Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 6 aprilie 2008

ODĂ II

Tot lui Marius Iosif
Onoare muncii, domnule Iosif, si pacea fie cu dumneavoastra, excelenta. Sper sa fi avut o noapte cu somnul lin care sa va readuca in mijlocul nostru cu binecunoscutul zimbet pe buze. Sincer avem din ce in ce mai mare nevoie de incurajarea asta, iar dumneavoastra binevoiti sa zimbiti din ce in ce mai rar si asta pur si simplu a inceput sa va uriteasca.

Dar vai, nu, cosmarul pare sa nu se mai sfirseasca, monstrii va tortureaza existenta si practic tot ce construiti cu multa truda ziua se naruie noaptea.
Ori invers, in orice caz rezultatul este acelasi. Desi intentia a fost laudabila nu se intrezareste nimic, nimic, si poporul, ingrat dupa cum cunoasteti, incepe sa se nelinisteasca.

Luat asa individ cu individ poporul nu e periculos, excelenta, se ia cu treaba, cu rata la banca, la masina. Poporul a fost invatat sa indure, sa asculte comanda, dar daca se nelinisteste, daca mai ales se aduna, sa stiti ca asta e semn rau si ma rog zeilor sa nu fiti pus niciodata in situatia de a da socoteala in piata publica!

Ştiu excelenţă. E greu, e foarte greu. Biroul regal n-a fost inaugurat la vreme, v-ati facut de ocara in fata maritilor invitati, nenorocitii au facut treaba de mintuiala, chiar acolo in spatele transperantelor personalizate ochiul drept (la stingul aveti un defect) al excelentei voastre a descoperit o pata, parchetul personalizat scirtiie din toate incheieturile iar (peste asta nici eu n-as fi trecut!) mocheta personalizata nu contine toate elementele stemei regale.

Stiu, excelenta. E greu. Teoretic si eu sunt de acord ca mocheta ar fi trebuit sa aiba tesut cu fire de aur in mijlocul medalionului chipul dumneavoastra dar pe unde sa calce supusii cind sunt chemati sa dea socoteala sau sa li se taie capetele (plus ca singele pateaza)?!

Stiu, excelenta. E greu. E undeva o scurgere de informatii, gurile rele sustin ca informatiile se strecoara insa pe sub usi ori prin gaura cheii (eu va sfatuiesc sa nu dati drumul la aerul conditionat sub nicio forma, stiu caz sigur de scurgere de informatii masiva pe calea aerului si nu m-as baza foarte tare nici pe siguranta peretilor).

In orice caz parerea mea sincera este ca-i chinuiti degeaba pe robii de la financiar si oricit i-ati arde cu fierul rosu, oricit i-ar trage pe roata trupa de comando (apropo, vedeti ca salopeta si cagula domnului Stan a cam intrat la apa!) ma tem ca n-o sa stoarceti nimic multumitor de la ei (plus ca omul de durere sau de frica poate sa spuna tot felul de minciuni).

Pentru ca e greu, excelenta, e foarte greu. Teoretic toti dusmanii va sunt anihilati, practic insa lista aia neagra, aia initiala cu care era sa-i scoateti din neatentie ochii domnului Stan, se tot lungeste si se tot lungeste si ati ajuns pina la urma sa traiti asa haituit, sa nu va mai puteti odihni noaptea, sa nu va mai priasca bucatele, sa nu va mai puteti bucura nici macar de surisurile inocente ale dragalaselor purtatoare de roze care va asteapta dimineata in capul scarilor cu cosurile doldora de petale.

Stiu, excelenta. Asta a fost problema tuturor marilor conducatori, dar dupa cum cunoasteti pina la urma si pe maritul Cezar l-a tradat nenorocitul de Brutus si daca tot veni vorba de tradare poate ar trebui sa luati in calcul si varianta asta.

Incercati sa rememorati reactiile si grimasele generalilor dumneavoastra, excelenta, treceti in revista momentele de criza ori dimpotriva momentele de glorie, sunteti dumneavoastra atit de sigur ca ei, acesti Spaiuci, acesti Stani, acesti Marini basca mercenarii din dotare ai sistemului penitenciar romanesc v-au sfatuit cu dragoste si intelepciune, ca mai ales v-au fost ei cu adevarat, dar cu adevarat devotati pina la capat, pina la sacrificiul suprem?!

Aveti dumneavoastra atita incredere incit sa bagati mina in foc ca n-au tradat ei interesele comune, ca n-au pingarit ei idealurile marete ale excelentei voastre, ca n-au comentat sau sabotat ei decretele regale?!

Excelenta, ginditi-va, mai ginditi-va, natura omului e atit de perversa, altfel nu s-ar fi nascut zicerile ancestrale gen: "Fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma feresc singur" sau "Frate, frate dar brinza e pe bani!" si mai ales celebrul "Fa-te frate cu Dracul pina treci puntea!"

E greu, e foarte greu, excelenta. In cazuri din astea eu n-as avea incredere nici in mama care m-a facut, si nu ca va suspectez de naivitate dar in virtutea respectului sincer pe care vi-l port (sa nu uitam admiratia!) eu m-as uita mai atent si mai de aproape la gasca asta de laudatori care daca totusi va induce in eroare?!

P.S. Cum se vede treaba ca de la o vreme zeii va sunt cam potrivnici, incercati cu niste sacrificii mai dureroase, excelenta, poate e timpul sa-i mai decapitati si pe la cei dragi, pe la cei mai apropiati. Si sa nu va para rau, ginditi-va ca scopul scuza mijloacele (din nefericire asta e valabil si in sens invers).
Si daca nici asa nu puteti opri toate, dar toate scurgerile de informatii, nu uitati ca aveti la indemina varianta de avarie, aia in care ii decapitati pe toti si ramineti sa domniti singur, excelenta; o sa fie mai greu ca nu sunteti obisnuit cu munca dar cel putin veti avea garantia ca nu va mai transpira niciodata nimic (si sper ca n-aveti obiceiul sa vorbiti noaptea prin somn!)

P.S.S. Proverbul cu cine sapa groapa altuia il pastrez pentru la sfirsit!

Pa, excelenta!

3 comentarii:

Anonim spunea...

te rog, mai vrem si III, si IV... daca mai rezista marele barbat pana la IV...

Anonim spunea...

Cu riscul de a dezamăgi pe unii dintre voi, vă spun că "marele bărbat" va rezista unor astfel de "atacuri" mult şi bine. Nu cred că are curiozitatea şi răbdarea de a le citi până la final pentru că nu-l interesează cu adevărat. Raţionamentul meu: Dacă ceea ce se scrie despre el nu e adevărat atunci de ce şi-ar pierde vremea să citească? Dacă, în schimb, e adevărat atunci cu atât mai mult nu le-ar mai citi, ci, cel mult, va încerca să depisteze cine are aşa mare "grijă" de el. Ori, în ambele situaţii: de ce s-ar consuma?! Aşa că, va rezista!
Nu mă înţelegeţi greşit: nu spun să nu mai existe III, IV ş.a.m.d.

SOAD

Anonim spunea...

gunescu?...him!am putea intreba pe domnul director de penitenciar cum sta si cu alcoolul la penitenciar?adica in timpul serviciului!