Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 11 iulie 2008

Vocile lui Dumitrache

Nu mi-am dezvăluit identitatea pentru a face notă discordantă faţă de ceilalţi care scriu pe acest blog, ci pentru că este ceva normal "să ne vedem” şi "să ne asumăm cele spuse", asa ne avertiza barbateste, zilele trecute, dl comisar şef Marian Dumitrache - directorul Penitenciarului Codlea.
.
Prima intrebare este cu cine se razboieste dl Dumitrache, care nu are nimic sa-si reproseze. Apar sistemul, precizeaza dumnealui. Mai precis apara ceafa aia "sanatoasa" a sistemului la care sare perfid blogul, de cateva luni bune incoace.
.
Nu cunosc situatia penitenciarului Codlea in detaliu, dar sunt tentat sa cred ca este o unitate unde lucrurile merg mai bine decat in alte parti. Punand insa capat la capat comentariile inregistrate la adresa comandantului, trag fara greutate concluzia ca la Codlea este in primul rand o problema de comunicare.
.
Sa presupunem ca dl Iosif in persoana - pe vremea cand tot "construia" la sistemul penitenciar, suna la Codlea si-si exprima cu binecunoscuta-i eleganta, nemultumirea. Aveti perfecta dreptate dle director general, este de presupus ca ar fi raspuns dl Dumitrache, sa traiti am inteles, ar fi continuat coplesit de neliniste domnia sa chiar daca, imediat dupa asezarea telefonului in teaca, dl Dumitrache s-ar fi racorit in sinea lui cu bine cunoscutul "uite ba si dobitocul asta ce pretentii absurde are".
.
Vocea asta interioara exprima in REALITATE ceea ce gandeste cu adevarat dl Dumitrache despre seful cu pricina. Cealalta voce, aia cu care s-a invatat sa se descurce in viata, minte ori de cate ori este nevoie, minte de atata timp incat la un moment dat nici nu se mai poate alege adevarul de minciuna.
.
Acesta este motivul pentru care s-a nascut acest blog dle Dumitrache si nu dorinta de putere, respectiv de manipulare. Despre exercitiul acesta discutam noi la infintarea blogului, pentru ca in sistemul penitenciar romanesc se minte de atata vreme, cu atat de multa sinceritate incat avem cu totii nevoie de anonimatul asta sub obladuirea caruia sa invatam incet, incet sa rostim adevarul!
.
Chiar aşa de ,,rahat” a devenit sistemul penitenciar? - se lamenteaza sincer indignat dl Dumitrache. Asa de "rahat" incat orice subaltern sa aiba ocazia sa-si exprime parerea sau nemultumirea?
.
A ce va miroase dle Dumitrache sistemul penitenciar cand se faceau cadou functiile de conducere, cand prostia si abuzurile si paranoia erau rasplatite cu salarii indecente, cand se masluiau concursuri, cand se faceau "blaturi' cu detinutii, cand se ascundeau ilegalitatile, cand se risipea sau fura averea sistemului, cand se sarbatorea esecul, cand ai nostri ii vanau pe ai lor si invers, cand solutiile sau ideile de valoare erau sanctionate, cand primele si recompensele se acordau dupa cum dorea muschiul unui sef ? A apa de trandafiri?
.
Au fost nenumarate dati cand am fost nemultumit sau indignat de-a dreptul citind anumite comentarii. S-a intamplat de asemenea sa nu fiu intotdeauna de acord cu postarile "colegilor" mei de blog (si invers!), dar daca vroiam sa ma aud numai pe mine, ma retrageam elegant in padure si traiam linistit pana la adanci batraneti.
.
Poate ca acuzele inregistrate la adresa dumneavoastra, sau macar o parte dintre ele, au fost neadevarate. Poate ca sub obladuirea anonimatului unii dintre colegii nostri exagereaza, defaimeaza ori contesata din pura rautate dar SI acestia suntem noi, penitenciarele iar "minerii" nu trebuie sa ramana de caruta dle Dumitrache!
.
Nu, nu e simplu sa "stai in tribuna si sa comentezi", e un fel de tura a doua sau a treia, sunt orele noastre suplimentare care se adauga la lupta de zi cu zi, lupta cu sistemul, lupta cu noi insine. Dar dati-ne dumneavoastra exemplul acela pozitiv de care avem atata nevoie, invatati-ne sa fim dupa cum spuneti corecti, morali, invatati-ne sa ne analizam atitudinea şi să dam dovadă de discernământ.
.
Si incepeti cu dumneavoastra, acolo la Codlea, unde daca nu le auziti (sau nu vreti sa le auziti) nemultumirile exista si este greu de crezut ca macar o parte dintre ele nu sunt justificate. Pentru ca, pe langa privilegiul de a putea vorbi, sefii au si obligatia de a asculta si de a gasi solutii.

23 comentarii:

Anonim spunea...

Buna dimineata.
La orizont se vede lumina prevestitoare a ceva ca are sa se intample in viitor , ceva bine pentru sistemul penitenciar ,au iesit la ivela prea multe si are sa mai iasa.
BRavo penifest !!!

Anonim spunea...

Buna tuturor!
Cata dreptate aveti! Sa fim ascultati...Numai ca trebuie gasite, in urma ascultarii si discutiilor purtate, solutiile legale, nu cele ilegale (care tot solutii sunt)

Anonim spunea...

Va multumim ca existati, ca va mai preocupa si soarta oamenilor muncii si cred ca e bine cum infierati. Sa nu va lasati intimidati, noi cei care sintem apasati de jugul conducerii va iubim si sintem alaturi de voi.
Traiasca blogul si administratorii!

Anonim spunea...

Domnu' administrator daca mai dau trei mesaje inaltatoare de suport imi publicati si mie anuntul? Va rog frumos , ca nu vreau sa se formeze vreo garnitura si sa pierd si trenul asta. Saru'mina si tineti-o tot asa !

Anonim spunea...

Cred ca, pana la urma, experienta cu acest blog a fost un exercitiu de comunicare benefic- si mai este, inca, pentru ca domnul Dumitrache tot mai citeste comentariile postate, stim noi, ne-a soptit o pasarica- pentru tovar..,scuze, domnul Dumitrache.
Cu totii avem despre noi o parere mult prea buna, pe toti ne deranjeaza adevarurile spuse in fata sau cele care nu ne sunt favorabile, pe toti ne deranjeaza criticile si tuturor ne place sa fim lingusiti, complimentati. In acelasi spirit, toti ne injuram sefii, toti credem ca sefii nostri sunt cel putin idioti dar, nu-i asa, cu totii ne dorim sa fim sefi convinsi fiind ca putem face mult mai multe lucruri bune decat au facut ei si, daca va fi ori daca va fi fost sa ajungem intr-o functie de conducere, intram , la randu-ne,in vartejul contestarilor. Una peste alta, democratia si libertatea "aferenta" ne obliga sa invatam sa ascultam si sa respectam opiniile altora asa cum si altii sunt obligati macar sa ni le asculte pe ale noastre daca nu sa ni le respecte, fie ca le place sau nu. Asadar,domnule Dumitrache si stimati colegi, sa dam drumul la discutii si comentarii, sa batem campii daca vrem, sa mai spunem si prostii din cand in cand pentru defulare, sa ne mai ofuscam uneori dar sa incercam sa ne fixam discutiile, in perspectiva, mai mult pe lucruri frumoase si constructive pentru ca , in nici un caz, nu mi-as dori ca ai mei copii sa ajunga sa traiasca intr-o lume in care sa le fie teama sa gandeasca si sa vorbeasca liber.
,Asa ca domnule Dumitrache, cu tot respectul si fara ironie, va asteptam din nou pe blog convinsi fiind ca avem ce invata unii de la altii. Viata, lucrurile, lumea trebuie luate asa cum sunt nu cum ne-ar placea noua sa fie. Altfel suntem condamnati la nefericire.
Cu bine tuturor.

Anonim spunea...

DE CE SUNT CONTRA PENIFEST
1.MANIPULATI
Manipulati opinia publica,in mod constant,sistematic si stiintific conform manualelor specifice.Lansati teme in dezbatere in functie de ce? Care va sunt interesele.Nici usturoi nu a-ti mancat nici gura nu va miroase.
2.CALOMNIATI
Cu ce drept aruncati cu laturi in stanga si dreapta?Oricarui om trebuie sa i se respecte 'principiul nevinovatiei" pana cand o instanta judecatoreasca va stabili daca este vinovat sau nu.Singura institutie care are dreptul de a ne judeca este instanta judecatoreasca si dumneazeu dupa moarte.Se pare ca va credeti mai presus de cele doua instante. Acel om are si el mama,tata,sotie,copii,rude,prieteni.Cum se poate apara?
3.INCURAJATI TURNATORIA
Practicile de trista amintire cand erai turnat la securitate printr-o fituica anonima,se pare ca au evoluat odata cu timpurile.Acum se toarna pe net tot anonim binenteles.
4.AVETI CULOARE POLITICA
Din ceea ce scrieti si dupa cum va alegeti temele rezulta clar ca sunteti pdl-ei.Ori s-a demonstrat ca amestecul politicului a facut numai rau sistemului penitenciar.Lasati-ne in pace cu politica voastra.
5.AVETI INTERESE PERSONALE
Desi nu aveti curajul sa va dati numele pentru ca stiti ca este ilegal ce faceti toata lumea stie cine sunteti.A-ti avut cumva functii de conducere prin minister , anp si le doriti inapoi,sau v-ati transformat peste noapte in niste patrioti si nu mai aveti liniste la constiinta din cauza sistemului penitenciar?

Huginn spunea...

pentru 11.07.2008 16:32:00

Îmi pare rău că v-am supărat. Nu asta a fost intenţia noastră. Vă mulţumesc pentru efortul de a scrie un comentariu bine structurat. E dreptul dumneavoastră să aveţi orice părărere.

Huginn spunea...

pentru anonim 11.07.2008 16:32:00

Ar fi mai bine dacă n-am mai scrie, nu-i aşa?

Dintr-o dată v-ar dispărea frământările legate de intenţiile noastre.

Problemele sistemului penitenciar ar dispărea ca prin farmec:
- şefii ar deveni competenţi şi apolitici;
- ar fi bani pentru salariile noastre;
- s-ar face investiţii în calitatea condiţiilor de muncă;
- s-ar încadra ca prin farmec posturile vacante;
- colegii noştrii ar fi trataţi omeneşte şi le vor fi respectate drepturile;

Şi dacă ar fi aşa... cine-i împiedică pe prietenii dumneavoastră să-şi facă treaba?

Anonim spunea...

pentru anonim 11.07.2008 16:32:00

Hai recunoaste sincer. Te-a pus dumitrache sa te iesprimi. Esti captiv si n-ai ce face.

Fi atent. Te ajut eu. Repeta dupa mine. Nu mai fac temenele, nu mai fac temenele! Acum suna-l pe sefu si spune-i ca ti-ai facut datoria de slugoi. Spune-i ca te-ai simtit jenant si ca trebuie sa-si gaseasca pe altul.

Nu-i asa ca te simti liber. Ai fost cinstit... macar o data in viata ta ai avut curaj. Uite ce bine te simti. Esti liber nu mai esti o sluga.

Anonim spunea...

Bravo penifestilor. Nu va lasati. Sefii isi baga nepotii sa va atace. Trebuie sa va asteptati si la asta si sa nu dati inapoi. Noi ne bazam pe voi. Toti angajatii din sistemul penitenciar va citesc si va apreciaza.

Anonim spunea...

Ăsta e mai tare ca Bărbuleasca. Scenarii, chestii, nebunii... băi ne laşi! Te-ai găsit tu apărătorul şefilor. Ce-ai vrea să nu îi critice nimeni că eşti tu tovarăş cu ei. Da ce ai citit ceva care nu se confirmă pe blogu ăsta? Nu mai citi băi nene dacă nu-ti place. Schimbă canalu şi du-te pe alt post!

Anonim spunea...

Mai era Burcu ala care era comandant la severin si care a fost dat afara tot asa de pupincurist. Cum apare un nou sef cum il lua la periat. Pana cand l-au prins in fapt cu Bivolaru. Acu face pe cinstitu. Dupa ce a furat cat a putut si l-a facut ci-st pe ala mic a reusit sa iasa la pensie ca sa nu fie bagat la psucarie.

Anonim spunea...

Pentru curajosul anonim care ne bate noua obrazul ca scriem sub protectia anonimatului am un mesaj bine structurat:
1- iti scad doua puncte pentru greselile de gramatica impardonabile chiar si pentru un psd-ist ca tine;
2- inca doua ti le scad pentru faptul ca ii acuzi pe bietii oameni de manipulare. Vad ca invoci manuale de manipulare. Ar fi trebuit sa stii ca, pentru a manipula, iti trebuie, in afara de informatii si putina stiinta de carte, si o masa de fraieri pe care sa-i asmuti intr-o directie sau alta. Iar eu unul- si sunt sigur ca si cei mai multi dintre cei care scriu pe blog- nu ma simt deloc manipulat, pentru ca stiu cine sunt si mai stiu si ce vreau, d-aia achiesez la cei care au inventat blogul asta;
3- pentru acuzatia de calomnie iar iti scad doua puncte. Dupa logica ta si a celor ca tine, prietene,n-ar mai trebui sa existe mass-media si ar fi totul ok, nu-i asa? Insa daca ar fi fost asa, Romania se afla si acum la nivelul aNILOR `90. Justitia din tara asta s-a urnit, de cele mai multe ori, datorita mass-media si a unor "turnatori si calomniatori" ca noi, cei care scriem pe blog si care mai avem curajul sa ne si revoltam din cand in cand. Cred ca nu ai cum sa nu fii de acord.
4- iti mai scad doua puncte pentru acuzatia nefondata cum ca administratorii blogului incurajeaza turnatoria. Stai sa-ti explic de ce. Pentru ca , deocamdata, in vremurile actuale si cu sistemul asta bolsevic, asta este singura metoda de lupta impotriva hotiei, coruptiei, abuzurilor si prostiei din curtea noastra, aia unde traiesti si tu.Dumneata , cum s-ar zice, ne ceri sa ne comportam ca niste lorzi intr-o jungla , sa vorbim frumos, sa nu ne scobim printre dinti, sa nu scuipam pe jos, sa intoarcem si celalat obraz, sa rugam frumos, sa ne cerem noi scuze, eventual, pentru toate mizeriile suportate din partea jigodiilor ordinare (scuzati expresia neacademica) din preajma noastra. Ei bine, colega, asta nu se poate. Eu unul nu sunt dispus sa suport nici prostia si nici obraznicia semenului meu atata timp cat eu nu-l deranjez cu nimic si atata vreme cat pot, macar, sa iau atitudine. In alta ordine de idei - sper ca ma urmaresti, da? - daca, de pilda, ti se imbolnaveste copilul si este nevoie de o operatie complicata, urgenta, dai sau nu spaga la medicul care urmeaza sa ti-l opereze? Bineinteles ca dai, nu-ti permiti sa faci pe legistu` lu` peste cand e vorba de viata si sanatatea copilului tau, nu-i asa? Ei bine, cam la fel este si cu noi, astia frustratii si turnatorii, care mai postam din cand in cand.Apelam la metode nu tocmai ortodoxe pentru asanarea - sau macar incercarea de asanare - sistemului penitenciar. Cat vom reusi, nu stim, dar macar incercam.
5- restul de 2 puncte ti le scad pentru aiurelile de genul culorilor politice si a intereselor personale. Da, colega, si noi, astia care sustinem penifestul, avem culori politice si interese personale. Exact la fel ca si tine. Si ni le facem cunoscute. Dar ne leaga cateva chestii comune: dorinta de-a scapa de coruptie, abuzuri, hotii etc si de a ne fi, tuturor, un pic mai bine. Chiar si tie si celor din clica ta.
Asadar, ca sa tragem linie, ai ramas cu 0 puncte. Deci, ai ramas corigent . Asa ca treci la colt si, pentru maine, sa-ti faci temele cum trebuie altfel repetentia te mananca.

Anonim spunea...

salutam aparitia lui marcel, un postator, se pare, la fel de inteligent ca si administratorii + cititorii blogului.

Anonim spunea...

Pentru Huginn
Se pare ca si parerea mea a deranjat.Opinia mea se referea la politica penifest si nu la o persoana anume,dar cum temele nu le putem alege ,am preferat sa pun acel comentariu mai la zi.
As fi de acord daca lupta pe care o duceti ar fi pe principii,programe,idei (si stiu ca aveti potential)si nu pe atac la persoane.Dar ca si in presa mizeriile se vand cel mai bine ,probabil ca nu ar mai fi asa interesant pentru unii mai mult sau mai putin frustrati din cauza sefilor vinovati pentru neimplinirile lor .Poate ca este bine sa aiba si ei un loc unde sa-si exprime nemultumirea.Din pacate societatea perfecta nu s-a inventat,s-a incercat ceva cu comunismul dar a esuat lamentabil .
Poate imi raspundeti argumentat si la criticile pe care vi le-am adus.

Huginn spunea...

pentru anonim 11.07.2008 18:43:00

V-am răspuns deja acum 1 oră chiar dacă nu am fost foarte direct. Vă pot răspunde punctual dăcă doriţi dar mă tem că asta nu ajută.

Părerea dumneavoastră este o chestiune de percepţie. Şi aici nu e prea mult de argumentat. Dacă excludeţi:
- faptele prezentate,
- documentele puse la dispoziţie şi
- victimele
totul e perfect, şi în acest caz noi exagerăm.

Dar, dacă realitatea penitenciarelor e urâtă cum să o prezentăm? ANP-ul îi pune tot felul de funde în ieşirile publice. Cine îi crede? Dumneavoastră nu, eu nu, colegii noştrii nu.

Dacă iosifii, şpaiucii, miticii şi petricii sunt cei care fac acest rău despre cine ar trebui să scriem? Trebuie să aşteptăm să fie condamnaţi ca să ne putem pronunţa? Teoretic poate. Practic... vi se pare că vreun ştab răspunde vreun pic pentru prostiile făcute. Aţi văzut. Ies la pensie, se întorc în magistratură şi au scăpat.

Ăsta e singurul argument pe care-l am la comentariul dumneavoastră în 5 puncte. Asta e realitatea pe care o văd. Asta scriu.

Huginn spunea...

pentru anonim 11.07.2008 18:43:00

încă ceva

Dacă timpul vă permite vă aştept cu un articol despre sistemul penitenciar scris conform manualului dumneavoastră de stil. Am o singură condiţie. Aş vrea să nu fie ficţiune pură. :-)

calaul spunea...

domnilor!
Eu cred ca este cate "UN DUMITRACHE" IN FIECARE UNITATE....unii mai suparati pe cadre, altii mai suparati pe ei insisi....dar.....unul care sa si mai raspunda criticilor in nici un caz-unic .In majoritatea cazurilor "Dumitrache"-sef... stau cu capul jos si ataca miseleste " pe la spate"....de aici trageti concluzia...

Anonim spunea...

Este de admirat perseverenta calaului de a scrie mult, des, prost si neinteresant. Domnule, cred ca lipsa inteligentei este compensata , de multe ori, prin perseverenta.La noi in sistem ma refer. Ghici cine e? Luni sa te uiti atent, poate reusesti sa vezi in ochii mei bruma de dispret pe care ti-o port, calaule.
PS. Desi iar ai facut greseli gramaticale si de stil, mi-am calcat pe inima si ti-am trimis o "anonima". Drept pedeapsa va trebui sa scrii de 100 de ori cuvantul STII cu 2 de i, care este un verb(eu stiu, tu stii, el-ea stie etc) la persoana a... ia sa te vad... ei... te-ai prins...? Bine, te las pana luni. Vad ca gandesti destul de incet.
Plictisitu`(m-am de agramati ca tine)

calaul spunea...

Draga ŢPlictisitu`"....daca nu iti place ceea ce vezi si incerci sa intelegi... atunci schimba blogul, schimba pagina de net, schimba-ti fata ....
***PS: iti daruiesc un mic sapunel, o fringhiuta...si sa fi sanatos, sa le folosesti cu spor-doar in uz personal

Anonim spunea...

Gata, te-ai suparat, nu esti demn de o polemica cu mine(sa STI ca intentionat am lasat cacofonia. Cum, nu STI ce-i aia cacofonie? STIIAM eu. D-aia nu -mi permit sa mai pierd vremea cu tine, calaule). Oricum, apreciez perseverenta si nervii tari pe care se pare ca ii posezi. Stai usor, cand am spus ca ai nervii tari n-am spus ca esti inteligent, am vrut sa spun doar ca ai mintea odihnita si te bagi la bataie . Esti prototipul pazistului insolent si indolent. Parca te si vad: o namila mare de peste 1,80, sictirit de viata si de munca, neserios si lipsit de implicare, mistocar, materialist sadea, stai cu orele in fata calculatorului, s-ar putea sa mai faci si cateva flotari din cand in cand, sa-ti poti admira bicepsii in oglinda inainte de a pleca in oras cu tricoul ala mulat cu modele gen cap de mort, jucator de table in fata scarii cu vecinii cu care socializezi, cititor de Gazeta Sporturilor si-atat(bine, tu mergi la servici cu Catavencu in geanta, sa zica lumea ca esti inteligent, dar stim amandoi ca te uiti doar la poze si citesti doar bulele), vezi filme la greu, cu karate sau cu Rambo, desigur, ca doar nu te-oi uita pe tvr 2 sau tvr 1,ca sa nu mai zic de Discovery, ca alea sunt prea grele pentru unul ca tine. Ce sa-ti mai zic?. M-ar durea sa aflu ca esti vreun ofiteras pe undeva pe sectiile de detinere. Si nu pentru ca printre ofiteri n-ar fi si imaturi ca tine ci doar pentru faptul ca , pana acum, te-ai inscris cu succes in profilul agentului 0(nu 007 ci 0).Adica agentul ala care, in afara de caracteristicile de mai sus, nu are prieteni si colegi apropiati la servici nu pentru ca nu vrea el ci pentru ca nu-l vor ceilalti. Te astept, totusi, si cu ceva inteligent si demn de parcurs pana la capat. Sau lasa-i pe colegii tai sa posteze, sigur exista multi colegi mai inteligenti si mai seriosi decat tine acolo la Ploiesti sau unde lucrezi.

Anonim spunea...

Pt Plictisitu.
Esti cel mai tare !!!

Anonim spunea...

Nenea Dumitrache ar putea sa-i angajeze pe Domingo, Carreras si chiar pe regretatul Pavarotti, ca tot n-ar putea interpreta o partitura ca a lui.
Asa ca nene Dumitrache , toti mitocanii, pastramagii si mate-fripte (poate l-ai citit pe Caragiale, ca esti si matale baiat cu liceul) care te combatem pe blog ne armonizam perfect fiindca avem libretul bun.
Asa ca mai bine caut-o pe Elodia si LASA-NE, LASA-NE!