Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 24 februarie 2008

Victorie! Senzaţional! Administraţia Penitenciarelor îşi plăteşte angajaţii... şi de data asta

Administraţia Naţională a Penitenciarelor emite la 22.02.2008 un comunicat de presă (sursa: http://www.anp-just.ro/comunicate/2008/c20080222.pdf) prin care care anunţă aprobarea şi deschiderea unor "credite bugetare în sumă totală de 6.100.000 RON, care vor fi destinate plăţii următoarelor drepturi ale personalului administraţiei penitenciare:

  • drepturile restante stabilite prin hotărâri judecătoresti definitive si irevocabile, având ca obiect plata primelor de vacanţă aferente anilor 2004, 2005, 2006;

  • ajutoarele de trecere în rezervă pentru angajaţii sistemului penitenciar care s-au pensionat, în proporţie de 25 % din sumele restante"
deşi se pare că "în prezent, la nivelul sistemului penitenciar, nu există restanţe sau întârzieri la plata drepturilor salariale ale personalului" (sic!)

În final se arată că: "obţinerea fondurilor băneşti necesare achitării restanţelor sus amintite este exclusiv rezultatul sprijinului şi implicării constante a conducerii Ministerului Justiţiei în rezolvarea problemelor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi unităţilor subordonate." (aplauze virtuale incluse)


În mod normal un astfel de comunicat n-ar fi trebuit sa existe tocmai pentru că nu e o victorie că s-au găsit bani pentru acordarea unor drepturi salariale. Deschiderea şi aprobarea acestor credite bugetare este o victorie doar pentru o instituţie în mare impas financiar nefiind vorba de o suplimentare a bugetului ci de o procedură financiară lunară şi... nu este nimic spectaculos în asta.

Este evident că dificultăţile financiare pe care Administraţia Naţională a Penitenciarelor pare să le întâmpine după venirea echipei Chiuariu la conducere încep să devină cronice. Sigur că nici cel care i-a adus n-a excelat la vreun capitol şi a eşuat lamentabil... dar asta e o altă discuţie.

Aştept cu interes apariţia, în zilele următoare, a comunicatului privind aprobarea şi deschiderea creditelor bugetare pentru plata cheltuielilor curente (o speranţă, se pare, nematerializată în ultimele două luni în penitenciarele din subordine) pentru că... revenirea la situaţia din perioada 2000 - 2004 când Administraţia era în imposibilitate de plată nu este o opţiune.

Se pare însă că asta e situaţia... iar gratitudinea comunistoidă faţă de 'marele efort' al Ministerului exprimată de o conducere incapabilă să-şi înţeleagă obligaţia de a asigura o gestiune de bun simţ a finanţelor Administraţiei, este o dovadă în acest sens. Pentru salariile de peste 20.000 de RON încasate lunar de magistraţii politici aflaţi la conducere performanţele ar trebui să fie altele.

5 comentarii:

admin spunea...

".. În mod normal un astfel de comunicat n-ar fi trebuit sa existe tocmai pentru că nu e o victorie că s-au găsit bani pentru acordarea unor drepturi salariale."
Pai trebuie sa justifice si ei cumva orele alea suplimentare pentru care semneaza in fiecare zi. Tot odata vor inchide si gurile rele care pun la indoiala meritele deoebite pentru care "conducerea" s-a autocompensat.

nasul spunea...

fara cuvinte... dar asemenea probleme sunt si-n alte sectoare ale economiei.Mult mai grav este faptul ca ne aflam la sfarsitul lunii feb. si nu s-au deschis finantarille pentru anul 2008.Cine oare doreste sa facem echilibristica intre legal si ilegal ca apoi sa ne mai si judece?

Huginn spunea...

N-as putea spune că există o intenţie gândită să împingă spre "echilibristica între leagal şi ilegal". Cred, mai curând, că e doar incompetenţă şi reavoinţă la mijloc.
Magistraţii politici la care am facut referire speră că sistemul funcţionează din inerţie şi cred că unica lor datorie este să semneze mapele. N-au nici cea mai vagă idee cum să aducă bani pentru sistem şi aşteată să cadă pe ei rezolvarea problemei de la Minister sau de aiurea.
Mă tem că atâta pot, iar oamenii din sistem nu au nici o şansă să acceadă la vreo funcţie dacă nu au acest gen de suport ocult şi politic.

Huginn spunea...

Justiţia intră în faliment
http://www.gandul.info/actualitatea/justitia-intra-in-faliment.html?3927;2419390
Cam asta e realitatea...!

Anonim spunea...

de ce in alte sectoare se ia sporul de noxe si norma 12b.Si la administrativ se ia spor de praf si sectorul escorte nu il ia