Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 14 iunie 2008

O scrisoare pierduta de Gheorghe Spaiuc, seful penitenciarelor

Gheoghe Şpaiuc, acest Farfuridi re-inventat în ministeriatul Q-ariu, a fost mai zilele trecute pus pe jar de o întrebare. Întrebarea nu îi era adresată ci era cuprinsă într-o depeşă sindicală. Cu toate acestea Gheorghe Şpaiuc s-a simţit în măsură să ceară explicaţii scrise celor cărora le violase corespondanţa.
.
Farfuridi de ANP faţă cu reacţiunea sindicală
.
La 10.06.2008 Gheorghe Şpaiuc, neinformat şi pierdut în spaţiu cum ne-a obişnuit, atacă frontal şi cere, în scris, explicaţii grabnice lui Ştefan Teoroc, preşedintele SNLP (Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare).
.
Motivul scrisoricii transmise sindicatului era o informaţie potrivit căreia Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) nu mai are director general, nici măcar delegat, începând cu 02.06.2008.
.
Ştefan Teoroc era somat să confirme dacă a transmis o astfel de informaţie colegilor din sindicat şi să dezvăluie neapărat sursa.
.
Farfuridi de ANP, acest platfus cu pile liberale, nici măcar nu realiza că-şi trădează în acest fel preocuparea pentru spionarea sindicatelor.
.
Sindromul Mocuţa îl atinge pe directorul - delegat până în vârful unghiilor sale lăcuite. Adresa semnată chiar de Şpaiuc vorbeşte despre The Şpaiuc (cel mai probabil), simbolul penitenciar, rănit de lipsa de delicateţe a e-mailurilor sindicale. Ar fi putut să se adreseze şi direct dar, ce să-i faci, foncţia îi permite să fie trufaş şi mândru.
.
Sindicatul acceptă 'schimbul de politeţuri'
.
Preşedintele SNLP îi trage desigur un perdaf scurt aiuritului care s-a trezit în scaunul cel mare al sistemului penitenciar, după ce în 2005 picase cu brio un examen pentru o funcţie inferioară.
.
Violarea secretului corespondenţei sindicale este considerată ca intolerabilă şi dăunătoare relaţiei de colaborare" pe care cele două părţi se declară disponibile a o întreţine (sic!).
.
Şpaiucul are însă acum de răspuns la întrebări incomode referitoare la spionii care încadrează informativ organizaţiile sindicale.
.
Noi am abordat subiectul dar acum avem şi proba că spionarea sindicatelor este o practică a conducerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
.
Îi mulţumesc domnului Şpaiuc pentru că este pe cât de habarnist pe atât de aiurit, şi mă ajută involuntar să-l fac celebru. Totuşi, pentru a nu confuza publicul, îl rog să încerce să pară puţin mai ager la minte decât colegul de ştăbăreală, Petre Cap Roşu Stan .
.
Nu m-ar mira dacă pe adresa noastră de blog ar sosi acelaşi gen de solicitare. Şi noi am prezentat acest zvon ca circulând tot mai insistent prin Ministerul Justiţiei la acea dată.
.
Ca să nu se mai obosească şi să-şi deranjeze căstănuţele şi frunzuliţele de pe birou îi răspund anticipat că o astfel de cerere ar fi respinsă aproape politicos.
.
Şpaiucul - specie politică pe cale de reapariţie
.
Farfuridi era descris de către Caragiale ca ambiţios, obedient şi ignorabil. O întruchipare a prostiei solemne Farfuridi al lui Caragiale este tot jurist de meserie şi îşi folososeşte în acelaşi fel pilele politice.
.
Punctul comun al celor două personaje, Gheorghe Şpaiuc de ANP şi Take Farfuridi de Caragiale, este tocmai surprinzătoarea asemănare de caracter..
.
Personajul desemnat director al temniţelor e simpatic şi amuzant, în felul lui, tocmai pentru că nu ştie nici ce spune nici ce face. Ştie însă foarte bine ce vrea: chiverniseala proprie.
.
Link-uri utile:

80 comentarii:

Anonim spunea...

SA PLECE SI SA-SI IA SI TOTI PROCURORII DIN SISTEM CA NE-AM SATURAT DE TOTI DETASATII ASTIA!

Huginn spunea...

N-o să-şi ia pe nimeni Şpauc când se va întoarce la Iaşi. Va pleca mulţumit că s-a ajutat să prospere.

Nu va înţelege niciodată că e leneş şi incompetent şi va aştepta într-un alt birou următoarea pomană.

Anonim spunea...

Trebuie sa se termine odata cu ingerinta politicului in sistemul penitenciar. De aceea avem parte de spaciuci si alti ciuci cocotati in functii de care ei nu sunt demni (directori, anp-isti de profesie sau de conjunctura). Astia habar n-au ce se intampla in unitati pentru ca le este sila si teama de ceea ce ar putea afla. Ipocriti veniti pe valul politic... Nu e vorba, vor pleca, da' vor veni altii la fel de aerieni. Dezbatem noi pe Penifest, da' scroafa-i moarta-n cotet. Va felicit pentru ce faceti, il felicit mai ales pe huginn. E bine ca exista acest mod de a ne exprima liber opiniile. Va felicit si pentru ca mentineti un echilibru relativ pentru a nu transforma penifest intr-o dictatura a anonimatului. Va voi urmari cu interes si voi participa cu prietenie la dezbateri.

Anonim spunea...

Cat de real suna "detasatii astia". Chiar ca sunt detasati, relaxati, boemi. Nu ca n-ar fi simpatic Spaiuc, da' ma cam arde la buzunar. Nu e doar vina lui, ci a celor care lasa sa functioneze un astfel de sistem, adica si a noastra.

Anonim spunea...

bravo EDY zicy ca din carte

Huginn spunea...

Vă mulţumesc pentru felicitări în numele întregii echipe şi a celor care ne ajută.

Suntem realişti şi înţelegem că un blog nu poate face mai mult decât să facă cunoscute o serie de probleme, specifice unei nişe numită penitenciare.

Totuşi puterea informaţiei e mare. La fel de mare pe cât este şi tentaţia de a o abuza.

De aceea încercăm să nu folosim anonimatul ca pe un pretext de a face orice ne trece prin cap ci mai curând ca pe un prilej de a discuta liber.

Rezultatele discuţiilor noastre nu sunt de neglijat. Dacă reuşim să punem penitenciarele, cu bune şi rele, pe agenda publică atunci ne-am făcut treaba.

Câteva articole au avut deja un impact deosebit şi asta se vede din 'iubirea' pe care ne-o arată şefii ANP şi MJ. Şi mass media ne-a ajutat şi ăsta e un semn bun.

Cred că nici şefilor ANP şi MJ nu le place realitatea. Nu le place că nu o pot ascunde, manipula, cosmetiza.

Iosif, Mocuţa, Kibedi, Stan, Marin, Stanciu, Scântei, Nădrag, Tuleaşcă, Costaş şi alţii văd asta în fiecare zi la cafeaua de dimineaţă.

Penifest spune pe bune! :)

Anonim spunea...

ne bucuram cind sindicatul isi ia rolul in serios
mai greu,dar sa fie de bun augur

au ajuns penitenciarele sat fara gard,ca de ciini daca vorbim sint destui

avem in sistem oameni care au dat dovada de buni conducatori,ca de exemplu dl BILA de la Timisoara si nu se vad....

Anonim spunea...

BRAVO BRAVO IAR SE BUCURA NADRAG CA ESTE IN ELITA LICHELELOR

ASA NE A ZIS LA SEDINTA DE UN AN DE TEROARE

Anonim spunea...

Si in unitati se citesc la prima ora articolele aparute. Efectul e super. Mai invatam cu totii cate ceva si mai si schimbam. Atat cat ne permit mediul si atitudinile adoptate. Invatam sa nu mai fim dictatori, invatam ca nu suntem stapani si ca oamenii asupra carora, intr-un fel sau altul, avem influenta nu sunt negri pe plantatiile noastre. Mai invatam ca nici noi nu suntem sclavii altora, ci cetateni liberi, cu responsabilitati. Fratilor, cate mai avem de invatat!

Anonim spunea...

Domnul Bala e directorul potrivit pentru orice penitenciar din Romania: autoritar (nu dictator), comunicativ, flexibil, interesat de unitatea sa, implicat in comunitate, creativ, inteligent etc. Aviz directorului meu! ("Nu spui cine. Persoana importanta.").

Anonim spunea...

Daca domnul Bala ar ajunge director ANP, sistemul penitenciar ar fi condus intr-un mod profesionist. Eu nu cred ca nu se vede. Pe langa atatia directori anonimi in tara, dar "baroni" in unitatile lor, domnul Bala este cunoscut in tara. Nu ca asta ar fi vreun avantaj pentru dumnealui. Din contra. E "periculos" pentru incapabilii filosofi anp-isti, asa ca... "ia sa-l lasam noi pe linie moarta". Bala e Bala, oriunde ar fi, iar ei vor pleca intr-un cor de injuraturi, apoi ii vom uita. El, insa, va lasa urme si va influenta in bine destine in sistem si in Timisoara.

Huginn spunea...

Dl. Bala nu va fi seful ANP pentru ca nu e dispus sa faca concesii unei anume puteri politice.

Ar fi bine daca cineva s-ar gandi la el, adr si mai bine ar fi daca s-ar da acel concurs.

Poate ar castiga Bala de la Timisoara poate ar castiga altcineva. Important e sa nu fie o pila politica si sa fie cineva competent.

Cred ca descrierea dlui. Bala este este foarte realista.

Anonim spunea...

Asa e. Nu avem alta sansa decat un concurs corect. Dar cine asigura corectitudinea concursului? Avem nevoie de un director ANP competent si de directori de unitati competenti, nu de marionete conduse de loctiitori imbatraniti in rele. Competenta si continuitate manageriala. Grave lipsuri avem!

Anonim spunea...

Am vazut directori care au venit cu dorinta de a schimba ceva in bine, dar n-au avut si puterea sa o faca, s-au lasat invinsi/corupti de sistem si au esuat intr-o apatie lenevoasa, cu usoare tresariri de orgoliu. Au vazut ca sistemul merge si asa, ca nu li se intampla nimic si ca se pot limita la salvarea aparentelor. Tot loctiitorii pentru paza au tras. E o simbioza. "Eu iti fac treaba si tu ma lasi sa conduc. Poti fi boem, poti sa nu stii nimic (cu atat mai bine), dar sa nu-mi iesi din voie." La nevoie, loctiitorii sau alti conducatori de taina se folosesc de marionete pentru lua decizii pe care ei insisi nu ar avea curajul sa le adopte daca ar fi directori. Loctiitorii pot fi buni, de multe ori asa sunt, dar pot fi si altfel. Ce mai una-alta. Avem nevoie de directori competenti.

Anonim spunea...

Si Cucu e un director bun. Pacat ca e manipulat.

Huginn spunea...

Avem nevoie de directori competenti. Nu toti cei prezenti sunt astfel, iar MJ trebuie sa faca ceva in acest sens.

Sigur ca nu trebuie sa fie o vanatoare de vrajitoare dar competenta trebuie sa fie un criteriu pentru mentinerea in functii a unora dintre directori.

Nadrag nu o ia razna acum. Nadrag a fost razna mereu.

Anonim spunea...

Cine stabileste daca o persoana e competenta sau nu? Aici e problema.

Anonim spunea...

Sunt atatia absolventi de Academie de Politie cu specialitate penitenciare , si acestia sunt adevaratii specialisti din sistem , de ce sunt numiti , chipurile prin concurs (politic), magistrati care nu au vazut in viata lor un penitenciar , nu au experienta decat in hartoage,?
Adevaratii specialisti sunt sefi de tura sau in cel mai bun caz
directori la paza.
Si ei au cunostinte juridice si au facut o facultate , nu cu taxa , cum sunt marea majoritate a celor care au facut facultate dupa Revolutie , si nu dat nici macar un concurs.
Acestia sunt chipurile mai capabili?
Prima conditie de admitere a fost banul!

Anonim spunea...

Sa vina un director care sa nu considere ca toti angajatii pot fi corupti sau sunt infractori si sa nu mai dea ordine idioate prin care sa interzica intrare in spatiul de detentie co o felie de salam si o sticla de apa sigilata .
Eu lucrez 12 ore si nu am voie sa intru pe poarta cu nimic , am ajuns sa-mi ascund mancarea in buzunare , asa vine si Spaiuc la birou?

Huginn spunea...

Toti cei care vin din exterior au o imagine deformata asupra sistemului penitenciar.

Anonim spunea...

Pai ce fel de dirctor bun e Cucu , daca e manipulat?
Si cine ar putea sa supervizeze un astfel de concurs , fara pile , fara politica ,poate doar Dumnezeu , ca toti care incearca isi gasesc pile , neamuri si prieteni.

Anonim spunea...

Sa nu exageram, totusi. Faptul ca unii au terminat facultatea inainte de 1989 nu le da un certificat de competenta sporita. Nu cred ca e cazul sa ne intrecem in a ne da care mai de care mai specialisti, ca nu prea suntem, dar putem fi. Adevaratul obiectiv al sistemului penitenciar este reintegrarea sociala a persoanelor private de libertate. Oricine crede altceva sa o lase mai moale. Pornind de aici, fiecare ne-am putea face datoria cat mai bine pe portiunea noastra. Specialisti nu sunt cei care se pricep la toate, ci aceia care isi cunosc si isi fac foarte bine munca in care sunt specializati in condordanta cu obiectivele generale ale sistemului.

Anonim spunea...

Stimate Huginn,
Si eu va sunt recunoscatore pentru ceea ce faceti , dar sper cape langa problemele semnalate sa nu fim si identificati, ca ar fi in stare astia , si sa nu fim apoi persecutati .
Eu am trait in epoca comunista , si atunci eram tanara si naiva .
Acum va spun sincer ca mi-e frica mai tare de mintile lor diabolice
Sper sa nu publicati ceea ce v-am dezvaluit , sincer , asa ca unor prieteni cum va consider!
Ar trebui sa-mi fie frica?

Anonim spunea...

Este adevarat ca persoanele care vin din exterior ar putea avea o imagine deformata asupra sistemului, dar trebuie sa recunoastem ca si noi riscam sa ne pierdem in autosuficienta, ca uneori suntem anchilozati in reguli nescrise al caror rost nu-l mai stie nimeni.

Huginn spunea...

Nu. Nu ar trebui să vă fie frică. Nimeni nu vă poate cunoaşte identitatea. Nici măcar noi.

Da, aşa este. Uneori suntem autosuficienţi şi anchilozaţi ca sistem.

Oricum schimbarea adevărată vine din interior chia dacă e determinată de stimuli externi.

Anonim spunea...

O comunicare permanenta intre interior si exterior, minti deschise, dorinta de face lucrurile bine si in folosul societatii, ideea ca penitenciarul face parte din societate, gandul ca facem ceva util si uman ne ajuta sa ne dezvoltam. Am fost cantonati prea mult timp in exercitarea unui rol strict represiv, fara o finalitate prosociala evidenta, incat ne-am obisnuit sa fim "cei rai", uneori ne intrecem cu p.p.l. in smecherie si nu cred ca e in folosul nostru ca profesionisti si ca oameni.

Anonim spunea...

Teama aceasta a doamnei o avem cu totii si este simptomatica pentru cei care lucram mai mult timp in sistem, mai ales pentru cei care vin din timpuri mai impregnate de comunism. E o paranoia de puscarie care nu are nimic patologic in ea daca e sa ne referim la persoana, dar care spune ceva despre acest sistem bolnav in care inca se mai poate sa fim sanctionati pentru delictul de a gandi si de a exprima deschis ceea ce credem. Sa nu se supere doamna ca am facut referire la dumneaei, a fost exemplul care mi-a fost mai la indemana si stim cu totii ca la fel am patit si noi.

Anonim spunea...

Cei mai multi dintre directorii cei spilcuiti, in contact cu mediul acesta, fie devin fraieri (marionete), fie se "haladesc" si se poarta mai urat decat fostii comandanti, fie se scarbesc si isi pierd interesul pentru munca adunand doar avantajele care tin strict de statut devenind un fel de aristocrati in castelul de clestar.

Anonim spunea...

Domnule Spaiuc,
Si sotia dvs. isi ascunde tampoanele cand se duce la sevici sau cand pleaca?
Sau poate nu castiga atat de bine ca noi , cele care lucram in contact direct cu detinutele
Nu-mi place sa ma dau anonima , dar pur si simplu imi este penibil de penibilitate ordinelor "domniei " voastre!

Anonim spunea...

Nu in toate penitenciarele sindicatele sunt ceea ce ar trebui sa fie, pentru ca liderii lor , beneficiaza de micute favoruri din partea conducerii. Este normal sa existe relatii de colegialitate ,dar acestea sunt unori extrapolate .
Sindicatul trebuie dupa mine sa fie de parte angajatului , dar cum poti fi , cand ti se fac si unele mici favoruri?

Anonim spunea...

Uite Vulpe, un tip fain. Deschis, destept, spontan, shukar, de-al nostru. Il cizelam putin si e perfect.

Anonim spunea...

Magistratii in sine - ma refer la cei care sunt directori de penitenciare sau sefii ANP - nu sunt neaparat un pericol pentru sistem. Putem da exemple- putine , ce-i drept- de magistrati care isi fac treaba bine, la fel cum putem da o gramada de exemple de directori de puscarii proveniti din randurile lucratorilor obisnuiti care sunt adevarate catastrofe, la fel de pagubosi pentru cei din subordinea lor si pentru sistem in general precum Spaiucii, Iosifii, Serbanii, Stanisorii si altii de teapa lor. Ideea este ca magistratii sunt platiti prea mult si asta face sa atraga in sistem cu precadere oportunisti, obedienti si interesati de propriul interes. Pe de alta parte, daca mergem , ca pana acum, doar pe promovarea celor de la paza pentru simplul fapt ca au mai multi oameni in subordine, atunci sa nu ne miram de halul in care se afla sistemul nostru. Pazistii - sa-mi fie iertat subiectivismul - sunt "vaccinati" imediat cum incep sa lucreze in domeniul respectiv si capata o obtuzitate de spirit care nu este compatibila cu functia de director. Dadeam mereu exemplu pe Bala de la Timisoara sau pe Celmare de la Focsani care fac o treaba nemaipomenita la unitatile lor si au marele avantaj de a nu fi fost inca virusati cu microbul pazei. Sa ne ierte Vulpe de la Iasi care face exceptie de la aceasta regula. Vor fi cu siguranta multi contestatari ai opiniei mele dar eu continui sa cred ca cei de la paza pacatuiesc printr-o lipsa de viziune datorate sistemului care incurajeaza monotonia, respectul legii doar in litera nu si in spiritul ei, obedienta fata de superiorii de la ANP, lipsa de initiativa, lipsa de grija fata de subordonati etc, suficiente pacate, as spune eu, pentru ca sa nu fie recomandati pentru functiile de directori. In aceste conditii eu prefer ,pana la urma, un om din afara sistemului , ferm si impartial, care sa incerce sa vada lucrurile si dintr-o alta perspectiva decat cea de la "firul ierbii" cu care ne-au obisnuit militienii nostri in frunte cu Movila si altii ca el . Sa apelam la firme specializate de recrutare si promovare a resurselor umane si s-ar putea sa urnim caruta. Cu umilinta, un functionar obisnuit.

Huginn spunea...

Da. Cred că şi Vulpe se desprinde de plutonul comandanţilor de penitenciare.

Este unul dintre cei care arată că au dorinţa de a face câte ceva.

Interesant comentariul doamnei. Nu mă gândisem la asta. Într-adevăr penibil.

Anonim spunea...

De acord cu dvs. Sigur lucrati in sistem? Nu suntem obisnuiti cu umilitatea si cu bunul simt. Lucrati in sistem pentru ca il cunoasteti bine. Va felicit pentru abordarea realista!

Anonim spunea...

Si totusi..., nu e o regula ca specialistii de la paza sunt toti virusati. Eu cunosc multi profesionisti buni care lucreaza la paza.

Anonim spunea...

Fie ca este din sistem, fie ca e din afara sistemului, important este ca omul care ajunge director sa inteleaga faptul ca nu este stapan pe o mosie de sclavi. Aici intervenim noi, cei care ar trebui sa avem coloana vertebrala. Daca noi reactionam, niciun director nu-si va putea face de cap.

Anonim spunea...

Edy,
Nu imi place deloc sa ma dau anonima , de felul meu nu sunt fricoasa , dar faptul ca trebuie sa fim anonimi ,putin ma deranjeaza .
Ai dreptate in ceea ce priveste sistemul bonav in care lucram .
Normal ar fi sa stim cum ne cheama si sa avem dreptul la parerile noastre , iar altii sa nu incerce sa se razbune si sa ne puna pumnul in gura , pentru ca sunt doar parerile noastre si , pentru ca gandim , avem dreptul sa le avem.
Apreciez ceea ce scrii si in primul rand faptul ca te numesti
macar Edy, si nu anonim.
Suna altfel!

Anonim spunea...

Chiar daca ma numesc "Edy", sunt tot un anonim. Sper sa ajungem intr-o zi sa ne scriem numele adevarate. Eu am incercat odata (nu aici) sa fac pe viteazul si mi-am luat-o in freza, apoi m-am linistit. Bine e ca putem sa comunicam, sa schimbam idei si sa nu crapam. Nu e niciun risc daca va dati un nume.

Anonim spunea...

Stiu , dar pentru mine ar fi tot ca si anonim .
Identitatea mea este numele meu adevarat , si oricare altul mi s-ar parea ca si anonim.
Sper ca are legatura cu articolul postat avand in vedere ca abordeaza temerea identitatii adevarate ,intr-o
srisoare pierduta , cu destinatar , dar fara expeditor.

Anonim spunea...

Semnez mesajul si il dau anonim: Edy. Ha, ha...

Anonim spunea...

Edy, multumesc pentru aprecieri si felicitari pentru opiniile tale. Sigur ca sunt din sistem , altfel nu mi-as mai pierde timpul postand pe blogul NOSTRU. Cat despre colegii nostri pazisti, desigur ca sunt multe persoane de calitate printre ei- am si prieteni pazisti, am lucrat si eu, la randu-mi, pe la paza - dar necazul este ca aia bunii pe care ii cunoastem noi nu au ajuns inca directori, nici macar loctiitori, ca nu au loc de preainteleptii scoliti inainte de 89. Discutia era una de principiu si se referea la preconceptiile din sistem cand e vorba de promovare. Stii si tu, probabil, ca daca e sa se aleaga, in vederea unei promovari, intre un pazist si unul de la logistica ori de la socio, sa zicem, ar fi ales cu siguranta ala de la paza pentru simplul fapt ca are mai multi oameni in subordine, ca are cine sa-l sustina la ANP si asa mai departe.Nu conteaza ce calitati are, nu conteaza daca are ori nu aptitudini de lider si de manager. Asta pentru ca in conceptia mai- marilor nostri functia custodiala este singura functie importanta a sistemului, indiferent ce scriu ei prin strategiile de dezvoltare . In fine, este mult de vorbit si ne trebuie la fel de mult timp sa schimbam ceva. Cat despre problema colegei noastre legata de anonimat,cred ca este o framantare inutila . Am decis sa fim suficient de demni incat sa nu aruncam cu noroi in alte persoane doar pentru faptul ca suntem in spatele anonimatului dar sa nu fim atat de prosti incat sa ne inchipuim ca daca ne declinam identitatea vom putea face ceva impotriva hotiei, coruptiei, nedreptatii si arbitrariului din sistem. Ar fi un semn de naivitate sa ne inchipuim ca putem lupta impotriva lichelelor cu alte metode decat cele folosite de ei. Pentru cei care au astfel de mustrari de constiinta voi invoca existenta milenara a cercetasilor,spionilor, lucratorilor sub acoperire, serviciilor secrete si altor forme de lupta impotriva RAULUI.Haideti sa fim seriosi, cu lichelele te poti lupta doar folosind aceleasi metode pe care le folosesc ei. Altfel putem fi acuzati de naivitate . Uite, de exemplu, de acum incolo eu ma voi semna S. Alistar. Va incalzeste cu ceva?

Anonim spunea...

Numarul destul de mic de comentarii ma ingrijoreaza. Este reflectarea fortei ATITUDINII din sistemul nostru. In atari conditii, Edy , draga, nu mi-as permite sa-mi declin identitatea pentru ca sigur n-as avea nici un sustinator in caz de nevoie. Dealtfel ,nu era nevoie sa monitorizez numarul de comentarii la postarile pe acest blog ca sa-mi dau seama ca , de fapt, suntem singuri. Asa ca prefer sa fiu in continuare S. Alistar si sa ma joc de-a haiducul. Numai bine tuturor.

Anonim spunea...

edy parca ai fi de la Margineni , asa imi suna mie , ca prea vb cu foc si le stii pe toate , ai pierdut vreun post de sef ? director adjunct ?

Anonim spunea...

Pe cand "O noapte furtunoasa " sau macar "De-ale carnavalului", Spaiuc -
domnul Ragea?
Speram cat mai curand!

Anonim spunea...

Pate avem noroc si pleaca domnul Spaiuc la Iasi , sau daca nu , sa ne dea banii sa ne facem operatii ginecologice ca sa nu mai incalcam ordinele sale.
Sau de ce nu ar veni o Doamna director?

Edy spunea...

NU

Anonim spunea...

AJUTATI FABRICA DE MOBILA CARAGIALE, DN. RADU DA/TI FORTA DE MUNCA , NU VA LUATI DUPA ENE CA NU LUCREAZA DE F MULT IN SISTEM . AJUTATI FABRICA ! PUTETI DOAR DACA VRETI .

Anonim spunea...

edy stai linistit ca nu/ti desconspir numele si nici altei persoane de care banuiesc , ca scrie aici , MULTUMIM huginn ca ne lasa sub anonimat , ca astfel nu aveam nimeni curaj sa scriem , sa fim seriosi , repercursiunile apareau imediat. traim in romania , e bine sa ne spunem pasurile , ca sigur le citesc si cei vizati. bafta tuturor .

Edy spunea...

Scriu ca unul care a pierdut un post? Vai de mine! Tocmai cand capatasem mai multa incredere in mine ca blogger. Sunt un frustrat, nu-i asa? Si mai sunt si un sfatos de la Margineni? Sunt terminat! M-ai descoperit.

Anonim spunea...

Nu stiu cati l-au cunoscut pe Dl. magistrat Mircea Bors. Imi permit sa scriu cu D mare pentru ca era intr-adevar un Domn. Un foarte bun diplomat si rupt de contagiunea pacatoasa a indobitocirii penitenciare. Cu el in fruntea unitatii am avut foarte mult de castigat. Sa zica cineva alta parere.
Nu am cuvinte. Mai mult de atat, m-a convins ca nu cunostintele vaste in domeniu, scolile inalte de pregatire penitenciara, vechimea exagerata in domeniu sau mai stiu eu ce alte "trofee",asigura reusita in gestionarea unei unitati,ci bunul simt. In primul rand.
Diplomatia, respectul pentru angajati, capacitatea de mediere a divergentelor, deschiderea catre comunitate, inclinatia spre a face mai mult si mai bine, sunt elemente cheie in managementul unei inchisori.Degeaba ai vreo 20 ani vechime pe la regim sau siguranta penitenciara si te bati cu pumnul in piept ca le stii pe toate, cand de fapt atunci cand dai de greu faci ca in povestea cu drobul de sare...
Pacat de Dl Bors ca a plecat. si stiti ce e culmea? A fost coleg, si e prieten cu Spaiuc, dar total diferiti.
Asta da exemplu de magistrat capabil. Nu toti sunt la fel. S-ar gasi oameni capabili in fruntea sistemului, dar nu se vrea....

Anonim spunea...

la un concurs,un teoretician ca MARIN sigur cistiga
e de preferat sa se ia in calcul si realizarile

asta e nevoia sistemului ,practicieni ,nu teoreticieni

avem dovada prin cistigatorii concursurilor de acu doi ani

Edy spunea...

Vezi ca pagina referitoare la securisti e mai incolo. Poate ai mai multe sanse.

Anonim spunea...

Sunt de parere ca nu e cea mai buna solutie varianta cu concursul pentru DG.
Stiti cum e, cazi sau nu pe subiect, ai avut bani sau nu pentru a-ti face acel proiect de managemet la un profesionist in domeniu, nu i-ai pupat la timp in dos pe mai marii tai s.a.m.d...
Asa ca cel mai bine ar fi criteriul evaluarii performantelor in ultimii ani. Ai rezultate, te-a vazut lumea,... treci in frunte. Pune-l sa scrie in vreo 2 ore, ca si examen, acel proiect de management (macar asa vezi daca omul stie sa scrie si sa citeasca) si atat.Restul il are in spate, in ceea ce a facut.
Ar mai fi o solutie sa votam DG. Chiar asa! Te place lumea te alege, daca nu, fugi cu cercul.
Ne putem alege singuri conducatorii. Cel putin la nivel de unitati ar merge fantastic asta.
Sa nu mai dezgropam amintirea examenelor din decembrie anul trecut, cand oameni care s-au pregatit si chiar au invatat sa se descurce in spete practice, au fost surclasati la interviu de incapabili care au atins cica "cuvinte cheie" ale interviului.
Da, poate cheie de la masina, apartament, seif sau centura de castitate. Rad curcile de noi !!!

Anonim spunea...

Un mare specialist in psihologie penitenciara, dr. Gheorghe Florian , avea dreptate cund spunea ca suferim de stres penitenciar!
Pentru cei apropiati e bine ca stiu cine suntem , si la fel de bine este ca avem o opinie si ca putem sa ne-o exprimam , fara sa ne pandim sau sa ne ghicim cine suntem.
Important este daca dorim sa schimbam ceva si ca cineva ne ajuta , sa fim multumiti ca avem aceasta posibilitate si ca totusi ceva s-a schimbat!
Sa incercam sa nu fim rautaciosi cei care avem aceeasi cauza .
Sau poate a fost o gluma si eu care sunt mai nou nu am inteles-O?

Anonim spunea...

Edy ,si femeile mai au cateodata creier! Cateodata , nu intotdeauna!
Nu fi misogin!

Edy spunea...

Nu mai e huginn pe aici, ca ne cam facem de cap?

Huginn spunea...

Ba sunt edy, numai că încerc să vă dau motiv să mai reveniţi şi mâine pe acest blog.

Mai intru din 10 in 10 minute dar incerc sa scriu ceva pentru maine.

Scriu despre curaj. S-ar putea sa va placă. Eu îmi doream oricum să fac acest articol de multă vreme.

:) faceţi-vă de cap. E o lume liberă.

Edy spunea...

Nu inteleg care-i treaba cu misoginismul. Chiar deloc.

Edy spunea...

Multumim, huginn! Abia astept sa citesc.

Huginn spunea...

:) la 00.30 cel târziu o să apară.

Edy spunea...

Si comentam pana dimineata?

Edy spunea...

"Stresul penitenciar". E placa pe care o aud in fiecare zi. Ne stresam singuri intre noi ca sa avem de ce sa ne plangem. Psihologii ne tot piseaza cu stresul ca sa castige si ei o paine, ca sa para interesanti.

Anonim spunea...

Pai ai scris ,asa am inteles eu ca nu vrei o femeie Director A.N.P.
Nu la asta te refereai?

Edy spunea...

Nu la asta ma refeream. Important e sa fie un om competent.

Anonim spunea...

Ce se discuta in comentariile colegilor nostri demonstreaza inca o data ca poporul roman - si implicit lucratorii din sistemul penitenciar - au mai multa nevoie de DREPTATE si de ADEVAR decat de bani, echipament, sporuri etc . Desigur ca si cele lumesti sunt bune, avem nevoie de ele si le cerem dar, daca ar fi sa le asezam in ordinea prioritatilor, sunt sigur ca oamenii ar pune pe primul loc dreptatea si adevarul atat de greu de gasit in zilele noastre. Efectele inflatiei celor doua valori umane sunt atat de insidioase incat oamenii le doresc instinctiv. pare anormal dar am ajuns sa dorim de la sefii nostri sa aiba bun simt, sa fie umani, sa fie corecti si cinstiti etc. Lasam mai la urma calitatile manageriale fara de care- sa ma ierte colega care scria ca domnul Bors la Iasi a facut totul numai cu bun simt - nu poti gestiona o unitate precum o puscarie. In rest, numai de bine .

Anonim spunea...

Rugaminte pentru toti cei care posteaza, asa putini cati suntem : ar fi de preferat sa nu postam doar de dragul de a fi cititi si de a ne admira talentul scriitoricesc. Ar fi bine daca am citi toate comentariile mai inainte de a ne apuca de scris, sa vorbim o limba cat mai comuna, daca pot sa spun asa. Altfel scriem cate doi de nu intelege nimeni nimic dar nici nu foloseste nimanui, pentru ca ne pierdem in discutii inguste. La urma urmei acest blog are rolul de a creiona un profil cat mai apropiat de realitate al sistemului nostru, de a-l face cunoscut si altora si , eventual, de a gasi niste solutii de optimizare a activitatii. Multumesc de intelegere. O duminica placuta.

Anonim spunea...

Zi Alistar, frate, cine te mai supara pe tine pe la tine prin unitate? Aia de la personal e nepoata lu Stan si secretara e amanta lu sefu tau?

Anonim spunea...

Tu ai o obsesie cu numarul celor care psoteaza. Sunt multi cei care citesc. Eu va urmaresc si scriu cand am timp si cand cred ca am ceva de spus.

Anonim spunea...

Poate ca ai dreptate, Alistar. M-am gandit si eu la asta. Imi asum si eu o parte de narcisism si incerc sa ma fac asa cum ai spus tu.

Anonim spunea...

Rectific: "sa fac" nu "sa ma fac".

Anonim spunea...

Nu am idee cine este si cum percepe sistemul penitenciar domnul Ragea, cel cu drept de semnatura ministeriabila pentru ANP. Il rog insa, ca pe linga obiectivitatea necesara ce ii revine din responsabilitatea nou incredintata, sa dea dovada de curaj si sa se foloseasca si de conotatia numelui dumisale, specifica regelui junglei, astfel ca toate hienele, tiritoarele si mincatorii de cadavre din "jungla" penitenciara, mai vechi sau mai noi (si din pacate astia sunt mai multi), sa stie ca jocul lor pervers s-a terminat.
O duminica linistita in continuare si HAI ROMANIA! DOAMNE AJUTA!

scorionul spunea...

Daca tot il laudati pe domnul BALA si este atat de corect, poate va spune cum s-au ocupat posturilor de la "preveniresa criminalitatii" cand dansul era presedintele comisiei sau poate voi chiar de la prevenirea criminalitatii sunteti!!!!

Huginn spunea...

Ar fi bine să ne spuneţi dumneavoastră dacă ştiţi ceva.

Eventual şi cu fapte nu numai cu aluzii. Ante-comentatorii dumneavoastră au dreptul la opinie aşa cum aveţi şi dumneavoastră.

Vă rog să postaţi o singură dată comentariul.

Anonim spunea...

Ai dreptate. Suntem de la prevenirea criminalitatii. Aia care fac parte din institutia aia de isi zice asa sunt de fapt de la prevenirea normalitatii, fosti securisti, fosti SIPA. Noi am vrea sa prevenim criminalitatea. De aceea ne dam cu parerea pe aici.

Anonim spunea...

Ce ai cu prevenirea criminalitatii, scorpionule? Ai ceva pe caciula?

Anonim spunea...

Mi-a placut raspunsul lui Stefan Teoroc. Daca el l-a conceput, omul e valabil... Daca nu, autorul e valabil...

Anonim spunea...

Psi, lasa-ne, mosule.

Anonim spunea...

Eu sunt autorul. Bau!

Anonim spunea...

Autorul este Stefan Teoroc iar
autorul prezentei postari este intr-adevar "anonim". Nu aveti decat sa ma credeti pe cuvant.

Anonim spunea...

Ba spaicule, ba! Tia-ai pierdut scrisoarea, ba! Ce faci, ma?