Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 11 iunie 2008

Fabricile din penitenciare în stare de faliment

Academia Caţavencu publică în numărul de azi 11.06.2008 un articol cu titlul "Ministerul Justiţiei şi-a băgat bugetul la puşcărie. Adică în faliment". Săptămânalul prezintă situaţia Regiei Autonome Multiproduct care acumulează pierderi de milioane de euro datorită indeciziei ocupanţilor fotoliului de ministru al justiţiei.

Proiect de act normativ blocat

Ministrul Chiuariu, la propunerea lui Gheorghe Şpaiuc (care evident habar n-avea despre ce e vorba), a descis în mai 2007, la puţin timp după înscăunare, blocarea unui act normativ care viza desfiinţarea RA Multiproduct, agent economic aflat în subordinea Ministerului Justiţiei. Consecinţa acestei măsuri a fost că ritmul pierderilor înregistrate de către operatorul economic s-a accentuat rapid, iar datoriile către penitenciare au crescut.

Propunerea de desfiinţare a fost promovată după ce, începând cu anul 2005, o serie de misiuni de audit independente au încercat conturarea unui plan de redresare a regiei. Pierderile au fost reduse dar s-au păstrat la un nivel care nu permitea funcţionarea asfel că decizia Consiliului de Administraţie a fost să propună încetarea activităţii productive şi preluarea de către ANP.

În prezent, deşi are date financiare complete şi o imagine exactă a situaţiei falimentare a regiei ministrul justiţiei, dl. Predoiu, ezită să ia o măsură pentru soluţionarea acestei probleme. Acesta trebuie să decidă dacă propunerea iniţială, blocată de ministrul Chiuariu, privitoare la desfiinţarea regiei şi preluarea de către ANP va fi promovată.

Multiproduct a fost înfiinţată pentru calificarea deţinuţilor

Regia Autonomă Multiproduct fiinţează în subordinea Ministerului Justiţiei din anul 1991, în scopul calificării profesionale a deţinuţilor. În cadrul regiei aproape - funcţionează:

  • Întreprinderea de Metalurgie Prelucrătoare Aiud;
  • Întreprinderea de Confecţii Târgşor;
  • Întreprinderea de Împletituri şi Confecţii Metalice Poarta Albă;
  • Fabrica de Mobilă Gherla;
  • Fabrica de Mobilă I.L.Caragiale (Penitenciarul Mărgineni).

Aceste unităţi de producţie teoretic vând mobilă, împletituri şi confecţii textile sau metalice, toate produse de deţinuţi din sistemul penitenciar românesc sub coordonarea a aprox. 300 de salariaţi proprii.

Pierderi de milioane de euro şi datorii pe măsură

În prezent pierderile înregistrate sunt în jur de 3 miloane Euro (în aprilie 2007 erau deja 2,5 milioane), iar forţa de muncă nu mai poate fi plătită. Deţinuţii ar trebui să fie plătiţi cu 30% din salariul pentru care au fost contractaţi, iar administraţia Penitenciarului restul de 70%. Penitenciarul Mărgineni deja a sistat asigurarea forţei de muncă pentru Fabrica de Mobilă datorită neplăţii datoriilor.

RA Multiproduct a funcţionat bine până prin anul 2005, când condiţiile de piaţă nu i-au mai permis să obţină profit. Mobila şi celelalte produse ale regiei nu au mai găsit cumpărători, nivelul producţiei a scăzut, lichidităţile au scăzut şi imediat au apărut pierderile.

În penitenciare mai există şi alte spaţii de producţie gestionate însă de Administraţia Naţională a Penitenciarelor în scopul calificării profesionale a deţinuţilor şi obţinerii de venituri proprii, iar Multimproduct este doar unul dintre beneficiarii de forţă de muncă - deţinuţi.

***

PS. Radu Buică, cel care a participat ca reprezentant al Ministerului Justiţiei la Adunarea Generală a Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare din 07.06.2008 este consilier al secretarului de stat. Funcţia de "consilier Secretar de Stat" despre care se vorbeşte pe site-ul ANP la secţiunea cu titlul "Participarea reprezentanţilor ANP/MJ la adunarea generală a SNLP", nu există.

82 comentarii:

Anonim spunea...

Tot ce s-a scris este perfect adevarat. Trebuie sa mai mentionam ca pana in anul 2004, cand regia avea profit, 50% din acesta era distribuit catre ANP. Acum cand suntem in criza, ANP-ul a uitat ca existam, nu ne poate ajuta nimeni, nici macar Ministrul Justitiei.

Huginn spunea...

Nu cred ca profitul (sau o parte din acesta) a fost vreodata distribuit către ANP.

N-ar fi fost nici un temei contractual pentru asta. Dar daca aveti detalii in acest sens va rog sa reveniti.

Din câte am înţeles Regia plătea doar pentru deţinuţii folosiţi la muncă.

Anonim spunea...

ANP i-a mângâiat domnului Buică orgoliul rau lovit de către penifest avansându-l într-o funcţie imaginară, dar mai aproape de funcţia mult râvnită şi visata de acesta, cea de secretar de stat.

Anonim spunea...

Daca activitatea acestor fabrici merge prost trebuiesc desfiintate?
Care sunt cauzele,cine sunt vinovatii ,exista solutii pentru redresarea lor ,sau sunt si alte interese imobiliare de exemplu?Ar fi interesant daca ne puteti spune ceva despre patrimoniul acestora.Este usor sa darami si greu sa construiesti,ce se va intampla cu personalul? Cine este initiatorul proiectului de hotarare privind desfiintarea lor.Propun ca puscariile sa fie clasificate ca si pensiunile,dupa margarete,pentru ca asta sunt pensiuni pentru delicventi.

Huginn spunea...

Din cate stiu s-au tot cautat solutii pentru redresare, dar condiţiile de piaţă nu au permis obţinerea de profit şi supravieţuirea pe piaţă.

Nu e vorba de dărâmat nimic. E vorba de transferarea facilităţilor de producţie şi a personalului Regiei către ANP, care se pare că se descurcă mult mai bine cu fabricile proprii.

Chestiunea cu pensiunile e discutabilă dar ideea clasificării penitenciarelor este deja pusă în practică. Există 4 categorii de penitenciare. :)

Anonim spunea...

limba dulce NADRAG si piticania SELEA nu se lasa de presiuni pe linga inspectorii MJ

de ce a plecat IBADULA azi la Bucuresti cu colegii nostri ?? de frica sa nu i intrebe inspectorii pe ei si sa spuna tot ce stiu

prea tirziu sa mai ascundeti
stie tooata lumea ce cotofeneli faceti

nu o uitati pe GREACA cind plecati,bagajul nu e necesar

Anonim spunea...

Profitul RAM se distribuia 50% la DGP(ANP)iar din restul de 50%, 10 % se distribuia salariatilor regiei si sucursalelor sale.
OG68/1999 - art3 si 4
"Activităţile lucrative desfăşurate de Regia Autonomă "Multiproduct" din subordinea Ministerului Justiţiei sunt exceptate de la aplicarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr.70/1994 privind impozitul pe profit, republicată, cu modificările ulterioare, precum şi ale Ordonanţei Guvernului nr.23/1996 privind repartizarea profitului la regiile autonome.

(4) Sumele rezultate din aplicarea alin. (3) se constituie în surse de finanţare ale Direcţiei Generale a Penitenciarelor. Modalitatea şi termenele de virare a sumelor se stabilesc prin ordin al ministrului justiţiei"
Ordinul ministrului nu il stiu dar acesta a existat si chiar asa cum am precizat a fost pus in aplicare.
La un profit de 25-30 miliarde (in banii vechi)si asta in anii 2000-2004....se poate calcula cam care era cota DGP.
Deci nu e vorba de o baza contractuala.....ci de ordonante si ordine de ministru....se pot verifica.

Anonim spunea...

Activitatea acestor fabrici merge prost nu pentru ca nu mai au piata de desfacere ci pentru ca managementul este defectuos.Au fost perioade cu directori foarte buni care au stiu sa coordoneze, dar din 2002 se tot schimba, regia a avut vreo 4 directori, nu a facut nici unul nimic, vor doar bani fara sa faca nimic pentru sucursale. Cred ca unii ar tb trasi la raspundere pentru modul in care s-au cheltuit miliarde de lei si s-au facut cadou masini de lux pe la minister.

Anonim spunea...

Sunt interese imobiliare, mai sunt şi firme căpuşă (în special la cele de prelucrare a lemnului) şi mai sunt şi interese politice. Despe management, ce să mai vorbim, se văd rezultatele ...

Anonim spunea...

Trimiteti link-ul pe site-urile presedentiei si guvernului.

www.presidency.ro
www.guv.ro

Anonim spunea...

normal ca articolul nu are prea multe comentarii deoarece multiproduct e regie autonoma RA cum spun cunoscatorii in traducere stat in stat marioneta stabilor din mj si anp.
e misto sa fii angajat la RAM chiar ca palmas (a nu se simti jignit colegu palmasu)sporuri la fel ca la cea mai grea parnaie, prime din venituri, avantaje la cumpararea produselor......sa nu mai zicem ca directorii isi negociau salariile
apropo de prime din venituri proprii in unitati asta e subiect tabu nu stie de existenta lor decat camarila directorului....
...traducere....
in puscariile care au venituri din folosirea la munca se constituie un fond de premiere de 1 la suta din suma totala. pare putin dar lovelele sunt impartite frateste intre director, directorii adj si doua trei sifoane de la punctele de lucru iar fiecare dintre acestia mai baga in buzunar neste zeci de milioane bune in fct de cum au muncit slugile. legea spune ca o data pe an dar asti nu respecta nimic se premiaza mereu.....ce credeati ca ia ceva ala de sta cu pusca in spate sa pazeasca hotu? nuuuuu ala trebuie pedepsit, tinut in teroare, ala care nici nu stie pe unde muncesc hotii trebuie premiat nu? acel EL incompetent care sta ca prostu in birou si se da mare in fata agentilor ca el este seful cand colo e vai mama lui, nu stie pe unde sunt punctele de lucru si cati ppl/ei are afara din unitate.
asta e cu primele din venituri proprii.
mai ca te apuca rusinea cand auzi ca un director adj la o unitate din bucuresti a cersit 2 miei de pasti unu pentru el si altu pentru nevastasa motivand ca ambii lucreaza la puscarie!!!!!!!!!!!!!!1
pai ce bai toparlane ai pascut tu oile??de ce nu ai ars repede o perchezitie poate aveai noroc......ca umbla vorba ca te/ai cam dedulcit la lucruri de la hoti.
bre nene c te&ai umplut de rusiniiiiiiiiiiiiiicaaaaaaaaaaa

Anonim spunea...

Apropo ...de salariile celor de la RAM....nu e chiar asa cum s-a scris mai sus. Sunt sporuri dar ...ca la cea mai grea puscarie...sunt salarii mult sub cele din ANP. la RAM unul cu studii superioare are mai putin decat unul nou venit...de pe gardul puscariei.
Si vremea primelor s-a dus de mult......si avantaje la cumpararea produselor, nu exista....sau daca exista este pentru VIP-uri....ca sunt sefi si stabi si pe la noi.
Si ca sa fie si mai ridicoli....unii produc praful(fabricile de mobila) si altii iau sporuri...adica cei din ANP. Vi se pare normal? Eu zic ca nu.....
Sau alt exemplu....fabricile exporta produse si cei de la puscarii iau prime pentru ca aduc venituri suplimentare....e normal?
Si salariatii civili sunt controlati si descaltati....si militienii trec razand pe langa cei din porti fara sa li se faca nici un control.....si chiar nu inteleg de ce trebuie sa ii umileasca ., ce salariatii civili nu au si ei drepturi?
Cel ce a comentat mai sus....face referire de ce se intampla la ANP si nu la RAM.

Anonim spunea...

rodica stanoiu cu ce masini sa plimbat cand era ministrul justitiei ? cu masini cumparate fortat de la fabrica de mobila i.l.caragiale.

Anonim spunea...

Pentru cine nu ştie cel cu doi miei de Paşte, unul pentru el şi unul pentru nevasta-sa, este directorul adjunct al Penitenciarului Bucureşti -Jilava este Gheorghe CĂMINIŞTEANU care si-a luat deja sancţiune pentru că el şi nevasta-sa, Mihaela Căminişteanu, făceau echipă în Consiliul de Conducere a Penitenciarului Bucureşti -Jilava, şi apropo aspectul asta cu dorinţa vehementă să beneficieze de doi miei de Paşte, este consemnat în scris în procesul verbal al Consiliului de Conducere al Penitenciarului Bucureşti Jilava din luna aprilie.
Mi s-a făcut scârbă avînd în vedere că amândoi beneficiază de salariu de merit, si salariul lor însumat ajunge la 95 de milioane lei.
Comentariile sunt de prisos...

Huginn spunea...

Nu cred că discuţia despre relaţia RAM - ANP la nivel central sau de unitate trebuie să pornească de pe poziţii adverse.

Comparatia intre funcţii, condiţii de acces, atribuţii nu are nici un sens.

Anonim spunea...

Vb de preluare a fabricilor de catre A.N.P.. Intrebare :
Cum se poate face productie in conditiile in care achizitia de materie prima se face prin licitatie ? Timpul pentru astfel de activitati este destul de lung si complicat a.i. sa putem executa lucrari in timp si de calitate.
Cunoasteti situatia tehnologica a acestor unitatilor economice? Au utilaje din 1960 care consuma curent de trei ori mai mult fata de tehnologia actuala.
Cine mai face mobila in ziua de astazi fara utilaje performante?
Daca A.N.P. poate fi capabil sa gestioneze o astfel de problema de ce nu a demonstrat cu acele ateliere de productie care in unele unitati are dotare tehnica moderna.
Multi factori de conducere din A.N.P. au beneficiat de avantaje financiare de pe urma acestei Regii respectiv acele prime substantiale de sedinte de consiliu .
Regia a cazut o data cu plecarea col Pana si venirea lui Jianu iar cine o conduce acum ....
Poate se sesizeaza cineva de modul cum s-au cheltuit mii de eu de catre Jianu si unii directori de fabrici P.Alba, Margineni, Gherla. De la o unitate economica care oferea salarii mai bune comparativ cu cei din penitenciar am ajuns pana acolo incat sa dam afara oameni.

Huginn spunea...

Am înţeles deja că nivelul tehnologic al unităţilor RAM este destul de scăzut.

ANP are în schimb utilaje moderne achiziţionate prin PHARE care sunt folosite pentru calificarea deţinuţilor.

Sigur că aveti dreptate. Diferenta e mare. RAM este agent economic şi trăieşte dacă vinde, iar ANP este instituţie publică.

Indemnizaţia de CA la RAM este in jur de 400 RON/şedinţă aşa că nu cred că asta e problema. Poate că membrii CA ar trebui să lucreze fără indemnizaţie până când regia va fi pe profit.

Cum e cu Touaregu' lui Stanoiu? Asta ar fi interesant.

Anonim spunea...

Toata aceasta situatiune in care este acum RAM este, in primul rand din cauza directorului general al RAM din perioada 2001-2004 - DAN JIANU- care a gasit la numirea sa in functie, in contul Regiei , peste 2 milioane de euro, si pe care le-a matrasit repede, repede pe masini de lux- TOUAREG, AUDI, pe sediul regiei si pe deplasari si vacante de lux. Sa se stie ca masinile de mai sus, cumparate din banii Fabricii de Mobila I.L.CARAGIALE, au fost tranferate cu titlu gratuit, in semn de multumire pentru NUMIRE ŞI TĂCERE, catre Ministerul Justitiei(***RODICAI STANOIU)!!! DE CE se fac controale peste tot si nimeni nu are curaj sa ia masuricu privire la aceste fabrici din cadrul penitenciarelor care au adus profituri uriase catre ANP???

Huginn spunea...

Nu mi-e foarte clar cum au adus aceste fabrici profit ANP. RAM a plătit, din câte am înţeles, doar forţa de muncă, la fel ca alţi beneficiari.

Profitul a aparţinut exclusiv Regiei ca operator economic, ANP nici nu poate obţine profit conform legii.

Din pacate cei care trebuie sa raspunda intrebarilor noastre nu au timp de asta.

Foarte ciudat acest transfer către MJ al maşinilor de lux. Poate o sa spunem candva si povestea asta daca exista interes.

Anonim spunea...

Stiti oare cum sunt umiliti salariatii civili din aceste fabrici de catre **marii** functionari publici cu statut special din puscarii? nici portile nu le mai deschid cand vad pe vizor ca e cineva de la fabrica...

Anonim spunea...

DAN JIANU il are pe constiinta pe DOMNUL RIZEA NICOLAE -cel care a ridicat Fabrica de Mobila I.LCARAGIALE. Acesta a plecat la cer, dupa ce DAN JIANU l-a dat afara din functia de Director al fabricii... Speram sa-i apara in vis in fiece noapte si sa-i tulbure linistea pe care si-a cumparat/o cu banii fabricilor...

Anonim spunea...

Este adevarat ca profitul mergea in proportie de 50% catre ANP .A se vedea OG 68/1999 precum si nota de subsol referitoare la cota de 35% care se plateste si acum catre penitenciare si care se aplica , incepand cu aparitia Legii 275, ilegal. Nimeni nu vede in mod obiectiv aceste lucruri. Nici o fabrica din lume nu poate reziste pe piata libera daca plateste biruri suplimentare catre ANP

Huginn spunea...

Cu tot cu cei 35%, care nu sunt de fapt profit din câte văd ci o cotă fixă care se aplică în negocierea preţului pentru forţa de muncă, forţa de muncă utilizată de RAM rămâne destul de ieftină.

Nu zic că problemele de relaţionare cu ANP şi penitenciarele nu contează dar cred că nu asta e cauza situaţiei RAM.

E foarte comod să fie dată vina pe ANP, care are păcatele lui, dar cred că problemele RAM nu trebuie ignorate.

Anonim spunea...

Conducerea Regiei sta cu curu pe scaun in loc sa mearga sa incerce sa rezolve situatia de la CARAGIALE, adica Penitenciarul sa acorde forta de munca speciala- detinutii- Are salariu cat un secretar de stat si îi convine... De ce ministrul Catalin Predoiu, care am inteles ca este un om vertical, nu ia masuri cu conducerea acestei regii , sa nu mai numeasca directori generali CI SA SCOATA POSTURILE LA CONCURS PENTRU ATRAGEREA UNOR ADEVARATI MANAGERI!!! De aceea suntem unde suntem , ca punem la conducere numai incompetenti si hoti

Anonim spunea...

In legatura cu repartizarea profitului RAM....cititi OG68/1999 si Ordinul Ministrului Justitiei nr. 305/2000 care prevede modalitatea de repartizare.....50% din profitul net la DGP.....si 10% la regie. Asa s-a si calculat si platit in perioada in care regia avea profit.
Sa nu mai vb de sponsorizari pentru detinuti de Paste, de Craciun....de inugurari de sedii pe care tot RAM le platea.

Anonim spunea...

Cineva de sus, ANP si Minister e cu ochii pe sediul Regiei Autonome Multiproduct .Vrea sa puna mana pe el la un pret de nimic... NU-I LASATI SA MAI FURE !!! MINISTER TREZESTE-TE!!!

Huginn spunea...

Ordinul Ministrului Justitiei nr. 305/2000 nu mai este în vigoare şi din câte ştiu avea un alt obiect.

Cu siguranta RAM nu împarte profitul cu ANP.

Cât despre sponsorizari stiu ca aveţi dreptate. Oricum vă felicit pentru că sunteţi atât de activ.

Eu mă voi strădui ca 'povestea' RAM să fie auzită de către cei care pot face ceva.

Anonim spunea...

Pentru huginn
Vreau doar sa va spun ca 35 % reprezinta cota fixa ce se aplica la totalul prestatiilor de servicii, cota care la momentul actual este controversata.
Pe langa acesta cota, in perioada in care regia avea profit, 50% se dadea la DGP, in baza unui ordin al ministrului justitiei. Tot ce s-a scris mai sus referitor la repartizare profit...este real.Se poate demonstra , daca se cauta in contabilitatile RAM si DGP.
Nu cred ca cei ce au scis anterior vor sa spuna ca de vina este ANP-ul...au fost perioade in care cele doua institutii au colaborat f. bine. Eu cred ca problema este ca RAM este pe marginea prapastiei....si sunt unii, doar unii, la ANP care vor sa-i dea vant.
Problema RAM nu poate fi solutionata decat de MINISTRUL JUSTITIEI care dupa cum se vede, intarzie in a lua o hotarare.

Anonim spunea...

Cea mai tare BOMBA este faptul ca d-na FILIPESCU ANA MARIA, actualul director al RAM a mutat intreaga ARHIVA a regiei la Sucursala Fabrica de Confectii TARGSOR din Prahova. De ce credeti ca a facut asta? Pentru a se pierde urma tuturor actelor care s-au intocmit in mod ilegal si abuziv de catre DAN JIANU, fostul director al RAM, CARE ESTE RUDA CU ACTUALA DIRECTOARE !!! Avea ea dreptul sa mute arhiva de la sediul central al regiei? Arhiva ar trebui preluata de catre minister si luata la control...

Anonim spunea...

In data de 13.06.2008 are loc Consiliul de Administratie al RAM . Se asteapta lucruri mari de la acest consiliu, in care este numit reprezentant al ministerului justitiei dl. RADU RAGEA /SECRETAR GENERAL ADJUNCT in minister. O avea vreo putere acest domn? Am inteles ca este si consilier personal al ministrului

Anonim spunea...

De ce nu se aplica OUG nr.116/2006 pentru salariatii Regiei Autonome Multiproduct? S-ar rezolva problema cu salariatii si nu ar mai sta in gat ministerului aceasta problema. Pentru cei care nu stiu, aceasta ordonanta se refera la concedieri colective cu acordarea de plati compensatorii. Dar pentru aceasta este necesar ca Regia sa intocmeasca un plan de restructurare si/sau redresare care trebuie aprobat de catre guvern. Cine sa/l intocmeasca???

Anonim spunea...

Stiti cine este contabil sef la Regie??? Cineva care este contabil sef si la Fabrica de Mobila I.L.CARAGIALE!!! E corect??? Ea centreaza, ea da cu capul! Se controleaza singura!!! S/ia facut un salariu maaare, ca de, e "supercapabila", nu stie sa faca o adresa, daramite sa conduca finantele, si asa incurcate, ale regiei...

Anonim spunea...

e bine ca are la cine sa apeleze cand , da de greu , la o biata contabila care putea fi sefa , ca nici in concediu nu o lasa in pace stiti vorba cea : unul cu munca altul cu foloasele [ la IL CARAGIALE ]CUM AU PUSO CONTABIL SEF NU STIU DAR CUNOSTINTE IN MATERIE IOC !!!

Anonim spunea...

Mai nou, la Fabrica de Mobila I.L.Caragiale este situatie de criza. Majoritatea salariatilor indeplinesc alte sarcini decat cele prevazute in fisa postului. De ex. unul din pompieri este sudor, tehnicianul cu protectia muncii este popmpier, seful servicului calitate mediu taie cherestea la abric. Oare toate eforturile lor vor putea rezolva aceata situatie. La fabrica de mobila i.l.caragiale singura lege care se respecta este LEGEA GRAVITATIEI.

Anonim spunea...

In multe penitenciare participarea ("folosirea" e un cuvant degradant) persoanelor private de libertate la munca e deficitara. Nu sunt la curent cu situatia "fabricilor" din penitenciare, dar cred ca ateliere mai mici si bine organizate care sa functioneze in colaborare cu agenti economici din comunitate ar fi mult mai utile pentru ocuparea constructiva a timpului celor din regimurile de maxima siguranta si inchis. Pe de alta parte, iesirea in comunitate cu cei selectionati in regim semideschis pentru a se munci la agenti economici mici ar fi o alta solutie. De asemenea, destelenirea mintilor comandantilor ar permite celor selectionati in regim deschis sa munceasca afara. Penitenciarul ar castiga foarte mult daca macar aceste lucruri s-ar face. Am avea mai multi bani, detinuti mai responsabili si mai detensionati.

D-ale lui mitica spunea...

Trebuie spus ca toti acesti asa zisi conducatori ai acestei regii si-au dorit cu ardoare sa se privatizeze aceasta regie in frunte cu Kurt Ionel, Ionescu, Jianu si nu stim in ce masura si actuala directoare impreuna cu asa zisa directoare de la Caragiale. Averile acestei regii sunt mari terenuri, sediu... vezi 2,5 ha de la Gherla din gara...care nu se stie ce este cu ele... Prejmer unde s-a vandut in conditii dubioase...cine a luat banii?... Problema, asa cum spunea cineva mai sus este de management sau conducere ca tot aia e... si bineinteles buna sau reaua credinta... a scazut productia regiei de la 10 milioane de euro la mai putin de jumatate cu achizitii de cherestea numai preferentiala, s-a renuntat de catre jianu achizitia de cherestea de la prejmer pentru altii in tandem cu Kurt Ionel care dealtfel a dus mai departe politica acestuia... mai sunt multe de spus dar sa le spuna fiecare... cei care stiu pot spune si despre sponsorizarile domnilor Kurt Ionel si Jianu catre echipa de fotbal din Gherla si Chiar Pana mai inaintea acestora ... acolo sunt banii nostrii..

Anonim spunea...

Curt Ionel = un pitic nebun, ahtiat după averea făcută prin orice mijloace. Cameleon politic ce îşi urmăreşte numai propriul interes.

Anonim spunea...

Salariatii de la Gherla sunt tinuti de catre directorul Curt Ionel in teroare si in lipsa de informatii cu privire la starea fabricii. Nimeni nu are curaj sa spuna nimic ca este mazilit. La Gherla s/au facut mari ilegalitati si se fac in continuare. Fabrica de la Gherla este stat in stat... Minister trezeste/te si fa ordine in mizeria asta de Regie. Oamenii vor sa munceasca in liniste si sa aiba si satisfactii, vor sa stie daca pot sa/si duca copii in vacanta. Copiii intreaba parintii de ce in ultimii ani nu pot merge in vacanta, caci colegii lor merg. Ei nu inteleg ca parintii lor care lucreaza la fabrica nu au siguranta ca isi vor primi salariile in vara asta. RUSINE CELOR CE FRANG VISELE COPIILOR...

Anonim spunea...

ATENTIE!!! nu s/a rezolvat cu forta de munca speciala la CARAGIALE!!! SUNT DOUA SAPTAMANI DE CAND NU LUCREAZA DETINUTI IN FABRICA . In curand fabrica isi va pierde partenerii externi care deja au dat semnale in acest sens. Fabrica este pentru detinuti si in fabrica nu este nici un detinut. Care mai este scopul acestei fabrici, ca de calificat sau de reintegrare nu mai poate fi vorba. Salariatii vor iesi in strada pentru ca s/a promis forta de munca speciala si cei de la minister nu au facut NIMIC in acest sens . MINISTRUL PREDOIU NU ARE NICI O PUTERE ASUPRA ANP/ului

Anonim spunea...

CARAGIALE NU ARE DETINUTI IN FABRICA!!! MINISTRUL PREDOIU NU ARE NICI O PUTERE ASUPRA ANP-ului . Salariatii civili vor iesi in strada. AJUTOOOOR!

Huginn spunea...

Dacă vă mobilizaţi puteţi să convingeţi Ministerul Justiţiei că trebuie făcut ceva în legătură cu RAM.

Sindicatele din ANP au reuşit să atragă atenţia ministrului justiţiei şi au deschis un dialog.

Rezultatele vor apărea în timp dar cel puţin s-a început. Poate ar fi bine să faceţi şi dumenavoastră la fel.

Anonim spunea...

Cred ca foarte importartant ar fi ca toti salariatii, din toate sucursalale RAM - Gherla, Caragiale, Targsor, Aiud si Poarta Alba - sa-si uneasca fortele, si sa se faca auziti.
Trebuie ca Ministrul Predoiu, sa stie ca acesta regie este in Curtea lui, a ministerului si nu la bunul plac al unora ca Spaiuc, Marin. D-l Spaiuc trimite hartii in teritoriu si spune ca sitiuatii le criza sa fie rezolvate la nivel local....si uite asa CAragiale nu v-a primi forta de munca speciala.
Vor ca mai intai sa ne platim datoriile catre ANP.....Pai crede cineva ca 100 de civili de la Caragiale vor munci pe branci sa plateasca datoriile si penalitatile de vreo 30 miliarde. Asta e un vis......si domnul Ragea ar tb sa fie constient de acest fapt.
Pana se vor elucida ei, cei de sus cum e cu RAM, poate daca ne unim fortele, toti salariatii RAM, vor auzi mai repede de noi si poate fac ceva in acest sens.

Anonim spunea...

Multumim celor ce au avut initiativa unui astfel de blog, si mai ales ca si-a indreptat cineva privirea si catre noi, salariatii din @MINUNATA REGIE MULTIPRODUCT@.
Trebuie sa facem ceva, salariatii, cei mai multi dintre ei au venit constiinciosi la serviciu, si-au facut treaba..... si acum au ajuns sa fie umiliti, mintiti,atat de conducerile din fabrici , cat si din regie.
Toata lumea vorbeste, se intreaba, oare cat vom mai rezista , trebuie sa se faca ceva, sa preia ANP-ul, Sa o faca altceva, sa o privatizeze (poate vine madam Haicau si LEX si ia si Gherla si Caragiale)
La Caragiale nu mai ies detinutii de 2 sapat. Se vor lua salariile????? Cine ne poate raspunde??????? Daca nu mai e nevoie de noi, sa ne trimita cu ordonanta acasa, dar macar sa vina sa ne spuna ceva.
Se merge asa din ...inertie...dar nimeni nu stie cat se va mai merge asa.
Poate si cu ajutorul dvs, al moderatorilor, ne vom face auziti si vom fi si ajutati.

Anonim spunea...

buna

Anonim spunea...

Mai nou, Fabrica de Mobila I.L.CARAGIALE se INCHIDE!!! Asa s-a propus de catre conducerea fabricii care nu mai are solutii salvatoare! si se vede pusa la zid alaturi de conducerile celorlalte sucursale de catre Directoarea Filipescu Ana Maria! S-a scos Filipeasca! si îi scoate si pe cei dinaintea ei!!! MJ, ANP, MF care au avut permanent reprezentanti în consiliul de administratie sunt ca ALBA CA ZĂPADA!!!

Anonim spunea...

oricum s-ar parea actuala conducere este in colaps pentru ca d-na filipescu nu reuseste sa se trezeasca dupa betiile ei zilnice si nici sa-si gaseasca propriile idei. Norocul acesteia a fost cand fostul director RAM o tinea in brate indiferent de ce facea si o mai si ajuta prin diverse tertipuri sa aiba contracte cu politia si MApN -ul. castiga aceste licitatii datorita acestuia si a influentei pe care acesta o avea in diferite medii ale structurilor respective. Ma intreb cum de a putut fi promovata o acolita a lui jianu mai ales cand aceasta nici macar nu reusea sa treaca testele psihologice. a testat-o cineva inainte de a fi pusa pe acea pozitie? De ce nu s-a verificat si acest lucru? Datorita unor asemenea nepriceputi (Filipescu, Eremia, Kurt, jianu, ionescu)sau oameni de rea intentie aceasta regie se va duce de rapa in conditiile in care Caragiale tinea toata aceasta regie pe linia de plutire... oare se doreste altceva?

Anonim spunea...

Gresiti facand aceste afirmatii care sunt nereale (puneti osu la treaba si lasati conducerea RAM sa-si faca datoria)

Anonim spunea...

CARE ESTE DATORIA R.A.M.???????SA IA NUMAI SALARIUL SI ATAT.SI CE SALARII........!FARA VOI SUCURSALELE AR FUNCTIONA FOARTE BINE. FURATI F.F.F.F. MULT: TVA COTA REGIE BONUSURI SI FAVORURI CONFECTII SI MOBILA PE DEGEABA ACTE FALSE!!! VERIFICATI, ORGANE ALE STATULUI CARE AVETI DREPTUL ,CA SE FURA CA IN CODRU.CURAND PARTENERII EXTERNI O SA REZILIEZE CONTRACTELE, CA S-AU SATURAT DE INCOMPETENTI SI MINCINOSI!!!

Anonim spunea...

nu va este rusine sa spuneti ca nu se munceste, de ce nu recunoasteti, voi cei de la regie, ca ati luat bani cu nemiluita de la sucursale, ca amaratele de sucursale va platesc enormitatile de salarii, si ca nu sunteti in stare sa intocmiti niste hartii, macar gramatical corecte, daca nu cu stofa de **manageri**, cum va dati voi!RUSINE!!!

Anonim spunea...

"Lasa-ti regia sa-si faca datoria" seamana mult cu acel "....Mircea fa-te ca lucrezi" din Decembrie 1989. Pentru actuala conducere a RAM conteaza doar imaginea. Oare de ce pana in acesta momant de criza aceasta conducere nu si-a facut datoria? Toti salatiatii sursalelor stiu ca afirmatiile facute pe acest site sunt reale si se pot verifica. Problema este daca se va dori acest lucru (Guvern, MJ.MF.etc.) Toti am venit la serviciu, am pus osul la treaba si ne-am facut datoria cu buna credinta, cu sperante de viitor, dar in acest moment acest viitor nu mai exista.AJUTATI-NE! Singura problema pentru RAM este faptul ca Fabrica de Mobila I.L.Caragiale nu mai este sponsorul principal ala cestei regii. Banii de salarii, consilii de administratie,diverse cheltuieli proveneau in cea mai mare parte de aici. ACUM cARAGIALE NU MAI ARE BANI. Dar poate d-na DUBLU CONTABIL SEF Coman va gasi solutii....

Anonim spunea...

Ar fi cazul ca dna director general sa fie trasa la raspundere pentru situatia regiei sa spuna ce a facut concret de cand a fost numita sa arate ce contracte a adus macar la o sucursala sa arate cati bani a recuperat din datorii sau cate pierderi s-au mai adaugat la cele existente. Nu a facut nimic si atunci n-ar fi bine sa iasa la pensie????
Nu conduce decat dupa principii comunisto-securiste, dezbinand si intimidnd oamenii!!!

Anonim spunea...

Directoarea Filipescu este de aproape 1 an in aceasta functie si nu a facut NIMIC!!! Erau odata timpuri cand oamenii mai aveau un pic de demnitate si demisionau atunci cand se simteau neputinciosi! "Du-te femeie la pensie si nu-i mai amărî pe bieţii oameni din sucursale cu prostia si incompetenta ta"

Anonim spunea...

Din nou s-a amanat Consiliul de Administratie de la RAM !!! Se vede clar ca oamenii sunt calcati in picioare de catre mai marii de la MJ, RAM si ANP ! Nu au solutii si asa se fofileaza, nu mai exista oameni care sa-si asume decizii transante, pe fata, degeaba iau salarii de salarii, mii si mii de euro, ca de-abia stiu sa treaca strada de banii acestia!!! Daca nu se desfiinteaza regia, sa se aduca MANAGERI ADEVARATI sa descurce itele acestei monstruozitati de regie!!! Oamenii vor sa stie daca mai au locuri de munca luna viitoare... SPUNETI CLAR SI DATI SOLUTII!!! LUATI HOTARARI CONCRETE! NU MAI BATETI CAMPII! CA DE ACEEA SUNTETI "PUSI" ACOLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

D'le RAGEA, faceti ceva cu regia asta, chiar nu puteti??? Spuneti salariatilor ce se va intampla cu ei si implicit cu familiile lor! Nu va ganditi, caci aveti si dvs. familie, nu cred ca v-ar place sa stati in aceasta nesiguranta, spuneti VERDE ce va fi! Asumati-va responsabilitatile cu care ati fost investit, in legatura cu aceasta regie!

Huginn spunea...

Aş vrea să reiau subiectul dacă mă ajutaţi. Poate că trebuie să încercăm de mai multe ori până cineva ne va băga în seama.

Cu penitenciarele aşa am făcut şi, în câteva cazuri am, reuşit să atragem atenţia.

Am nevoie de informaţii de la dumneavoastră (altele decât cele publicate) pentru a relua subiectul. Puteţi trimite orice creedeţi că e util la adresa de poştă electronică a blogului: blogpenifest@yahoo.com

Poate reuşim să-i mişcăm până la urmă.

Anonim spunea...

Daca regia ramane in functiune este necesar ca sucursalele sa se transforme in filiale, pentru a se evita centralizarea veniturilor la regie, colectarea TVA/ului rambursat de catre Regie, pentru ca sa se plateasca contributiile salariatilor la Bugetul de stat... caci nu sunt platite, desi au fost oprite salariatilor pe statele de plata...

Anonim spunea...

DIN DATA DE 23/06/2008 DIRECTOAREA FILIPESCU NU MAI ARE CONTRACT DE PERFORMANTA, CACI A INCETAT CONFORM OUG.79/2008. SPERAM CA MINISTERUL SA NU/I MAI INCHEIE ALT CONTRACT

Anonim spunea...

Ghinişor, ghinişor, vedem cum îs înşelate aşteptările angajaţilor... Dl. RAGEA nu a mustrat-o deloc pe filipeasca pentru neîndeplinirea sarcinilor, a stat cuminte, cuminte ca sa nu faca valuri... DOMNILOR, NU VIDEŢI CĂ NU-I BUNA DI NIMIC, CĂ BATE PASUL PI LOC, CA-I O MUIERE CU IDEI COMUNISTE CARE NU-I ÎN STARE DECÂT SA MODIFICE SITUATII CA SA PARA CA NU E ASA GRAV... SEAMANA IZBITOR CU FOSTUL DIRECTOR DE LA CARAGIALE OPREA ION CARE SO AGATAT DIN RASPUTERI 2 ANI DE SCAUN SI CARE CLOCEA SITUATII ALGORITMICE CA SA PARA CA E TOTUL GHINI... SCHIMBATI-O , D-LE RAGEA, DACA VRETI SA AVETI CU CINI LUCRA... CHIAR NU AVETI UN OM SO PUNETI ÎN LOCU EI... ÎNSEAMNA CA ÎI GRAV DI TĂT....

Anonim spunea...

Vai di mama voastrî cei de la Minister, sau BRAVO daca ideea e sa o lungiti......

Anonim spunea...

aduceti-l pe dl Pana poate mai poate face ceva

Anonim spunea...

stiati ca FILIPEASCA a luat 800 milioane,în decembrie 2007 ca plati compensatorii de la TARGSOR si nu le/a trecut pe cheltuieli ca "vezi doamne" sa iasa pe profit... De ce sunt nevoite sucursalele sa suporte cheltuieli care îi dereglează financiar(nu mai au bani sa plateasca penitenciarul, sa participe la licitatii, etc....) Cum e posibil sa se suporte cheltuieli de catre sucursale(cheltuieli impuse de catre REGIE), care nu mai stiu cum sa dramuiasca banutii sa le ajunga de platit hangaralele...

Anonim spunea...

Sa va spun si eu ceva:stiati ca d-na filipescu e membru PNL?Ca mai toata camarila ministeriala !...Corb la corb nu-si scoate ochii...iar d-na filipescu nu-i chiar un porumbel alb...

Anonim spunea...

Rugam insistent a se relua subiectul RAM si a sucursalelor. Suntem la capatul puterilor.....nici nu mai stim cui sa ne adresam....am mers si am pichetat sediul ministerului.....am trimis memorii pe la minister....nu se face nimic. Se tot amana sedinta Consiliului si cand in sfarsit se tine...supriza nu se voteaza nimic. Mai se intalnesc ei peste vreo 2 saptamani.....si probabil la fel o sa fie.
Chiar nu poate lua cineva o hotarare in tara asta.
Nici nu mai stim ....azi avem detinuti la munca......maine nu....ca nu mai e contract.....si asa o tot tinem de la inceputul anului.
Pai, contractul nu see incheie pe tot anul.....doar pe cate 2-3 saptamani.....aste se numeste....PROSTIE.INCOMPETENTA.
Sa schimbe cineva reptilele astea.....director general.....directori executivi, contabili sef.....ingineri sef....si alta sefime....ne-am saturat......

Anonim spunea...

Ha, Ha, Ha! Filipeasca e membru PNL... Acum venim de-acas! De-ăsta ne esti d-le RAGEA!!! Stii dumneata ce stii! Daca e implicata politica aici salariatii nu au nici o sansa... Si totusi mai credem... ca d-l RAGEA poate sa treaca peste politica si sa organizeze concurs pentru conducerea regiei, si nu numai ... si pentru contabil sef si consilier juridic ... care sunt vai mama lor de inculte... D-LE RAGEA INCA CREDEM IN DVS.

Anonim spunea...

AJUTORRRRRRRRRRR........CICA NE DA LA AVAS.......asta s-a propus ...si poate ne spune si noua vreun "cap luminat", ce o sa faca AVAS-ul in mijlocul puscariilor....toate fabricile sunt in mijlocul puscariilor.
Cred ca numai "un luminat de penelist" putea veni cu o asemenea propunere.
NU NE MAI SALVEAZA NIMENIIIII????????

Anonim spunea...

Astazi,la intalnirea cu sindicalistii de la I.L.Caragiale,d-na Filipescu a venit complet nepregatita !Dansa,s-a nascut nepregatita,si nepregatita va muri...In ceea ce priveste soarta Regiei,merge pe mana directorilor de sucursale.Nu poate lua,ca director de regie,decat baritai salariu'.Decizii,nu !

Anonim spunea...

Totusi,poate are dreptate,femeia...Decat sa iei numai decizii proaste mai bine nu mai iei !

Anonim spunea...

Citat din perlele d-nei Filipescu: "Dar daca pleaca 40 de oameni in ordonanta,asta scapa Regia de datorii?"Chiar ai tupeu,cucoana !Pe cine crezi ca mai intereseaza? Nu conducerea Regiei a creat premizele acumularii acestor datorii?Nu vrei sa venim sa-ti plangem pe umar?...

Anonim spunea...

de ce nu se reia analiza care s-a realizat in 2006 de catre ANP cu privire la preluarea Regiei de catre ANP ? Va spune unul care cunoaste ca statul ar cheltui mult mai mult cu detinutii daca i-ar tine pe camera, decat daca i-ar scoate la activitati. Stiti cat cheltuie statul roman cu un detinut pe zi? 400 RON pe zi, ati inteles bine, dar aceasta suma este confidentiala , nu se spune , ca daca aud oamenii liberi care au salariu minim pe ec. de 500 RON, ar iesi cu scantei!!!

Anonim spunea...

Domnule Ragea....te rugam....fa ceva pentru fabricile astea.......
Nu vedeti ca cei din conduceri sunt niste incapabili ....si nu va prezinta ..nici o situatie ...nici o varianta.....le tot dati sanse...si ii tot asteptati....si o sa vedeti ca nu o sa primiti nimic.
Inca mai credem ca nu sunteti implicat in acesta stare , de a nu face nimic concret pentru fabricile astea.
Nu v-ati convins...la Gherla si Tarsor ....e dictatura...la Caragiale minciuna multa......la Poarta Alba......nu mai e nimeni ....si la Aiud......disperare....AJUTATI-NE.........

Anonim spunea...

Daca dl. RAGEA reusit sa schimbe conducerea ANP-ului speram ca va schimba si jalnica conducere de la REGIE, inclusiv contabila sef si consiliera juridica, ca sunt vai de mama lor de incompetente, si tin lucrurile pe loc.Se stie ca Gabriela Iancu e pila lui Jianu si nu stie altceva decat sa vina la serviciu la ora 10 si sa plece la ora 14, cica are treaba multa, iar cand e intrebata ceva de sucursale nu stie nimic, se fofileaza... Jos cu Filipeasca si cu cele doua escorte Coman si Iancu care fac orice le cere Filipeasca!!!

Anonim spunea...

Am citit tot ce s-a scris pana in prezent si nimeni nu a pomenit nimic de jaful care a avut loc pe vremea lui Jianu, cand cu ajutorul sotilor Cinghinau s-a furat ca in codrul si de la Targsor si de la Caragiale.Sotii Cinghinau, adica el contabil sef la Targsor si dir.era d-na Filipescu si ea contabil sef la Caragiale. Amandoi acum sunt functionari, cu statut inalt in cadrul MJ sau ANP si stau bine merci. Nu au patit nimic, nu i-a intrebat nimeni nimic. Oare nu intereseaza pe nimeni de cum regia asta a decazut atat de mult?
Nu poate face nimeni un istoric al evenimentelor si sa vada ca cei implicati in actiuni cel putin ciudate daca nu si de alt fel ocupa locuri "bine meritate" si calde iar in urma lor a ramas dezastrul.
Oare nu contabilul sef este cel care se ocupa de bunul mers, economic al unei fabrici, ca doar nu portarul?
Se va face lumina sau cel putin vor fi intrebati vreo data Cinghinaii despre ce au facut cand erau contabili sefi?
Cei care scrieti pe acest blog ar tb sa spuneti tot ce stiti si poate asa se va face lumina.
Sa auzim numai de bine si Doamne Ajuta.

Anonim spunea...

Domnule Ragea,imi place sa cred ca va aplecati asupra randurilor scrise aici,de noi !Merg chiar mai departe si-mi imaginez ca incercati sa puneti lucrurile cap la cap,sa va puneti unele intrebari si eventual,sa cautati raspunsuri !Pe principiul ca,dacadaca-ti spune unul ca esti beat,il lasi in pace !Dar daca mai vine unul,si inca unul,si-ti spun acelasi lucru,atunci te duci si te culci !...N-am inebunit cu totii,noi cei de la IMOCA !Incercam sa va atragem atentiaasupra noastra,cei de jos,cei din "span",de pe urma carora altii au facut "capital" (cum se spune in puscarie),si care acum suntem lasati sa murim !Ati inteles bine !Avem familii,domnule Ragea !Imbatati de promisiuni,unii am indraznit sa contractam credite !Credeam...intr-o viata mai buna !...Incotro o luam acum?Regia,incotro o ia?Va ramane agatata pe gard in timp ce,cei care au ...devalizat-o,o vor duce bine-mersi,ca si pana acum?Chiar nu exista in tara asta un leac impotriva hotiei?Am fost intotdeauna partizanul ideii ca,cei care conduc intr-un fel sau altul,fraiele acestei natiuni,au doua sanse:sa primeasca mai devreme sau mai tarziu blamul acestui popor,sau sa ramana in istorie !Nu pentru fapte de eroism !Ci pentru ca au vrut binele oamenilor !Vedem ca lucrurile incep sa se miste.Intelegem ca poate,am batut la usa care trebuie.Si va multumim de pe-acum !

Anonim spunea...

Adevarul este ca ,chiar si avand autonomie,fabrica nu si-ar mai reveni...Avand in administratie doar Ionesti,Rosi,Creti,Cioci,Eremii si mai ales,Comani...nu avem nici o sansa...

Anonim spunea...

cei de la minister au uitat din nou de regie... ce v-ar putea determina domnilor cu putere de decizie sa va uitati si in gradina noastra, de fapt a dumneavoastra? CHIAR NU PUTETI FACE CEVA? Domnule Ragea, hotarati-va odata ce faceti cu regia asta, ca oamenilor li s-a facut lehamite si poate dvs. chiar asta asteptati, sa plece, dupa ani si ani de munca...daca asa vreti, pacat, era o provocare si ptr. dvs. sa miscati si sa si rezolvati problema asta... vai de noi, oamenii, ca trebuie sa asteptam mila dvs...

Anonim spunea...

De ce va mai intrebati de ce nu a luat nimeni nici o masura in cazul sotilor Cinghinau? Nu mai este cercetat penal d-l Cinghinau? S-a uitat oare cumva de licitatiile de Targsor si Fabrica de Mobila I.L.Caragiale castigate de HCC Bragadiru - al patrulea dosar din trei participanti? S-au poate s-a aplicat acelasi principiu in cazul lor ca si in cazul d-nei directoare Filipescu - NU MAI EXISTA CERCETARE PENALA - NICI VORBA DE DOSAR PENAL. Totul este curat ca lacrima. Respectivele persoane sunt numai bune de numit in functii de conducere. Oare d-na directoare Filipescu o fi folosit pe post de inalbitor cele 800 milioane luate de la Targsor in decembrie 2007? Daca este asa merita brevetata inventia. Am uitat de cazul fantomaticului Director tehnic Rosu de la Caragiale (fost director executiv) - actionat in justitie pentru un caz penal. Nu are drept de semnatura, dar are dreptul sa beneficieze de prezuntia de nevinovatie, ca doar respectam Codul Penal. Si ar mai fi multe de spus, care la prima vedere ar parea incredibile, dar totusi adevarate...D-l RAGEA aveti macar curiozitatea sa le vericati

Anonim spunea...

De ce va mai intrebati de ce nu a luat nimeni nici o masura in cazul sotilor Cinghinau? Nu mai este cercetat penal d-l Cinghinau? S-a uitat oare cumva de licitatiile de Targsor si Fabrica de Mobila I.L.Caragiale castigate de HCC Bragadiru - al patrulea dosar din trei participanti? S-au poate s-a aplicat acelasi principiu in cazul lor ca si in cazul d-nei directoare Filipescu - NU MAI EXISTA CERCETARE PENALA - NICI VORBA DE DOSAR PENAL. Totul este curat ca lacrima. Respectivele persoane sunt numai bune de numit in functii de conducere. Oare d-na directoare Filipescu o fi folosit pe post de inalbitor cele 800 milioane luate de la Targsor in decembrie 2007? Daca este asa merita brevetata inventia. Am uitat de cazul fantomaticului Director tehnic Rosu de la Caragiale (fost director executiv) - actionat in justitie pentru un caz penal. Nu are drept de semnatura, dar are dreptul sa beneficieze de prezuntia de nevinovatie, ca doar respectam Codul Penal. Si ar mai fi multe de spus, care la prima vedere ar parea incredibile, dar totusi adevarate...D-l RAGEA aveti macar curiozitatea sa le vericati

Anonim spunea...

nu va mai intrebati de ce nu mai sunt cercetati penal filipescu si sotii cinghinau mai bine intrebati jurista regiei care a primit numai favoruri de cind a fost numita filipesu directoare (mai multe cresteri salariale ,inscrieri la cursuri platite de regie etc) oare de ce?

Anonim spunea...

credeti ca o sa verifice cineva?
va inselati

Anonim spunea...

Sunt intru totul de-acord cu cel dinaintea mea !Stiti ce cred?Cred ca nu se va intampla niciodata ,nimic...Cred ca nu vom avea decat doua sanse:sa murim de foame,cu familiile noastre cu tot,sau sa plecam din tara in care ne-am nascut,pentru ca ea,nu ne ofera nimic...nici o sansa.Guvernantii nostri se plang ca in tara nu mai exista forta de munca,calificata !Nu va mai plangeti,domnilor !Oricum,va doare-n cur !Si oricum,va fi mai rau de-atat !O sa ramaneti doar voi,cateva cucuvele si ceva catelusi...

Anonim spunea...

Domnilor de la minister, care coordonati aceasta regie, chiar nu va pasa! Ati promis ca se vor lua decizii urgent, dar vedem ca urgent la dvs. inseamna luni si luni ba poate chiar ani ! Se scrie pe acest blog ca jurista de la regie face un curs care costa 1300 RON! Le lasati pe cele trei doamne, cu ghilimelele de rigoare sa devalizeze aceasta regie, nu/i de ajuns cat s/a furat, acum ca stiti acest lucru si lasati sa se intample in continuare, este o mare bataie de joc la adresa oamenilor care au avut incredere in dvs. ! RUSINICA!!!!

Anonim spunea...

A fost odata o regie. Autonoma, cica. Multiproduct. Nascuta din tata puscarias si mama prostituata, a avut o viata grea. Din frageda copilarie au abuzat-o toti. Inainte de majorat, a fost abanonata si de mama in bratele unui trantor. Oare cine?
De tata, nu mai spun, ca a abandonat-o din fasa. Si, saraca, n-a mai rezistat, cu toate ca i-au mai facut unii respiratie artificiala. Sa moara au ajutat- mai mult strainii si vecinii... Bocitoarele (vreo suta si ceva cate au mai ramas se uita si se roaga la cer, ca la o poarta noua. E cam tarziu fratilor. O tuta (EE) va stinge luminile, pardon lumanarile, pe care tot ea i le-a aprins de cativa ani (la Rahova, caragiale si acasa unde a si privegheat-o. Dumnezeu s-o ierte. Pe decedata! Ce credeati, ca trantorul o va ingriji? Daca ar mai fi avut ce ar mai fi violat-o si el. Cu toata asistenta de gura casca, muraturi si sindicalisti. Au obosit cu totii. Culegeti roadele. Si-m incalecat... Nu nu si eu, nu!