Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 22 iunie 2008

Omagiu

Cum nu este un om inteligent, cum este inconjurat de mediocritate (asta ca sa ne exprimam politicos!) Dl Gheorghe Spaiuc este absolut convins ca autorii acestui blog incearca, din invidie si din rautate, sa-i destabilizeze pozitia, sa-i minimalizeze eforturile si mai ales rezultatele.
.
In felul sau Dl Gheorghe Spaiuc are dreptate sa se considere criticat pe nedrept. In fond este recompensat lunar cu peste 6000 de euro, nu i s-a cerut sa faca nimic serios, n-a fost evaluat, n-a fost penalizat pentru abateri disciplinare, pentru abuz in servici sau pentru incompetenta. Dimpotriva, a primit prime si stimulente care i-au intarit convingerea ca este omul potrivit la locul potrivit!
.
Cu exceptia "comunistului " de Iosif, cum ii place sa-l numeasca imbatosandu-se acum in intimitate, care obisnuia sa-l ridiculizeze in public si sa-l tina cu buna stiinta pe la usi, nimeni n-a indraznit vreodata sa-i tulbure Dlui Gherghe Spaiuc existenta, cerandu-i de exemplu sa bata in lung si in lat penitenciarele patriei, sa traga concluzii pertinente, sa modernizeze, sa conceapa strategii de dezvoltare, intr-un cuvant sa faca ceva serios in schimbul salariului de mare exceptie.
.
Ca urmare, eliberat de griji si de tirania lui Iosif, Spaiuc face si el ce poate mai bine, se joaca adica pe indelete de-a mama si de-a tata cu sistemul penitenciar romanesc, emana comunicate de lemn, face invitatii cu floricele si se sarbatoreste cu icre negre la Snagov. Pozele de familie - am imaginea de grup cu paharele de sampanie ridicate si zambetele latarete! - vor fi peste ani dovada ca au trait fericiti pana la adanci batraneti!
.
Am sa tulbur totusi - in nimicnicia mea! - poza asta de grup si happy-end-ul spaiucian cu o intrebare simpla pe care pana si oamenii cei mai limitati pot sa o inteleaga. Daca unul dintre detinutii pe seama carora in fond incasati dumneavoastra acum 6000 de euro pe luna, o sa va fure intr-o zi masina, sau o sa va ceara banii sau viata la coltul blocului?
.
Unul dintre zecile de mii de detinuti condamnati la pedepse privative de libertate, nereeducat pe timpul mandatului domniei voastre, cifra aia plictisitoare si abstracta Dle Gheorghe Spaiuc pe care o fluturati festiv pe la minister, careia ii oferiti cu generozitate meniu imbunatatit de Craciun si de Paste sau pe care o inghesuiti dupa caz prin sertare, prin comunicate mincinoase ori pe sub covorul ala nou, personalizat.
.
O sa intelegeti putin in situatia asta - pe care n-o doresc de altfel nimanui! - ca penitenciarul este un lucru cat se poate de serios in care nu ne putem permite sa ne jucam de-a oamenii mari?
.
O sa intelegeti ca ne lipsesc specialistii, ca ne carpim si la propriu si la figurat de la o luna la alta, ca muncim in conditii improprii, ca ne mintim si ne sufocam in hartii, ca ne pierdeti timpul in sedinte fara noima si prin hatisul ordinelor aberante si daca dam gres asta se poate intoarce impotriva oricaruia dintre noi?!
.
Nu intelegeti Dle Gheorghe Spaiuc! Si mai ales, de vreme ce viata la "imparatie" picura tihnita si generoasa, aveti toate motivele sa fiti convins ca asemenea lucruri se intampla numai la televizor sau in orice caz li se intampla altora (care au ghinion si cu care oricum n-aveti nicio treaba) !
.
Ca urmare, imi exprim pe aceasta cale Tov Gheorghe Spaiuc, cu ocazia Zilei Penitenciarelor, adanca consideratie si recunostinta pentru ca va aflati la carma corabiei noastre, calauzita cu pricepere si devotament catre tarmul luminos al viitorului!

16 comentarii:

Huginn spunea...

Azi noapte, între 01.40 şi 02.20, am avut un concurs fără premii. Cine ştie ce este un şpaiuc? Asta e(ra) întrebarea.

Având în vedere că cele mai inspirate definiţii dormeau probabil la acea oră vă propun să-l continuăm.

Până acum avem:

concurent 1 spunea...
Spaiucul este prajina care tine nasul anp-ului ridicat.
22.06.2008 01:42:00


concurentul 2 spunea...
Nu, nu... Spaiucul e tot ceva care are legatura cu nasul. E... vata pe care ANP si-o pune in nasa ca sa nu simta duhoarea de la mizeria pe care o lasa sa dospeasca.
22.06.2008 01:46:00


Huginn spunea...
Şpaiucul este unitatea de măsură pentru incompetenţa politică promovată în funcţii de conducere la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
22.06.2008 01:47:00


alt concurent spunea...
Spaiucul s-ar putea sa fie instrumentul ala cu care sun ridicati in functii incompetentii. Ala mai de sus, ca ala roscat care seamana cu un spaiuc e stanel.
22.06.2008 01:49:00


concutentul x spunea...
Spaiucul e matrita spaiuceilor risipiti prin unitati in cautare de ciolanele.
22.06.2008 01:54:00


Anonim spunea...
Nu ştiu cum l-aş putea defini, dar ştiu că dacă i-aş spune cuiva Băi nu fi Şpaiuc!, nu ar fi de laudă.
22.06.2008 01:56:00


concurent spunea...
Spaiucul e robotelul zambitor de pe scaunelul lui Iosif.
22.06.2008 01:57:00


concurent vechi spunea...
Spaiucul e un stanisor renovat de dinafara,dar ramas binisor pe dinautru.
22.06.2008 02:00:00


concurent marinat spunea...
Spaiucul e marioneta pe care o foloseste Marinul cand vrea sa o faca pe vizionarul.
22.06.2008 02:02:00


terminator spunea...
Dragi concurenti,
Trebuie sa va spun ca am pierdut cu totii pentru ca, din pacate, Spaiuc este Directorul General al Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Daca ar fi doar ceea ce ati spus dvs., n-ar fi fost nimic grav, dar el este cel care ne conduce spre nicaieri. Din fericire, nu vom ajunge niciodata. Nu va suparati pe mine. Poate ca am facut o gluma proasta, dar nu e mai proasta decat adevarul. Totusi, drept premiu de consolare, va invit sa beti o bere cand veti primi banii de mancare. Ca prime n-om primi noi, doar n-om fi spaiuci sa credem asta.
22.06.2008 02:10:00


fost sustinator al lui spaiuc spunea...
De fapt, ati avut cu totii dreptate, dar raspunsul oficial e cel care ne doare. Pleaca, spaiucule, si poti sa fii ce-i fi.

Anonim spunea...

Şpaiucul este o pasăre de baltă de prin părţile nordestice ale patriei noastre.

Anonim spunea...

Spaiuc a dat dispozitie directa consiliului de conducere din ANP sa identifice cum documentele referitoare la comisia de disciplina din ANP au ajuns pe blogul penifest...
Acesta asteapta luni capetele vinovatilor pe tava...

Huginn spunea...

Dacă e aşa n-am ce face. Trebuie să mă dau prins. Nu pot lupta cu Şpaiucul. (LOL)

Sunt sigur că o să zgârie cu unghiile lui lăcuite monitorul până când o să ne descopere sursele.

Recunosc. Documentele referitoare la jmecheria cu comisia de disciplină au ajuns la noi... la fel cum au ajuns celelalte documente.

Cineva ni le-a trimis pe mail. Noi le-am verificat şi le-am utilizat. :-)

La fel vom proceda şi de acum înainte, iar Şpaiuc nu va avea nici un cap pe tavă pentru că nimeni nu ştie cine sunt acele capete.

Dacă Şpaiucul începe vreo vânătoare de vrăjitoare o să fim aici şi o să-i tragem extraordinar de multe şuturi virtuale în nobilul dumisale dos.

O să-i piară pofta de securisme foarte repede. La fel a păţit şi Marius Iosif.

Anonim spunea...

spaiucul este stigmatul purtat de sistemul penitenciar romanesc si pretul pe care politicienii + guvernantii nostri considera ca-l merita acest sistem. Este semnul superficialitatii si al omului fara substanta si fara carisma. Domnilor, nu e de ras ci dimpotriva. Sistemul penitenciar romanesc este bataia de joc a conducatorilor nostri. Felul cum este cadorisit cu tot felul de impostori arata cat de mult le pasa guvernantilor de noi. Functiile de directori de penitenciare , de directori si sefi de directii in ANP sunt ocupate fara doar si poate de clienti politici . Inchipuiti-va ca s-ar intampla asa ceva - la scara asta , ma refer - la MIRA sau la Ministerul Apararii. Nu si-ar permite asa ceva pt. ca sunt ministere mult prea importante. Dar puscariile sunt putregaiul societatii si Cenusareasa Ministerului Justitiei asa incat isi pot permite sa trimita orice nataflet sa le conduca, nu-i asa?
Partea grava stiti care este? Este ca noi latram degeaba si ei isi vad
de -ale lor in continuare. Nu va suparati pe mine dar am senzatia- si ma tem pentru asta- ca demersul nostru colectiv incepe sa-si piarda din consistenta. Cred ca ar trebui sa ne reconsideram ofensiva si sa trecem la lucruri mai vizibile, mai
pregnante, mai "oficializate" . Poate ar trebui sa cerem sprijinul mass-media ca de unii singuri nu vad sa avem sanse.
Ne plangem unii pe umerii celorlalti si lichelele isi vad nestingherite de treaba in continuare. Ba chiar ranjesc batjocoritor de naivitatea cu care unii dintre noi spera sa se mai schimbe ceva in bine. Sa nu cumva sa ajungem ca BURCU , comandantul ala frustrat si penibil, dat afara pe nu stiu ce motive, care se razboieste de unul singur, el scriind si tot el raspunzand pe propriul blog, pe care nici macar noi, colegii lui, nu-l mai bagam in seama. Haideti sa lasam deoparte definitia lui Spaiuc care, oricum, nu este decat unul din obstacolele care stau in calea dezvoltarii sistemului si sa ne gandim la o strategie serioasa. Am incredere in administratorii blogului astuia ca nu vor permite sa cadem cu totii in superficialitate si ca vor face astfel incat entuziasmul nostru sa fie dirijat in sens constructiv. Multumesc pentru intelegere

Huginn spunea...

pentru s.alistar 10:58:00_ demersul nostru are atâta consistenţă câtă îi putem da noi cei care scriem şi dumenavoastră cei care ne ajutaţi.

Totuşi nu trebuie să cerem de la un blog mai mult decât poate da.

Strategiile noastre pot fi doar legate de promovarea unei surse de informare - formare de opinie alternative. Asta facem noi.

Nu facem şi nu implementăm strategii pentru că nu ăsta e rolul nostru. Iosifii, şpaiucii, stanii şi miticii ar trebui să se ocupe de asta.

Nu luăm decizii în locul conducerii ANP şi MJ. Nu ne ocupăm de rezolvarea problemelor ANP şi MJ. Q-arii, iosifii, şpaiucii, stanii şi miticii ar trebui să se ocupe de asta.

Şi ştiţi de ce? Pentru că este deja cineva plătit să facă toate astea.

Înţeleg apelul la acţiune, dar... noi facem informare - formare de opinie. Nu ne ocupăm de gestionare de ANP sau de MJ.

Anonim spunea...

De acord cu tot ce-ati spus, huginn. Apelul meu la o mobilizare mai agresiva si mai consistenta nu era adresat numai dumneavoastra. Mai curand este adresat tuturor celor care acceseaza acest blog , care au informatii pertinente si care sunt dispusi sa ia atitudine. Asadar este un apel adresat noua tuturor. Usoara mea
disperare vine de la lentoarea cu care se misca lucrurile in curtea noastra iar dumneavoastra sunteti ultimii care ati putea fi acuzati de aceasta scleroza. Probabil dorinta de a vedea ca lucrurile se misca m-a facut sa devin poate prea nerabdator. In ceea ce ma priveste, voi fi, atat cat pot, alaturi de dumneavoastra si de acum incolo. Ar fi bine daca am intelege cu totii ca demersul dumneavoastra este spre binele tuturor celor care lucram in sistem si nu o chestiune personala.

Anonim spunea...

Eu cred ca exagerati. Problemele nu au aparut in sistem odata cu venirea domnului Spaiuc si nici nu vor disparea dupa ce dumnealui nu va mai fi la conducerea ANP. Va placeau mai mult Stanisor si Binisor,acele figuri de trista amintire ale sistemului?

Huginn spunea...

Nu îmi plăcea Stănişor şi Binişor. Dar ei s-au dus. Acum discutăm despre incompetentul prezentlui.

Cum anume exagerăm? Discutăm despre o realitate pe care o văd toţi angajaţii sitemului. Nu sunt bani, nu se fac investiţii, nu se angajează personal. Asta se vede cu ochiul liber şi nu e deloc o exagerare.

Dacă puteţi fi mai concret vă rog să reveniţi cu detalii. Poate ştiţi lucruri care mie îmi scapă despre Şpaiuc şi compania. Mulţumesc.

Anonim spunea...

Cine dintre noi s-ar descurca mai bine in aceste conditii? Nu domnul Spaiuc este responsabil pentru lipsa de resurse financiare. E o saracie generala in tara. Eu stiu ce se intampla cand mergi intr-o unitate. Toate vasele ti se sparg in cap doar pentru ca esti de la ANP. Domnul Spaic trebuie sa raspunda pentru toate nenorocirile din tara care ne afecteaza pe toti?

Huginn spunea...

Frumoasă abordare. Numai că Şpaiuc e la ANP de 1 an şi jumătate. E de vină pentru că a primit 20.000 RON pe lună şi s-a ocupat de lăcuit unghiuţe, aşezat căstănuţe şi frunzuliţe şi alte feng shui-uri.

O să vă şochez. Nu e o sărăcie generală în ţară. Salariul Şpaiuc o demonstrează. În plus avem o creştere economică de aprox. 5% anual şi o creştere medie a productivităţii de 10 -12%.Asta nu se vede la ANP tocmai pentru că iosifii, şpaiucii, stanii şi miticii sunt habarnişti.

Pe domnul Şpaiuc nu-l învinovăţeşte nimeni pentru "toate relele din ţară". Şpaiucul e învinovăţit punctual pentru relele făcute personal.

Anonim spunea...

Spaiuc e prezentul pe care il doresc in viitorul cel mai apropiat sa fie
trecut.

Anonim spunea...

Vrei sa pleci?

Anonim spunea...

Pro spaiuc ,
Poate plec la A.N.P. ca vad ca esti bun de pupincurist.
M-as mandri ca exista macar un singur exemplar ca tine!

Anonim spunea...

Un Spaiuc este intruchiparea tipica a subordonatului nevestii, care l-a si angajat, care i-a placut sa fie vioara a doua datorita fugii imense de raspundere cu care s-a inzestrat in timp, avind bucuria imensa a unui salar masiv pentru a nu face nimic, decontari de transport si diurne diferite decontate la timp.Are un gust amar ca l-au pus sef plin si uita sa plateasca masa de prinz care i s-a servit pe tava de pupincuristii veniti la pachet (gen surprize la pufuleti) .Bine, oricum nu v-a face nimic nici ca director general. Poate acea remaniere la virf ne va imbucura pe toti.

Anonim spunea...

Se scrie "nu va face".