Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 17 iunie 2010

Nu citiți!

Noi nu ne dăm nouă nici o șansă. Ne merităm soarta. Suntem propriul nostru inamic pentru că suntem meschini, lași și avem o mentalitate bovină în fața agresiunii. 

Ne ofuscăm însă imediat când ne vedem așa cum suntem și... veți vedea ce reacții va avea acest articol.

Nu conducerea și nu clasa politică este inamicul. Noi suntem propriul nostru inamic. Incompetenții nu s-au strâns toți la vârf sau la conducere. 

Proștii și lașii nu sunt doar cei care devin nume comune în mass media. Sunt mulți printre noi, îi tolerăm fără să clipim și, la fel de nepăsător pentru soarta noastră, îi cocoțăm în tot felul de demnității.
***
În cele 3 zile, trei nu o sută, datorate sindicalismului - adică nouă nu liderului de sindicat - am așteptat ca alții să ne facă treaba, ca alții să se bată pentru noi și eventual să se multiplice în sute și mii ca să dea impresia că facem miting pe bune, că luăm greva în serios și că știm să punem presiune la votul unei moțiuni de cenzură.

Nu înțeleg cum pe secții, în birouri, prin curte sau aiurea toată lumea e îngrijorată și toți se tem că vor muri de foame... dar nu fac nimic deși - iată este un fapt - suntem cu 25% mai săraci. Asta măcar ne va trezi?

Mă miră pretenția unui coleg care spunea că "sindicatele au pierdut, liderii să-și dea demisia". Toți am pierdut, măi deșteptule care ai stat pe margine, și am pierdut pentru că n-am fost uniți. Noi toți - lideri de sindicat, membri de sindicat și angajați care nu fac parte dintr-un sindicat  - am pierdut.
***
La acțiuni am văzut liderii de sindicat cu prea puțini oameni. Vina lor primordială e că au plătit ziua de grevă și că au recompensat participarea la acțiuni. E grav și e sinucigaș. Asta nu înseamnă sindicalism.

Toate acestea - 3 zile într-un an - trebuiau să fie asumate de participanți. Nu a fost așa și ăsta e prețul pentru sindicatul de cadouri și de CAR: prea puțini se implică și prea puțini înțeleg că sindicatul,  măcar de 3 ori pe an când nu facem activități curente, suntem toți.

Ne-am făcut de lucru, ne-am dat ocupați, dar ni s-a părut normal să întrebăm Sindicatul ce facem. Fără să ințelegem că noi suntem sindicatul, iar sindicatul este altceva decât furnizorul de calendare, agende și plase cu portocale sau tichete cadoupentru care ne mutăm în funcție de preț, ni s-a părut normal să așteptăm.

Noi am pierdut, nu ne-a învins nici sistemul nici clasa politică. Sunt exact ca și noi și ei, niște oameni mici cu pretenții mari... de la ceilalți.
***
RESPECT PENTRU CEI FOARTE PUȚINI CARE SE IMPLICĂ ȘI PUN SUFLET! Nu sunt însă convins dacă cei care zac și care mai au și tupeul să facă pe chibiții merită acest efort.


PS. Nu am scris despre sistemul penitenciar, îmi cer scuze dacă - involuntar - am ofensat pe cineva. Am scris despre noi cei care muncim, care ne lăsăm călăriți și care acceptăm bovin să fim sacrificați.

Am scris despre România, nu vă supărați vă rog. Chiar așa suntem și ne merităm soarta. Poate că cineva ne face rău, dar noi suntem de vină că acceptăm.

29 comentarii:

Anonim spunea...

STOPATI IMPUTERNICIRILE INGINERILOR SI CLIENTELEI DIN SISTEMUL PENITENCIAR

In atentia domnului Directorul General al Administratiei Nationale a Penitenciarelor
D-l Chestor IOAN BALA

Plecand de la premisa ca functiile de conducere vacante din sistemul administratiei penitenciare sunt ocupate prin imputernicirii fara concurs, de anumiti functionari alesi din cei cu probitate morala ireprosabila, profesionisti desavarsiti, cu rezultate profesionale bune, cu toate ca practica si analizele pertinente demostreaza contrariul va supunem atentiei cateva aspecte referitoare la intentia directorului penitenciarului Craiova Becheanu Adrian de a REimputernicii in functia de director DEA a lui Vochescu Daniela absolvent al Facultatii de Electromecanica masini grele utilaje :
-Cum bine cunoasteti mai multe organe de control au constatat dezastrul din compartimentul economico-administrativ care exista la ora actuala.in penitenciarul Craioava si managementul defectuos poromovat de insusi inginerul Becheanu Adrian din considerente pur personale.

Din aceste considerende solicitam sa nu aprobati imputernicirea lui Vochescu Daniela in functia de Director Adjunct Economico-Administrativ.
Ca sa citam o domana respectabila din ANP Ioana Serban, Vocheasca este paralela cu meseria de economist.

Anonim spunea...

Dreptatea este de partea ta mister Hugin.
De ce nu e si la noi ca in Grecia ?

Anonim spunea...

Membru SNLP
Si totusi o mare parte din vina acestui esec sta pe umerii liderilor de sindicat. Lideri care, intr-un numar foarte mare s-au dat cu administratia. Auzeam la un moment dat cum ca, daca te intelegi bine cu conducerea, atunci ai alta perspectiva in rezolvarea problemelor specifice organizatiei sindicale. Asa vedea lucrurile un mare lider prin ale sindicatului din penitenciare. Numai ca, daca ajungi sa ai o astfel de relatie cu conducerea, incep compromisurile, eu te ajut pe tine...tu trebuie sa ma intelegi pe mine...si gata, nu se mai poate iesi din cercul vicios. Cine (in afara membrilor de sindicat, care nu sunt decat o biata masa de tun) le face o evaluare liderilor din unitati? Exista autonomie locala va spune cineva. Da, dar atunci cand liderii incep sa nu mai semene cu colegii lor, atunci cand incep sa se imbrace de la firme, cand isi schimba masinile prea des, cand nu mai dau nimanui socoteala de banii pe care sunt „alesi” sa-i administreze, cand incep sa vorbeasca de la o inaltime mai mare decat „subalternii lor”, atunci cine le poate face o evaluare? Cine poate sa-i traga la raspundere? De ce liderii federatiilor sindicale din penitenciare, nu fac aceasta evaluare, cantarind aportul si forta fiecarei grupe sindicale si implicit a modului in care se implica acesti lideri? De ce? De ce d-le Teoroc nu faceti asta? Ce vina au membrii de sindicat daca doar atat sunt lasati sa vada la un sindicat: distribuitor de pixuri, calendare, agende...? Credeti ca daca membrii PDL ar fi avut autonomie individuala, locala, sau mai stim noi de care, s-ar mai fi ajuns la adoptarea unor astfel de masuri? Nu, Base si piticul Boc, au tinut cu o mana de fier situatia sub control, ceilalti doar s-au supus. La fel trebuia sa facem si noi, insa pe noi nu a avut cine sa ne conduca, din pacate. Da, ar trebui, ar fi imperios necesar ca „niste” lideri sa-si dea demisia, dar sigur nu se va intampla asa ceva. Vom da vina unii pe altii la nesfarsit. Si vom vorbi la nesfarsit, cu buzunarele goale din pacate.

Huginn spunea...

@ 08:37
Corecta si pertinenta observatia. Dar oare noi nu a vem nici o vina ca nu ne implicam decat in gasirea vinovatilor? Liderii de sindicat sunt alesi prin vot. De ce nu ii schmbati daca nu-si fac treaba?

Inca n-am vazut comentariul care sa recunoasca un fapt evident: la ultima actiune am participat vreo 200 din cei 11.000 de membri de sindicat. Asta ce inseamna?

Anonim spunea...

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Galati-_Detinut_mort_dupa_un_incident_cu_gardienii_0_277772766.html

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Galati-Gardian_din_penitenciar-_-Detinutul_a_fost_omorat_in_bataie_0_281372448.html

Când sistemul penitenciar va fi format în proporţie de minim 50% din oameni educaţi, civilizaţi (nu trebuie să ai studii superioare pentru a fi educat), nu din şmecheri şi brute cu pile, atunci ne vom câştiga şi noi dreptul la grevă şi la proteste alături de profesori şi medici. Până atunci, mai vedeţi, dragi penifestari, ce probleme sunt în acest sistem. Când vă veţi face ordine în propria ogradă, ieşiţi şi cereţi-vă drepturile. OK?

Anonim spunea...

O opinie corecta.
Despre abuzurile comise de colegii nostri de ce nu se discuta ? Doar greva, motiunea si reducerea salariilor va preocupa, nu si motivul pentru care s-a ajuns aici : incompetenta de la cel mai inalt nivel pana la ultimul agent.
Batai ca la Galati se petrec zilnic in TOATE penitenciarele. Iasul e fruntas de ani buni, Bacaul cu tura sa faimoasa au terorizat pana mai astazi colegi si detinuti. Si abuzurile asupra detinutilor continua pentru ca e mai comod sa bati decat sa educi.
Cand s-a scris despre ei faptele se negau si se raspundea cu atacuri la persoana. Oare cand faptele din aceste penitenciare vor fi pe prima pagina a ziarelor centrale cineva va lua masuri mizand si pe reeducare nu doar pe represiune ?

Anonim spunea...

Huginn, nu am participat pentru ca nu am fost pregatiti, legatura dintre federatii si grupe se face prin intermediul acestor „lideri”. Se stie ca acestia sunt instruiti sa nu informeze oamenii, sau sa-i informeze trunchiat, partial, preferential? Eu cred ca se stie, dar nu se baga in seama. Se stie ca unii „lideri” n-au tinut o sedinta de peste un an? Se stie. Asa zisele aviziere sunt ocupate cu oferte de telefoane de anul trecut. Se stie si asta. Membrul de sindicat ce atitudine sa aiba? De cele mai multe ori de nepasare la fel ca a „liderului”, poate chir dublata, triplata. De ce nu-i schimbam? Pentru ca in aceasta actiune trebuie sa se implice cineva, iar acel cineva va trebui sa indure ulterior repercursiunile si ma indoiesc ca-l va putea ajuta cineva de la „centru”. Nici unui director nu-i convine sa aiba un lider incomod, asa ca-l sprijina din rasputeri pe actualul, cu care a ajuns la intelegere.

Huginn spunea...

@ 10:14

Daca e asa e urat. In ceea ce priveste informarea am facut tot ce am putut, cred ca data era cunoscuta. Pe viitori trageti-i de maneca pe cei care nu se misca si la alegeri dati-le un mega sut exact unde merita.

Huginn spunea...

@ 08:52

Nu, nu e ok. N-am citit o prostie mai cruntă în viața mea. De ce trebuie să fim toți responsabili în masă pentru faptele unor idioți?

Anonim spunea...

Nu sunteti responsabili decat in masura in care preferati sa topiti in masa de protestatari "idiotii" de care vorbiti si lasii care nu se amesteca cu ei. Am spus doar sa va rezolvati problemele interne. Cred ca e o datorie profesionala, inainte de revendicari. Si aveti probleme imense. Gresesc?

Anonim spunea...

Membru SNLP
Vedeti d-le Huginn?
Deja ne-au mirosit lesurile (@ 11:54)si incep sa ne muste.
Suntem slabiti si vom fi mai decimati.
Revin la ideea anterioara. Pentru ca mai este mult pana la urmatoarele alegeri si pentru ca schimbarea unui lider presupune o actiune destul de complicata si complexa, ar fi decent ca cei care se simt cu musca pe caciula sa-si depuna demisiile. Mi-a teama insa ca daca va fi facut vreun astfel de gest, el va veni din partea unora care chiar si-au facut treaba.

Huginn spunea...

@ 11:54

N-am nevoie sa credeti dumneavoastra ca sunt respectabil. Ati emis o prostie mai mare decat 100 de ani de comunism. Oamenii nu se judeca la gramada, si nici un pazitor al adevarului nu are dreptul sa emita judecati de masa cand sunt cazuri izolate drept exemplu.

Nimeni nu-i incurajeaza si nu-i apara. Daca au facut-o merita pedepsiti si ei ca si ceilalti. Nu uitati ca oameni cu gandire la fel de defecta au nascut ura impotriva evreilor, bugetarilor, capitalistilor, negrilor etc.

Basescu, Gobels, KKK... dintr-astia.

Huginn spunea...

@ 12:18
Mi-e teama ca cei care zac indiferent ca sunt lideri, membri sau nemembri nu se simt nici macar cu musca pe caciula.

Anonim spunea...

Dar, pentru Dumnezeu, domnule Huginn, amandoi spunem acelasi lucru. Sa nu generalizam. Sa nu topim in aceeasi masa coruptii cu cei cinstiti. Sa facem ordine, sa aratam ca suntem o institutie bugetara demna de respect si apoi sa iesim in fata. Ieri mi-ati respins niste comentarii care faceau referire la unele "principii" bugetare, nu am inteles de ce. Nu ii uraste nimeni pe bugetari, ci doar pe cei care favorizeaza bugetari corupti, facandu-le deservicii inclusiv bugetarilor onesti. Sunteti prea patimas acum in a apara interesele categoriei socio-profesionale din care faceti parte ca sa imi dati dreptate. E greu sa fii obiectiv fata de propria ta institutie. Asta e.

Anonim spunea...

Si sindicalismul bugetar agresiv reprezinta tocmai opusul comunismului, nu? E o idee super de dreapta, ca sa spun. Clasa muncitoare nedreptatita. Hai sa fim seriosi!

Huginn spunea...

@ 13:28 Da. Sunt cam patimas. Nu cred ca am respins comentarii care respectau regulile de postare.

@ 13:38
O replica nu se autojustifica. Operati cu tot felul de credinte cu substrat ideologic rigid. Mai cititi-va inca o data comentariul si intrebati-va daca va apartine.

Da. Guvernul nedreptateste cetateni romani, si ii mai si stigmatizeaza in acest proces prin termeni de genul "... nesimțiți".

Anonim spunea...

Ati respins comentarii care respectau regulile, domnule Huggin, dar nu are nicio importanta.

Huginn spunea...

@14:04 Daca asa s-a intamplat, reveniti si ne convingem.

Anonim spunea...

Era vorba despre cateva "principii" bugetare:

- hartia e cea mai buna patura
- de unde muncesti de acolo traiesti
- proiecte din fonduri europene pentru nevoi institutionale deja satisfacute sau inutile sau care nu necesita bani
- autoritati de management ale proiectelor cu oameni corupti
- afaceri ale statului cu statul
- spagi / mita / clientela politica etc

Plus ca am mai vorbit de Pacala, despre valorile nationale - "linguseala" si "smecheria"

Despre valorile orientale - MUNCA, renuntarea, disciplina, vezi Japonia si, mai nou, China s.a.m.d

Nu mai am rabdare sa reiau toate ideile de acolo, vorbeam si de faptul ca noi trebuia sa reactionam la mineriade, la comunisti, la otv, la becalli, nu doar atunci cand piramida lui Maslow ajunge cu indicatorul a "nevoile de baza".

Nu era nimic indecent in acel comentariu, in fine, traim vremuri grele, multe institutii bugetare sunt supradimensionate, exista clientela politica in aceste institutii, e regretabil ca sufera oamenii saraci si nevinovati.

Va doresc numai bine!

Anonim spunea...

Cum este posibil sa fie REimputernicita acesta doamna VOCHESCU DANIELA la Penit Craiova??
Cum este posibil ca un inginer sa conduca sectorul economic? Va mai mirati ca este varza in acest sector?Dar problema este ca acest haos nu se va termina.Va urma partea a III a !
CCR de la CRAIOVA a considerat-o CEA MAI BUNA alta ca ea nu mai este!
Doamne fereste!Domne fereste! Sindicatele noastre ce fac fratilor, dorm!Ei nu sesizeaza neregulile care sunt in unitati ANP?

Anonim spunea...

Ne place sau nu sa recunoastem nu am fost in stare sa ne unim fortele pentru a protesta in asa fel incat sa blocam legile austeritatii.Cred ca trebuie facuta o analiza a miscarii sindicale la nivel national si la nivel de fiecare federatie.La nivelul sistemului penitenciar este nevoie oare de 2 grupari sindicale SNLP si FSANP care sunt in permanenta in concurenta?Au oare liderii care ne conduc puterea de a renunta la orgolii personale pentru a unifica miscarea sindicala?Parerea mea ca aici este problema ,cu cat vom fi mai dezbinati vom avea mici victorii datatoare de iluzii dar nu vom putea niciodata castiga razboaie.Dovada tocmai am traito.
Sa traiti bine!

Anonim spunea...

Huginn, nu mica mi-ar fi mirarea daca acest anonim care sustine asa frumos principii, valori, mai stiu eu ce, sa nu dea doi bani pe ele. De fapt, cauta sa se convinga singur pentru ca pe altii nu ii poate convinge.
Oare e vreun exemplu moral acest anonim? E in masura sa dea sfaturi?
Ipocrizie, ipocrizie...

Anonim spunea...

De ce nu dam numele acestor lideri de sindicat care doar au mimat aceste actiuni sindicale .
Aveti curajul sa nominalizati acei lideri pentru ca cei in drept sa-i sanctioneze si anume membri de sindicat.

Anonim spunea...

UN NOU SINDICAT LA PLOIESTI DIN CEI MAI VERTICALI OAMENI, CU UNELE MICI EXCEPTII. " HALATUL CAT E HALATUL" - blanita]

Anonim spunea...

Un lider de sindicat nu poate mima de unul singur o actiune sindicala. (doar nu e femeie ca sa poata mima un orgasm de dragul partenerului). Aici iti trebuie sustinere, trebuie ca membrii de sindicat sa se implice. Nu mai dati atat in liderii de sindicat ca ei au iesit in fata la actiunile sindicale dar colegii comozi au fost aceia care nu i-a interesat ce se intampla. Asa ca uitati-va in oglinda inainte de a judeca.

Anonim spunea...

Nu ne mira cu nimic managementul defectuos al lui Becheanu Adrian, intrucit el este inginer.Si de aceea bani nu sunt cheltuiti cum trebuie in penitenciar.
De aceea sunt si multe restante.

Anonim spunea...

pentru O opinie corecta
17.06.2010, 10:07:00 daca stii asemenea lucruri cred ca ai participat la batai. de ce nu ai luat atitudine????

Anonim spunea...

Cred ca suntem un popor care isi merita soarta.Nu cred ca printr-o fatalitate s-au adunat toti hotii acolo in varf, si noi cei cinstiti am ramas saraci.Sunt convins ca marea majoritate am face la fel daca am avea vreodata posibilitatea.Asta se intampla de 20 de ani si asta se a intampla mereu.

Anonim spunea...

Foarte bun articol. Sa nu uitam ca in Romania nici capitalismu' nui capitalism si nici sindicalismu' nu-i sindicalism. De fapt aici orice concept se transforma in romanism. Reusim sa denaturam totul intr-u asemanarea noastra pentru a dainui in vecii vecilor.