Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 17 iunie 2010

Evz: Şeful Penitenciarului Gherla, scos la pensie

Directorul Penitenciarului de Maximă Siguranţă de la Gherla, Vasile Pop, a fost obligat de conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să se pensioneze pentru a nu fi demis pentru problemele grave care au fost descoperite în ultima vreme la acest penitenciar.

Surse din cadrul Penitenciarului Gherla susţin faptul că Vasile Pop, comandantul acestei instituţii, a fost chemat vineri la Bucureşti unde i s-au pus în faţă două alternative: pensionarea anticipată sau demiterea de din funcţie.

Contactat de reporterii evz.ro, comandantul Penitenciarului Gherla a confirmat faptul că se pensionează, dar a refuzat să comenteze vizita la Bucureşti. „Am 50 de ani şi am ales să mă pensionez anticipat. În plus, mandatul de director expira în doi ani de zile şi pur şi simplu nu mai avea niciun rost”, a comentat Vasile Pop.

Eliberare suspectă

La sfârşitul lunii aprilie, o comisie disciplinară s-a deplasat la Penitenciarul Gherla unde a fost demarată o anchetă cu privire la eliberarea unui deţinut mai repede decât termenul prevăzut de sentinţa prin care acesta a fost condamnat.

Radu Alexa a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu executare pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice a unui autovehicul şi a fost eliberat din penitenciar cu 53 de zile mai de repede.

La momentul respectiv, oficialii Penitenciarului Gherla au pus totul pe seama unei erori materiale comise de judecătorii de la Judecătoria Gherla. „La momentul în care deţinutul Radu Alexa a fost eliberat nici nu eram la penitenciar, fiind în concediu”, a mai spus directorul pensionat Vasile Pop.

Un alt aspect pentru care Vasile Pop a intrat în vizorul comisiei de anchetă se referă la faptul că şi-a construit casa unde locuieşte folosindu-se de deţinuţi. Comandantul Vasile Pop a declarat că pentru munca prestată de deţinuţi a plătit în contul penitenciarului mai mulţi bani decât dacă aceştia ar fi lucrat în altă parte.

2 comentarii:

Anonim spunea...

si cine e acum comandant ?

Anonim spunea...

dar, chiar nu a facut echipa la Gherla, de nu i-a luat nimeni apararea?