Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 15 mai 2008

S-a terminat! Marius Iosif a fost schimbat din funcţie

Astăzi Ministerul Justiţiei a anunţat delegarea unui nou director general la conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
.
Ministrul Justiţiei, domnul Cătălin Predoiu, a semnat, pe 15 mai 2008, Ordinul prin care domnul procuror Gheorghe ŞPAIUC a fost delegat în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru următoarele 90 de zile. Domnia sa a îndeplinit până la această dată funcţia de director general adjunct al instituţiei.

Pe 15 mai 2008, detaşarea domnului judecător Marius Iosif în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a încetat de drept.

În interiorul celor 90 de zile, Ministerul Justiţiei va îndeplini formalităţile necesare scoaterii la concurs a postului respectiv.
(sursa: Ministerul Justiţiei, Comunicat de presă)
.
UPDATE 1: Surse din Ministerul Justiţiei ne-au declarat că vor mai fi hotărâri în legătură cu ANP. Aşteptăm şi noi cu interes.

P.S. In urmatoarele zile cred ca e necesar sa discutam despre propria noastra putere de a schimba ceva. Am văzut ce pot face un blog, câteva intervenţii ale societăţii civile şi o atitudine cât de cât fermă a sindicatelor. Vom reveni asupra acestei discuţii şi a responsabilităţilor fiecăruia dintre noi.
.
COMENTARIU HUGINN
.
E o decizie aşteptată care nu rezolvă problema penitenciarelor dar arată că există disponibilitate pentru a se face ceva. Gheorghe Şpaiuc nu e deloc o alegere fericită. Este neimplicat, dezinteresat şi habar n-are ce are de făcut. Aştept concursul, dar cred că nu trebuie scăpat din vedere că protocolul de la 1 aprilie a rămas o hârtie, şi că schimbarea lui Marius Iosif nu este panaceul problemelor ANP.

UPDATE 2: Subiectul stimulentelor la MJ, adus în atenţia publică de Penifest, continuă să facă valuri: http://www.tvr.ro/?play=37557

22 comentarii:

Anonim spunea...

Ca sa parafrazez pe cineva-schimbarea sefilor bucuria nebunilor-anyway,regele a murit,traiasca regele.........:)

Anonim spunea...

URAAAAAAAAAAAAAAAAAA, AM SCAPAT....dar doar de un drac.

Anonim spunea...

Domnilor,

Bravo pentru curajul vostru de a va bate pentru a schimba ceva in sistem!
Va admir (chiar daca uneori va mai critic pe-acilea..)
Sper ca ai vostri colegi din sistemul judiciar, tinerii magistrati din sistem, vor invata ceva din acesta reusita

Inca o data, BRAVO!

Anonim spunea...

acum trebuie avut grija la "concurs"... daca-l organizeaza stim noi cine, e clar... degeaba ne bucuram. oricum, speranta moare ultima, nu?

Anonim spunea...

vine concursul oare cine castiga ?

Anonim spunea...

ura....hm,sa nu uitam ca domnul spaiuc este cel care a semnat adresa prin care ne este interzis sa bem si apa in locul de detinere.......

Anonim spunea...

Mare dreptate nunumai APA dar in adresa ne este interzis sa si respiram.Maninci cind vor ei , bei apa cind vor ei,respiri cind vor ei ,dar de cele mai multe ori stiti nu NU SUNT POSIBILITATI. Dar "traim in Romania si asta ..........".La reintilnire.

Anonim spunea...

lol

Anonim spunea...

Poate ca inca nu s-a terminat!!!...dar, sa auzim numai de bine!

unu_prost spunea...

apropo... nu stiu cine sunteti... nu ma intereseaza...dar are cineva de gand sa fie sincer cand spune vrem schimbare?... va felicit din suflet pentru acest blog...credeti-ma sunt unul dinrte care a dus vorba despre el.. dar vreau vreau sa simt... sa merg zambind la servci.. sa spun... merg la munca... cu drag...s anu imi fie fatza cenusie cand ma gandesc la munca pe care o fac.. la sefii pe care ii am... la umulinta la care suntem supusi... noi.. noi palmasii suntem cei care ar trebui sa fim mandria penitenciarelor... dar... suntem doar dobitocii care suporta greul... va place oare asa.. va gadila orgoliu... pana cand domnilor? sau orgoliul vostru este nemasurat?

Anonim spunea...

Chestia cu apa este o incalcare flagranta a dreptului la viata,mai nou subofiteri se uita cum detinuti vin cu apa si sucuri de la cumparaturi iar ei sunt in serviciu mai ales in posturi cu activitate de supraveghere de unde nu poate sa plece si nici nu prea are cine sa il inlocuiasca (politica de cadre este un alt aspect) si ma intreb cine face pina la urma o pedeapsa.Se zice ca acest ordin este mai vechi dar cine la dat macar din omenie(POate!) nu la aplicat in primul rind ca oricum nu se elimina coruptia asa si in al doilea rind pentru ca prima data asiguri suportul tehnic care sa asigure functionarea respectiv instalezi sisteme de acces controlat (respectiv cu cartela)nu pui lacat pe usa si ai rezolvat cu coruptia, pui camere video pe locurile de efectuare a pedepsei pentru a culege informatii si nu pe holuri unde prin acestea se dezvolta o noua metoda de santajare a angajatilor (sa ramana turnatori fara obiectul munci ,oare?

unu_prost spunea...

tu, marite "stapan "al acestui blog... iti este frica de ce am scris in primul comentariu?... faci parte din acei aomeni cu orgoliu nemasurat?... unde iti este caracterul?... trebuie sa abprobi...asa-i dar se pare ca nu tii cont de cat de tine... noi din nou nu contam... iti amintesti limbajul virulent cand vorbeai depsre "roscovan"?... acum vb eu... despre unii... esti si tu printre aceia?

Anonim spunea...

Unul s-a dus ! Cind urmeaza sa plece si ceilalti ,sau macar cei adusi in sistem de domnul MARIUS IoSIF ?
Oare urmeaza sa ,,cunoastem,, si toate neamurile sau relatiile domnului Spaiuc ?

agentul EMO spunea...

Unul a plecat ! Cind urmeaza ceilalti ? Sau poate Domnul Spaiuc o sa angajeze acum rudele si relatiile sale ? Daca nu face asta ne dezamageste si nu are ce cauta in ANP ,deoarece nu respecta traditia inaintasilor sai !!!!

agentul EMO spunea...

Unul a plecat ! Cind urmeaza ceilalti ? Sau poate Domnul Spaiuc o sa angajeze acum rudele si relatiile sale ? Daca nu face asta ne dezamageste si nu are ce cauta in ANP ,deoarece nu respecta traditia inaintasilor sai !!!!

Anonim spunea...

Oare ce se face acum Stan, cel cu capu' ca sfecla? Pe cine mai slugarniceste? Pentru cine se mai face pres? De fapt ce-mi fac eu griji pentru el. Lingau a fost cu Serban, talpile i le-a pupat lui Iosif, probabil ca urmeaza Spaiuc.
Lingaii si pupincuristii supravietuiesc. O vreme...

Anonim spunea...

Bunicul meu avea o vorba "Copile, intotdeauna sa lasi loc de Ziua buna!".
Ma intreb cine va mai da "Buna ziua" unor specimene ca Iosif sau Stan? Cei care i-au cunoscut in postura de directori in nici un caz. Iar despre cei pe care i-au ridicat sa nu-si faca nici o iluzie. Oameni fara caracter, dornici sa parvina cu orice pret ii vor vinde cu prima ocazie. Si tot ei vor fi cei care le vor intoarce spatele. PRIMII!

Anonim spunea...

Penibila atitudinea lui Chiuariu. Penibil ca tot mandatul lui. Atat dispret si scarba in discurs rar am vazut...
Sper ca impreuna cu cei unsi de el si de protejatii lui sa ajunga acolo unde le este locul: la groapa de gunoi a istoriei.
Cu siguranta nu vor ramane in memoria scurta a romanilor ca niste oameni care au lasat in urma lor altceva decat scarba si dispret. Iar pe termen lung... Chiuariu? Care Chiuariu?

Anonim spunea...

Un ochi rade si altul plange
Ma bucur pentru ca am scapat de un impostor dar sunt trist pentru ca a venit la conducere altul. Domnilor, nu stiu in ce masura ii putem compara pe cei doi insa eu am in continuare emotii. Domnul Spaiuc- care, dealtfel, este un simpatic si pare om de treaba- este la fel de periculos pentru sistem ca si predecesorul sau. De ce? Pentru ca il simt neimplicat, pentru ca tolereaza unele lucruri nu tocmai cuser, pentru ca nu ia atitudine impotriva neregulilor din interior despre care nu are cum sa nu stie, pentru ca nu prea are habar cu ce se mananca meseria noastra si pentru ca stie ca ii va veni randul la faras si din cauza asta nu este motivat. M-as bucura sa faceti lobby pentru aducerea la conducerea ANP a unor oameni care au demonstrat si in vechile lor meserii, integri si pusi pe treaba, carora sa li se asigure un mandat de macar 4 ani . Oameni pe care sa-i recomande fostii subordonati si faptele lor. Cat priveste ramasitele cu marca Chiuariu, ar fi bine sa scapam de toti. Foarte curand o sa vedeti ce-am vrut sa spun. Tinem legatura. Si succes in continuare.

unu_prost spunea...

asa-i si recunosc spasit.. am facut greseli de ortografie... dar din tot ce am scris, neavand argumente... te-ai legat de cea mai lipsita de importantza chestie.. ortografia... ma rog.. avand in vedere ca ar trebui sa scoatem tot noi bani din buzunar pentru cursuri...cred ca tot faci parte dintre acei sefi carora nu le place sa li se spuna ca gresesc.. frustrat.. orgolios... in fine...ma intreb daca ai avea curajul sa ma infrunti in cuvinte pe messenger... unu_prost...asta-i adresa... ori iti place sa te ascunzi...echipa "penitenciar"... nu ti-e jena?.. spune si tu.. "echipa sefilor din penitenciar".. sa se stie ca aia o reprezinti si ceea ce ai vrut era sa scapi doar de frustrarea ca esti in umbra fostului director general

Anonim spunea...

Dragilor, haideti sa lasam deoparte confruntari sterile de genul sefii din penitenciar contra palmasilor sau mai stiu eu ce alte aiureli. Nu va suparati , si eu sunt unul dintre sefii existenti in sistem, nu la ANP, sa nu credeti ca sunt subiectiv, ci intr-o unitate din tara, am oameni in subordine de toate felurile si de toate specialitatile,dar incerc sa ma ridic atat la nivelul asteptarilor lor cat si la nivelul standardelor profesionale din domeniu. Aceste obiective au caracter permanent si nu incetez nici o clipa sa ma dezvolt in sensul celor propuse. Imi vad de treaba mea impreuna cu echipa si ma sacrific pentru departamentul pe care il conduc si pentru oamenii mei. Am o mie de motive sa afirm asta si tot atatea ca sa demonstrez. Dar nu inseamna ca sunt vreun erou ci inseamna ca imi fac datoria asa cum ar trebui sa faca fiecare sef din sistem, indiferent cat de mare sau mic ar fi el. A fi sef nu inseamna sa iei cativa bani in plus si sa te respecte lumea doar in virtutea autoritatii impuse de functia vremelnica in care te afli. Asa poate face orice idiot. (si din pacate avem o groaza de sefi printre noi care nu au nimic in comun cu statutul de sefi dar care sunt dusi in spate tocmai de oamenii pe care ii steseaza zilnic )Un om de caracter se dedica meseriei si oamenilor de sub el, face sacrificii si eforturi sa -si duca echipa spre rezultate de care sa se bucure cu totii. In departamentul pe care il conduc - absolut intamplator - ne respectam cu totii si, in ciuda diferentelor si chiar a diferendelor existente, uneori, intre noi, tinem aproape si mergem inainte. Suntem o echipa asemenea unui echipaj de vas si , in afara de integritate si profesionalism, le mai cer alor mei sa fim unul pentru toti si toti pentru unul. As avea curaj sa plec cu ei la razboi in orice moment. Ma mandresc cu ei - fete si baieti- si ma simt onorat sa-i reprezint . Nu conteaza ce grad au si nici cat de tarziu au intrat in sistem , ii privesc pe toti cu acelasi respect si, as putea spune, cu aceeasi tandrete. Precum un parinte, uneori mai trebuie si mustrati dar nu incetez nici o clipa sa le arat ca , totusi, ii pretuiesc.Incerc sa investesc in ei dragoste si respect iar ei nu inceteaza sa-mi raspunda cu ce au mai bun. Reteta asta nu da gres . Si nici nu va inchipuiti cate satisfactii traim impreuna, lasand la o parte si momentele mai putin placute care, si alea, dau sare si piper vietii noastre de zi cu zi. Sunt asadar, niste oameni minunati si frumosi tocmai prin diversitatea lor. O sa spuneti, unii dintre dumneavoastra, ca bat campii dar eu chiar asta simt si asta voi incerca sa fac si in continuare. Merita. Sa ne gandim ca sefia este ceva trecator, ca poate, unii dintre noi am ajuns in acele pozitii cu noroc daca nu intamplator, dar nu ne putem juca cu destinele oamenilor pe care ii avem in subordine . Trebuie doar sa le intindem o mana si sa le dam ocazia sa ofere ce-au ei mai bun. Cum va spuneam, reteta asta nu da gres. Incercati-o!
Cu umilinta, S. Alistar

Anonim spunea...

Frumos discurs S. Alistar.
Daca esti sincer si intr-adevar asa este ferice de tine.
Mai sunt altii care se bat cu pumnul in piept ca "au colegi, nu subordonati si ar fi o mare tampenie sa nu tina cu ei" si cand colo nu stiu cum sa-i infunde mai adanc si incearca sa-i convinga(culmea!!! tocmai pe ei), dar si pe altii, cat de "incompetenti" sunt. Probabil isi inchipui ca vor putea lucra singuri, sau ca fara colectivul pe care il conduc supravietuiesc. Nici vorba.
Si in conditiile astea, sincer, nu-i arde nimanui sa arate, vorba ta, ce are el mai bun.
Cel mai urat lucru e sa vii scarbit la servici. Si nu doresc la nimeni, cu atat mai mult cu cat mai
sunt ani buni pana la pensie.
Iar despre daruire, loialitate si initiativa nu poate fi vorba nici pe departe, caci nu se merita.
Ferice de cei ce au un sef bun, si compatimire noua, cei ce suntem sclavi la cheremul unui trup fara de cap...