Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 24 iunie 2010

Ministerul Justitiei: Concursuri pentru pile in vremuri de criza

Am primit pe mail:

Ivancia Ionut Edward și Cârstea Alina Emilia sunt funcționari public cu statut special (fps) la Corpul de control al ministrului justitiei (CCM, n.r.). Acestia s-au inscris la concursul pentru ocuparea unor posturi vacante de magistrat asimilat la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie.

Cine sunt cei doi?

Ivancia Ionut Edward este fps transferat de la Penitenciarul Aiud la MJ - CCM in anul 2007, pe vremea lui Tudor Chiuariu, gratie relatiei de prietenie pe care Ivancia o avea cu Iulia Scantei, acea ,,Jabba the Hut" a MJ, mana dreapta a lui Chiuariu. Deci, acest baietas a ajuns cocotat tocmai in varful MJ, fara nici un concurs.

Nu a fost suficient. În toamna aceluiasi an, 2007, MJ a organizat concurs pt ocuparea unor posturi vacante, intre care si la CCM. La acest compartiment, au fost scoase la concurs, atat posturi de magistrat asimilat, cat si posturi de fps. Pe un post de fps a candidat si numita Carstea Alina Emilia, si - stupoare! - a mai si luat concursul, devenind inspector la CCM.

Gurile rele spun ca ar fi fost ajutata de prietenul ei Ivancia Ionut Edward, care a intervenit din nou la ,,mama omida" Iulia Scantei. Surse din ANP si MJ sustin ca doamna inspector, evident, a stiut subiectele.

Carstea Alina Emilia nu este no name. Ea a venit la MJ din postura de consilier juridic la Penitenciarul Timisoara, avandu-l ca sef pe dl. Ioan Bala, actualul director general al ANP. Ne punem acum intrebarea daca aceasta doamna inspector nu este in conflict de interese cand face controale la ANP central, avand in vedere relatia sa cu dl director general.

Nemultumirea lor - saracii de ei - e legata de salariu. Daca ar fi si ei magistrati asimilati, poate s-ar face dreptate!! Ar avea si ei un salariu de 60-70 milioane pe luna si ar fi satisfacuti. Insa cu salariul lor de aproape 25 de milioane, e greu! Viata scumpa, criza, etc.

Asa ca s-au gabdit sa isi incerce norocul la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie. Acum va intreb eu : Dumneavoastra ce credeti, oameni buni ? Vor lua concursul cei doi ,,inspectori" ? Acest concurs va urma acelasi ,,algoritm" ca cele patronate de Iulia Scantei si Tudor Chiuariu? Ramane de vazut.

Amintim (pentru cei care nu stiu) ca acesti doi inspectori au participat in toamna anului trecut la un concurs la INM pentru posturi de judecatori si au obtinut urmatoarele medii :

Cârstea Emilia Alina - 5,1 (cinci virgula unu)
Ivancia Edward Ionut Mihai - 4,95 (patru virgula nouazeci si cinci).

Cu aceste note obtinute la un concurs corect, obiectiv, ar fi foarte interesant daca cei doi ar promova acest concurs la ANC, avand in vedere ca tematica e cam aceeasi, functiile fiind similare.

Prin targ mai umbla vorba ca printre candidati ar fi o fiica de functionar guvernamental (Panțîru Andreea - Roxana), dar si o fiica de deputat (asta o tinem la secret !) 

Si mai stim ca doamna Nicoleta Eucarie - presedinta ANC - a facut deja un pas gresit, angajand fara concurs o sefa la un compatiment important din cadrul Autoritatii. Dar pe marginea acestui subiect, promit sa revin cu detalii picante.

- http://www.just.ro/Sections/Posturivacante/PersonalAsimilatANC/tabid/1418/Default.aspx - accesati acest site si uitati-va la pozitiile 379 si 407

From: undisclosed
Date: 23 iunie 2010, 00:11:50 GMT+03:00
To: blogpenifest@gmail.com
INM - un concurs ratat

Tabel candidati ANC

7 comentarii:

Anonim spunea...

Poate ar fi mai interesant, ca sa nu dam in delatiune si sa ne luam cu vorba, sa lamurim oamenii cum sta treaba cu ultimele scheme de personal, in lucru la ANP. Se pare ca vor fi "aruncate" pe piata pana la sfarsitul lunii. Speram ca, in virtutea acordului de transparenta, sindicatele sa nu fie, din nou, puse in fata faptului implinit iar noi sa aflam de la penifest, post factum, si nu de la iscoade, in timp util.
ochiul magic

Huginn spunea...

@ 04:18
Pai ultimele scheme de personal sunt in lucru din aprilie 2009. Se tot fac simulari, asezari, reasezari. exista o micuta problema, nu e baza legala. Sindicatele n-au fost puse in fata faptului implinit, oricum admirabil comentariul.

Anonim spunea...

Stimate domn!Am participat si eu la concursul pentru ocuparea posturilor din ANC, am trecut de prima proba, m-am aflat printre cei 25 din totalul de 138 candidati.Nu am facut contestatie, parandu-mi-se obiectiva notarea lucrarii mele.Ciudat este ca dupa solutionarea contestatiilor, destule au fost admise, ba mai mult, o candidata a obtinut la procedura civila mai bine de 5 puncte fata de nota initiala de 3 si ceva...la de la alta disciplina..2 puncte etc.Eu stiu ca asta e cam inadmisibil, daca o alta comisie evalueaza lucrarea la mai mult de un punct, iese galagie.Foarte interesant a fost interviul cu doamna Eucarie si mai ales criteriile de evaluare a competentei unui candidat, 2 puncte acordate teoriei, iar restul la libera dumneai apreciere.Inca de la inceputul interviului am simtit ostilitatea, mistoul de doi lei.Auzi la mine?Am terminat sigur la Stat la Universitatea Bucuresti?(afland ulterior ca dansa e absolventa de Gheorghe Cristea).Sa n-am eu vreun succes profesional pe gustul ei?Imi dau seama ce treaba importanta face dansa acolo la ANC?Acorda cetatenia..am eu habar ce inseamna asta?Desi ar putea parea o interventie subiectiva a unui candidat respins, cert este ca ceva nu mi-a mirosit a bine inca de la inceput...iar prin ancheta, ca interviu nu-i pot spune, a tinut neaparat sa ma convinga ca sunt o nulitate.Am un gust tare amar si sentimentul meu e ca la acest concurs a intrat in mod special cine trebuie.Faza e ca n-ai cum sa schimbi ceva, sa faci vreo sesizare pe undeva, cu atat mai mult cu cat interviul, din ce am inteles nu e filmat integral, ci doar momentul intrarii candidatului in sala.Multumesc ca mi-am varsat si eu oful aici.

Anonim spunea...

Foarte tare!Doar traim in Romania unde justitia este oarba deci degeaba era filmat interviul ca nu folosea la nimic.De asta merge tara asta cum merge..

Anonim spunea...

Interesant este ca, desi termenul de afisare al rezultatelor finale a expirat, acestea inca NU AU APARUT.
DE CE OARE???????????????

Anonim spunea...

Au aparut rezultatele in sfarsit!Interesante sunt rasturnarile de situatie in urma contestatiilor la interviu!Si, mai ales, evolutia unei candidate nedreptatita inca de la proba scrisa.

Anonim spunea...

ce e cu minunea asta de jurist asimilat cu statutul judecatorilor si procurorilor? usa din dos pt niste pilosi? 134 de posturi... si cati n 0r mai fi...