Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 30 mai 2008

Politica în justitie

Ministrul Justiţiei, domnul Cătălin Predoiu, nu a dorit să comenteze aseară vestea schimbării secretarului de stat Ragea pe drumul de la comunicatul de presă al Guvernului României până la Monitorul Oficial.
.
Cred că, de fapt, ministrul Predoiu nu a putut să comenteze o decizie pe care a aflat-o din presă. Se aştepta să lucreze cu Radu Ragea, economistul şi s-a trezit cu Theodor Călin Niculescu - juristul.
.
Ministrul justiţiei va fi deci secondat de unul dintre consilierii primului ministru, care de la 03.10.2005 ocupa funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. Anterior dl. Niculescu a fost avocat.
.
Motivaţia răzgândirii primului ministru este desigur bătălia dintre facţiunile liberale care se pare că nu tranşaseră numele secretarului de stat de la justiţie. Pretextul studiilor economice ale proaspătului fost secretar de stat, Radu Ragea, a fost aruncat în presă şi a prins pe fondul stereotipului că funcţia ar trebui ocupată de un jurist. Dar nu există o astfel de regulă, iar prezenţa unui jurist numit politic în funcţie nu este o garanţie a funcţionării eficiente a Minsiterului Justiţiei.
.
Brambureala din justiţie face ca astăzi Radu Ragea să se întâlnescă cu sindicatele din sistemul penitenciar în calitate de consilier al ministrului justiţiei. Discuţiile acestea nu păreau să prefigureze o soluţie dar faptul că disponibilitatea la dialog exista poate fi considerat un pas înainte. Aşa că îl felicit pe dl. Ragea pentru deschidere şi pentru bunele intenţii cu părerea de rău că nu vom vedea concretizarea acestei abordări.
.
Sper că dl. Niculescu va fi la fel de interesat de situaţia de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor indiferent de modul în care problemele de natură politică se vor tranşa între facţiunile liberale.
***
Zilele trecute mă întrebam de ce se zbate fostul şef al penitenciarelor să-şi facă rapoarte de activitate şi CV-uri. Tot politica e de vină, ne spun sursele noastre! Se pare că Marius Iosif este promovat tot mai insistent de aripa Fenechiu - Chiauriu pentru o funcţie de magistrat de legătură cu o instituţie internaţională.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Mai, railor! Ce tot aveti cu Chiuariu? Ala e ocupat acum sa isi bage oamenii in ANI. Ce naiba, nu a vazut nimeni ca mai multi consilieri de ai lui au ajuns deja acolo, prin detasare de la MJ?

Anonim spunea...

Sa fie ANI sau sa fie MANI?
Lupul stapin la oi!
Ne dorim imposibilul - specialisti,responsabilitate,fara politica .

Anonim spunea...

pana la urma orice om are un interes propriu.imi este f.f.f.greu sa cred in empatie si altruism la inchisori....anyone

Anonim spunea...

doar vorbe. altruism si empatie la inchisori...nu prea cred

Anonim spunea...

a...si inca ceva...cred ca ne-am insusit prea multe de la aluatul cu care lucram...gratii exista si intre noi...pacat de unii oameni chiar nu merita asa ceva

Anonim spunea...

flori de fier prin porti straine.toate dedicate tie.ginduri bune intre fiare.sa le traiesti tu...care...stii ca noi neam săturat.tot ne minti,ne-ai remarcat.satui dar totusi flaminzi.printre-ale strategiei osinzi.dar nu ne lasam la greu.doar venim din deceneu.si o mai ducem mai un an.noi,cei urmasi ai lui traian.noi cei cu statut special.special pin la banal.anyone