat ca sunt bani, s-a facut o sedinta pentru stabilirea sumelor de plecare si maximul pina unde poate ajunge. Aici nu au mai recunoscut ca s-a stabilit in prima sedinta ca i-au toti prima, si la cei care au avut medical mai mult de 30 de zile nu au mai fost discutati,practic nu mai luau prima deloc. Prima ofiterilor conform legii nu trebuia sa depaseasca 40% din valoarea primei unui agent iar ei si-au dat cu 140% mai mult. In urma demersurilor liderilor de sindicat din unitate si cei din aparatul central, directorul ANP a fost informat de acest lucru si a dispus in urma unei sedinte ca domnul Mara Marcel(directorul cu 2,54) si Timar (3,14 sau PI) sa fie sanctionati cu dimunuarea primei cu 25% iar directorul de la Arad nu va lua deloc. Asa ca oameni buni alegeti calea legala si sindicala ca cei de la Bucuresti nu stiu ce figuri au sefii din teritoriu daca voi dragilor nu le spuneti. Acelas motiv ne-au spus si noua ca ofiterii cotizeaza mai mult ,dar nu au spus la ce cotizeaza ca nu am gasit niciunde legiferat asa ceva. Deci practic ne mint in fata!
Imi doresc ca cineva pe meserie sa puna capat acestor abuzuri si sa-i traga la raspundere pe cei vinovati! Banii sunt ai statului roman nu ai lor ,si ei gestioneaza banul public spre buzunarul lor dupa legea lor!

Anonim spunea...

asta da subiect, NEA IONITA [PLOIESTI] IA ZI MATA CUM ALEGI OAMENII LA TOATE [PRIME , SALARII DE MERITE FUNCTII],CATI COMANDANTI SAU SCHIMBAT MNEATA AI RAMAS TOT ACOLO PE ACEEASI FUNCTIE ,CINEVA ACOLO SUS TE IUBESTE AR SPUNE CINEVA , DAR MNEATA STII MAI BINE,AI SI UN AGHIOTANT "BAZAT" , SPUNE DE SELECTIILE CARE SAU FACUT PENTRU ANUMITE FUNCTII SI ANGAJARI "CA STII MAI BINE CA ORICARE",....OF CE VREMURI MAI ERAU NU ???.... AAAA CE ZICI SPUI CEVA ?.....LASA BRE CA MERGE ASA.......COLEGI CARE AU FOST ANGAJATI DE 2 -3 ANI AU FUNCTII MAI BUNE CA CEI CU PESTE 10 ANI VECHIME , CE SA/I FACI ? .... A PRINS VALUL ?? ...OF OF ...EI NICI NU CUNOSC TAINELE GARDULUI , SA VADA SI EI CUM ESTE LA INALTIME DIRECT FUNCTIE DE MESERIAS ...O SA MAI REVIN O ZI BUNA .

Anonim spunea...

Din pacate nu rezulta din acest material aspectul cel mai important: gravul abuz petrecut in data de 11.07.2008 cu ocazia alarmarii.

Inca nu se stie cine a dat ordinul de alarmare, dar atunci cand s-a strans personalul, a aparut directorul unitatii MAGISTRATUL Dicu, prietenul lui exMocuta care a prezidat sedinta .... desi era in concediu.

Alarmele sunt de 2 feluri: interventie si exercitiu. Muscalu si Dicu au inventat inca una, "alarma de presiuni sindicala".

ACUM AR TREBUI CA VESTITUL STANCIU DE LA INSPECTIE PENITENCIARA SI SA VADA CINE A ABUZAT SI A DAT ALARMA ILEGALA, ALARMA LA CARE S-A DISCUTAT DOAR ARTICOLUL DE ZIAR

Anonim spunea...

Domnule Bala, domnul Cel Mare, va rugam frumos sa dati un ordin care sa stabileasca urmatoarele:
- in ce baza legala se acorda aceste prime/salarii de merit;
- care sunt procentele si cuantumurile de acordare(daca se tine cont de grade, functii, vechime etc);
- care sunt criteriile de diferentiere si de acordare;
In plus va rugam sa cereti ferm sa se respecte intocmai aceste dispozitii si sa se responsabilizeze toti sefii de compartimente ,care sefi sa fie obligati sa decida, fiecare, in curtea lui.Nu cred ca stie adjunctul pentru paza ce face x-ulescu din foisor mai bine decat seful lui de tura sau ce face asistentul y de la cabinet mai bine decat medicul care lucreaza cu el direct.
Or sa zica unii dintre d-stra ca exista ordine care reglementeaza aceste lucruri. Exista, dar nu se aplica si, cel putin in unele unitati, cand se impart primele, se aduna la biroul directorului o gasca de 3-4 indivizi(care fac neaparat parte din famiglie si nimeni altcineva) care discuta in mare secret despre acordarea lor de parca ar fi secrete de stat. De aceea ies discutii si de aceea oamenii sunt nemultumiti. Nu exista transparenta tocmai pentru ca lichelele astea impart banii dupa bunul lor plac de parca ar fi pe mosia mamii lor. Daca nu au nimic de ascuns de ce nu se fac publice criteriile si motivele pentru care fiecare primeste ce are de primit?
Ar fi mult mai simplu si mai bine pentru toti(in afara de jigodiile care au interesul de a da prime grase la clientii lor care le umplu portbagajele, care ii pupa in fund, care le varuiesc apartamentele, care le umplu rezervoarele cu benzina/motorina,care le prajesc pestele si le coc vinetele la popota,care le dau pachete cu carne , ulei, zahar etc pe gratis , ). Sa le fie rusine la acesti nemernici care batjocoresc un colectiv intreg pentru cateva spurcaciuni care se lasa cumparate cu cativa lei in plus.

Anonim spunea...

Dragi colegi.
Cred ca in discutiile referitoare la prime-premiati ar trebui sa pornim de la principiul de baza ca prima este destinata aprecierilor pentru munca depusa peste volumul normal de munca (pentru care primim salariul lunar) si pentru initiative care imbunatatesc activitatea curenta. Un alt scop dar de acre nu sunt sigur ca este si corect, poate fortat putin, este si "atenuarea" unor diferente intre nivelul de salarii tinand cont ca toti contribuim la mecanismul numit penitenciar. Cu siguranta ca va trebui sa ne autoeducam spiritul critic de autoevaluare si sa finm cat mai sincer cu noi in ceea ce facem. Daca venim la munca zilnic, facem ceea ce avem de facut conform fisei de post si plecam acasa.......nu este un motiv de premiere. Daca vrem sa consideram prima de Sf.Petru si Pavel ca o prima de ziaua noastra a penitenciaristilor si nu una de evaluare a unor merite personale..... atunci sa impartim tot fondul in mod egal la toti salariatii , fara a distinge intre functii si responsabilitati. Dar atunci ar trebui sa nu o numim prima ci, in cel mai bun caz , BONUS de ziua penitenciarelor. Daca o pastram la nivelul de intentie de premiere..... sa o facem judecandu-ne pe noi insine in primul rand raspunzand la o intrebare de genul : " ce am facut in plus si care este aportul meu personal - in afara de acela pentru care imi primesc salariul- la bunul mers al unitatii. Ca o gluma, mai mult sau mai putin adevarata, ar trebui premiati (daca despre prima este vorba) autorii blogului pentru faptul ca in afara activitatilor curente mai se preocupa de dezvaluirea si criticarea ( chiar si numai prin punerea in discutie a unor subiecte sensibile) faptelor de coruprie si neregularitatilor care se petrec in sistem de .....mult prea mult timp.

Anonim spunea...

problema spinoasa a sistemului : banii ! primele ! salariile de merit ! sporurile !
intr-adevar grea incercare pt orice conducere sa imparta banii de prime, astfel incat sa-i multumeasca pe toti.

situatia aberanta din decembrie anul trecut a fost lasata sa treaca pentru ca sumele au fost bune, si nimeni nu s-a mai sinchisit sa faca scandal atunci cand a primit atatia bani peste salar.

desigur, cand vb despre criteriile de acordare a primelor, sa te tii ! ele nu exista ! calcul de performanta, grila comuna de evaluare pt toti angajatii indiferent de sectorul de activitate, ar presupune o evaluare calitativa a muncii. ATI auzit vreodata de asa ceva in sistemul nostru ?

nu e oare mai usor pt director sa zica "aia de la logistica merita mai mult decat aia de la reeducare pt ca muncesc mai mult ..." sau "aia de pe ture muncesc mai mult decat aia de la instante..." sau "alea de la financiar is mai harnice decat alea de la informatica" etc. exemplele pot continua, la fel de prost, la nesfarsit. cui ii pasa daca in cadrul aceluiasi birou un om are obiceiul sa munceasca si colegul lui sa taie frunze la catei ? irelevant...

pana la implementarea unui sistem corect de evaluare a performantelor profesionale, aplicarea lui corecta de catre conducerile unitatilor, cred ca mai avem nevoie de vreo 2 sau 3 Bala Ioan in pozitii cheie din ANP.
Pana atunci, spor la MUNCA !

Anonim spunea...

cea mai decenta si cu bun simt,premiere a avut loc la BISTRITA,SI POATE SAU SIGUR LA TIMISOARA,unde cei mari fac familie in adevaratul senns al cuvantului cu TOTI cei mici.cinste lor,asemenea camaraderie este de urmat.cat despre barcea.........stiti cu totii,nimic nou.aceeasi mizerabili si incompetenti care conduc institutia statului,dar personalizata.la cursurile de "perfectionare"imi este rusine sa spun de la ce institutie am venit,stiti si voi cei care cunoasteti barcea.acesti meseriasi care ne conduc cica ar iesi la pensie,dar atentie:NU NE LASA CEI DE LA ANP,NU AU PE CINE PUNE IN LOCUL NOSTRU!!!POATE ASA O FI,VOR STA PANA VOR MURI,SI ODATA CU EI SI PROSTIA DIN ACEST PENIT.CHIAR CA NU AM NIMIC IN POTRIVA,SA SE INTAMPLE ASTA IN 3 ZILE CU CELE DE ALALTAIERI!!!

unu spunea...

La Barcea-Mare,la impartirea primelor,conducatorul Mara si doctor academicianul de inalt prestigiu Timar s-au impus definitiv in constiinta noastra prin apararea si promovarea neabatuta, inspirata de un profund umanism revolutionar,a intereselor si inspiratiilor fundamentale ale nepotilor cotizanti.
Multumim iubitule conducator Mara,cel mai iubit si mai stimat fiu al penitenciarului nostru,personalitate de inalt prestigiu ce s-a impus in constiinta intregului personal ca mare Erou al pacii,al intelegerii si colaborarii intre angajatii penitenciarului Barcea-Mare.

Anonim spunea...

ASA SA VA AJUTE CEL DE SUS PRECUM GINDITI, OAMENI DE BINE CE SUNTETI.CU OAMENI CA VOI VOM CONSTRUI NOUL SISTEM PENITENCIAR. DAR , DOAR DACA VOI VETI FACE PARTE DIN PUNCTELE DE LUCRU.

Anonim spunea...

pt anonim de la 22:08:00
sa inteleg ca te referi la cei care au postat mai sus?
ei o sa faca parte din punctul de lucru,dar ca SPL sau escorte.
in cealalta parte a Pl, sper sa stea cei care au distrus sistemul,au facut trafic de influenta,au furat din unitati s.a.m.d.
precis,tu esti unul din cei care au luat prime babane.restul nu-l mai continui,las si pe altii...

Anonim spunea...

Fratilor trimiteti-l pe directorul de la Giurgiu si pe la Barcea Mare,ca face o echipa perfecta cu incompetentii de Mara ,Timar si cu parsivul de Bota. Credeam ca numai la Barcea caruta cu prosti a facut pana si au cazut cativa din ea,se pare ca au mai cazut ceva prosti si pe la Giurgiu.
Huoooo ,comunistilor,plecati si lasati sistemul penitenciar sa se vindece. Ma intreb ce se va intampla dupa ce nu o sa mai aveti pe cine calca in picioare cu abuzurile voastre,o sa vedeti ca nu va mai suporta nici nevestele si copii ,deja unii dintre voi simt asta. Sunteti niste anonimi si asa o sa ramaneti,incompetenti de nota 2 si 3 la examen .
Fratilor nu va lasati,scrieti tot ce stiti ,sa afle lumea ce specimene conduc penitenciarele patriei.

Anonim spunea...

Si daca afla lumea ce? Crezi o sa pateasca ceva ? Doar asa, sa ii facem de rusine in targ.

Anonim spunea...

apropo!
Oare la Ploiesti-Sa traiesti! cand se vor discuta primele....Ce valoare vor avea acestea?
Tare ma intreb(retoric bineinteles)...ce criterii se mai aplica...cui isi mai scoate ochii unii altora...

Anonim spunea...

Pt cel din 13.07.2008 10:42:00
De ce nu ne povestesti , daca tot stii asa multe despre cel mai brav lider sindical?
Dincolo de faptul ca nu pot sa-mi dau seama de ce primele pentru zile festive se dau diferentiat, la Ploiesti liderul de sindicat s-a depasit pe sine insusi si chiar cele mai frumoase sperante ale conducerii.
Astfel, desi se propusese si se cazuse de acord cu privire la atribuirea primelor in cuantum egal pentru agenti si ofiteri, domnul lider a opinat ca ar trebui acordate primele diferit dupa functia ocupata, propunere care a fost imediat aprobata de consiliul de conducere, nu stiu care a fost mobilul personajului, faptul ca el , ca sef escorte lua in felul asta 50 lei mai mult sau a vrut sa dea bine in fata directorului cert a fost rezultatul, toti agentii au luat prime la nivelul maxim mai putin 25 de insi care fac serviciu pe perimetrul locului de detinere ( bineinteles exceptie facind doamna sotie de lider sindical care desi e agent paza , adica ar trebui sa stea in post, dinsa lucreaza pe la dispecerat , vizite oriunde numai unde ar trebui nu si care, iarasi bineinteles, in uralele de voiosie ale consiliului, a luat prima la nivel maxim. Probabil trebuia compensata pierderea pe care a suferit-o familia cind doamna nu a putut fi numita prin decizia directorului, fara concurs, pe un post de economist pentru ca s-a opus A.N.P.)
Iarasi , nu stiu daca este corect ca liderul de sindicat sa faca propuneri concrete de premiere a unor salariati sau de diminuare a primelor acestora ( ex. a solicitat sa primeasca o prima mai mica colegul lui agent , sef de escorta care primise o atentionare dupa ce fusese pirit de liderul lui sindical) sau sa observe echitatea stabilirii criteriilor de acordare a primelor.
Acum ce ar trebui inteles din felul in care au fost acordate primele agentii de pe perimetru si ofiterii de la reintegrare sint un fel de talpa ministerului la M.J.?

Anonim spunea...

bravo baiete vad ca esti foarte bine informat [despre ploiesti ], este exact tot ce ai relatat , dar toti avem acelasi dumnezeu si mai devreme sau mai tarziu va plati pentru toate ,nu trebuie sa fim invidiosi pe cei care si/au angajat si sotiile ,[ eu ma bucur ca au rausit ] dar sa nu li se urce la cap "PUTEREA" HAI PLOIESTIUL !!!

Anonim spunea...

Ploiestiul este pentru ploiesteni. si viitoarele sotii. Traiasca.

Anonim spunea...

Pentu curiosi la Ploiesti s-au discutat primele:ofiterii-1500Ron.si 1600 Ron:Agentii 1100Ron si 1250Ron

Anonim spunea...

HAI PETROLUL ! CE AVETI FRATILOR CU LIDERUL DE SINDICAT ? DACA SI/A REZOLVAT NEVASTA , TU DACA AI FI FOST IN LOCUL , LUI AI FI STAT DEGEABA ? INTERESE VERE ........INTERESE. NU VA MAI PLANGETI CA AVEA DREPTATE CINEVA TOT AICI CA SUNTETI O ADUNATURA , TRAIASCA MIZILUL , HAI SI VOI IN COR CU MINE URA... URA ...URA .LASATII MA ASA CA SI ASA SUNT EI BATUTI DE SOARTA .VOI CE CREDEATI CA VA FACE UN LIDER DE SINDICAT ?... SE VA BATE PT VOI ?...HAI SA FIM SERIOSI AR FI FOST MAZILIT IMEDIAT , ...MAI ERA SOTIA TRANSFERATA LA VOI ? DACA RIDICA CIOCUL ? BAFTA TUTUROR SI HAI PETROLUL .

Anonim spunea...

La puscaria mea iubita, liderul de sindicat a zis clar celor de la sedinta: Vreau 50% salariu de merit. Cand i s-a refuzat, s-a pus de-a inventat tot felul de ineptii, vezi Doamne el apara problemele sindicalistilor. Da! Acestia sunt liderii de sindicat! Daca nu iese interesul personal, restul nu conteaza. Sa mai vorbim de principii? Sa mai vorbim de drepturile sindicalistilor?

Anonim spunea...

cu cata usurinta scrieti despre unii nu va este teama ca serviciile, lucreaza ? felicitari PENIFEST , asa se mai pot racori oamenii DAR SE IMBATA CU APA RECE SAU CAINII LATRA URSUL MERGE ASA ESTE SI LA VOI LA PLOIESTI , nu ati fost in stare sa tineti anumiti comandanti ca ati avut destui si unii chiar oameni de toata isprava , offffff .... ce vremuri in anii 98" ce chefuri ce FEMEI OFFFFFFFFFFF ........ DACA AR POVESTI ZIDURILE SECTIEI BERCENI .......... ASTA DA VIATA .IA ZICETI MAI BAIETI CUM ERA ?

Anonim spunea...

PENIFEST AR TREBUI SA SE TEAMA CEI CE SCRIU AICI ?II POATE IDENTIFICA CINEVA ? IN AFARA DE TINE ,CARE AI HATURILE SI FRISCA .

Huginn spunea...

pentru anonim 14.07.2008 21:24:00

Nici măcar eu nu vă pot identifica. Aşa că nu vă faceţi probleme. Dealtfel nu cred că cineva îşi pune în mod real problema identificării autorilor sau cititorilor blogului.

Avem 180 de articole în aproape 5 luni de activitate şi aproape 80.000 de cititori. Nimeni n-a avut probleme vreodată. Nici noi, autorii, nici cititorii şi nici cei care ne-au ajutat.

Aşa că... exprimaţi-vă. E o lume liberă.

Anonim spunea...

OARE E O LUME LIBERA?LANTURILE SUNT PREA STRAVEZII DE DATA ASTA ..DAR...

Anonim spunea...

Tare sunt nedumerit...cum il cheama pe liderul de sindicat de la PLOIESTI?

Anonim spunea...

exprimate liber anonim de la 15.07.2008 ora 11.03 , spune tot ce stii , daca stii , sau ce ai vrut sa zici o vorba aruncata in vant , nea JIJI [lider de ploiesti ] nimic - nimic ? hai zi si tu ceva , cum cheltuiti banii sindicatului fara acordul tuturor membrilor , ce iti este RUSINICA ? NU AI DE CE , FII CURAJOS CUM ESTI TU DE FEL [GARDIENII PUBLICI ...STIE ...] OFFFFFFF CE VREMURI CAND MERGEAI CU ZAMBILICA [ MICROBUSUL ] ...... CE MAI CARA SARACUTA ...... CA O FURNICUTA ......PE BANII DE LA SPORT , ACUM AI VISTERIA SINDICATULUI SI TE IMFRUPTI DIN EA [CA UN "EL LIDERO DI SINDICATO " ] SPUNE SI TU VREO REALIZARE ? CA TI/AI ADUS NEVASTA LANGA TINE ? CUM SPUNEA CINEVA MAI SUS ? SA VINA STANCIU DE LA PENSIE CA EL ESTE CEL MAI BUN LA SINDICAT , TI/AR LUA PAPICA DE LA GURA , DAR NU O SA/TI PESE CA TI/AI LASAT LOC DE BUNA ZIUA LA ANP SI MAINE -POIMAINE TE VEDEM SI MARE "OFITER " . PE MERITE DEOSEBITE . HAI CA DEJA MI SE FACE SILA SA MAI VORBESC DE TINE MAI LAS SI PE ALTII .AI UITAT DE UNDE AI PLECAT .DACA TU NU TE AI BINE CU COLEGII DE LA ESCORTE DAR CU CEILALTI CE SA MAI ZIC ! LAS PE ALTII . O SEARA BUNA

Anonim spunea...

Lingaii lui Muscalu fac front comun pentru minimalizarea situatiei.Se incearca inducerea ideii ca s-ar vrea debarcarea lui Muscalu si inlocuirea acestuia cu un alt coleg. Bazaconii!!! Domnilor vremea Comandantilor Supremi care aveau drept de control absolut asupra angajatilor a apus demult , inca din 2004 odata cu demilitarizarea.Folosindu-se de functia sa Muscalu pune in continuare presiune pe cei care au avut curajul sa-l infrunte atunci cand in mod abuziv a alarmat unitatea pentru citirea comunicatului pe care liderul de sindicat la dat in presa ;fara sa tina cont ca prin alarmarea unitatii s-a creat o stare de confuzie atat in randul detinutilor care se aflau la activitati cat si in randul cadrelor care inca erau conectate la un eveniment care se intamplase cu cateva zile in urma.Domnul Comandant Suprem stiti ca pentru refacerea capacitatii de munca a unui angajat dupa 12 ore de noapte sunt necesare 36 de ore de repaus. Cine va da puterea sa va bate-ti joc de o unitate intreaga . Cred ca cei care va tolereaza idioteniile care va alimenteaza frustrarile.Lingaii lui Muscalu fac activitate antisindicala profitand de functiile de sefi incearca sa-ai convinga suubalternii sa paraseasca sindicatul .Fara rezultat ; cu exceptia catorva lingai care se simt obligati pentru posturile calde si salariile de merit luate an de an.Asteptam totusi reactii din partea Autoritatilor Statului, deoarece exista elemente clare de abuz in serviciu, Organizatiilor de Aparare A Drepturilor Omului, Federatiei si bineintele reactii ale oamenilor de buna credinta din Sistemul A.N.P.

Anonim spunea...

Sa nu fim prea duri cu Constantin de la Ploiesti, are si merite sindicale. Uite a obtinut si el un birou frumos cu calculator si internet, cere si spor de confidentialitate (pentru el bineinteles)l-a ajutat si pe colegul lui secretarul de la sindicat sa se mute din operativ la evidenta ( greii sindicatului trebuie sa aiba program de opt ore ca sa-si conserve energia pentru membrii de sindicat) plus alte si alte rezultate. Si daca credeti ca este usor sa te tot duci la intruniri de sindicat in weekend la Sinaia, sa stiti ca va inselati chiar daca deplasarile se fac pe banii sindicatului...

Anonim spunea...

S-a intrebat cineva veodata cum se simte un personal contractual care nici macar nu poate spera la mai mult de jumatate din prima unui functionar public cu statut special, desi muncesc impreuna in acelasi sector ?

Anonim spunea...

ce usor este sa dai cu noroi cind traiesti in el.

Anonim spunea...

dPENTRU TOTI GARDIENII:RECOMPENSA ACTIUNII NU STA INTR-UN PREMIU CI IN A O FI REALIZAT!UNDEVA APAREA ONOAREA DE OM!OARE MAI AVEM NOI ASACEVA?DACA LOVIM,STIM SA SI VINDECAM?EU CRED CA AR TREBUI SA NE VINDECAM NOI,APOI SISTEMUL SI DEABIA PE URMA VOM PUTEA ARUNCA CU PIETRE IN CEI CE NU AU FACUT,CE AM FACUT NOI??????

Anonim spunea...

Sila Bistrita este la fel primele se acorda dupa cu totul alte criteii decat cele profesionale, s-a conturat o afacere de familie care isi imparte grosul , i-au prime mari priveligiati peniteniarului, cei care deţin functii fără concurs prin imputernicire, functii care le confera salarii mai mari, iar daca detin acete functii iau sariu de merit, si normal cele mai consitente prime .

Anonim spunea...

voi vedeti problema doar din punctul de vedere al cadrelor, dar aceasta problema se resfringe si asupra detinutilor din penitenciar. situatia "rudeniilor" si a "salariilor de merit" duce la o stare de nervozitate a cadrelor care se descarca, mai mult sau mai putin, asupra detinutilor. nu cred ca este corect aceasta situatie, chiar daca detinutii sint priviti ca "paria" societatii, nu merita totusi un tratament mai "de maxima siguranta" in urma neintelegerilor dintre cadrele penitenciarului. toti au familii acasa, si cadrele si detinutii, si pe linga problemele curente sa mai apara inca una in plus, din cauza unor domni din conducere care nu inteleg ce inseamna "sa conduca" o institutie in mod corect, ca o institutie si nu ca pe o "feuda" proprie, nu cred ca este o situatie benefica pentru nimeni. mai revin

Anonim spunea...

Domnilor, sunt recent liberat (4 luni) din penitenciar. O speta veche si urita. Ce am remarcat timp de 2 ani cit am stat: nu se poate schimba nimic in sistemul penitenciar, atita timp cit in momentul in care se anunta o inspectie se rezolva doar la suprafata unele probleme usoare iar "grosul" ramine tot in ceata. Si se merge exact ca "inainte", cind se asfalta si pavoaza orasul X ca vine "tovarasu". Cit timp am stat inchis, O SINGURA DATA am stat de vorba cu psihologul unitatii. Poate in dosar scrie altceva, dar ce va spun este purul adevar. O SINGURA DATA!!! Si cum mai doreste societatea ca detinutul sa mai se reintegreze? Erau printre noi, detinutii, citiva oameni cu studii peste media din penitenciar, si aici includ si pe cei din personalul penitenciarului, avind chiar si 2 facultati. Daca raportau o problema si la acea problema aduceau si o solutie foarte buna de rezolvare, erau pur si simplu luati in ris. De cine? De un gardian limitat din toate punctele de vedere. Si gardianul raporta la cdt-ul de sectie o cu totul si cu totul alta versiune, de ajungea detinutul sa fie scos drept instigator. In legatura cu telefoanele mobile: in Legea 275 spune ca detinutii au dreptul la minim un telefon pe saptamina. Retineti: pe saptamina! Atunci de unde situatia ca daca luna are 5 saptamini, intr-o saptamina nu mai dai telefon? De ce se raporteaza la numarul de vizite lunare? La un moment dat am primit un raspuns( la PNT Giurgiu) cum ca din vina romtelecom(???!!!) nu se pot da decit un telefon pe saptamina fiindca nu sint telefoane publice suficiente! Cred ca romtelecom nici nu a fost anuntat, si nu cred ca romtelecom rata ocazia sa dubleze numarul de telefoane publice cu cartela din penitenciar, mai ales ca incasa un numar dublu de convorbiri telefonice. La PNT Jilava se putea da 2 telefoane pe saptamina iar la PNT Giurgiu NU? I-mi aduc aminte ca in primavara lui 2007 eram la Jilava si din fiecare camera am fost cite 2-3 detinuti la club, unde ni sa comunicat intrarea in vigoare a noilor regimuri de detentie. Aici, impreuna cu conducerea din pnt sa vorbit deschis si pe fata foarte multe probleme , printre care si cea a telefoanelor mobile. Efectiv, sa negociat numarul de convorbiri telefonice pe saptamina, si nimeni nu a PATIT NIMIC. La pnt Giurgiu cred ce era bagat pe a 4-a direct. Mai revin cu amanunte, daca sinteti interesati. O zi buna va doresc in continuare.

Anonim spunea...

Bogdan este numele meu si cu ceva ani in urma am lucrat in penitenciarul Giurgiu,mi-am dat demisia pentru ca vroiam mai multi bani...cam cat ? pai in jur de 1500 euro..nu glumesc ...am obtinut banii astia pe vapoarele olandezilor..decat sa fac tramvaie ca unii din cei care acum il improsca cu noroi pe acest om, am preferat sa plec si sa castig(ma refer la domnul Muscalu),tramvaistii ordinari carora ar trebui sa l-e fie rusine ca sar sa loveasca intr-un om cu un caracter ireprosabil...jur cu mana pe inima ca daca mi-ar cere acest om sa vin sa lucrez sub comanda dansului as renunta la banii care ii castig in Olanda. Stimati colegi sau fosti colegi ,ma doare sa vad in ce hal abject ati ajuns,in ce mod loviti un om care v-a protejat pe multi din voi,NU MAI EXISTA ONOARE.
Si domnul comoreanu sa iti aduc aminte ce sfori ai reusit sa tragi pentru a ajunge la Giurgiu?(ai fost transferat parca de la directie nu ?) scuze ti-am scris numele cu litere mici,pai Muscalu este mic la stat dar mare la sfat omule.Oricum prefer sa nu te mai bag in seama ,esti prea neinsemnat si daca mai lucram iti jur ca recidivam episodul Jilava(adica la cea mai mica miscare te executam cu o capatana in gura).Ionut Mogaldea ...bah Ionute sa iesi pe post si sa ...nu puteai ma sa te abtii..eeeh pai cand era ala Batranu' nu miscati unu in front pezevenghilor. Bah fratilor ca sa castigi 1500 euro pe luna pai trebuie sa muncesti din greu ,sa nu dormi,si sa iti pui viata in pericol(stiti accidentul meu !!-vs uitati-va pe discovery la emisiunea cu marinarii aia si o sa intelegeti)...va spun sincer tin la voi dragi fosti colegi foarte mult (ee doar la unii ca nu's Christos)dar acum cand vad cum muscati mana care v-a hranit mi-se face scarba !!! si parca ma bucur ca am plecat...
P.S. sper ca domnul Muscalu ramane asa cum l-am cunoscut eu. CINSTE SI ONOARE