Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 25 iunie 2008

ANP - gazda primitoare pentru amatorii tarii

Buna dimineata, domnule director general Spaiuc!

Fie vorba intre noi aveti un nume foarte urat, nu v-ati gandit niciodata sa-l scurtati cumva sau sa-l schimbati eventual cu al sotiei, poate suna ceva mai bine!?

Dar in fine, sa nu ne pierdem vremea cu amanuntele, pana la urma nu haina face pe om (desi, dar asta ramane numai intre noi doi, cand descindeti totusi in papuci la servici, subordonatii - tot aia care altfel va aranjeaza cararea si va fac multe complimente! - fac glume foarte proaste pe seama dumneavoastra !).

Tocmai am citit comunicatul de presa, ala cu serbarea si trebuie sa va atrag atentia ca oricat de ingaduitor as fi, este pur si simplu sub orice critica! Nu stiu cine l-a conceput (dumneavoastra, domnu' Stan?!) - dar e de nivelul caminului cultural (imi scapa numele satului dumneavoastra de bastina !) si e pacat de munca si bunele intentii, domnule Spaiuc (pe bune ca aveti un nume tare urat!).

Fie sunteti prea excitat de febra "suitei de activitati" dupa cum zice comunicatu', fie asta e nivelul dumneavoastra personal (inclin sa cred ca asta e varianta corecta!) rezultatul este acelasi, deplorabil adica!

Pentru ca, vedeti dumneavoastra domnule Spaiuc, (as putea sa ma adresez mai bine cu Gheorghe?!) A.N.P-ul este totusi o institutie publica, de importanta nationala, ca urmare mesajele astea oficiale nu sunt cartile postale pe care le expediati dumneavoastra consatenilor, ca sa aiba si ei o idee frumoasa despre ce faceti pe la Bucuresti. Comunicatele astea au rostul lor bine stabilit si-ar trebui sa fie cat se poate de echilibrate, impartiale adica, ar trebui mai ales sa sune bine romaneste!

Va dau numai doua exemple domnule Gheorghe (parca suna ceva mai bine!), ma gandesc ca poate n-ati citit bine pana la capat, ma gandesc ca poate vi l-au interpretat purtatoarele de roze (alea mostenite de la Iosif, ca sunt din dotare!) cu vocile lor catifelate si asta v-a inmuiat de tot:

  • "Cand se parea ca Domnul ajunsese in sfarsit la o intelegere cu Feciorul scena s-a transformat subit in zona C.F.R.(sic!) unde personaje desprinse din amintirile bunicilor nostri purtau discutii despre onoare si printipii".
  • sau " Trupa BLITZ a oferit celor prezenti o creatie, Joi, a unei persoane private de libertate..."

Cat despre final, finalul este curat murdar coane Spaiuc (suna ca dracu daca asociezi spaiuc cu coane!) :

  • "Trupele prezentate au fost premiate si felicitate, in apluzele publicului, de catre domnul Director General al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Procuror Gheorghe SPAIUC (uraaa, n-a mancat, n-a baut, sa ne traiasca!)."
  • "Domnia Sa (bine ca nu e Domnia Noastra!) a apreciat evolutia actorilor si a felicitat pe toti aceia care au trudit (sic!) la realizarea acestor momente artistice deosebite- lucratorii de penitenciare!"

Daca adaugam la comunicatul asta si discursul pe care l-ati recitat la serbare, ala in care v-ati felicitat singur (nu e gluma, chiar s-a felicitat pe sine cu glas tare!) e cum am spus eu acum cateva zile, va jucati de-a mama si de-a tata pe la penitenciare domnule Spaiuc (m-am hotarat sa va spun George, dar va conjur - conjur nu inseamna ca l-am injurat domnu' Stan!- sa nu va lasati mustata ca Becali, ca nu posedati inca milioanele lui!).

Imaginati-va domnule George (asta e varianta eleganta!) cum ar suna, folosind tot piciorul dumneavoastra stang, un comunicat de presa emis de catre Ministerul Justitiei, sa zicem cu ocazia sarbatorilor de iarna :

" Ministrul Justitiei Romanesti, Avocat Catalin Marian Predoiu, in apluzele generale ale invitatilor si publicului spectator, a binevoit sa coboare scara centrala pentru a avea o vedere de ansamblu al holului in care trupa de copii de la scoala de fete a oferit o creatie, Miercuri, a unei micute orfane. Fetita a recitat cu sensibilitate despre soarta unui catel schiop.

Cand se parea ca catelul va beneficia in sfarsit de o mica proteza, scena s-a transformat intr-o zona muntoasa unde personaje buclucase, desprinse din povestile cu feti frumosi, au inveselit atmosfera trista. Domnul Ministru al Justitiei, avocat Catalin Marian Predoiu, a apreciat evolutia corului compus din copii orfani. Domnia Sa a binevoit sa felicite si sa ofere daruri tuturor acelora care au contribuit la suavitatea glasurilor si la realizarea acestor momente artistice de nepretuit".

Am sentimentul ca nu sunteti de acord cu mine, Domnia Voastra si asta ma intristeaza nespus.

PS. Maine noi amanunte despre penitenciarul Bircea Mare. Facem din timp anuntul asta in speranta ca se va mobiliza (sunt totusi 24 de ore!) SRI-ul local si vor reusi sa rupa cu dintii la vreme, lanturile cu care ne legam noi seara de blog.

In caz ca misiunea comandata de anumiti factori de conducere, esueaza totusi, facem un apel la cititorii inspaimantati de masinile cu antena care circula pe ulite, sa nu dea totusi cu ciocanul in hard. Eventual sa acopere calculatorul cu patura si sa stinga lumina.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Dragi colegi din penitenciarul Barcea-mare,mai sunt putine ore si va puteti exprima liberi si fara restrictie pe acest blog,AVETI CURAJUL SA DATI IN VILEAG INTREG GRUPUL DE CORUPTI din penitenciarul vostru.Am auzit ca in penitenciarul vostru ofiteri mananca separat de agenti,considerati licele si slab pregatiti.

Anonim spunea...

are asta o fata de milog de sa-l pui in genunchi la palatul pe justitie la cersit, si niste buze de desfundat chiuvete de nu ma mir ca nu baga nimeni comentarii

Anonim spunea...

Daca e ziua lucratorilor din penitenciare , de ce nu suntem premiati , fiind ziua noastra NU???
Lucres de 14 ani in sistem dar asa ceva nu s-a intamplat decat in 2005 , Oare de ce se repeta aceiasi poveste ?
Atunci era la inceputul aliantzei Da si acum este la sfarsitul mandatului????
Sau nu meritam???!!?

Anonim spunea...

Stimate anonim 19.47,
Si in penitenciarul nostru pentru minori si tineri , (nu Barcea-Mare )
functionarii publici cu statut special (fostii ofiteri) mananca separat de agenti si alte categorii de personal .
Dar dvs. ce-ati vrea , cum sa manace ofiterii laolalta cu agentii?
Nu vi se pare ca aveti pretentii cam mari?

Anonim spunea...

Si la Codlea ofiterii mananca separat de agenti. Ca sa nu mai vorbim de Dumitrache. El are separeu, ca nu-i sufera sa manance cu prostimea, chiar daca unii dintre agenti au mai multa scoala decat el.

Anonim spunea...

cat adevar vorbesti prietene de la codlea, ceea ce nu stii este ca si meniul este pe specialitati. care pot mananac de toate; care nu , nu apuca de nici un fel. pentru cei ce au greturi, mananca specialitati aparte. sa nu mai spunem de protocol: erau zile in care masina directorului era plina cu sticle de bautura(facea parte din programul de protocol) desi este interzis consumul de alcool in unitate. de sarbatori sa nu mai vorbim. de ziua de nastere a marelui contabil Coman (cel cu trei cizme) s-a servit la greu Whiski in biroul dumnealui.

Anonim spunea...

Si ce vreti, ba? Sa mancam impreuna toata lumea? Nu vreti sa si stati la masa cu ofiterii si cu directorul? Nu vreti sa va puna domnul director si in pahare? Ma lasati? Frustratilor! Pe vremea lui Fabri nu comentati unul, acum vreti toti la masa directorului ca sa-i mancati clatitele.

Anonim spunea...

Au trecut 24 de 0re SI?

Anonim spunea...

Si la Penitenciarul Jilava si la Sptitalul penitenciar Jilava ofiterii mananca separat de agenti.Binenteles meniuri separate...

Anonim spunea...

Lasati fratilor ca la Margineni sa desfiintat popota si fiecare maninca pe unde apuca (in picioare ca la expres in gara,prin porti daca ne lasa cei care platesc sa lucreze in porti ca nu toata lumea stie sa lucreze acolo )pe sectii cand vine masa la detinutic ca o portie de regim nu se cunoaste .Iar cand functiona popota ofiterii minku separat ,apa de la frigider ca erau transpirati de atita soliter si zuma mai bine ca sa inchis acum unblam ca aurolacii cu pungi de plastic si alea transparente sa se vada ce mincare are agentu la el (suncoase ,salamoase etc)

Anonim spunea...

Dar dvs. ce-ati vrea , cum sa manace ofiterii laolalta cu agentii?
Nu vi se pare ca aveti pretentii cam mari26.06.2008 22:00:00? Stimbile COLEG am stat putin pe ganduri sa iti dau replica sau nu dar ma vad inderptatit sa o fac.Domnia VOASTRA poate nu intelegete ce inseamna un grup social sau un colectiv intr-o intreprindere democrata ,unde managerul,seful de birou,inginerul,maistrul si muncitorii stau la un loc pentru a lua masa si pentru a putea sa socalizeze mai usor in colectivitate si inplicit pentru a elimina din stresul provocat de patronat datorita rigiditati activitati productive pe care o desfasoara in intreprindere si pentru a cunoaste problemele cu care se confrunta angajati in activitatea pe care o desfasoara eliminind in acest fel timpi neproductivi care pot fi de natura revendicativa sau plangeri in timpul activitati normale de productie.Pretentile de care faceti vorbire nu sunt deloc nejustificate avand in vedere faptul cu domnia voastra nu cunoaste nici codul bunelor manire de acea nu mai mai aduc aminte aici de codul deontologic al functionarului public cu statut special.Va deranjeaza prezenta agentilor in preajma dumneavoastra sau aveti reticiente de comportament social,dumneavoastra domnilor ofiteri facuti la apelul bocancilor ati uitat de unde ati plecat sau va credeti mai inteligenti si plini de voi pentru a m-ai putea comunica cu cei cu care ati fost colegi.Ma opresc aici pentru ca nu vreau sa imi stric ziua cu lecti de morala si etica.

Anonim spunea...

Vreau sa emigrez!!!!

Anonim spunea...

PS. Maine noi amanunte despre penitenciarul Bircea Mare. Facem din timp anuntul asta in speranta ca se va mobiliza (sunt totusi 24 de ore!) SRI-ul local si vor reusi sa rupa cu dintii la vreme, lanturile cu care ne legam noi seara de blog.

In caz ca misiunea comandata de anumiti factori de conducere, esueaza totusi, facem un apel la cititorii inspaimantati de masinile cu antena care circula pe ulite, sa nu dea totusi cu ciocanul in hard. Eventual sa acopere calculatorul cu patura si sa stinga lumina.

AM RAS CU LACRIMI LA CE-AI SCRIS DOMNULE ...MISTO...