Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 10 iunie 2008

Ciocoii vechi şi noi la Penitenciarul Jilava

La Penitenciarul Jilava conducerea face alergie la orice activitate cu scop sindical. Cei doi Dinu Păturici de Jilava, Valentin Sorescu şi Gheorghe Căminişteanu, vânează sindicaliştii pentru a-i trimite în faţa comisiei de disciplină.
.
'Arendaşii' atacă pe 12.05.2008
.
Acum trei săptămâni v-am prezentat
prima agresiune. Valentin Sorescu, gratificat de noi cu titlul Dinu Penitenciar Păturică, sesiza comisia de disciplină fiind atins empatic până în suflet de „Morcovul din dosul domnului Iosif”, un articol publicat de Academia Caţavencu şi PENITENCIAR!.
.
A doua agresiune a fost comisă de către Gheorghe Căminişteanu, adjunctul lui Sorescu, care "l-a descoperit pe cetăţenul sindicalist Florin Rădan, lucrând la computerul sindical, în pauza de masă. Drept urmare, Căminişteanu l-a dat afară pe nefericit şi l-a chemat în comisia de disciplină pentru că a ascultat neautorizat reacţia primului ministru la auzul salariului fostului director al penitenciarelor, Marius Iosif."
.
Dar povestea nu se termina aici. Acelaşi Căminişteanu, mai făcea în aceiaşi zi 3 (trei) sesizări pentru comisa de disciplină împotriva lui Sergiu Stupu, deşi acesta era liber de la serviciu şi se ocupa de activităţi sindicale. Marius Iosif mai avea 3 zile, dar Păturicii de la Jilava simţeau nevoia să-i înbălsămeze dosul agresat de morcovii sindicali şi mediatici.
.
5 sancţiuni într-o singură zi
.
Într-o singură zi sindicaliştii au acumulat 5 sesizări la Comisia de disciplină a Penitenciarului Jilava. Dacă aveţi dubii şi încă mai credeţi că Păturicii de la Jilava sunt câtuşi de puţin normali vă ataşăm, cu titlu de exemplu 2 din cele 5 sesizări.
.
Istoricul celor 5(cinci) sesizări făcute într-o singură zi împotriva membrilor de sindicat este următorul:
  • în dimineaţa zilei de 12.05.2008 au fost 'descoperite' la avizierul sindical informaţii din PENITENCIAR! şi Academia Caţavencu - sesizare nr. H343445;
  • la ora 08.30 Sergiu Stupu lipsea, chipurile, de la locul de dispunere al grupei de intervenţie - sesizare nr. H346279;
  • la ora 09.10 acelaşi sindicalist nu a întocmit şi prezentat analiza activităţii grupei de intervenţie pentru luna aprilie - sesizare nr. H346281;
  • la ora 11.00, cel în cauză (acelaşi Sergiu Stupu) a fost observat stând de vorbă cu dr. Cătălin Dinescu - sesizare nr. H346277;
  • la ora 14.00 era desantat Biroul Sindicatului Frăţia Jilava - sesizare nr. H343983.

Activităţi sindicale interzise?

Gheorghe Căminişteanu, Păturică cel mic, ştia desigur că cel urmărit toată ziua prin curtea puşcăriei Jilava nu era în timpul serviciului după cum o demonstrează adresa nr. H343431/12.05.2008. Sergiu Stupu exercita conform legii sindicatelor activităţi sindicale şi beneficia de 1 (una) zi liberă în acest sens.

Cum nu cred în coincidenţe, mă îndoiesc că pe Valentin Sorescu l-a apucat brusc, pe 12.05.2008, grija faţă de onoarea magistraţilor. A primit ordin de la ANP şi l-a executat. Nu cred nici că Gheorghe Căminişteanu a descoperit brusc că există sindicalişti în Penitenciarul Jilava. În aceiaşi zi i-a urmărit fără încetare pentru a le găsi nod în papură.

Amândoi sunt împuternciţi aşa că trebuie să facă ce le zice şefu de la ANP, chiar dacă nu e tocmai cuşer. Poate ar trebui să le spunem că Marius Iosif nu mai e şi că trebuie să înceteze cu prostiile.

Link-uri utile:

PS

Astăzi comentăm şi comportamentul complice al conducerii Penitenciarului Jilava la liberarea lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru.

11 comentarii:

Anonim spunea...

NISTE SIFOANE ORDINARE, CORUPTI SI PUTREZI....

ADJECTIVELE DE TIPUL ASTA, DIN PACATE, POT CONTINUUA FARA NUMAR...

Anonim spunea...

CUM ANP-UL NU SE SESIZEAZA, CAND CAMINISTEANU GHEORGHE A SUSTRAS LANTUL BVLGARI GASIT LA PERCHEZITIE ASUPRA DETINUTULUI LIMBA DIN CLANUL CAMATARILOR, SI CAND DETINUTUL LIMBA S-A LIBERAT SI A VENIT CU CLANUL LA JILAVA SA-SI RECUPEREZE LANTUL DE 12.000 EURO, L-A ADUS DE VOIE DE NEVOIE, DE ACASA.
ASA A SCAPAT DE HOTI...

Huginn spunea...

Va mulţumesc pentru comentarii. Sunt foarte interesante. Vă rog, dacă este posibil, să nu mai folosiţi majuscule pentru că mesajele scrise în acest fel sunt greu de citit.

Anonim spunea...

Asta înseamnă să nu mai fii pe poziţie de adversitate cu organizaţiile sindicale, cum a solicitat Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu la întâlnirea cu directorii de unităţi la Hotelul Marshall.
Probabil conducerea Penitenciarului Jilava a tras un puişor de somnic la această ăntrunire de lucru, cum sunt obişnuiţi să facă la toate şedinţele. Timpul trece, miniştrii se schimbă, dar leafa merge...

Anonim spunea...

Nişte corupţi şi nişte linge-blide...

Anonim spunea...

Cu aşa Conducere s-a făcut VARZĂ Penitenciarul Jilava.
Controlul din august o să consatate asta.
Doar dacă nu sunt mânjiţi şi cei de la control
Deh, subordinea lui Stanciu...
Aşa ca nu ne facem mari speranţe.

Anonim spunea...

Aşa conducere nu a avut, şi nu va mai avea niciodată, Penitenciarul Bucureşti Jilava.A reuşit Căminişteanu, în concubinaj cu Sorescu, să-l facă dintr-un penitenciar etalon în cel mai varză penitenciar.
Personalul urlă, deţinuţii mai au puţin şi o pun de o răzvrătire...
Cum era să se întâmple pe 10 iunie dimineaţa...
Dar ce să-i intereseze pe cei doi...unul in concediu de odihna unul în medical (cică a câzut cu scuterul). Sau a deranjat nişte clanuri mafiote furându-le obiectele de valoare confiscate la percheziţie...
Că doar telefoanele confiscate la percheziţie le folosesc de ani buni...
Cum se găseşte unul mai nou şi mai performant cum şi-l înşuşesc oamenii...
Că doar salariile de peste 50 milioane lei nu le ajung să-şi cumpere singuri un amărât de telefon mobil...

Anonim spunea...

alo, huginn,
comunisteanu de jilava nu e imouternicit in functie e chiar definitiv, din pacate. este victima celebrei redistribuiri (a se citi pomeni)de directori adj pe siguranta si regim, pt cei care nu stiu...citire comunistu da examen pt functia de director adj la Rahova, pica cu brio 4,ceva dar surpriza se trezeste numit la Jilava, ca era postul liber...
deci dracu e mai negru decat credeai tu, ca imputernicirea putea inceta dar asa trebuie un control serios care sa scoata la iveala abuzurile comunisteanului si sa/l destituie din functie sau sa/l trimita in p.... masii la sapa la porumb sa scape oamenii de el.
bai colegi anonimi sunt de acord cu voi si ce scrieti e adevarat, dar ce aveti cu el daca a dorit si el un telefon mai bun un lant de firma un tricou cu scris roz o pereche de chiloti purtati pe/o parte dar de firma, n/a avut cand era mic trebuie sa.l intelegeti.......glumesc desigur sa puna mana sa munceasca .dar inteleg ca le are rupte atunci sa fure da cu cap ca uite s/a prins lumea si e rusinica domnu rusinica nu e frumos nu ne asteptam chiar la matale incoruptibile comicar catani de periferie
rusinicaaaaaaaaaaaa

Anonim spunea...

Adevăr grăit.....

Anonim spunea...

Până când o să-l mai suportăm pe acest CĂMINIŞTEANU, acest Komandant de pluton cu viziuni comuniste...

Anonim spunea...

Sindicatul "Frăţia” Jilava, membru al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, îi acuză pe Gheorghe Căminişteanu, directorul adjunct al Penitenciarului Jilava şi pe soţia acestuia, inspector principal de penitenciare Mihaela Căminişteanu că au pus "stăpânire” pe închisoare.


Directorul adjunct al Penitenciarului Jilava, comisar Gheorghe Căminişteanu a fost desemnat printr-o decizie de zi pe unitate să preia funcţia de director timp de patru zile. Mai exact în perioada 11:02. -14:02.2008. În aceaşi perioadă soţia lui, inspector principal de penitenciare Mihaela Căminişteanu, a fost desemnată să preia atribuţiile funcţiei de şef birou resurse umane. Numai că Biroul Resurse Umane se află în subordinea directă a directorului penitenciarului Jilava. Şi cum soţia se subordona direct soţului a rezultat un conflict de interese. Sergiu Stupu, preşedintele sindicatului "Frăţia” a declarat că: "aceste lucruri se întâmplă de multă vreme. Cele patru zile sunt considerate abateri disciplinare. Domnul Gheorghe Căminişteanu a picat examenul pentru postul de director adjunct la Penitenciarul Rahova şi a fost redistribuit la Jilava.”


LEGISLAŢIE.Conform legii 293 din 2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu sunt permise raporturi ierarhice directe între funcţionarii publici cu statut special care sunt rude de gradul 1 sau soţi pentru că sunt în conflict de interese. Aşadar pentru timp de patru zile familia Căminişteanu s-a aflat în această situaţie. Totodată, Sindicatul "Frăţia”, condus de Sergiu Stupu, acuză Administraţia Naţională a Penitenciarelor că a muşamalizat aceste încălcări ale legii, ba mai mult chiar acceptă tacit aceste încălcări ale legii. Directorul Administraţie Naţionale a Penitenciarelor, judecătorul Marius Iosif şi comisarul Gheorghe Căminişteanu nu au putut fi contactaţi. (Petru Zoltan)