Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 16 iunie 2010

Luca despre sindicaliștii de paie

Ne merităm soarta

Ieri, 15.06.2010, Sindicatul Megas, impreuna cu sindicatele componente ale Federatiei, au participat, alaturi de cele 5 Confederatii sindicale, la pichetarea Palatului Parlamentului. Ne pare rau ca pentru lipsa a 8 voturi Motiunea de cenzura nu a trecut si ca de acum sa ne asteptam la ce este mai rau. 

NE MERITAM SOARTA, suntem prea lasi ca sa ne aparam drepturile, suntem prea mandri de noi ca sa participam la actiuni in strada alaturi de politisti, pensionari, medici, profesori. Cine mai este ca (nu gasesc cuvantul) paznicul, gardianul(???) de puscarie (am folosit denumirile date mass-media)? 

Cum sa participe agentul de penitenciar, agent adus cu pile la penitenciar si care a terminat cele 10 clase la un liceu obscur sau ofiterul care a terminat o facultate la casa de cultura, la un miting, alaturi de un medic cu 6 ani de facultate sau alaturi de un comisar sef de politie?

Sindicatul Megas a participat la pichetarea Palatului Parlamentului cu un numar de 14 sindicalisti. Nu sunt suparat ca a trebuit ca sa plecam la ora 02.00 din Vaslui, nu sunt suparat ca am stat ore intregi sub un soare dogoritor, nu, cel mai suparat sunt pentru lipsa de reactie a dumnevoastra. 

Mi-a trebuit o saptamana ca sa adun 14 sindicalisti, retineti, dintr-un sindicat cu 190 de membri, toti, absolut toti, in ziua de deplasarii la Bucuresti, aveau treaba. Cum sa nu fii suparat, cand, pe 31 mai, cand a fost greva generala, dupa 2-3 ore de greva rar mai gaseai cate 2-3 agenti prin curte si apoi, vii dupa o saptamana sa-mi reprosezi ca sindicatul nu ti-a platit ziua de greva. 

Care greva fratilor? 

Ca te-ai ascuns prin diferite birouri, asta nu inseamna ca ai facut greva, asta inseamna actiuni antisindicale. Vad ca pentru multi care pretind ca au participat la greva faptul ca le-au fost taiati 70-100 de RON din salariu li se pare o catastrofa, dar vad ca ati uitat repede timpul cand sindicatul castiga procese si dumnevoastra primeati zecile de milioane de lei. 

Ati facut vreodata un calcul cati zeci de ani trebuia sa platiti cotizatie pentru a “compensa”castigul? Am facut din Sindicatul Megas un CAR, ne-am invatat ca sindicatul numai sa dea pachete cu banane si portocale, sa faca asigurari de grup, sa dea bani pentru decese, imbolnaviri sau pensionari si noi MEMBRII sindicatului, in afara de cotizatia de 1%, ce am facut pentru sindicat? Nimic, nimic, nimic… 

Credeti ca odata cu virarea cotizatiei de 1 % , din care se scad 50.000 lei/cotizatie/ membru pentru federatie si 50.0000/cotizatie/membru pentru asigurarea de grup (pentru cei care au avut interesul sa se inscrie) ati rezolvat totul? Ata timp cat nu vom fi uniti, atata timp cat printre noi mai sunt care pupa mana sefilor ( se stiu ei), atata timp cat tii cu dintii de scaunul pe care te-a “asezat” SEFUL, e drept, fara concurs, va fi vai si amar de noi.

PS1 Saptamana viitoare, in functie de viitoarele actiuni sindicale, va fi convocata Adunarea Generala a Sindicatului Megas pentru noi alegeri in Biroul Executiv.

PS2 Pana va hotara Adunarea Generala daca se vor mai da sau nu “pomeni” sindicale am decis, ca administrator de cont, sistarea acestora. (sursa: Luca @ Megas Vaslui)

5 comentarii:

Anonim spunea...

Nu inteleg
Nu inteleg de ce la mitinguri, la pichetari sau alte actiuni sindicale, noi, cei 11000 de sindicalisti din sistemul penitenciar,trebuie sa fim divizati. Nu inteleg de ce ieri, 15.06.2010, noi, cei din FSANP am pichetat intrarea Senatorilor de la Palatul Parlamentului si colegii de la SNLP au pichetat intrarea Deputatilor.Oare nu avem interese comune?, suntem platiti in functie de apartenenta sindicala? Nu toti lucram la "groapa de gunoi"a societatii? De ce trebuie ca intr-o unitate sa existe doua sindicate, de ce trebuie ca acestea sa faca zilnic "schimb" de membri ? De ce nu putem face impreuna cu politistii, cu personalul civil din armata,o Confederatie sindicala ? Credeti ca cei care reprezinta acum Cartel Alfa sau BNS ne pot reprezenta pe noi? Nu prea cred, am vazut de ce sunt in stare.

ASTEPT REACTII.

Anonim spunea...

"La placinte, inainte,
La razboi, inapoi!"

O vorba specifica unui popor!

un . . . nimeni spunea...

Ma simt ridicol. Am suportat soarele , umilinta si bataia de joc a guvernantilor absolut degeaba. Rezultatul se cunostea cu doua saptamani inainte, deci motiunea nu avea cum sa treaca.Am fost simpli aplaudaci ca la " Din Dragoste ". Cineva spunea : Daca acum nu ne facem datoria de lideri sindicali,putem pleca acasa.Gata s-a terminat. Oare ce va urma ?

Anonim spunea...

Va urma cu siguranta hartuirea, slabirea, anihilarea tuturor celor care mai incearca vreo actiune pe viitor. Aceasta cu sprijinul direct al celor care au petrecut evenimentele ascunsi te miri pe unde. Se vor face socoteli, se vor reevalua pozitiile, stiti, eu (noi) de fapt am fost cu voi, nu cu ei... Se vor tese intrigi, se vor taia capete, stilul caracteristic al penitenciarelor, ciolaniada. Nu trebuie sa ne "simtim" ridicoli, "suntem" ridicoli, iar asta este trasatura care ar fi trebuit sa fie prevazuta in Codul deontologic.

Anonim spunea...

BRAVO. MARE DREPTATE AI. CA SA-I POTI DPLASA LA UN MITING TREBUIE SA LE DAI CEVA. DRAGI MEMBRI DE SINDICAT DIN SISTEM CAND VA BARBIERITI UITATIVA IN OGLINDA SI VEDETI DACA NU VA ESTE RUSINE DE DUMNEAVOASTRA SAU ESTE MAI USOR SA CHELACAIM PRECUM CAINII, DAR SA NU FACEM NIMIC. SCUZE M-AM APRINS PUTIN.